Nos az a helyzet, hogy most két tojóm volt eddig, mert Csabától szereztem egy 2 éves szép tojót, hogy legyen egy méltóbb párja a hímnek. Hülyeség azt gondolnom hogy a másik tojó így bedepizett mondván hogy
"na akkor én már nem is kellek" ?
Csak mert épp elkezdett már vedleni szegénykém, és mikor a halott testét a kezembe vettem láttam hogy az új tollai egész szépek, élénk narancssárgák lettek volna (eddig nem volt valami szép szinü a tolla). Szóval úgy tünt, hogy végre szép lesz ő is és új toll, új élet. Kicsit leengedett az utóbbi 2 hétben kevesebbet mozgott, de gondolom minden madár ilyen mikor vedlik... aztán tegnapelőtt láttam azt rajta hogy sokat van hátratéve a feje napközben is... sőt még úgy is csipogott hátratett fejjel, na ilyet nem csinált addig. Meg szokatlan helyeken tanyázott hosszú időket. Aztán tegnap már nem ijedt meg tőlem mikor közel mentem. A szeme kisebb lett vagy nem tudom.. látszott hogy valami nincs rendben. Este próbaképp betettem a kezem, és meg is foghattam volna... aztán fél óra múlva leszédült a rúdról és hamar kimúlt. Szóval a furcsaságok 2 nappal ezelőtt kezdődtek számomra, de lehet hogy szakavatottabb ember látta volna már, hogy ez nem egy egyszerű vedlés nála ami zajlik. Remélem nem valami fertőzés mert mostmár csak 2 szép madaram maradt és őket nem szeretném elveszíteni semmiképpen...
A biztonság kedvéért ma fertőtlenítettem a kalitját alaposan, mást nem tudom mit kéne tennem. A kaja az volt mint eddig, zöld, meg tojásos répás cucc amit eddig is nagyon szerettek meg a szokásos mag. Úgy sajnálom... éppen megbeszéltem valakivel, hogy ő lesz az új gazdija erre tessék... azt hallottam, hogy a kutyák megéreznek ilyesmit, nade a kanáriról hallottatok már ilyet?