Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 892 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 45  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 10, 18:26 
köszi a válaszokat

Hozzászólás 2010 feb. 10, 9:10 
mészi írta:
sziasztok!

A japiknak milyen magas kerítés kell hogy ne tudjanak kirepülni a helyükről? mert apám tiszta ideg hogy mindig összescsinálják a betont meg a gyepet :P :D

A japik röpképessége az alkatuknál fogva szinte a galambéval vetekszik, de a fácánéval biztosan!!! Így akár a 3 m-es kerítést is átrepülik... A megoldás ha a szárnytollukat levágod... de csak az egyik szárnyukon, ne mind a kettőn... Mert így amint verdesni kezdenek, nem tudnak egyforma erőt kifejteni a két szárnnyal és azonnal abbahagyják... A másik ha uborkahálóval feded a röpdét, legalább a kerítés mentén. Ez mezőgazdasági boltban kapható, műanyag szálból van és kb 15 cm -esek a lyukak... ez már megakadályozza hogy nem tudnak egyenesen felrepülni..
Remélem segítettem!!!

Hozzászólás 2010 feb. 9, 18:30 
sziasztok!

A japiknak milyen magas kerítés kell hogy ne tudjanak kirepülni a helyükről? mert apám tiszta ideg hogy mindig összescsinálják a betont meg a gyepet :P :D

Hozzászólás 2010 jan. 28, 16:16 
Kokcidiózis öreg tyúkokra már nem veszélyes... a felfázás lehet, vagy a takarmány váltás az oka a hasmenésnek!!!
Régen volt egy szer, FArmatán volt a neve, ez Szelídgesztenyefa kérgéből készült homeopátiás szer volt és kimondottan hasfogó hatású. ilyesmit kellene nekik adni...
A kakasosport meg már évek óta nem adtam az enyémeknek, annyi erővel szódabikarbónát is adhatnék!! Csodálkozom hogy egyáltalán még forgalomban van!!! Sokkal jobb szereket is kivontak már nála! Pl A Tikofuránt ami a legjobb szer volt a kokci ellen!!!!!!

Hozzászólás 2010 jan. 26, 22:48 
Sziasztok!
Most találtam ide a fórumra!
Sok jó téma van itt!

Kép

http://orpingtonfarm.hu

Hozzászólás 2010 jan. 22, 22:29 
Földesi János írta:
Sziasztok!
Kéne egy pár jó tanács! :D
Van 60 db tyúkom ami elképzelhető hogy ketreces tartásban volt.Én most kiengedtem a szabadba szinte vizeset fosnak.Elképzelhető ,hogy megfáztak azért?
Vmi jó ötlet ,hogy mit csináljak?
Fokhagymás jolovitos vizet adok nekik 4 napja.
Segítség! :)

Köszi!

Szia!
Kakaspor 5-7 napig utána laktiferm kura. Szerintem felfáztak v. vékonybél gyulladás, esetleg kokciodozis?! Van valami jellemzö szine a székletnek?

Hozzászólás 2010 jan. 22, 13:26 
Sziasztok!
Kéne egy pár jó tanács! :D
Van 60 db tyúkom ami elképzelhető hogy ketreces tartásban volt.Én most kiengedtem a szabadba szinte vizeset fosnak.Elképzelhető ,hogy megfáztak azért?
Vmi jó ötlet ,hogy mit csináljak?
Fokhagymás jolovitos vizet adok nekik 4 napja.
Segítség! :)

Köszi!

Hozzászólás 2010 jan. 13, 20:12 
Kép :83:

Hozzászólás 2009 dec. 11, 8:28 
:D

http://www.filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=57

Hozzászólás 2009 dec. 1, 22:28 
Sziasztok!
Nagy csend van a fórumon.:(
Kinél mi újság?
Van valakinek valami új szín a baromfi udvarban?
Törpe cochin esetleg Óriás brahma érdekelne.

Valódi név: Kincses Imre

Hozzászólás 2009 nov. 7, 0:19 
szia:fekete marcsi
úgy halottam hogy neked van rózsatarajú kakasod ha még meg van vagy lesz jövőre engemet komolyan érdekelne a kakas írj egy üzenetet vagy ide is válaszolhatsz mert én Győr mellett lakom és velem meglehet beszélni az üzletet ha ez számodra nem probléma várom a véleményed :?:

Hozzászólás 2009 nov. 2, 11:29 
Sziasztok!
Sussex tyúkot vennék sürgősen!
:roll:

Hozzászólás 2009 okt. 3, 6:10 
Nyuzilla!
És honnan tudom hogy még van bennük tolltetű?Mert ezek nem másznak a kezemre mert nagyon kicsik.

Hozzászólás 2009 okt. 2, 16:00 
Mi mindig úgy csináljuk, ahogy leírtam, közvetlenül a tyúkra, akár egész tocsogósra is fújjuk őket. Nem volt bajuk soha, igaz, a kezelés után a tojást egy darabig nem fogyasztjuk.
Ismerős galambász vödörben hígítja a Neostomosant, és pár pillanatra belemeríti a galambot, amíg átázik a tolla. Neki sincs emiatt elhullás.

Hozzászólás 2009 okt. 2, 15:08 
Nyuzilla!
És nem lesz semmi bajuk?Mert nekem az állatorvos azt mondta hogy ezt nem lehet az állatra tenni.És csak annyi hogy amikor beültek a tyúkok akkor messziről(úgy értem hogy nem közvetlen az állatra) lefújom őket?

Hozzászólás 2009 okt. 2, 7:51 
s.szilvi írta:
Nem tud nekem senki válaszolni az előző kérdésemre? :26:
Segítsetek légyszi mert már nagyon utálom ezeket a tolltetveket és nem tudok megszabadulni tőlük.Már 2x poroztam őket. :03:

Már írtam a másik topikon, de megismétlem: Neostomosan. Az minden élősködőt kinyír. Délután kitakarítod az ólat, Neostomosan be a permetezőbe (hígítási arány rajta van az ampullán, vagy legalábbis kapsz hozzá leírást a boltban), alaposan kifújod az ólat. Friss szalmát teszel, a régit én el szoktam égetni. Este, mikor elülnek a tyúkok, rájuk zárod az ajtót, egy kis lyukon át bedugod a permetező csövét, és jól befújod őket. Ajtó bezár, hadd gázosodjon!
3 hét múlva megismétled. Ennyi.

Hozzászólás 2009 okt. 2, 6:17 
Nem tud nekem senki válaszolni az előző kérdésemre? :26:
Segítsetek légyszi mert már nagyon utálom ezeket a tolltetveket és nem tudok megszabadulni tőlük.Már 2x poroztam őket. :03:

Hozzászólás 2009 okt. 1, 12:22 
Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, és örülök hogy rátaláltam.
A lényeg, amiért írok, hogy keresnék nagytestű (kifejlett korban 3 kg feletti) búbos, szakállas, kopasznyakú jércéket vagy kakast (nem baj, ha nem fajtatiszta). Esetleg húshibrid jérce is érdekelne. Monori börzén is át tudnám venni. Légyszi az e-mailomra (huntibor@gmail.com) írjatok, mert azt többször meg tudom nézni. Képeket is küldjetek róluk.

A másik dolog, amiért írok, hogy ha nem is adtok el, de melyikőtöknek van az előbb felsorolt nagytestű tyúkja, kakasa? Nekem ezek a különleges baromfik a kedvenceim. Ha van ilyenetek, légyszi küldjetek róluk sok-sok képet az e-mailomra.

Köszi

Hozzászólás 2009 szept. 30, 11:52 
Futort szoktam nekik adni de egy jó ideje nem adtam.Akkor az a baj?
Ha nagyítóval megnézem a tollat akkor mozogni kell látni a tolltetűt?Vagy honnan tudom hogy tolltetvesek?

Hozzászólás 2009 szept. 30, 6:13 
Sajnos nálam nem tudnak kimenni legelni mert nincs nekik külön rész.De szoktam nekik zöldet adni csak hát nem olyan sűrűn mintha legelnének.És az mitől van hogy megeszik a kihullott tollat?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 892 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 45  Következő