Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 225  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 júl. 8, 10:31 
feketemarcsi írta:

Előfordul. Cserélj nekik párt.

Szeretnék, de elfogytak az alternatívák. A legerősebb kakast teljesen megkopasztotta, csak a szárnyán, meg a fején maradtak tollak.

Hozzászólás 2009 júl. 8, 10:29 
Nálunk a szomszédok hangosabbak mint az állatok, így ők csak ne szóljanak semmit. Akik nem azok azokat meg nem zavarja se a fürjek és a galambok hangja. Sőt egyik évben a törpecsibék kiszökdöstek az udvarról. Egyik szomszéd örült neki hogy szedegetett a kertjében, mire a másik tiszta rosszul volt attól hogy meglátta az utcán levő virágoskertjében őket. Szóval embere válogatja. A gyöngytyúk nem tetszett nekik annyira, bár csak egyvalaki szólt. Most nekem nincs de a szomszéd utcában van, simán idehallatszik...

(Milyen jogon mérgezi meg a TE kutyáidat akárki is, ott a TE kertedben?)

Hozzászólás 2009 júl. 8, 7:38 
Szép napot mindenkinek!

Jancsi! Nem gond a gyémánt, már szereztem! Itt helyben van egy tenyésztő, húúúúú, ott aztán van minden! Az egész udvar, a nagy külső épületek telis-tele madarakkal! Akkora ludat láttam, hogy két tepsibe se férne bele! :D
Szóval adtam a Lajos bácsinak egy pár magyar pávagalambot, azokért kapok kacagó gerlét, a gyémántokat meg a jövő héten lehet elhozni! Alig várom!

Kíváncsi vagyok, a szomszédaitok mit szólnak a hobbitokhoz? A madarak hangja, stb...Én szomszédilag nagyon meg vagyok áldva...Ha a lakásban vakkant néha a kutya, az a baj. Szó szerint vakkant, mert nem ugathatnak, mindet megtanítottam kussolni! No, a kertünk tőlünk öt percre van, a szomszédom egy erdő, a kertszomszédaim rendesek. Ők örülnek a kutyáimnak, mert azóta egyetlen tolvaj se jött, míg tavaly szinte minden nap volt látogatójuk, csakúgy, mint nekünk. A kertünktől kb. 40 méterre van egy kétemeletes minigarzonos ház, nahát képzeljétek, az egyik lakó valamelyik éjszaka kihívta a rendőrséget a kerthez, mert UGATTAK a kutyák...Erre kimegy egy KUTYÁS rendőr a KUTYÁIMHOZ! :D
Így tudtam meg, utólag...Hozzá kell tegyem, hogy két hónapja mindhárom kutyámat lemérgezték, de szerencsére túlélték. Most derült ki a miértje: ugatnak. De nem ám, ahogy a hölgyike beállítja, csak akkor, ha idegent látnak az erdei úton! A cigányok az idén már be sem mernek jönni erre a területre, mert időnként elengedem őket egy nagy erdei futásra, és ők ezt jól tudják, félnek tőlük. Ez a hisztérika meg csak mondja a magáét, komolyan, mosolyogva hallgattam végig, de közben éreztem, hogy át kellene nyúlnom a fején! :D

Én direkt nem vettem kacsát, libát, gyöngyöst, mert hangosak, pedig jól jött volna a konyhára! Ezek után viszont erősen gondolkodom rajta, hogy vasárnap a piacon beszerzek mindent!

Még akkor se fogta be, mikor a férjem közölte vele csendesen, hogy készüljön, mert kecskéket, birkákat és teheneket vett, és itt fogjuk őket tartani! :lol:

Most akkor mit csináljak, ha a kakasaim elkezdenek majd kukorékolni???

Hozzászólás 2009 júl. 7, 23:48 
Ja és a gerlék...... Bocs,de nem cserélek,mert ezer éve vadászom ilyenekre. Tarkákat vettem 15-öt. Komolyan, 3éve próbálkozom és egyszerűen nem tudtam venni. Szóval ezek most hatalmas kincsek számomra. Baromfira meg egyébként sem, azoktól igyekszem megvállni attól is, ami van, mert bár imádom őket, de nem egészséges egy udvarban csirkét és díszmadarat tartani.

Hozzászólás 2009 júl. 7, 23:46 
Á, akkor várom azt a képet is:)

A tacskót anyukám egyelőre nem engedi meg,de majd megpuhítom. De én szálkásszőrűt szeretnék,azt mondják a sima rövid szőrűek télen nagyon tudnak fázni. Meg hát a snaci mellé legyen a tacsi is szakállas:D

A tujaágak bepakolása a kalitkában szerintem nagyon jó ötlet! Egyrészt el tudnak bújni, el tudják rejteni a hátukat,ha a másik madár tépné,másrészt meg lefoglalják vele magukat. Nekem ma egymásnak estek.......CSak a copfosok. A csibék,még egy hetesek sincsennek. Délben kimentem rájuknéztem, hát az egyiknek a combjánál kicsipegték, tiszta vér volt. gyorsan átraktam a törpe csibékhez,azok még kicsik,nem bántják. Fél óra múlva rájuk néztem,hát már egy másikat csipegtek ki,csak azt a kloákájánál. Az is ment a törpékhez. Gyorsan adtam nekik egy tálba zeolitot(eddig a kajájukba kevertem), meg szórtam szét nekik a fölfdre kukorica darát,az jó színes,lefoglalja őket+ kölest + szedtem nekik egy nagy adag füvet. Ez volt 2 körül. Azóta szedtem nekik újra füvet,azóta egyet se bántanak. Szóval le kell foglalni őket,már csibe korban is,főleg ha sokan vannak.

Ria írta:
Szia Jani!

Nem azok a fényképek, majd azt is felteszem... :D

A tacsi szenzációs, egyszerüen imádnivaló kislány! Még van egy, ha gondolod, a szőrük valami csuda, kinti fényben nem is fekete, inkább kék...Ma láttam meg úgy igazán! Olyan lazán bír aludni, mint a nagyok! :D

Nem cserélsz gyémántgerlét? Díszbaromfim van érte!

Szép napot: Ria

Ma fürjeket takarítok, igazán vidám meló, pláne, ha valamelyik meglép! Olyankor aztán kilométereket futok a lakásban... :lol:

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 júl. 7, 22:00 
Nálam is van egy tépős pár.Inkább trió. :wink:
Mindháromnak kopasz a háta.

A fiataloknál az utolsó 2nél padik a tojó kopassza a kakast.
pedig van helyük bőven. :?

Hozzászólás 2009 júl. 7, 20:25 
Hali!

Ilyet még nem láttam. A tojó koposztja a kakast, a kakas meg a tojót. :shock:
Vélemény?

Hozzászólás 2009 júl. 7, 16:05 
már kenyéren és vízen él kb egy hete..

Hozzászólás 2009 júl. 7, 15:34 
Ma én is elvettem az összes pártól a tojikat. :?

Hozzászólás 2009 júl. 7, 15:32 
Úgy nézem, nálunk nem lesz semmi, 5 tojásnál megállt a mami napok óta.A tojáskák ide-oda vándorolnak, egyet még a magostálba is begurítottak :D Semmi jele, hogy kotlani óhajtana a kis pöttyös.Meddig hagyjam ott nekik a tojásokat?

Hozzászólás 2009 júl. 7, 15:32 
Nálam egy ezüst tojó szökött meg,de az udvaron. :D
2nap hajsza és megfogtam.
A gyémántgalamboknál és a törpiknél eszegette a kiszort magvakat,mikor elkaptam a grabancát. :lol:
Tud repülni a bestia.20métert kapásból repült. :P

Hozzászólás 2009 júl. 7, 14:34 
A mindenit! Most jövök az állatkereskedésből és láttam is hálót!!! :bounce:

Hozzászólás 2009 júl. 7, 11:13 
Szia Jani!

Nem azok a fényképek, majd azt is felteszem... :D

A tacsi szenzációs, egyszerüen imádnivaló kislány! Még van egy, ha gondolod, a szőrük valami csuda, kinti fényben nem is fekete, inkább kék...Ma láttam meg úgy igazán! Olyan lazán bír aludni, mint a nagyok! :D

Nem cserélsz gyémántgerlét? Díszbaromfim van érte!

Szép napot: Ria

Ma fürjeket takarítok, igazán vidám meló, pláne, ha valamelyik meglép! Olyankor aztán kilométereket futok a lakásban... :lol:

Hozzászólás 2009 júl. 6, 22:57 
Szia Ria!

Jó kis helyet csináltál a fürjeknek:) Én nem látom a fekete foltot az ezüst tojód fején. Tudnál painttel egy kis nyilat tenni,hogy mire gondolsz????

A kutyát sajnálom......De gondold végig,hogy biztos a németjuhász volt-e a hibás. Ezek a kis kutyák nagyon hajlamosak a csipkelődésre és lehet,hogy végleg feldühítette a németjuhászt. Láttam már iylet tacskó-kaukázusi és puli-kaukázusi esetén is. A kicsik járkáltak a nagy után,állandóan zaklatták, sunyin belemartak(ez két eset).A nagy meg a végén megelégelte és nagyon elcsetkelte őket. Két nap múlva már megint a nyomában járt a pici és zaklatta. A végén a kis pulit kivégezte a kau. Kár érte,gyönyörű kutya volt. De nem feltétlen a kau volt a hibás. Kb oylan lehetett neki a kis puli,mint nekünk egy szúnyog. Többnyire mi sem arréb hajtjuk, hanem leütjük......

A tecsid meg hát húúúúúúúúúúúúúúúúúúú!!!!!!Ez kegyetlenség!!!!!Pont a múltkor írtam,hogy nagyon szeretnék egyet,most meg csorgathatom a nyálamat:)

Ma voltam gyémántgerlékért, tarkákat és fehéreket hoztam,de ez a gerlés részre megy majd:) Mármint a képek, de csak holnap. Voltak fürjek is bőven a gerlék alatt, kár hogy nem vittem fényképezőgépet,nagyon profi helyük volt. A sarkokba fatuskók,gyökerek voltak betéve és az alá tojtak. Nagyon esztétikus volt.

Hozzászólás 2009 júl. 6, 18:43 
Szia!

Én is ezt csinálom néha. Mikor télen a pincében voltak (madárszobában) akkor két nagy tujaágat kaptak több kisebb mellett. Jól elvoltak.

Szerintem a tieid is azért szeretnek ott lenni, mert biztonságban érzik magukat és imádnak "bújkálni". Pl az enyém elbújt előlem a bújóba, de4 én pont annak a nyitott felénél voltam :P

--------
Kutyáknál egyszer hallottam ilyen dominanciadologról. Pontosan már nem emléxem hogy is volt, de az volt a lényeg, hogy bizonyos kutyák esetén bizonyítani kell ki a domináns a "falkában" és hogy ki-kihez tartozik. Ha jól emléxem pont a németjuhász volt a példa. Nekünk egy pulink van most. Nincs vele túl sok gond. De előtte pincsink volt az is oks volt. Tizenvalahány évet élt meg, de nagyon rossz volt látni, hogy öregedett meg és mennyire leépült.

Hozzászólás 2009 júl. 6, 18:38 
Szia Lax!

Tényleg nem szokták kóstolgatni! :D Különben sokan teszik be a a tuja- és fenyőágakat nekik...

Hozzászólás 2009 júl. 6, 16:42 
feketemarcsi írta:
A fürjecskéid cukik, de nem zsúfolt nagyon ez a ketrec? A tuja egyébként mérgező, ha megeszik.

Azt még hozzátenném, hogy keserű is, úgyhogy nem nagyon kóstolgatják.

Hozzászólás 2009 júl. 6, 13:25 
Igen, őszintén szólva erre gondoltam én is! Már feladtam az aprót, de olyan kikötéssel, hogy családi kutyának, gyerekek mellé nem adom, csak a fajtát értő és ismerő keménykezü gazda kezébe!

Hozzászólás 2009 júl. 6, 12:12 
Látta az állatorvos, nincs baja azon kívül, hogy ő is azt mondta, valamiért bekattant! Megvan minden oltásuk és rendszeresen tisztán vannak tartva ( fül, szem, lábak, stb. ), ellenőrizve vannak...

Régen itthon van már, mert súlyosan megmérgezték, alig élte túl, akkor 3 hét lábadozás, aztán 3 hét rögtön rá a tüzelés miatt. Véleményem szerint egyfajta dominancia-harcot kezdett el, s mivel neki párom az Isten, kihasználta, hogy tegnap ügyis volt és nem volt itthon. Érdekes, mert kettőnk közül inkább rám hallgat, legalábbis eddig így volt!

Hozzászólás 2009 júl. 6, 11:49 
Szia Marcsi!

Csak úgy látszik, de nem zsufi!!! Csak mindig abba a sarokba bújtak be a kis bitangok... :D

A betegesen -féltékeny-kutya-szindróma nagyon ismerős, a nagyapám kis pekingije olyan. Olyan sunyi aljas módon bír belénk harapni, hogy el sem hiszed! De az Öreg előtt megjegyzést se tehetsz rá! Az asztal alatt szokott kapni egy-egy pofont nagybátyáméktól... Nagy fejtörés ez a kutya most nekem, már vinnék Szlovákiába őt is, de a párom nem engedi! Itt meg a lakásban tutira nem maradhat! A kertben kint van két másik német juhim, azokkal semmi baj. Viszont ha odavisszük, a két szuka életre-halálra....Jájjjjj! Na majdcsak kipattan az isteni szikra!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4486 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 225  Következő