Hello!
Uj vagyok a ezen a forumon. Bocs a helyetlen iras miatt, Temesvarrol vagyok, remelem nem baj
Nalunk, nincsennek ilyesimrol forumok, itten aki furjekkel foglalkozik, inkab ipari szinten vegzi, ugy mint az elso hozzaszolaskbon irta egy tag.
En azert szeretnek furjeket tartani, mert szeretem az alatokat, ezek a madarak nagyon helyesek, nem csinalnak ricsajt, ami eleg sokk bosszusagot okozna nekuk, a szomszedok miatt. Egy paran beloluk mar kijeleztek hogy ok nem akarnak alatokat latni, meg plane hallani a szomszedodkban, mert ep ezert jottek ki hazaba, nem faluba!
Ha jol mennek a dolgokk, csak tavasszal lenne az egeszbol valami, addig idom van olvasgatni, es epiteni

ami, sajnos, csak hetvegen megy, a munka miatt.
Az egesz tervezgetes korulbelul egy jo fel eve zajlik.
Hogy al a dolog:
a rendelkedesemre al egy korulbelul 3x3m2 terulett a kert vegeben. Eszt a teruletett szeretnem furj tartasra kihasznalni. A forum tanaltam egy terulet/furj aranyt, ami korulbelul 6-9 furjnek 0,715m2 jutna. Ez aszt jelenti hogy az en 9m2-en tudnek 100 darab furjett tartani. En egy kicsit sokalom, de ha ez jott ki a szamitasokbol, akkor igy kell legyen.
Amit kerdezni szeretnek az hogy, menyi furj tudd meglenni egyutt ugy hogy boldogan, bekesen es egesegese (pszihikailag) megelhetnek? Ha mondjuk tobb tiz furjek egyutt vannak, akkor is normalisan tojnanak es koltenene? vagy bunyo lenne belole?
Esetleg, megtervezhetnem ugy, hogy valami emeletes ketreceket epitek, mivel az egesz ketrecc dolog, felig, be lenne epitve teglaval, mivel hogy eszt a furjes dolgott, a fas kamra melle gondoltam. A kamrat nem ugy kell elgondolni mint egy zart szobat (mondjuk) hanem egy 3 felipetett falbol alo, inkab, erssz. Az egesz egy olyan 30m2 lenne, es akkor ebbe, szeretnek valagy furjeket is tartani.
Mint szoltok hozza? Sajnos kepet nincs hogy kuldjek, mert meg sehun semmi, marmint: megvan a telek, a telekre van epitve a haz.
Az egesz csak az agyamban van meg.
Kosszi ellore is a jo tanacsokat, igerem hogy nem fogokk alandoan a forum csungni, es egy csomo hulye kerdesekkel nektek bosszusagot okzni, mert ebben a topikban, szinte minden nagyszeruen le van irva, elmagyaraza. Az egyeduli dolog amit nem tudok meg elkepzelni, az, mint mondtam, a ketrec/haziko, elkeszitese.
Sebestyen