Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 aug. 14, 22:20 
bocsi, meghalt a netem

Hozzászólás 2009 aug. 14, 22:17 
Ma rekordott döntött az egyik pár hullámosom: lerakták a 11. tojásukat is.
Kiváncsi vagyok rá, hogy mennyi fog ebből kikelni. A testvére 3 hónapja 9-ből 8-at felnevelt :)

Hozzászólás 2009 aug. 14, 22:15 
Kiváncsi vagyok rá, hogy mennyi fog ebből kikelni. A testvére 3 hónapja 9-ből 8-at felnevelt :)

Hozzászólás 2009 aug. 14, 22:13 

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 aug. 14, 7:06 
Szia Csendes99!

Mivel még fiatal a madár ezért a "tojócsont" távolsága összéb fog menni!
Azért rózsaszínű a viaszhártyája, mert sárga a madár, és ennél a színváltozatnál ez előfordul elég sűrűn. Ne várd hogy kék legyen mert valószínűleg soha nem lesz az. Hím hímmel párosodhat. Főleg fiatal madaraknál láttam én is, de tapasztalatom szerint megszünik amikor már párt választanak és fiókát nevelnek!

Hozzászólás 2009 aug. 14, 6:40 
Nagy Tamás írta:
Szia Csendes99!

Azt várhatod hogy letojjon. ÉS hogy érted azt hogy nem akar hím lenni?

A viaszhártya teljesen rózsaszin! De a tojócsont távolságára adhatok? Vagy majd összébb megy neki :?: jaaaaaa és még valami fiu a fiuval párosodik? :idea: :evil: mivel a lakásban van tartva még azt is látom amit nem akarnak! :shock:

Hozzászólás 2009 aug. 13, 20:27 
Még két kép, ha meg nem köveztek érte... :12:
Ő is fiatal:
A Füstös név ragadt rá... (az apuka az előbbi képeken látható világos türkiz színű)

Kép

Kép

Ne hidd, hogy gyöngédség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. /Márai Sándor/

Hozzászólás 2009 aug. 13, 10:11 
Sziasztok!
Gumisember! Köszi a bókokat! Teszek fel egy pár képet, azokról a madarakról, amik megnyerték a tetszésedet:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

És még egy kis ráadás: Ők már a szárnyrakelt fiatalok:
Hamvaska:
Kép
Hihetetlen, de igaz! Testvérek:
Kép

Kép
Ők is Hamvaska testvérei!:
Kép

Ne hidd, hogy gyöngédség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. /Márai Sándor/

Hozzászólás 2009 aug. 13, 7:09 
Szia Csendes99!

Azt várhatod hogy letojjon. ÉS hogy érted azt hogy nem akar hím lenni?

Hozzászólás 2009 aug. 12, 20:34 
Sziasztok!
A vasárnapi börzén több helyen láttam egyben sokféle szinű hullámosokat,amik nem voltak igazán szépek,és elég kicsik is.Egy helyen találtam nekem is igazán tetsző papagájokat,amelyeket páronként,szinenként,kalitkában tenyésztenek.A szinek keveredése oka lehet a nem igazán tiszta élénk színeknek?

Hozzászólás 2009 aug. 12, 19:29 
Nagy Tamás írta:
csendes99 írta:
Tamás!

HÍÍÍÍÍM? nemá!

Szerintem tuti hím, egyértelműen "hús lila" a viaszhártyája és ez erre utal.

-------------------------------------------------------------------------------------
karel írta:
Hali!
Idézet:
HÍÍÍÍÍM? nemá!
:shock: :shock: :shock:
má' mér' ne? Messziről látszik rajta.....

Kép

HÁT még mindig nem akar HÍÍÍÍÍM lenni!
de majd szolok ha letojt! :):):)

Hozzászólás 2009 aug. 12, 16:44 
Köszönöm Marcsika,holnap lessz a napja.Még nem voltak a kezemben,olyanok mint az angolnák,kislisszolnak...volt néhány gyenge próbálkozás,mikor nem akartak nyugovóra térni.Köszönöm a segítő jótanácsodat.

Hozzászólás 2009 aug. 11, 16:26 
Akkor Marcsika megnyugtatóan rendeződött,csak tipp volt,hogy a tieid voltak bocsi,a képeken a fiókák háta csupi volt,ami a mellékelt szöveggel bennem részvétete indított meg a fiókák iránt,ami társult kokó agresszivitásával.Úgyhogy azoknak kis segítség otthon,akik hasonló cipőben járnak,és tehetetlenek/közönyösek :09: a probléma iránt.
A végén tettél fel 1 kérdést nem atkás-e az opalin?Nos vakaródzik rendesen mindkettő,kedvenc kereskedésembe vettem is 1 piret mix nevű készítményt,néha befújom a ketrec belsejét,olykor orvul a kupac állatot ahol éri őket,mert nem kézhezszoktatottak sajnos.Mi a teendőm marcsika,ha helytálló a gyanúd...mit tudok tenni.Fontos a madaraim egésszsége.

Hozzászólás 2009 aug. 11, 13:38 
sziasztok! egy fiatal pár hullámos mellé be lehet tenni egy tojó gyémántgalambot télre pihenni? a hullámosok még nem költöttek majd remélem hogy tavasszal beindulnak! itt van két kép róluk sajna nem a legjobbak mert telóval csináltam!

Kép
Kép

Hozzászólás 2009 aug. 11, 12:58 
szia Tamás, elég nagy helyen van 1pár hullámosom,lényegébe azért kérdeztem ha a kis rozelláim meglesznek be e rakhatom majd őket a hullámosokhoz amig gazda kerül nekik

Hozzászólás 2009 aug. 11, 12:32 
csabász írta:
sziasztok tart valaki hullámost rozellával 1 helységben

Költési szezonban biztos nem. Vagy csak akkor ha extra nagy helyen van kevés madár! Pihenő időszakban szerintem nagy probléme nem lenne az együttartrásná.l

Hozzászólás 2009 aug. 11, 11:00 
sziasztok tart valaki hullámost rozellával 1 helységben

Hozzászólás 2009 aug. 11, 10:05 
A zöldnél én is mintha atkásodást látnék. Ha 2-szer be lenne kenve perubalzsammal, biztosan elmúlna.

Hozzászólás 2009 aug. 11, 6:50 
Sajnos az alábbi képek fölül elveszett a szöveg.A hasonló problémákkal küzdőknek,de tán a tenyésztőknek is van tanulság.Annak idején nekem repült el a candy nevű nimfám.Helyette vettem 2 hulit,sajnos 2 külömböző kereskedésben,mivel itt pesten nem tudok tenyésztőről.Kokó az árkádban levő madárkereskedésből származik,ahol voiler nagyságú helyen, tiszta körülmények között vannak tartva.Mivel letört volt a madárka,egész nap sipítozott,hát elhoztam neki lilit ezt a gyönyürű lánykát.Sok kereskedésben jártam,de csaknem sírva jöttem el,mert akkora helyük sincs a madaraknak,hogy csapjanak egyet a szárnyukkal.Újpesten egymás szájába vannak a kereskedők,de az állatok hatalmasak,tiszta a helyük,normálisak a körülmények.Lilike valószínűleg belterjes tenyésztés következménye,mert képtelen önálló ötletre,mindíg az a játék ülőhely,falat,stb.kell ami kokesznek.Kokesz zseni.Neki 1x mutatok meg valamit,egy új játéklehetőséget,kaját,ő csinálja,birtokbaveszi.Lilike 2 métert sem tudott repülni,kokó tanitotta meg.Lilike máig araszolva tud bemenni a ketrecbe,kokó helyből felszállva,bármilyen szögből.Egész nap kint vannak.csak este hétkor kényszerítem őket a ketrecbe.És itt jött a horror.Kokesz támadóállást vett fel,és akkorákat csípett szegény lilibe,gogy az utóbbi időkben nyüszített a félelemtől.El sem mertem moccanni a kalit mellől,mert ha elfordítottam a fejem,azonnal mart.Itt jöttem én.Akkor dr Jakill és mr.Hyde játszunk az ön szabályai szerint.Van 1/ 12-14 cm-es durva gömbölyűvégű küörömreszelőm,azzal piszkáltam odébb a srácot. Viccnek vette,és alulról csügeszkedett ,majd vissza,mint kelfeljancsi.Csípés odébbpiszka,függeszkedés,durvítás.lepiszkáltam a rúdról.Ez ment 2-3 napig.Ma már kokó azzal tölti a teljes sötétedésig az időt,hogy engem hesszel,ragasztkodik a külső helyhez.Szóval Marcsi és mindenki aki tollas terroristát tartogat.El kell különíteni,és saját játékát játszani.Az állat tanulékony. Máskülömben ahogy azt hiszem Marcsinál,kikészíti a piciket,a párját.Nem megengedhető,hiszen pont olyan zavaró lehet a többiek számára,mint nekünk 1 alkoholista társ.Képek alatta,mert valamiért a szöveg és kép nem ment együtt.Sajnos videót nem lehet feltenni,mert ha lehetne...Megírná valaki,hogy hogyan?

Hozzászólás 2009 aug. 11, 6:12 
Kép

Kép

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376 ... 422  Következő