Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 szept. 5, 13:18 
Ma arra lettem figyelmes, hogy a nimfáim a hullámos odúban töltik az idejüket. Mind a 2 pár!
Nem értem ,hogy miért oda mennek, amikor van nimfa odú is...

Hozzászólás 2009 aug. 23, 18:42 
Köszönöm mindenkitől, hogy a kérdésemre választ kaptam. :wink: A másik hím nem tud közbeavatkozni, mert külön kalitkában van.. Meg ugye tartok attól ha netalántán mind a három egy kalitkában lenne akkor a másik hím széttöri a tojásokat! Igaz már egyszer jártam így amikor tartottam Nimfákat egy párt…. , hogy a tojóba benne marad(„belesült”) a tojás.. és ugye ha nem időben vesszük észre, hogy benne maradt akkor ott már nincs mit neki tenni… :cry: De még egyszer nagyon szépen köszönöm a válaszokat! 8)
További szép napot mindenkinek 8)

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 aug. 23, 17:55 
Szia Snowcat!

Üdvözöllek a forumon!
Az hogy pároztak a madaraid nem feltétlenül jelenti azt hogy tojni is fog a tojó! Ök is szeretik pusztán az "élvezet" kedvéért csinálni(mint mi :D :wink: ).
Oduméret 25x25-ös alapterületű és 30-40cm magas. A röpnyílás 7-8 cm átmérőjű legyen!
Egyébként 7-14 nap eltelte után szokott megjelenni az első tojás. És minden másnap rak egy tojást! A fiókák 19-21 nap után kelnek ki (kétnaponta ahogy a tojásokat lerakta a tojó). Az odut 30-35 naposan hadják el és még a szülők 2-3hétig etetik őket!

Nemtudom hogy hogy vannak elhejezve, de remélem nem együtt van a három madár?! Mert az úgy nem biztos hogy jó lesz :cry:. Ha közös röpdében vannak(én is közös röpdében tartom az enyémeket) akkor 3 pár legyen (minimum) egy röpdében. Páranként kb 1 köbmétert kell számolni!

Hozzászólás 2009 aug. 23, 17:48 
Snowcat írta:
Már vagy 5 éve foglalkozok Papagájokkal. Most is van három Nimfa papagájom egy lány, és két fiú! Most értem el addig a pontig, hogy elkezdjem tenyészteni őket. De ugye még nem vagyok benne jártas nagyon és segítséget szeretnék kérni mindazoktól akik, tenyésztik őket! Ugye nemrégiben tojózta meg a kakas a tojómat, és arra lennék kíváncsi, hogy mikorra várhatom azt, hogy elkezdjen letojni. Nagyon várom mindenki válaszát, aki tud nekem segíteni! További kellemes napot mindenkinek!
:?: :wink: :D

Ha a párosodás sikeres volt, akkor az azt követő 2-4. napon rakja le az első tojást a tojó. Utána 2-3 naponta rak további tojásokat. Költési időszakban fontos a lágyeleség adagolása.

Hozzászólás 2009 aug. 23, 16:44 
Már vagy 5 éve foglalkozok Papagájokkal. Most is van három Nimfa papagájom egy lány, és két fiú! Most értem el addig a pontig, hogy elkezdjem tenyészteni őket. De ugye még nem vagyok benne jártas nagyon és segítséget szeretnék kérni mindazoktól akik, tenyésztik őket! Ugye nemrégiben tojózta meg a kakas a tojómat, és arra lennék kíváncsi, hogy mikorra várhatom azt, hogy elkezdjen letojni. Nagyon várom mindenki válaszát, aki tud nekem segíteni! További kellemes napot mindenkinek!
:?: :wink: :D

Hozzászólás 2009 aug. 12, 23:20 
Valakinek lesznek még idén eladó, világos, lehetőleg fehér pofafolt nélküli nimfái?
Monoron próbáltam venni, de nem találtam csak sötétebbeket, vagy ahol volt, ott pofátlanul drága volt, ráadásul nem is a legszebbek alakra.

Egy pofafolt nélküli fehér állítólagos hímmel és egy elviekben tojó fiatal tarka tojót hoztam. Nagyon gyatrák? Nem nagyon értek hozzájuk.
Kép
Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 aug. 12, 21:34 
Annyit én is hozzászólnék,hogy megelőzésként mindenképp jó az insecticide, de ha már tetves a madár,akkor ezzel a szerrel igen nehéz lesz kiírtani, bár ez attól függ milyen tetűről van szó. Vannak tetvek,amik állandóan a madáron vannak,azt hiszem a tolltetű,na arra jó,viszont ott van pl a vérszívó,inkább atka szerű élősködő,ami csak éjszaka megy fel az állatra vért szívni, nappal elbújik a ketrec/ól repedéseibe. Na tőlük iszonyat nehéz megszabadulni, az insecticiddel szerintem képtelenség,ugyan baromfiknál,de próbáltam. Jóval erősebb szerekkel is csak nehezen ment. Arra is figyeljetek,hogy ezeknek a szereknek nincs túl sokáig hatása a peték pedig 4-7 nap alatt kikelnek és máris ott az utánpótlás. Úgyhogy 4 naponta permetezni kell, ha már fertőzött a madár. Én pont emiatt hagyom abba a baromfizást, félek, hogy beviszem a madarakra is az élősködőket.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 aug. 11, 10:48 
Sziasztok,

igen az Insecticide 2000 egy szabadforgalmú irtószer. Elég sok helyen kapható.
Hatóanyaga 0,17% permetrin és 0,07% biorezmetrin

Összehasonlításképp:
Piretmix permet: 0,08% piretrin, 0,3% permetrin
Milbentod spay: 4% permetrin/Iso-propanol
Colombine Harmless Insecticide Spray: 0,25% piretrin, 2% piper. Butox

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2009 aug. 11, 10:02 
Üdv Sanyi bá!

igen vény nélkül kapható! Én a kisállatkereskedésben vettem. Azt írja, az üvegén, hogy zárt térben rejtett életmódú rovarok írtására jó. Először egy kicsit tartottam tőle, de mivel sokat járok ebbe a kisállatkereskedésbe bízom bennük.
Úgy látom a madaramon, hogy most nem tépi a tollát, de még figyelem egy darabig.

Hozzászólás 2009 aug. 11, 10:01 
Szia Sanyi!

Bocsánat, hogy közbeszólok. Az Insecticide 2000 nem gyógyszer. Általában állatkereskedésekben is lehet kapni. Tehát vény nélkül kapható. Lakásban is alkalmazható rovarok ellen. Kutyáknál, macskáknál is használják kullancsok, tetvek, bolhák ellen.
Én is beszoktam fújni a madaraimat vele, valamint a röpdét is. Lehet kapni 250 ml-es, 500 ml-es és 750 ml-es kiszerelésben szórófejjel, vagy anélkül.

Remélem segítettem.

Hozzászólás 2009 aug. 11, 9:09 
Szia ! Betty

Köszönöm a segítséget ! Ez a gyógyszer vény nélkül kapható ?
Nálunk rendel Dr Gál János keddenként , lehet , hogy rászánom magam és elmegyek hozzá . :roll: :?:

IDRE tag

Hozzászólás 2009 aug. 10, 17:03 
Szia Sanyi!

Sajnos tényleg kihaltnak látszik itt a fórum. Ahogy olvastam a Te madarad is hasonló helyzetben van mint az enyém. Én a napokban egy kisállatkereskedés javaslatára vettem egy szert ( Insecticide 2000) a neve és azt mondták ha valamilyen élősködő van a madár tollaiban akkor ez hatásos. Ez egy rovarölő permet. ők esküdtek, hogy ezzel kezelik a madaraikat és nekik bevált, ezért gondoltam, hogy kipróbálom. Igaz most vedlik is a madár, így nehezebb megállapítani, hogy tépkedi-e a tollát még, de ha valóban jó lesz, majd azt is megírom. Ha pedig nem atka vagy valamilyen élősködő van benne akkor valószínű ez a madár rossz tulajdonsága lehet.
Ha valaki tud segíteni, vagy tapasztalt már ilyet kérem segítsen!

Köszi

Hozzászólás 2009 aug. 10, 8:36 
Szevasztok!
Mi van ? Kihalt ez az oldal . Vagy mindenki szabadságon van ?
Csatlakoznék az előttem szólóhoz , az én egyik nimfám is kezd megkopaszodni .
Nem látom , hogy mikor tépi a tollait ki , de a hasán már nincs neki .
Most elkezdte a szárnyait és a hátát tépni .
A többiek rendben vannak , nem is verekednek .
A tolltépett is normálissan viselkedik : eszik , röpköd , stb .
Még egy amit észrevettem : ha pihen nem ül le a lábaira , hanem "állva" pihen .

IDRE tag

Hozzászólás 2009 aug. 2, 12:23 
sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni nimfa tolltépése ügyében! Van egy 3 éves hím nimfapapagájom és mióta itt van nálam folyamatosan tépkedi a tollait. Volt mellette egy kézzel nevelt tojó is akinek szintén kitépkedte a tollát. (kivettem mellőle) Mi lehet az oka ezen viselkedésének? Volt aki azt mondta, hogy unatkozik, és ez egy rossz szokása..amit nem tudok elhinni, hisz foglalkoztam vele. Lehet, hogy valami élősködő lenne a tollában? Ha élősködő van benne, akkor a másik madaram miért nem kapta el?
Sajnos segénykémnek a szárnyán és a hasán már szinte semmi tolla nincs.
Egyébként eléggé akaratos, domináns példány, viszont ezzel szemben nagyon okos és könnyen tanul.
Ha valaki tud segíteni mit csináljak, kérem írjon!

köszönöm Betty

Hozzászólás 2009 júl. 19, 21:22 
Sajnos a felmenőiről nem tudok többet azon kívül hogy az anyuk albínó!
Ismerőstől van de nem hiszem hogy ő többet tudna mert valószínű kereskedésben vette!
De majd megpróbálok nála még érdeklődni!
Még egyszer kösz!

Hozzászólás 2009 júl. 19, 21:18 
Köszönöm a gyors válaszokat!
Akkor reménykedünk a gyöngyösben!De már csak jövőre... :D

Hozzászólás 2009 júl. 19, 21:14 
Máté!

Két vadszínezetű madártól csak akkor kaphatsz gyöngyös(opalin) fiókát ha a hím madár hordozó(hogy erre mekkora az esély, ahhoz ismerni kellene a madár felmenőit!)
A hím fióka albinó hordozó lesz(lutinó és blue=whiteface), ha a vadas tojód whiteface hordozó, abban az esetben kelhet albinó tojó fióka!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fegyverneki Attila 2009 júl. 19, 21:28-kor.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 júl. 19, 20:55 
Máté írta:
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy egy albínó (tojó) és egy vadas színváltozatú nimfa (hím) fiókájától ami szintén vadas (hím) lehet e gyöngyös vagy albínó ha egy vadas tojóval teszem össze?

Szia!

Szerintem gyöngyös lehet. Abínót nem tartom valószínűnek!
(nem teljesen vagyok otthon a genetikában, de én ennek az "albínó" tojónak egy lutino hímet raknék párnak, mert akkor van esélyed hogy albinók kelnek, remélem jól tudom.)

Hozzászólás 2009 júl. 19, 20:51 
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy egy albínó (tojó) és egy vadas színváltozatú nimfa (hím) fiókájától ami szintén vadas (hím) lehet e gyöngyös vagy albínó ha egy vadas tojóval teszem össze?

Hozzászólás 2009 júl. 15, 18:12 
Németh Ádám írta:
Kép

Szia!

Ezt a képet nézve tuti, hogy hím.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 232  Következő