Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 szept. 14, 20:36 
Betty írta:
Köszi fiúk:) Nem zavar az a fekete folt a csőrén, csak mintha más madaraknál azt olvastam volna régebben, hogy ez hibának számít.
Ma kiengedtem őket, mivel még nem kerültek be a röpdébe a többiekhez, és nagyon jól érezték magukat.
Egyből a drapérián kötöttek ki és körbejárták a szobát :)

Kép

CSak nehogy csíkos legyen az a drapéria!

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2009 szept. 14, 19:44 
Köszi fiúk:) Nem zavar az a fekete folt a csőrén, csak mintha más madaraknál azt olvastam volna régebben, hogy ez hibának számít.
Ma kiengedtem őket, mivel még nem kerültek be a röpdébe a többiekhez, és nagyon jól érezték magukat.
Egyből a drapérián kötöttek ki és körbejárták a szobát :)

Kép

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 szept. 13, 21:49 
daniduke írta:
Betty írta:

Kép

Nem láttam még csőrhibás kecskét, de nekem ez nem annak tűnik. Szerintem ez a fiatalkori csőrszín, nem?
Mint pl. itt: http://lovebirdsateedjits.webeden.co.uk/communities/3/004/006/380/833/images/4527074832.jpg

Szerintem is csak fiatal!

Hozzászólás 2009 szept. 13, 21:28 
Ja és jött tőled egy üzenet,amin katalinokról kérdeztél, de nem tudom hogy kell rá válaszolni, ha válaszra lépek az én címemet írja be a címzettnek:S
Amúgy én azért nem vinném ki őket a kertbe, bár valóban alapvetően nagyon szelíd madarak. A beszédkészségük nem ismerem,de nem nagyon bízok benne.

Ilona írta:
Szervusz madaras86 !

Remélem sikeres volt a monori börze.Milyen szépségeket láttál? Sikerült a Pennantoknak párt találnod?Sok volt a kecske? Ilyenkor nagyon fáj a szívem,hogy nem tudok elmenni körbenézni.Az én kecskéim sincsenek már lemaradva csak még nagyon ügyetlenek,hol a tojó feje,vagy a szárnya van útban a hímnek.
:) :)

Hozzászólás 2009 szept. 13, 21:08 
Szia!

Hogy sikeres volt-e? Hát mondhatjuk annak:)
A kecskéknek csak fele kelt el, rengeteg kecske volt most a börzén.A törpefürjekből abszolút egy se kelt el, a nagypapagájok, gerlék viszont mind elkeltek.
Vásárolni is vásároltam, a kék pennantomnak sikerült hímet venni. Igaz nehéz volt megérteni a madár múltját:) A bácsi nagyon magyarázta,hogy ez a madár egy hordó..........Hát mondom nekem pennantnak tűnik:) Erre elkezdte magyarázni,hogy akkor horda, a végén csak sikerült összerakni,hogy hordozónak mondja a madarat. Mármint más szín hordozónak. Mindenesetre szép nagy maádr, majd jövőre kiderül jól sikerült vásár volt-e.
Akartam venni egy tarka kecske tojót is még, de nem találtam tetszésemnek megfelelőt. Sárából lehetett volna szépet találni. Tarkából egy igazán jót láttam, de az hím volt.
Vettem egy pár kék princet, nem tudom ismered-e őket, szerintem csodaszép madarak.

És Betty! Nem vettem skarlátszárnyút.
Egyrészt az augusztusi börzéhez képest szerintem kevés volt belőlük,azok is elég kistestűek. Ami a másik ok volt,hogy nézegettem a tojóikat és még az enyéimnél is kevesebb bennük a piros. Mondjuk eleve kisebb volt az egész madár is, nem tudom hogy lehet két madár közt ekkora különbség.....:S

Ilona írta:
Szervusz madaras86 !

Remélem sikeres volt a monori börze.Milyen szépségeket láttál? Sikerült a Pennantoknak párt találnod?Sok volt a kecske? Ilyenkor nagyon fáj a szívem,hogy nem tudok elmenni körbenézni.Az én kecskéim sincsenek már lemaradva csak még nagyon ügyetlenek,hol a tojó feje,vagy a szárnya van útban a hímnek.

Hozzászólás 2009 szept. 13, 20:55 
Szia Betty!
Nem tőlem,nekem sárgákból volt csak kölyök:)
Nincs gond a madarad csőrével, a sárga madarak csőre világos színű. A tarkáké többnyire sötét, a hímedé is sötétedni fog még, átmegy szürkébe és feketébe.

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 szept. 13, 20:49 
Betty írta:

Kép

Nem láttam még csőrhibás kecskét, de nekem ez nem annak tűnik. Szerintem ez a fiatalkori csőrszín, nem?
Mint pl. itt: http://lovebirdsateedjits.webeden.co.uk/communities/3/004/006/380/833/images/4527074832.jpg

IDRE tag

Hozzászólás 2009 szept. 13, 17:52 
[quote="madaras86"]Én viszek! :D

06-30/447-09-89
Ha gondolod hívhatsz bármikor, az éjszaka folyamán is.

Szia!

Sajnos tegnap este már nem volt netem így nem tudtam megnézni amit írtál :(
Voltam ma Monoron és vettem egy kecske párt. Teszek fel képet, hátha tőled vettem:)
Egyébként a hím csőrében van egy kis fekete folt, gondolom ő tenyésztésre nem alkalmas ugye? Engem nem zavar, csak mintha valahol olvastam volna, hogy az ilyen hibának számít.

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 szept. 13, 15:36 
Szervusz madaras86 !

Hozzászólás 2009 szept. 12, 19:30 
Én viszek! :D

06-30/447-09-89
Ha gondolod hívhatsz bármikor, az éjszaka folyamán is.

Betty írta:
Sziasztok!

Ma kipróbáltam a kecskéknél a paradicsomot és képzeljétek most néztem, hogy egy nagy fej paradicsom felét adtam oda nekik, melyet teljesen eltüntetett a két kis kecském :)
Holnap a Monori börzére nem hoz valaki kecskepapagájt? Valószínű vennék még melléjük egy párt.

Betty

IDRE tag

Hozzászólás 2009 szept. 12, 16:56 
Sziasztok!

Ma kipróbáltam a kecskéknél a paradicsomot és képzeljétek most néztem, hogy egy nagy fej paradicsom felét adtam oda nekik, melyet teljesen eltüntetett a két kis kecském :)
Holnap a Monori börzére nem hoz valaki kecskepapagájt? Valószínű vennék még melléjük egy párt.

Betty

Hozzászólás 2009 szept. 11, 23:08 
Ilona írta:
Semmi gondom azzal a tollal,csak azért írtam érdekes,hogy még nem hullott ki.Gyermelyi tésztát szoktam venni,abból is a copfocskát szeretem,amikor nekünk főzök akkor adok egy pár szemet nekik.
A fészekről nem írtál semmit,úgy gondolom,hogy a jövő héten kinyitom nekik.

Köszi a választ,majd kipróbálom.
Valóban elfelejtkeztem erről a dologról,munkahelyen írtam:)
A kérdés több szempontból is megközelíthető, van aki így gondolja,van aki úgy. Ha szeretnél sok kölyköt,akkor tedd fel, ha nem elsődleges cél, hogy szaporodjanak, akkor várj még vele 1-2 hónapot. De fel is teheted nyugodtan. A tojónak elvileg minél később rakod fel, annál jobb. Én Monor után szétszedem őket páronként és mennek a tenyészröpdékbe, nekik való odúkkal. Aztán eldöntik majd ők, mikor akarnak költeni.

Hozzászólás 2009 szept. 11, 18:07 
madaras86 írta:
Szia Ilona!

Az csak jó,ha elevenek:)
Az a toll valószínűleg eltörhetett, de nem teljesen. Ha nagyon zavar,húzd ki,nő helyette új, de szerintem inkább hagyd úgy,vedlésnél helyrejön majd.
A paradicsomot nálam is imádják, bár én egészben adom nekik.
A tésztát viszont én sose próbáltam. Milyen fajtát adsz nekik?

Semmi gondom azzal a tollal,csak azért írtam érdekes,hogy még nem hullott ki.Gyermelyi tésztát szoktam venni,abból is a copfocskát szeretem,amikor nekünk főzök akkor adok egy pár szemet nekik.
A fészekről nem írtál semmit,úgy gondolom,hogy a jövő héten kinyitom nekik.

Hozzászólás 2009 szept. 11, 16:28 
Szia Ilona!

Az csak jó,ha elevenek:)
Az a toll valószínűleg eltörhetett, de nem teljesen. Ha nagyon zavar,húzd ki,nő helyette új, de szerintem inkább hagyd úgy,vedlésnél helyrejön majd.
A paradicsomot nálam is imádják, bár én egészben adom nekik.
A tésztát viszont én sose próbáltam. Milyen fajtát adsz nekik?

IDRE tag

Hozzászólás 2009 szept. 11, 11:50 
Ilona köszönöm a válaszod! Ma megpróbálkozom én is a tésztával, bár a salátát is össze szoktam nekik tépkedni, mert fél perc alatt a földön landol a nagyobb darab. A kecskék szempontjából ez nem is lenne gond mert ők ugye szeretnek a földön is kapirgálni, de van mellettük két skarlátszárnyúm is, akik nem mennek le a leesett finomságért :)
Kíváncsi vagyok mit fognak szólni az újdonságokhoz, főleg a paradicsomhoz!

Köszi!

Betty

Hozzászólás 2009 szept. 11, 6:52 
Szervusz Betty!

Amikor a kecskéknek adok a tésztát és rizst,só nélkül megfőzőm és megkapják,nem kell összetörni.A paradicsomot negyedelve adom,a közepét
szeretik a legjobban.Régebben én is mindent összevágtam nekik,de azt a tanácsot kaptam,hogy netegyem,igy jobban elfoglalják magukat.Így igaz az evés is játékot jelent nekik.

IDRE tag

Hozzászólás 2009 szept. 10, 19:46 
Szia Ilona!

Olvastam, hogy a kecskepapagájaidnak adsz tésztát és megannyi finomságot. Én az enyéimnél még nem próbálkoztam sem a tésztával, sem a rizzsel, viszont az általad felsoroltakat én is adom nekik.
Az lenne a kérdésem, hogy a tésztát megfőzöd nekik és kicsit összetöröd? Vagy, hogy adod? És a paradicsomnak csak a húsát?

Köszi

Betty

Hozzászólás 2009 szept. 10, 8:14 
madaras86 írta:
Ilona!

A végén csak letojt a kis tojó, meg már másik két tojóm is ül le a hímeknek. Tieiddel mi újság? Van ami még nem indult be, de rá is ér.

Szervusz!

Nagyon jól érzik magukat a kis vacakok.Élénkek,sokat esznek,minden
féle gyümölcsöt,paradicsomot,paprikacsumát,fűkalászokat,tyukhúrt.
Reggel is a hím először a paprika magokat kezdte el enni.
Egymással is jól megvannak,de az ivarérettség jelét még nem mutatják.
A hímnek be nem áll a szája,annyit cseverészik,hogy a végén Pofaber-
cinek fogom hívni.A fészket még nem nyitottam ki.Te a fiataloknak is
adsz Aminovitot? Esetleg azért fejlettebbek? Természetesen a magon és a
gyümölcsön kívül tésztát,rizst,tojást,sárgarépát is kapnak,bár az utóbbit
nem nagyon szeretik.Te a helyemben már betennéd a másik fészket is?
Képzeld az,az egyszem tolla a szárnyában,ami elmozdult amikor át-
került az én szállító kalitkámba,még mindig kiáll,nem hullott ki.

Hozzászólás 2009 szept. 9, 23:12 
Ilona!

A végén csak letojt a kis tojó, meg már másik két tojóm is ül le a hímeknek. Tieiddel mi újság? Van ami még nem indult be, de rá is ér.

IDRE tag

Hozzászólás 2009 szept. 8, 16:42 
Köszi! :) Imádom a kis sárga tollasokat!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113 ... 143  Következő