Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 okt. 8, 14:52 
Sziasztok!

A rózsaszín hullámos nem tudom mennyire igazi, de Bourk-hibrid nem lehet, mert tudomásom szerint a fűpapagájok és a hullámos nem képesek termékeny hibrid nemzésére.
Valószínűleg inkább valami színtáplálás lesz a dologban, de nincs ötletem, hogy sikerült... :?

A másik egy ismert tollmutáció, németül tollseprűnek hívják. Jó pár éve spontán módon Makai Pál tenyésztő állományában is megjelent.

Hozzászólás 2009 okt. 8, 13:39 
Szerintem színezőt kapott.

Én is találtam furcsát:

Kép
Igen, ez egy hullámos! :-)

Hozzászólás 2009 okt. 8, 12:44 
feketemarcsi írta:
De helyes! Tiéd?

Nem adod el?

Nem az enyém, itt találtam:
http://www.budgerigars.co.uk/forum/showthread.php?p=25914

Igaz lehet, vagy csak photoshop?

Piros pigment?

Hozzászólás 2009 okt. 8, 12:38 
Na erre varjon valaki gombot...

Kép
Kép

Hozzászólás 2009 okt. 6, 20:12 
Innét rendeltem!

Hozzászólás 2009 okt. 6, 19:03 
Helló

Marcsi nálatok nagyon furin nműködnek a dolgok:) Nem igazán logikus, hogy a light drágább a nagyobb hatóanyagtartalmú, ugyanakora kiszerelésűnél.

Ezt találtam:
http://www.equus.hu/shop/?p=productsLis ... 89&iPage=4

itt is van különbség.

Hozzászólás 2009 okt. 6, 18:36 
Nem,teljesen jól írtam! az 5 milis light,nem az erősebb,az volt itt az állatpatikában 2750 ft,és ahonnét hozattam,ott ugyanaz 1450 + 180 ft vagyis 1630 ft,megnéztem pontosan mennyit utaltam,nem is 1650,csak 1630!))))!Azért írtam,hogy nekem nem mindegy!Azért gondolom,másnak sem lenne az! Szóval,csak azt csodálom,hogy egyáltalán el tudják adni.Persze aki nem tudja és nincs tisztában az árakkal,és ha még netán sürgős is neki,az persze hogy megveszi.Azért enyhén szólva brutál ekkora eltérés,nem?

Hozzászólás 2009 okt. 6, 14:18 
A vitatott eltérés abban lehet, hogy van egy galamboknak való ugyanolyan kinézetű kiszerelés, jóval erősebb dózisú, az jóval drágább..

Hozzászólás 2009 okt. 6, 12:38 
Köszi a válaszokat.
Csak attól féltem, hogy 10 ezres nagyságrend...
Mindegy, úgy néz ki, hogy valami kosz volt csak. Azért kapnak majd egy "oltást", biztos ami biztos.
Sok tolluk hullik...

VS

Hozzászólás 2009 okt. 6, 12:01 
Marcsi,itt van! a neten megrendeltem,szállítással együtt 1650 ft.....az állatpatikában ugyanez,úgy,hogy én bokáztam be érte: 2750 ft!
Hát nekem különbség!

Hozzászólás 2009 okt. 6, 11:01 
Sanyi,fogalmam sincs mennyibe kerül,na meg attól függ hol veszed.Ha állatpatikában,akkor 2-szer annyiba,mintha a neten megrendeled.Írd ba a google-keresőbe,biztosan kiad valamit,én most rendeltem 1-2 dolgot Tatáról,nagyon jó áraik vannak,és feladják levélként is,a postaköltséget számítják rá,ami 160!!!! Ft.
Viszont elképzelhető hogy perubalzsamot humán gyógyszertárban is lehet venni.

Hozzászólás 2009 okt. 6, 10:31 
Amaryl írta:
Ivermectin light.....de nem hiszem,hogy az jó volna csőratkára is,ha jól emlékszem,arra perubalzsamos kenegetést írt valaki.....de várj okosabbakat,nem szeretnélek félreinformálni.

Mennyibe kerül kb?
Csak azt tudnám honnan szedte össze? Két hónapja nálam van.

Hozzászólás 2009 okt. 6, 10:24 
Ivermectin light.....de nem hiszem,hogy az jó volna csőratkára is,ha jól emlékszem,arra perubalzsamos kenegetést írt valaki.....de várj okosabbakat,nem szeretnélek félreinformálni.

Hozzászólás 2009 okt. 6, 9:58 
Baszki, lehet, hogy az egyik madaramnak csőratkája van. Mi az a szer amitt itt is írt Marcsi, és a nyakára kell csepegtetni?

VS

Hozzászólás 2009 okt. 5, 11:00 
Hihi,eltévedtetek???
Gumisember,gyere át a rolleros topikba okosodni! :D Hátsó szándék is van a meghívásban,esetleg annyira megtetszik,hogy utána ha addig élsz is,de roller énekes kanári tenyésztésére adod a fejed! :lol: Habáááár,akkor a papeszokat külön kell tartani,mert még rollerül fognak csevegni!))))
Egyébként viccen kívül,az éneket ha nem is nézzük,de a legjobb természetű kedves kis kiváncsi és szelíd madár a roller.Nem beszélve a torkáról! :sunny:
Mindig süt a Nap ha hallgatom,még ha kint esik is az eső!

Hozzászólás 2009 okt. 4, 22:18 
Ha a fejét egyenesen tartaná, és nem húzná maga alá a farkát még szépnek is mondanám.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 okt. 4, 21:11 
:08:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 okt. 4, 21:08 
Való igaz hogy nálatok sokkal tájékozatlanabb vagyok. Persze a cikkben nem volt ilyen részletesen szó a dologról mint ahogy te leírtad és így -hogy életük csekély töredékét töltik ilyen módon - azért más színezetet kap a dolog. Az én véleményem is formálható mégpedig pont az ilyen hozzászólásokkal mint a tied. Köszi... :D :D :D

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 okt. 4, 20:49 
Gumisember írta:
Egyszer a Díszmadár magazinban olvastam egy roller kanári tenyésztő cikkét (asszem itt a fórumon is jelen van nem emlékszem a nevére.), hogy hogyan 'edzi' a madarak hangját a versenyekre készülve. A madár egész nap egy sötét odúban van amin talán ha jól emlékszem egy kicsi lyuk van és amikor ki van engedve a fényre akkor legszebb a hangja. Hát lehet, de én ezzel nagyon nem értek egyet. Biztos bennem van a hiba.

Ehhez egy megjegyzést azért fűznék...: valóban kis kalitokban tartjuk a versenyre szánt hímeket, valóban stimuláljuk a vegetációs időszakot, és ezt a fényviszonyokkal is szabályozzuk (szabályozzuk!!! nem megvonjuk tőlük, szabályozzuk! egy átlag hullámos papeszosnál, egy borús téli napon a lefóliázott udvari röpdében sem éri több fény a madarakat, mint egy rolleros madarait a felkészítés során!).
Amel'ik madár szarul érzi magát az nem énekel. Főleg nem sokat. Főleg nem szépen. Egy agyonsanyargatott rigó az énekversenyen ?!? :roll:
Ezek a "szerencsétlen" madarak 1 hónappal az énekverseny után minden gond nélkül fiókákat nemzenek, nevelnek. (Nem tudom próbáltál-é egy bármilyen legatyásodott rigót költetni. A'sszem minimum 3 hónap mire működőképessé tudnád varázsolni, de inkább csak a következő szezonra lesz készen) .
Ezeket a madarakat csak életük első évében maceráljuk max. 2-3 hónapig, utána jóval nagyobb kalitokban tengetik életük sanyarú napjait(?), a színkanárikhoz hasonlóan....Nálam 5-6-7 éves madarak is a tenyészet aktív (és eredményes!) tagjai. Talán ez is igazolja, hogy nem kínlódnak nálam olyan nagyon...

Azt hiszem nincs benned hiba, csak tájékozatlan vagy.
Hozzád hasonló módon csak az közelít a dologhoz, aki még nem hallott rollert énekelni, nincs tisztában a roller tartás-tenyésztés mikéntjével. Ezen a helyzeten könnyen tudunk változtatni, szeretettel várlak decemberben egy kis bemutatóra ha van kedved hozzá. :wink:

(az ominózus cikk íróját Maróti Bélának hívják, és doromboló néven partizánkodik itt'en. :wink: )

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 okt. 4, 19:38 
Spanyol Giboso a neve. Én nem a tenyésztők szakértelmét vonom kétségbe, mert bizonyára kiválóan értenek a genetikához, de nem hiszem hogy ez jó a madárnak. Én arra törekszem hogy a madaraim jól érezzék magukat, a lehetőségekhez képest persze, mert a természetet úgysem tudjuk reprodukálni. Pároztatásuk is nehézkes az extrém testtartás miatt. Gondolom az sem véletlen hogy a keltetésükhöz dajkamadár kell mert nem hajlandóak nevelni.
Egyszer a Díszmadár magazinban olvastam egy roller kanári tenyésztő cikkét (asszem itt a fórumon is jelen van nem emlékszem a nevére.), hogy hogyan 'edzi' a madarak hangját a versenyekre készülve. A madár egész nap egy sötét odúban van amin talán ha jól emlékszem egy kicsi lyuk van és amikor ki van engedve a fényre akkor legszebb a hangja. Hát lehet, de én ezzel nagyon nem értek egyet. Biztos bennem van a hiba.

Itt van több fotó: http://images.google.hu/images?hl=hu&so ... e&resnum=5

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 358, 359, 360, 361, 362, 363, 364 ... 422  Következő