Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 júl. 6, 18:14 
Halihó!

Tegnap megjöttem a tökeimmel együtt, :wink: :lol: anatómiailag abban a felállásban amit Marcsi felvázolt. ;) A rigóim túlélték a kéthetes spártai ellátmányozást, úgyhogy 2-3 kollekciót ki fogok tudni állítani az OB-re.
...hacsak én nem b@..k el valamit... :roll:
Lajosékkal én sem tudom mi lehet, mielőtt elutaztam kétszer hívtam e'ccer sem vette fel, és vissza sem hívott...
Remélem csak hétköznapi dolgok foglalkoztatják (esetleg az IDRE-s, díszmadaras újság szerkesztése ?! 8) ) és nem valami nagyobb gond terheli?!

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 júl. 6, 11:29 
Mennyi van neki? :o :o :lol: :lol: :lol:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 júl. 5, 22:45 
Sziasztok!
Gyerekek mi van a Necoval?
Még mindig nyaral?
Remélem szétmarja a tengerviz a tökeit :lol: :lol: :lol: !

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 júl. 4, 13:27 
Na, tudom, engem nem kérdeztetek, de én akkor is írok.
Szovel:
Doromboló, üzenetem van számodra a romániai rollerosok elnökétől. Délután vagy inkább estefelé valamikor ha skypen elérhető leszel, beszélnünk kellene.
Csürkéim jól vannak köszönik szépen, mama megbízható csirkefelügyelő :D Én pedig éppen a békési klímával barátkozom... Holnaptól másfél hetet nem leszek- bár tudom nélkülem is jól megvan itt ez a kis csapat, de azért vigyázzatok magatokra és madaraitokra, jók legyetek!

Puszi nektek: Gabesz

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 júl. 3, 9:45 
Az alsófertállyal mi lehet !?...Egyedül dikilaci jött fel egy röpke helyzetjelentéssel...Rosszat sejtek.... :shock:

Hozzászólás 2009 júl. 2, 21:43 
Sziasztok!
Amikor a tenyészetből kiteszitek a tojó kanárit a röpibe akkor húzzátok ki a farok tollait (ez a himekre is igaz)
Ez 2 héten belül beinditja a vedlést.Ezen kivül mikor ilyen meleg van akkor valamilyen edénybe nyugodtan rakjatok be csaphideg vizet nekik fürdeni 2 naponta.Ez majd lehüti őket.Én mindig igy csinálom és nincs problémám az elpotyogtatott tojásokkal.Igy legalább a tenyész madarak egyszerre vedlenek.A fiatal kanárik vedlési ideje 8-10 hétig tart.
Vannak vedlést elősegitő vitaminok amikből egy 5 napos kúra a vedlés alatt bőven elég nem kell mindenféle szarral itatni őket.A zöldel azért óvatosan bánjatok ezek nem csirkék.Ha sokat kapnak akkor meghajtja őket ami egy vedlés miatt gyengülő szervezetnél végzetes is lehet.

Hozzászólás 2009 júl. 2, 17:31 
Doromboló!

Nagyon szépen köszönöm mégegyszer a jó tanácsot, két hét után levágtam a ragasztószalagot a kis gloster lábáról, és most már helyesen tartja az ujjait! :))))

Köszönöm!

Hozzászólás 2009 júl. 2, 11:48 
Jó,persze hogy betegség esetén van olyan hogy kell gyógyszer! persze,ha egyáltalán meg tudja állapítani a gazdi,vagy a doki,hogy mi is a baja,és a megfelelő gyógyszert kapja.Olyan is van,hogy inkább árt,mint használ....Vitamint is lehet túladagolni,az sem vezet jóra.!Viszont a megelőzés,az,hogy természetes anyagokban,a tartás során kapja meg a legjobb tudásunkhoz mérten azt,amitől egészséges marad! azt hiszem mindenki erre törekszik,és akkor azért nem kell annyi varázsszer sem.Persze ez meg az én saját véleményem,nem kötelező osztani,vitatkozni lehet,hisz azért is vagyunk itt.

Hozzászólás 2009 júl. 2, 10:02 
Gábor,osztom a véleményedet! Ha csak magamról veszek példát,életemben,ami pedig már számos évből áll össze,nem ettem meg összesen 2 doboz gyógyszert.......ebbe a vitaminok is beleértendők.......akkor a madaraimat minek mérgezzem vele??!!!
Érvényes ez minden élőlényre,nem? Mitől van pl.akkora értéke a bio zöldségnek,gyümölcsnek?na jó nem offolok,csak azért tényleg nem kéne egyből a gyógyszergyárakat gazdagítani! :lol:
Még annyit,hogy azokkal meg tényleg csínyján kell bánni,ami a szaporodási kedvvel kapcsolatos,előfordulhat hogy úgy elveszi,hogy többet elő sem jön.Persze nem törvényszerű,de más állatoknál tudok sok esetet,jó lehet sőt biztos nem a Marcsi által most ajánlottól,de általánosságban valóban a természetes,nem mű dolgok a hosszútávon célszerűek,és ajánlatosak.

Hozzászólás 2009 júl. 2, 9:49 
Marcsi, amennyi gyógyszert-vegyszert-kivonatot felsoroltál már itt...
Én nem hiszem, hogy normális magkeverék és zöldeleség, és normális tartási hely mellett ezek bármelyikére is szükség lenne.

Hozzászólás 2009 júl. 2, 8:45 
Hát bizony ez kellemetlen helyzet de szinte kikerülhetetlen !...Sajnos az összes madarunkat át kellene programozni ahhoz, hogy ilyenek ne történjenek meg ...Sajnos nálam is összevissza tojogatnak és legtöbbször az etető vályúba. Ha megfelelően tudnánk fűteni már januártól és hosszabban világítani a keltető helyiségben akkor nem lenne semmi probléma, de ha nem tökéletes ebbéli ügyeskedésünk akkor vissza áll a természet rendje és májustól kezdenek igazán fészkelni madaraink...
Hogy most mit kéne csinálnod ?...Hát hogy csinálta öreganyád a nem kívántan megkotlott kotlósal ?... :lol: ..Csapalá majd lehül ! :wink: ...Így viszont el fog húzódni a vedlése, ami ugye a következő költési periódusnál is késni fog !... :roll:

Hozzászólás 2009 júl. 1, 21:07 
Nnnna ezt gyorsan elmesélem aztán rohanok vissza lekvárt keverni!
Múlt héten láttam hogy az egyik tojó a röpde belső sarkában a földön kuporog.Bementem,és láttam hogy 1 kis mélyedést csinált száraz fűből és 2 tojás van alatta.Úgy megsajnáltam, /lehet,ki kellett volna dobni a tojikat?-/ én meg beleraktam 1 fészekbe és felakasztottam a röpde oldalára!Egész őszintén,rra gondoltam hogy úgyis otthagyja,ill.meg sem találja.Megtalálta,beleült,sőt másnap tojt hozzá még egyet,és most 3 tojáson ül!Biztosan hülyeséget csináltam,mert más nem is hiányzik,mint hogy a többi meg folytassa!!!!! Arra gondoltam ha ez megesik,akkor a tojókat kiszedem és berakom kalitkába,hogy a füttyösöket ne is hallják....eddig még nem kapcsolódott be egyik sem,és a kis őrült meg ül lelkesen. :o

Hozzászólás 2009 júl. 1, 10:18 
És a többiekkel mi a helyzet arra messze délen? Lajos, Bajcsi Jani, Ács Gyuri, véméndi Csaba, királymátyás? Hogy sikerült a tenyészszezon? Lesz kollekció a versenyre?

Hozzászólás 2009 jún. 29, 9:10 
Üdvözöllek Lacidoki !....Van ez így !...Semmi baj, a nyerő rigók lehet hogy nálad keltek az idén !?...Azért a késői megültetéssel vigyázzatok, mert ha ez periodikussá válik akkor már nincs kiszállás, a mamák mindig ebben az időszakban fognak költeni.... :? Azt meg, hogy a gyerekzsivajba csapper kell tudtuk korábban is csak mi itt sem a csapperért sem a gyerekzsivajért nem nagyon állunk sorba ! :D ... Éljenek a fiatal házasok ! :lol:

Hozzászólás 2009 jún. 28, 0:54 
Sziasztok !
A keleti fronton béke van,de fegyverkezünk és trónfosztásra készülünk.
A verseny időpontjához időzített tenyésztés az idén kevésbé sikerült,egy-két fióka nőtt fel fészekaljanként-11 nőtt fel- így hagyom még a tojókat
költeni. Egy adott párosítás véleményezésére kell bizonyos számú fióka,ne 3 év alatt derüljön ki hogy jó vagy tévúton járok. Amelyik tojónak elege lett,letojt de kotlani már nem akart. 12 hím iskolázására
alkalmas felszerelésre ruháztam be, gyanítom nem lesz fullon az iskola !
Az áruroller kilóra tenyésztése szerintem nem a mi műfajunk. Nagyon eltérőek a visszajelzések, zsizsegő gyerekhorda közepén semmitmondó a
roller éneke ,oda tényleg a csapper való.
Jó éjt ! Laci

Hozzászólás 2009 jún. 26, 22:26 
Hossszúúúúú !....

Hozzászólás 2009 jún. 26, 21:00 
Szia Doromboló!
Nem vagyok képben teljesen.
Miért háborog a lelked?

Hozzászólás 2009 jún. 26, 9:42 
Na jó !...Élni kell....Háborgó lelkem még korántsem nyugodott meg, azért az itteni felelőségem tudatában megpróbálok visszamászni a szószékbe mielőtt elporladna ez a korábban sokat dícsért pajkos kis topik !...
Szóval rollerre fel fiúk-lányok !...
Kis helyzetjelentés tőlem : Ötvennégy gyűrűt húztam fel de ezekből 11 bevonút :? sajnos !?... Csináltattam egy fél szobányi röpit a kicsiknek ahol állati jól érzik magukat...Hangot még egyáltalán nem hallottam igaz nem is üldögélek köztük pedig kellene mert az emberhez szoktatás elég fontos ha azt akarjuk, hogy madarunk ne álljon le a futamával a joury előtt ha az egyet éppen pislant a szemével !...
Vannak még tökösök 3 tojó alatt és sajnos a leválasztott tojóim versenyt tojnak a röpdék etető vájúiban !...Gyönyörűen feszes a hasuk és kipirulva a kloáka környéke...Borzasztóan sajnálom őket de ezek a fiatalok már egészen biztos nem lennének kész a versenyre !...Egyszer majd át kell értékelni ezt a csak versenyre tenyésztési szindrómát !...Mintha azon túl nem is lenne élet !?... :roll: ...És akkor tudnánk következő tavaszal is kiadni jól éneklő fiatal hímeket...Így meg minden érdeklődőnek azt kell mondanunk, hogy majd dcemberben vagy januárban tessék visszajönni !...Ilyent nem szeretnek ma már az emberek...Ha egyszer beindul valaki, hogy énekesrgó köll neki akkor bár rollert szeretett volna de ha nincs azonnal, akkor jó lesz neki a csapper is máshonnan !....Szóval erről van nagy ba szó :) ...Bár ha meg egész őszig megy a tenyésztés akkor meg velünk mi lesz ?...Szabadság ?...Nyári ide-oda ?...Hát ez az !?...Mi erről a véleményetek és várom a helyzetjelentéseket a keleti frontról is !!!....

IDRE tag
Valódi név: Kovács Krisztián

Hozzászólás 2009 jún. 23, 20:56 
Szia André,

köszönöm a választ, pont erre gondoltam ! Tényleg keveset adtam nekik.....

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 jún. 23, 17:19 
Jaj, Marcsika, olyan jót nevettem! :lol: Itt-ott olvasgattam és ezt találtam:
"szelíd, vidám madár, sárga színű, Gizinek hívják..." :D 8) :lol:
Azóta mi lett a sorsa?

Amaryl, gratula!
Ecccer te ügyes vagy! Jól belehúztál :wink: !
Hajrá!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 149  Következő