Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 aug. 1, 14:46 
Sziasztok !..
Végre gépközelbe kerültem !...Szóval vigyázzatok az almaecettel !!!...Jótékony hatása kétségbevonhatatlan de fele dózisban mint írod Necóka !!!...Igaz, hogy védi a májat a fungicid és baktérium szaporodásgátló hatása miatt olyan értelemben, hogy a kórokozót öli, tehát felszabadítja a májat ezeknek a megszűrése elpusztításától, viszont alapból az ecet is használja a májat ezért csak nagyon kicsi dózisban szabad adni !...Ha valamilyen más cuccot adunk a beteg madárnak főleg ha antibiotikumról van szó az ecetet 1-2 nappal előtte abba kell hagyni mert együttesen lenullázzák a májat !!!... :twisted: :shock:
Vigyázni kell a kinti ződekkel mert azon sok minden lehet...még a szomszéd gyomirtójból is hozhat a szellő !...
Nálam 35 kölök repült ki és meg is vannak a röpiben !....130 tojótól ! :lol:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 aug. 1, 10:41 
Sziasztok!
Ez a "lefogyásos"betegség nálam is előfordult tavaly és kis mértékben(83 fiókából 4-nél)idén is.Gyógyitható!!!Azt észre vettétek,hogy az elmúlt öt évben tapasztalható leginkább?Előtte én nem találkoztam vele.
Az első a COCCIDIOSIS.Ez egy bélparazita.Minden madárban benne van.A fiatal madarakat támadja meg 4-5 hetes korban mikor még nem fejlődött ki az immunrendszere.Ez a parazita a bélhámsejteket támadja meg a felületi hámsejtek nagy része elpusztul ezért emésztési zavarok jönnek létre a madár gyorsan fogy és leengedett szárnyal gubbaszt,keveset mozog.Ha ehez a fertőzéshez más bakteriális fertőzés is párosul akkor biztos,hogy a madár lefordul a rúdról.Általában ha valamilyen stressz éri a fiatalokat akkor nagy menyiségben szaporodnak el a béltraktusban.Ez a parazita fertőzött takarmányban vizben továbbterjed és a fertőzésen átesett tünetmentes madarak is üritik a bélsarukkal.
A másik ilyen a TRICHOMONIOSIS.Ez is egy egysejtű ostoros élősködő.Több formája is létezik.A mi esetünkben a májat támadja meg.A madár bágyadt emésztési problémákkal küszködik erősen lesoványodik és pár nap alatt elpusztul.A tricho terjedését a savas közeg (ecetes viz)gátolja.

Én nálam mind a 4 madár meggyógyult.Ha időben észreveszitek a fertőzést akkor jó esély van gyógyulásra.Arra is figyelni kell,hogy ne legyenek külső élösködők a madaraknál.Egy kullancs vagy az atkák viszik a másik madárra a betegségeket.A vedlés végén én az összes madárnál végzek megelőző gyógyszeres kúrákat(hármat)amiknek a tojásrakás előtt 4 héttel van vége.Tudom,hogy ezzel nem mindenki ért egyett de nálam a galambok miatt nagyobb a fertőzés veszélye.Azt azért le kell irnom,hogy idén a nálam kezelt kanáriknál nem volt olyan,hogy ne lett volna szemes a tojás.

Hozzászólás 2009 aug. 1, 9:44 
Kösz Gabesz,épp szomjas voltam,de nagyon! ez jól esett! :D
Most viszont lépek,unoka lagziba megy és megrendelte a süti sütését nálam!Délután pedig megyek madarakat nézni és nyálat csorgatni!

Hozzászólás 2009 aug. 1, 9:42 
Szia Amaryl!
Az MDF kapható natúrban és lamináltban.A natúr olyan mint egy vastag farostlemez és ennek a legnehezebb a súlya.
Ha forgácslapot veszel az könnyebb és kapható fehér lamináltban is.Igy csak az éleit kell élfólia helyett tömíteni és festeni.
A súly miatt én 12-est vennék de ezzel nehéz dolgozni.A 16-os 18-as nehezebb de jobb csavarozni.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára andré 2009 aug. 1, 9:46-kor.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 aug. 1, 9:39 
Sziasztok!

Nem nagy kedvvel írom a helyzetjelentést... Eleinte nagyon úgy tűnt, hogy minden a legjobb kerékvágásban halad, bár tudtam, hogy döcög az egyik kerék... A román csajok. A pasi, az viszont ügyeskedett, de volt azért üres tojás a Neco csajszikkal... Egyelőre megtartom. A Neco féle tojók kitűnő nevelőknek bizonyultak, a pasiban is nagyon bízom, h jövőre ha új tojókat kap párnak, talán majd nyerek tőle is utódot.

A gondjaim már a fészkelés 6. napján kezdődtek a sok üres és bezápult tojásnál... Úgyhogy ezt nem is ecsetelném tovább. Ilus és Ica (román csajszik), sajnos, levesben végzik.

Másik két tojómtól aránylag szépen keltek a picik.
Gizus (09-91-08 ) két fészekaljából: 9 tojás (3 záp, 2 üres)-4 fióka kelt.
Gerti (15-91-08 ) három fészekaljat produkált: 12 tojás (1 záp- 5 üres)- 6 fióka.

A 10 fiókából 3 határozottan prüntyögött, hangicsált háromhetes korukban. Nagyon úgy látszott, szépen haladunk, mikor is elhullott a legelső kis dalosom (lefogyás) mielőtt a röpdébe került volna másik fióka pedig szörcsögő tüneteket produkálva kezelés alá került. Sikeresen kikezeltem. Végleg :cry: . Szándékosan tartottam tovább idebent a többit, míg teljesen önállóan esznek már mindenféle magot, eleséget. 8 fióka ment ki a röpdébe a nagyok közé. Talán itt tévedtem nagyot. Továbbra is külön kellett volna tartanom a fiakat esetleg egy másik kinti röpdében... ami már tervben is van. Ezek közül egy madárral rejtélyes módon egy kullancs végzett. 4 madaram pedig az alább említett lefogyásos probléma miatt halt éhen a tele tálak és változatos kaja mellett... Pillekönnyű és éles mellcsontú elpusztult kis testeket vettem ki...
10 fióka- 1betegség miatt, 1 kullancs miatt, 5 lefogyásos múlt ki- 3 élő fióka (2 tojó- 1 hím)

Na, ennyi. Eléggé lehangoló. Ami viszont nagyon kellemes és felvidító látvány, ahogyan a pasik felváltva énekelnek :) Bunyó, durva üldözés már nincs köztük (bár volt némi incidens, de magánzárkát kapott a bunyós pár napra). Hetente kapnak újabb csokor kimagzott fűbokrétát amit nagy előszeretettel cincálnak, gyermekláncfű, papsajt, útilapú, saláta levél, amit néha zöldként kapnak és magkeverék bőven. Néha egy hétig almaecetes vizet, máskor vitaminosat kapnak de leginkább csak tiszta vizet. Imádnak nagyokat pancsolni! Kész élvezet bennük gyönyörködni :D !!!

André, gyönyörű a röpdéd és szépek a madaraid! Amaryl, ügyeskedj, szép legyen a ketrec ! És hogy jöjjön az ihlet, egy pohár feketeribizli szörppel kínállak :wink: .

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 aug. 1, 9:38 
Majdnem szomszéd utcában van 1 nagy asztalosipari üzem.Telefonon megbeszéltük,jövő héten szeretettel várnak,natúr faforgácslapot ajánlottak,nagyon olcsón...méretre is vágják rögtön,már csak azt kérdezném,hogy milyen vastagságút vegyek?Köszönöm!! :27: /na jó,ezt inkább adja Nektek egy kis 20 körüli fruska! :lol:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 aug. 1, 8:48 
Sanyi írta:
Észrevettétek ?!
Ez a lefogyásos betegség a legveszélyesebb .
Mire észreveszed már rendszerint túl késő .
A tollak miatt nem veszed időben észre a bajt .

Szeva Sanyibá' !

Valóban az a gáz, hogy semmi jel nincs. Se hasmenés, se váladék a csőrön... :roll: ...és még nem is gubbaszt a kis piszok...oszt 2-3 hét alatt mégis kinyúlik! Ezért is gondolom, hogy nem salmonella, nem coli', nem mikoplazma... :roll:

Jó reggelt Amaryl!

.. Scatlakozom az előttem szólóhoz:a fehér bútorlapot könnyű takarítani, és gyönyörűen méretre szabják Néked, oszt csak öszze k'öll csavarozni. :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 aug. 1, 8:46 
Okééé,én nem ragaszkodom az OSB-hez,csak láttam hogy sok röpdét,ládakalitot abból készítenek,így azt hittem hogy.....nem vettem még meg,a jövő héten szeretném,úgy hogy akkor még jókor homályosítottatok fel.Az MDF lapot kell festeni???? vagy csak egyik oldala sima fényes? na majd utána nézek,és talán könnyebb is.Rendben André hogy nem emelgetjük,de mondjuk ha asztalra akarom tenni akkor hogy mosom alatta az asztallapot? :lol: akkor csak le kell emelni róla,nem? :roll:
Az akvárium ragasztót valahol doromboló ajánlotta,mert hogy az nem mérgező,ha valamelyik csuri unalmában elkezdené csipegetni....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Amaryl 2009 aug. 1, 8:48-kor.

Hozzászólás 2009 aug. 1, 7:10 
Észrevettétek ?!
Ez a lefogyásos betegség a legveszélyesebb .
Mire észreveszed már rendszerint túl késő .
A tollak miatt nem veszed időben észre a bajt .
Kinek mi a tapasztalata ? tudta -e valaki eredményesen
kezelni ?
Én a baumaxban dolgozok és tényleg vannak megfelelő festékek és ragasztók is . Az OSB lap pedig még mérgező is - papagájoknál ez fontos
lehet !

Hozzászólás 2009 aug. 1, 1:49 
andré írta:
Neco!
Én régóta használom az ekodiárt.Nagyon jól lehet kúrálni vele a hasmenést ezen kívül baktérium és gombaölő hatású ami a csíráztatott mag etetésénél nagyon jól jöhet!Azért csodát ne várjál tőle a vírusok ellen nem véd.
Nálad még az a kérdés,hogy a madarak 2-3 nap alatt elfogytak és megdöglöttek vagy hetekig borzolták magukat és szép lassan fogyott el a mellükről a hús?

Szeva' Endrú! :wink:

Az egész kb. 3 hét, miután észreveszem, hogy elkezd gyengülni. Előtte -gondolom- szintén kb. 2-3 héttel indulhat el a folyamat.

Csodát nem várok tőle, de idézem : "fokozza az általános ellenálló-képességet, természetes immunitást és stressztűrő-képességet;"
ha ebben van egy kis igazság, akkor lehet, hogy lesz ánti'virulens hatása (remélem elég, ha valami megtámogatja az immunrendszert) ....már ha egyáltalán vírussal van dolgom.
Különben az ürülék állaga teljesen normális, és az első kinyúvadt rigót 5 napig kezeltem enrobioflox-al. A hatodik napra feladta az is. A többinél ezért nem próbálkztam ánti'bióval, és ezért szerintem tán nem baktérium..

Hozzászólás 2009 júl. 31, 23:05 
Sziasztok!

Amaryl!
Az almaecetet ha folyamatosan itatod akkor 2-3 ml/l ha kúra szerűen pár napig akkor 5-6 ml/l víz.
Az akvárium ragasztó nem festhető!Erre a célra sok féle festhető tömítő anyagot árulnak a boltban biztos kapsz felvilágosítást.
Én a helyedben nem használnék osb-t a kalitszekrényhez.Nagyon porózus anyag ha egyszer beleköltözik a tetű akkor lehetetlen lesz kiírtani belőle.
Erre a célra az MDF lap vagy a finom szemcsés forgácslap a legcélszerübb.A vágásokat is ki kell kenni a bogarak miatt.Mind a két anyag nagyon jól festhető!
A röpdém egy spéci dypakril festékkel van festve ami magyarországon nem kapható.Hasonlót árulnak a baumaxban.Ezeknek a festékeknek az a lényege,hogy műanyag bevonatot képeznek a fán ami jól mosható és szagtalan a madarakat nem irritálja.
Szerintem a kalitnak mindegy milyen a súlya,nem emelgetjük hanem madarat tartunk benne :lol: :lol: :lol:
Neco!
Én régóta használom az ekodiárt.Nagyon jól lehet kúrálni vele a hasmenést ezen kívül baktérium és gombaölő hatású ami a csíráztatott mag etetésénél nagyon jól jöhet!Azért csodát ne várjál tőle a vírusok ellen nem véd.
Nálad még az a kérdés,hogy a madarak 2-3 nap alatt elfogytak és megdöglöttek vagy hetekig borzolták magukat és szép lassan fogyott el a mellükről a hús?

Hozzászólás 2009 júl. 31, 20:20 
Szia Katy! Én literenként egy köbcentit teszek.

Még valamit e'felejtettem...:roll:
Vgyázzatok a szúnyogokkal! Elektromosan, fujkálással, vagy szúnyoghálóval muszáj ilyenkor védekezni ha sok van. Nálam ma reggelre az egyik tojó lába dagadt fánk nagyságúra. Pedig körbefújom a röpdék környékét minden este. Nem semmi művelet volt levágni róla a gyűrűt!

Hozzászólás 2009 júl. 31, 17:52 
Neco,én az Ecodiár+-ot adom nekik,sztem jó hatással van rájuk..Azt viszont szeretném ha megírnátok hogy az almaecet-víz egyveleget milyen arányban kell velük itatni,tudom hogy valahol olvastam,de ne kelljen már keresgélnem ha nem muszáj.

Hozzászólás 2009 júl. 31, 17:46 
André,gratulálok,szépek a rollerkák,és nem rossz az átlag sem!
Nekem 3 tojótól 16 van.Még eddig nem pusztult el belőlük.Ha a tavalyihoz viszonyítom akkor lényeges javulás.
A röpdéd hátsó fala milyen festékkel van lefestve? Ma vettem 2 kész első elemet, 100x50-es,és ládakalitot akarok belőle,arra gondoltam hogy OSB-ből,és az oldalait belül is le szeretném festeni fehérre.Az összeillesztés réseit kinyomjam szerintetek akvárium ragasztóval?Ami aggaszt,hogy OSB -ből egy ekkora nem lesz túl nehéz????

Hozzászólás 2009 júl. 31, 17:29 
Nálam jó nagy [cenzúrázva] lett a szezon. A tojóim jó része bevedlett a szezon elején, ezért néhány el sem indult, csak kettő ült le 2x, hat csak1x. 20 kölköt választottam le, ebből 3 kinyúvadt és erről szeretném ha beszélnénk egy pöttyet. Minden évben volt eddig ilyen, csak hát nem mindegy hogy 50-ből pottyan le három, vagy húszból... :cry:
A leválasztás zökkenőmentes volt, simán átszoktak a száraz magkeverékre. A vedlés közepén jöttek a gondok.... elkezdtek fogyni, mint a telihold. Különtettem őket, külön edényben korlátlanul állt előttük a roppantott kender, napraforgó, négermag, száraz nevelő eleség az alapkeverék mellett. Az elején sokat kajáltak, majd két hét múlva csak turkáltak a kajában, és szinte éhen haltak! Ja...!... 2x10 napig kaptak vitaminkúrát (Marcsikám, drááága bogaram! :40: :lol: ) 1x júniusban, 1x júliusban! A vit.kúrán kívül folyamatosan almaecetes vizet kapnak, élősködő nincs! A három rigó két helyről volt, a többi mellettük levő makk egészséges, jelenleg a vedlés végén tartanak, vagy már kivedlettek, szerintem azokkal már nem lesz gond. Az öreg madarakkal nem volt még ilyen gondom, a fiatalok közül meg minden évben van néhány amel'ikkel emigyen járok.

Arra tudok csak gondolbni, hogy valami vírus lappang az állományomban, és a vedlésre (stresszre?) legyengül az immunrendszer a gyengébbeknél, oszt azokkal van a baj?!
Arra gondoltam, hogy megtámogatom a bandát a HEMA ekodiár+ nevű cuccával, hátha működik, de azért kíváncsi vagyok a véleményekre.

Dorombibéla? André? Iker? Lacidoki? Elajos? Fricferi? Birdtibi? Pappcsa? Dobosapa? Többiek?....a téma feldobva, hogy ne üljön le a topic. :wink:

Hozzászólás 2009 júl. 30, 21:54 
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Sziasztok!
Gondoltam írok egy helyzetjelentést és rakok fel pár képet,hogy megtörjem ezt a Qrva nagy csendet a topicon :lol:
Idén 38 roller fiatalt sikerült leválasztanom amiből 4 lefordult a leválasztást követő héten.
A jövönek 34 idei madárral vágok neki.Az ivararány kb fele-fele.
A fiatalok 7 tojótól születtek ebből 2-nek csak egy költést engedtem.
Nem tudom eldönteni,hogy ez jó arány-e.
Ti is vehetnétek a fáradságot és beszámolhatnátok az eredményeitekről(tisztelet a kivételnek),hogy ne laposodjon el ez a topic is.

Hozzászólás 2009 júl. 24, 18:12 
Húú Marcsi! Néktek mekkora mázlitok van! Ez az anakonda hazavághatta volna az összes kollégádat! :lol:

----------------------------------------------------------------
feketemarcsi írta:
Kép

ezen a képen a bal sarokba milyen kanárik vannak? :shock:

Hozzászólás 2009 júl. 24, 14:29 
Csak kérdem, a 11:08 és a 12:07 között mennyi a különbség? Ezalatt négyszer variáltál... Na hagyjuk a dumát.
Kiállítás: Köszönöm, nem.
Madár: Mit mondhatnék, örülök, hogy Gizi már nincs nálad.
-Na tessék, kihoztad belőlem a gonoszt!

JOCÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! LÉCCI! Gyere, szedjél ki innen minket!!! Kérlek!

Hozzászólás 2009 júl. 24, 14:14 
Marcsi, ötödik szerkesztésre mit fogsz kivenni a bejegyzésedből? Csakhogy lássék, mennyire a levegőbe beszélnek az utánad írók... Fúj, ki nem állhatom az ilyet!

Hozzászólás 2009 júl. 24, 11:15 
Marcsi, ne idegesíts!
Osztály: hüllők, Alrend: Kígyók, Család: Siklófélék...
És most ha egy óriáskígyó lennék, kiakasztanám az állkapcsom és egyben lenyelnélek! :shock:
És ha valaki lerajzolna, csak egy kalap körvonalát kellene rajzolja...
:twisted:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 149  Következő