Szép napot mindenkinek!
Jancsi! Nem gond a gyémánt, már szereztem! Itt helyben van egy tenyésztő, húúúúú, ott aztán van minden! Az egész udvar, a nagy külső épületek telis-tele madarakkal! Akkora ludat láttam, hogy két tepsibe se férne bele!
Szóval adtam a Lajos bácsinak egy pár magyar pávagalambot, azokért kapok kacagó gerlét, a gyémántokat meg a jövő héten lehet elhozni! Alig várom!
Kíváncsi vagyok, a szomszédaitok mit szólnak a hobbitokhoz? A madarak hangja, stb...Én szomszédilag nagyon meg vagyok áldva...Ha a lakásban vakkant néha a kutya, az a baj. Szó szerint vakkant, mert nem ugathatnak, mindet megtanítottam kussolni! No, a kertünk tőlünk öt percre van, a szomszédom egy erdő, a kertszomszédaim rendesek. Ők örülnek a kutyáimnak, mert azóta egyetlen tolvaj se jött, míg tavaly szinte minden nap volt látogatójuk, csakúgy, mint nekünk. A kertünktől kb. 40 méterre van egy kétemeletes minigarzonos ház, nahát képzeljétek, az egyik lakó valamelyik éjszaka kihívta a rendőrséget a kerthez, mert UGATTAK a kutyák...Erre kimegy egy KUTYÁS rendőr a KUTYÁIMHOZ!
Így tudtam meg, utólag...Hozzá kell tegyem, hogy két hónapja mindhárom kutyámat lemérgezték, de szerencsére túlélték. Most derült ki a miértje: ugatnak. De nem ám, ahogy a hölgyike beállítja, csak akkor, ha idegent látnak az erdei úton! A cigányok az idén már be sem mernek jönni erre a területre, mert időnként elengedem őket egy nagy erdei futásra, és ők ezt jól tudják, félnek tőlük. Ez a hisztérika meg csak mondja a magáét, komolyan, mosolyogva hallgattam végig, de közben éreztem, hogy át kellene nyúlnom a fején!
Én direkt nem vettem kacsát, libát, gyöngyöst, mert hangosak, pedig jól jött volna a konyhára! Ezek után viszont erősen gondolkodom rajta, hogy vasárnap a piacon beszerzek mindent!
Még akkor se fogta be, mikor a férjem közölte vele csendesen, hogy készüljön, mert kecskéket, birkákat és teheneket vett, és itt fogjuk őket tartani!
Most akkor mit csináljak, ha a kakasaim elkezdenek majd kukorékolni???