Sziasztok!
Fogalmam sincs...A túltenyésztettség. 20 évvel ezelőtt óriás snacijaim voltak, nagy mozgásigényü, nagyon intelligens kutyák, velük soha de soha nem tapasztaltam ilyesmit! Amióta német juhászok vannak, ő a második, ráadásul korához képest bivalyerős szuka. Bekattant és semmi nem használt!!! Hozzá kell tennem, hogy iskolázott...Eddig a legjobb kutyánk volt munka és személyvédelem szempontjából, most viszont búcsú, a gyerekek miatt! Még azt sem mondhatom, hogy a kiskutya szemtelenkedett vele, mert épp a gyerekekkel játszott, nagylányom a számítógépnél, én épp madaraztam, utána mentem volna vele egy kiadós futásra. Egyszer csak morrant egyet, elkapta a pincsit és mindannyiunk szeme láttára...borzasztó volt! Két vödör hideg vizet öntöttem rá, mire elengedte, de akkor már késő volt! SOHA nem bántunk kutyát, jutalmazással és motivációval nevelünk. Benne olyan jól dolgoztak már most az anyai ösztönök, hogy ennek a kis szerencsétlennek még azt is megengedte, hogy a táljából egyen, megvárta, míg jól lakik, aztán evett ő. Már a múlt héten volt egy durva akciója, hámon sétáltattam, és egy kétéves forma kisgyereknek akart nekirontani...Már ezen is csodálkoztam, mert 6 hetes kora óta van nálunk, a szocializációja rendben, nekem egy 19, egy 5 és egy 3 éves gyerekem van, tehát ismerte a gyerekeket, egészen idáig baja sem volt velük. A tüzelésre sem foghatom, azon már túl van. A kiképzője is nagyon meglepődött. Megmondtam a férjemnek, hogy ma 10-ig el kell vinnie, potenciális életveszély lett:( A két kicsi sírva feküdt le, nekik ma hoznak egy kis tacsit a szomszéd városból, nehezen, de remélem gyorsan túl lesznek a történteken. Azt, hogy a német juhásszal mi lesz, nem tudom. Keménykezü hozzáértőnek odaadom, másnak viszont nem! Rám még hallgat, most egyenlőre el van rekesztve embertől, állattól, van egy hely, ahová talán elvihetjük, ő őrző-védő kiképző, be szokott vállalni ilyen kutyákat a saját csapatába. Sajnos ezt nem tudod kivédeni...Rengeteg szaporító van, és törzskönyvezett kutyával is jártunk már így, ő jelenleg a szlovák csendőrségnél szolgál, az egyik legkeményebb kutyájuk lett...
_________________ Per aspera ad astra!
|