Sziasztok!
Nem nagy kedvvel írom a helyzetjelentést... Eleinte nagyon úgy tűnt, hogy minden a legjobb kerékvágásban halad, bár tudtam, hogy döcög az egyik kerék... A román csajok. A pasi, az viszont ügyeskedett, de volt azért üres tojás a Neco csajszikkal... Egyelőre megtartom. A Neco féle tojók kitűnő nevelőknek bizonyultak, a pasiban is nagyon bízom, h jövőre ha új tojókat kap párnak, talán majd nyerek tőle is utódot.
A gondjaim már a fészkelés 6. napján kezdődtek a sok üres és bezápult tojásnál... Úgyhogy ezt nem is ecsetelném tovább. Ilus és Ica (román csajszik), sajnos, levesben végzik.
Másik két tojómtól aránylag szépen keltek a picik.
Gizus (09-91-08 ) két fészekaljából: 9 tojás (3 záp, 2 üres)-4 fióka kelt.
Gerti (15-91-08 ) három fészekaljat produkált: 12 tojás (1 záp- 5 üres)- 6 fióka.
A 10 fiókából 3 határozottan prüntyögött, hangicsált háromhetes korukban. Nagyon úgy látszott, szépen haladunk, mikor is elhullott a legelső kis dalosom (lefogyás) mielőtt a röpdébe került volna másik fióka pedig szörcsögő tüneteket produkálva kezelés alá került. Sikeresen kikezeltem. Végleg

. Szándékosan tartottam tovább idebent a többit, míg teljesen önállóan esznek már mindenféle magot, eleséget. 8 fióka ment ki a röpdébe a nagyok közé. Talán itt tévedtem nagyot. Továbbra is külön kellett volna tartanom a fiakat esetleg egy másik kinti röpdében... ami már tervben is van. Ezek közül egy madárral rejtélyes módon egy kullancs végzett. 4 madaram pedig az alább említett lefogyásos probléma miatt halt éhen a tele tálak és változatos kaja mellett... Pillekönnyű és éles mellcsontú elpusztult kis testeket vettem ki...
10 fióka- 1betegség miatt, 1 kullancs miatt, 5 lefogyásos múlt ki- 3 élő fióka (2 tojó- 1 hím)
Na, ennyi. Eléggé lehangoló. Ami viszont nagyon kellemes és felvidító látvány, ahogyan a pasik felváltva énekelnek

Bunyó, durva üldözés már nincs köztük (bár volt némi incidens, de magánzárkát kapott a bunyós pár napra). Hetente kapnak újabb csokor kimagzott fűbokrétát amit nagy előszeretettel cincálnak, gyermekláncfű, papsajt, útilapú, saláta levél, amit néha zöldként kapnak és magkeverék bőven. Néha egy hétig almaecetes vizet, máskor vitaminosat kapnak de leginkább csak tiszta vizet. Imádnak nagyokat pancsolni! Kész élvezet bennük gyönyörködni

!!!
André, gyönyörű a röpdéd és szépek a madaraid! Amaryl, ügyeskedj, szép legyen a ketrec ! És hogy jöjjön az ihlet, egy pohár feketeribizli szörppel kínállak

.
Puszi nektek: Gabesz