Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 okt. 12, 21:46 
én egy öreg tenyésztőtől még azt is hallottam, hogy ha lehetőség van rá, a naprafrogót tányérostól kell betenni a madaraknak, mert addig is lefoglalják magukat, amig kicsipegetik a magokat a napraforgó tányérjából.

nálam bevált, de mondjuk igaz, hogy a kiszedett szemeknek csak az elenyésző részét ették meg, a többi kárbavezsett

Hozzászólás 2009 okt. 12, 21:21 
Köszönöm a tanácsokat! majd kipróbálom! remélem bejön! :)
talán nem unatkoznak annyira, igaz én hétfőtől csütörtökig nem vagyok otthon de akkor a család többi tagja foglalkozik velük :) mindig adok nekik vagy fürtös kölest vagy mézes karikát amivel elbabrálhatnak, na meg persze hinta amiből kettő is van mert állandó vita tárgya volt :) van még vmi unaloműző csak hogy megmentsem a kalitkát a teljes pusztulástól??? :)
van fém kalitkájuk de az elég kicsi és mivel tavasz óta ebben a nagyobban laknak nincs szívem visszaköltöztetni őket, mert abban aztán tényleg unatkoznának

Hozzászólás 2009 okt. 12, 20:43 
Ebben van valami, mert nálam amikor a költési időszak elkezdődött és egymással foglalkoztak :27: a madarak nem bontottak tovább.

Hozzászólás 2009 okt. 12, 20:37 
Szerintem ha tudsz, próbálj meg nekik betenni fűzfa galyat. Az enyémeim amint beteszem nekik, máris vérszemet kapnak rá, persze legyen mellette szépia, vagy valami kalcium tömb.

Nem lehet, hogy csak unatkoznak a madaraid s azért rágják a kalitot?

Hozzászólás 2009 okt. 12, 20:16 
Erről nemigen tudod leszoktatni őket. Nálam a röpdét bontották igen nagy intenzitással. Volt hogy öklömnyi tégladarabokat találtam a padlón, pedig ott is csak hullámosok voltak, bár többen 10-12 darab. Azóta nem találnak kilazítható letéphető szétrágható dolgot így a probléma megszűnt. Persze olyan dolgok azért vannak amin kiélhetik magukat. Szerintem keményfából csináld meg a kalitot azzal nehezebben boldogulnak.

Üdv!

Hozzászólás 2009 okt. 12, 20:01 
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni! van két hullámos papagájom (1 fiú 1 lány)nincs időm minden nap foglalkozni velük ezért tavasszal készítettünk nekik egy nagyobb kalitkát (150*60*60) hogy abban kényelmesebben elvannak tudnak röpködni, a kalitka szerkezete fából van, vannak benne gyümölcsfa ágak. de az én kis madárkáim a kalitka fa szerkezetét rágják és nem kicsit, ha így folytatják tavasszal újabb kalitkát kell építenem, amit nagyon nem szeretnék mert sok munkám volt benne. Hiába van csőrkoptatójuk, gyümölcsfa ágak, őket csak a kalitka érdekli. Le tudom szoktatni őket erről vhogy??? Tud vki tanácsot adni??

Előre is köszönöm!

Hozzászólás 2009 okt. 11, 12:24 
irtam privit

Hozzászólás 2009 okt. 11, 11:28 
Hát igen,én is,ha itt vannak unokák,sasolok rendesen,de még nem láttam hogy bármelyik a kalitkához nyúlt volna,szerencsére!
Mikor sok madaram volt,úgy jó 25 éve,és főleg nagypapeszok....volt 1 kissándor,megőrzésre hozták 2 hétre míg nyaralnak, /igaz,ők a 2 hetet nem gondolták komolyan,mert örökre itt felejtődött részükről/ na az olyan volt,hogy még a lakatot is kinyitotta! :lol: :lol: :lol: bezárhatatlan volt,igazi szabadulóművész!Bárhova raktam,reggelre valamelyik volier tetején ült!Volt,hogy láttam a nyomát,hogy ment ki,volt hogy fogggalmam sem volt róla,de nem a helyén volt.Nem repült ki,pedig volt,hogy nyitva hagytam a madárház ablakát.Csak a rácsokat nem tudta elviselni,hát van ilyen!
Mégsem mentem Monorra,kibírhatta volna már ezt a mai délelőttöt az esős évszak! :(

Hozzászólás 2009 okt. 11, 11:21 
Érdekes dolog, mert a hullámosok tudomásom szerint 5 fokig simán tojnak és nevelnek fiókákat!

És, ha mondjuk kicserélnéd a párokat? Szétszeded őket egy ideig, majd újra összeengeded.
Talán ez is megoldás lehet, ha nem ragaszkodsz a párokhoz nagyon!

Én meg a rossz idő miatt nem tudtam elmenni a börzére, pedig két tojó hullámost akartam venni!

Esetleg neked nincs véletlenül? :D

Hozzászólás 2009 okt. 11, 10:30 
Norbi0131, egyelőre kinti nagykalitban (130x70x50), viszont ami az érdekesség, hogy a felettük lévő kalitban is van egy pár, ami most fejezte be a tojásrakást. Szal az időjárás nem hiszem, hogy probléma lehet. A későbbiekben viszont (kb. 1-2 héten belül) költöztetem őket a kazánházba.

A párokkal sem hinném, hogy gond lehet, mert már milliószor láttam,hogy etették egymást, tollazgatták a másikat, sőt, egyszer az egyik pár esetében már láttam próbálkozást is a párzásra (vmikor szept. közepe körül), de a tojó lepottyant az ülőrúdról, ezért meghiúsult a kisérlet. Több alkalmat nem láttam, meg mondom, tojást se azóta... :-(

Hozzászólás 2009 okt. 10, 21:04 
[quote="Gumisember"]Harry Houdini kutyaf***a ezekhez képest. Valahogy mindig kinyitják az ajtót. Barkácsolnom kell. De lehet, hogy a kisebbik lányom is besegített nekik. A múltkor nem hittem a szememnek amikor egy fej hagymát találtam az egyik kalitban!!! :shock: :shock: Kiderült hogy ő "csak" megetette őket! Szerencsére akkor visszazárta. 2 éves a drágám.

itt a titok nyitja! vagy a lányom? csak nem csukja! :D:D:D
pedig ő 8 éves , én meg ideges! most mit csináljak? ez van! :D:D

Hozzászólás 2009 okt. 10, 20:59 
Harry Houdini kutyaf***a ezekhez képest. Valahogy mindig kinyitják az ajtót. Barkácsolnom kell. De lehet, hogy a kisebbik lányom is besegített nekik. A múltkor nem hittem a szememnek amikor egy fej hagymát találtam az egyik kalitban!!! :shock: :shock: Kiderült hogy ő "csak" megetette őket! Szerencsére akkor visszazárta. 2 éves a drágám.

Csendes! Először elpaterolom a másik hímet valahova de ne tudom mikor mert nem sok időm van...

Hozzászólás 2009 okt. 10, 20:35 
Gumisember,csendes! ha előbb írjátok! :80: akkor ma reggel arrafelé sétáltam volna,és holnap nem kéne elbokáznom Monorra 1 árva szál hím hullámosért,ami még hiányzik a repertoáromból!)))))
Nyitva hagytátok az ajtót,vagy mit műveltetek? :(

Hozzászólás 2009 okt. 10, 20:24 
A lágyeleséget sem kell nekik túladagolni! Ez nem probléma, hogy sokat adsz nekik, de inkább kevesebbel próbálkozz.

Milyen helyen vannak? Fűtött helyiség, vagy kinti röpde? Sok minden befolyásolja a költést! például a párok sem mindig jönnek be egymásnak, vagy a tojónál van valami baj.

Lehet, hogy télen nem akarnak költeni, csak majd nyáron.

Hozzászólás 2009 okt. 10, 20:12 
Hali!

Szeptember elején kezdtem el a téli költésre felkésziteni 2 pár hullámost. Azóta folyamatosan kapnak főtt tojást (néha napi 2 alkalommal is), tojások azonban még mindig nincsenek :( Már kivettem az odukat is tőlük kb. egy hétre, de egyelőre a kivánt eredmény még mindig nem érkezett el, s lassan már másfél hónapja. Közben a többi pár hullámosom lerakta idei utolsó tojásait...

Valaki vmi ötlet v. segitség, hogy mit próbálhatnék még meg velük?

Hozzászólás 2009 okt. 10, 19:24 
Gumisember írta:
A németországi kissándor kolónia mintájára lassanként alakulgat az első magyar hullámos papagáj kolónia amely szabadon él. Az utóbbi két hétben 6 madaram lépett meg. :38:

az szupi! :)
én 11-nél tartok! :D

nem kell a kakaska?

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 okt. 10, 10:21 
feketemarcsi írta:
Amúgy nincs ráírva, hogy termékeny...

Nincs, de ránézésre biztosan nem hibrid madár, 100%-os hullámos, kivéve a rózsaszín árnyalatot, tehát én már továbbgondoltam, nem F1-es utódként...

Hozzászólás 2009 okt. 10, 8:56 
Itt is van pár torzonborz tollas :lol:

http://www.officialbarrieshuttbudgeriga ... ations.htm

Hozzászólás 2009 okt. 9, 21:44 
A németországi kissándor kolónia mintájára lassanként alakulgat az első magyar hullámos papagáj kolónia amely szabadon él. Az utóbbi két hétben 6 madaram lépett meg. :38:

Hozzászólás 2009 okt. 8, 20:51 
Zottan írta:
Jó pár éve spontán módon Makai Pál tenyésztő állományában is megjelent.

2006-ban

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 357, 358, 359, 360, 361, 362, 363 ... 422  Következő