feketemarcsi írta:
Jocc55 írta:
Orsály írta:
Jajj úgy érzem el kell kezdenem komolyabban kanárizni!

Orsály! HA lesz kicsi engem érdekelne egy tojó a keverék hím kanárim mellé!

Joci, ha kanárizni akarsz, inkább valami szép színkanárit, vagy rollert válassz, a környéken nincs is nagyon, csak ezek a mezei keverékek. Lassan alapíthatunk az egyesületen belül egy kanáris klubot.
2 gábor, bevesszük Orsit is, te, és én, aztán hajrá, csináljunk valami szépet.
Na mit szóltok?
Azt, hogy nézz körül milyen topikban vagy !!! Nekem persze nem nehéz mert "furcsa módon" csak itt vagyok és néha a Gabeszéban...Ez a rollerestopik ahol ezért a fajtáért dolgozunk ezerrel, úgyhogy légyszíves ezt a madarat ajánlani és nem mást !...Egyébként messze ennek a fajtának vannak a legnagyobb érvei amiért a lakásban társállatként bevihető és most nem csak a másik fajta kanárikra gondolok, hanem az összes létező háziállatra - díszállatra egyaránt,talán a kutya kivételével !!!...
Jocó ! Te meg ne őrjíts meg !

Te aki a fajtatiszta tenyésztés generálisa akarsz lenni tudnod kell,hogy a tenyésztés abszolút értelemben csak fajtatiszta lehet...csodálom, hogy tanulmányt akarsz írni az ismeretlen származásúkanárik tenyésztéséről?!...Ez olyan mint a léggömb meghámozása !...Írhatnál persze a fajtát átalakító keresztezésekről is de nálunk az ősi tenyésztési mód csak fajtatiszta lehet !...Ez a feladatunk és ez adhatna neked is páratlan dolgozati témát. Egyébként a sajátossága miatt könnyen is védhető lenne mivel itt az örökletesség alapja az ének, melynek genetikája alig ismert, tehát sok improvizáció beleférne a magyarázatba !