Norbi0131 írta:
Na igen, a víz pótlása lesz a nehezebb dolog.
Tyúkféléknél nehéz pótolni, mert sokszor isznak keveset, nemúgy mint a galambok. A postáknál télen egy nap egyszer kell enni adni és vizet adni, és vígan kibírják az egész telet.
Ez így megy minden galambásznál minden télen és nálam is.
Sőt még azt elhízásra is hajlamosak! ez ugye annak tudható be, hogy nem költenek és minden energiájukat hasznosítani tudják 100%-san.
A fürjeknél egy kicsit másabb lesz a dolog. ott többször kell majd enni és inni adni.
Ha te mondod, akkor elhiszem, hogy kibírják a telet!

Én naponta egyszer adok nekik enni, igaz, önetetőbe, így egész nap előttük az étel.Télen annyiban változik a takarmányigényük, hogy megfelelő kiegészítés(vitamint, stb.) mellett magasabb a szénhidrát, mint a fehérjeigényük. Persze ez utóbbi sem elhanyagolható, a faj jellegéből adódóan. Én télre (csak a fő összetevőket sorolva!) a következőarányokban szoktam a tápot bekeverni nekik:
60%kukoricadara, 10%búzadara, 10%napraforgódara,15-18%tojótáp, 2%tejpor vagy tojáspor, és keverek bele mész-, ásványianyag-, vitaminkiegészítőt és egy kevés metént(ez a fehérjehasznosulást javítja).
Vizet olyan itatóból adok nekik, amiből könnyen ki lehet szedni a jeget, ezeket reggel és késő délután töltöm fel.
Tavaly télen nem volt pusztulásom(nem úgy, mint nyáron), ráadásul a madaraim ekkor voltak a legszebbek(valószínű azért, mert a szaporodás, tojásrakás szünetel, így csak magukra fordítják a tápanyagokat).