Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 910 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 46  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 okt. 27, 14:23 
Kedves Marcsi,

kérlek a témát most már zárd le te is. Ez Norbi döntése, akár elfogadod akár nem, ezen nem tudsz változtatni bármennyire is szeretnéd. A további torzsalkodások pedig csak mindenkinek ártana, legkevésbé pedig a hobbink bemutatását, céljaink elérését segíti elő.

Hozzászólás 2009 okt. 27, 11:31 
feketemarcsi írta:
senki nem hajtogatja a még ki nem próbált elméleteit, amit már mások kipróbáltak és nem működött.

Marcsi!

A nagy felfedezések is próbálgatásokból születtek. Akkor is ha más már előtte belesült a próbálkozásba.

dujuor

Hozzászólás 2009 okt. 27, 9:51 
Én már befejeztem a veled való beszélgetésemet, mert nem jár az agyunk egy hullámhosszon!

Lehet, hogy neked állatkínzásnak minősül, amit csinálok, de nekem nem.

Ha kell, akkor 1000 fürjet selejtezek ki, hogy egy tökéletes legyen. :wink:

Hozzászólás 2009 okt. 26, 23:36 
[/quote]Gina! Nem akartam neked olyan "pattogósan" válaszolni, de tőled is csak kritizálást láttam! Ezért ne haragudj, ha reflexszerűen írok egy-két kötekedős dolgot![quote]

Szia Norbi!
Sajnálom, ha megbántottalak, nem szándékosan tettem. Véleményt nyilvánítottam,szerintem nem durván, de ezek szerint mégis

:oops:
Bocsánat Mindenkitől!
G

Hozzászólás 2009 okt. 26, 23:26 
Ebből is látszik, hogy egyáltalán nem ismer itt még senki!

Egyáltalán nem pattogós a stílusom, csak olyan dolgokat írnak egyesek, hogy komolyan már eldobom az agyamat!

Nem írtam olyanokat soha senkinek, hogy miért azt csinálja és, hogy az nem jó, ezért kérném én is az illetőt, hogy legyen szíves békén hagyni és ne írjon megjegyzéseket a hozzászólásaimra!

Én barátkozni jöttem ide és nem ellenségeskedni! Ha valami nem tetszik valakinek, akkor szerintem halhasson, ha szépen nem tud közbeszólni!

Gina! Nem akartam neked olyan "pattogósan" válaszolni, de tőled is csak kritizálást láttam! Ezért ne haragudj, ha reflexszerűen írok egy-két kötekedős dolgot!

Egyáltalán nem vártam azt senkitől, hogy kritizáljon engem, mert úgy gondoltam, hogy a madártenyésztők mind normális emberek.
Sajnos ki kell mondanom, hogy tévedtem ez ügyben egy jó nagyot!

Valakik nem tudnak túllátni bizonyos dolgokon, így egy eszmét vallnak folyton, de azt megrögzülten és ha kell, akkor kötekedve írják le a másiknak!

Egy kicsit el kellene gondolkozni, hogy mit tehetnek az ilyen emberek!
Lehet, hogy egy kezdő madártenyésztő kedvét veszik el örökre a madarak tartásától!

Én szeretnék egy saját fürjállományt kitenyészteni, amelyik ellenáll a télnek és nem kell vitaminnal és gyógyszerrel tömni, hogy életben maradjon, sőt ha kell, akkor Marcsi áhított kukoricadaráján és vízen is megéljenek!
Olyan nagy baj, hogy létre szeretnék hozni egy időjárással ellenállóbb fajt?
Szerintetek a régi tenyésztők mit csináltak? Szerintetek a véletlenek folyamán lettek ilyenek a fürjek, vagy tudatos tenyésztés és szelekció hatására? Nem mindegy!

És ugyanezt úgy hiszem, hogy vissza is lehet fordítani! én is nézem, hogy mi az a klíma és tartási módszer, ahol a fürjek megélnek, ezért is tartom most őket úgy, ahogy!

Sok történetet olvastam és hallottam, ezért is írtam, hogy mindenki másképp tartja őket!

De egyvalami eszembe jutott az elmúlt órákban!
Hogy azt a tenyésztési módszert, amit én alkalmazok a madaraknál csak igen kevesen ismerik és ők sem fedik fel a "titkukat", pontosan ezért az engem ért támadás miatt!
Mert az emberek kevés százaléka tudja igazán elfogadni és ami fontos megérteni, hogy miről is szól és hogy működik!

Hiába is mondják, hogy értik, de mégsem értenek belőle semmit, csak úgy hiszik!

Azt hiszem itt lezártam a témát részemről!

Csak remélni tudom, hogy nem fog többé senki kekeckedni velem ennyire durván!
Ez a fórumnak sem tesz jót, ezért ha mégis lenne véleménye ami kicsit durvább, akkor legyen szíves közölje velem pm-ben és ne mindenki szeme láttára!

Üdv: Norbi

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 okt. 26, 23:15 
Kedves fórumozók,
egy kis önmérsékletre biztatnálak benneteket, ez az irány nem jó fele halad és nem megengedhető ezen a fórumon.
:23:

Figyelmeztetek mindenkit, a problémákat egymás piszkálása és ingerlése nélkül beszéljétek meg. A továbbiakban a nem megfelelő hozzászólásokat moderálni vagy teljesen törölni fogom!

akinek nem inge, ne vegye magára...

Hozzászólás 2009 okt. 26, 22:41 
Idézet:
Gina! Leszögezném, hogy nem én kezdtem a kekeckedést! Csak itt egy hölgynek nem igazán tetszik, amit én csinálok!

Kedves Norbi!
Elég pattogós a stílusod, de a Tiéd. Én szurkolok, főleg a madaraidnak, így asszem közvetve Neked is. Viszont , szerintem mindig figyelembe kell venni egy adott faj/fajta adottságait is,amikor kitűzzük az új tenyésztési célt,mert a végén több lesz a baja, mint a java :lol: na ez milyen jól rímel...
Szép napot Neked! G
P.S.: Mivel én ismerem Marcsit,bár egyáltalán nem szorul a védelmemre(!!!!!!), tudom csak jót akar és igenis lehet vele problémát megvitatni veszekedés nélkül.

Valódi név: Harmai Norbert

Hozzászólás 2009 okt. 26, 21:46 
Szia? :lol: Marcsi

Te mint tapasztalt tarto mit tudsz ajálni egy kezdő für tartónak.
A válaszodat és tanácsodat meg kösszönőm. :lol: :lol:

Hozzászólás 2009 okt. 26, 19:49 
Marcsi!

Először is szerintem semmi közöd nincs ahhoz, hogy milyen madarakkal akarok foglalkozni!
Másodszor pedig lehet, hogy fürjekkel még csak most kezdtem el foglalkozni, de madarakat már régóta tartok!

Beszélsz itt a tapasztalatról, amiben igaz az, hogy még nincs is nekem a fürjekkel kapcsolatban, de rengeteg információm áll rendelkezésre itt a fórumon és nem kell csőlátásban csakis egy módszernek hinni!

Rengeteg sok tartási és tenyésztési módszer létezik! Nem szabad feltétlenül csakis egy módszerre koncentrálni és azt isteníteni, hogy "márpedig csakis ezzel lesznek szép fürjeid és ha bármit is változtatsz, akkor el fognak pusztulni!"

Mindig el kell fogadni az újat. Én szívesen tanulom meg mindegyik módszert és próbálkozok, hogy melyik a legjobb, aminél szép és egészséges madaraim lesznek!

De a vitamin folytonos etetésétől herótom van! Ha valaki vitaminnal és táppal tömi egész életében a madarakat, akkor igencsak gyengécske a szervezetük.
És, ha egy vevő nem úgy neveli tovább, akkor igen könnyen előfordul, hogy elpusztul a madár, mert a napi vitamin adagja nélkül már nem képes élni! Ugyanígy vagyok a gyógyszeres kezeléssel is!
A betegséget nem kezelni kell, hanem megelőzni! Ez én úgy gondolom, hogy alapszabály egy tenyésztőnél, akármilyen állatokat is tart!

Szerinted, ha valamit rosszul csinálnék, akkor már nem rég elpusztultak volna? De még mindig élnek és egészségesek! És imádják a helyüket, hogy olyan sokat mozoghatnak!

Látom még mindig nem sikerült megjegyezned, hogy milyen eleséget kapnak! Ha olvasnád rendesen, amit leírok, akkor látnád, hogy galamb eleség keveréket kapnak, amiben van rengeteg fajta mag!

A víz az okés, de ismét nem figyeltél, amikor említettem a lágyeleséget és a zöldet majdnem minden nap!

Szóval még mindig kukorica dara és víz?

Idézlek: "minden állat megfázHAT" Ott van, hogy -hat!!!
Szóval nem minden állat fázik meg csak a gyenge szervezetűek!

Nem azt mondom, hogy mind megmarad a télen, de amelyik áttelel, abból fogok kiindulni tenyészteni, mert tudom, hogy jó immunrendszerrel rendelkezik!

Még annyit jegyeznék meg, hogy majd meglátjuk, hogy mennyi marad és, hogy milyen szervezetű fürjet sikerül majd kitenyésztenem belőlük!

Nyugodtan nevess! Én sosem nevettem ki senkit, akárhogy is tartott madarakat és akármilyen elképzelése is volt!
Ha valakinek van egy célja/álma a madaraival kapcsolatban, amit meg akar valósítani, akkor miért nevessek rajta! Inkább támogatom, hogy hajrá, menni fog és így több erőt adok neki az egészhez, ha véletlenül valahol elakadna, hogy tudja folytatni!
Te teljesen ennek az ellenkezője vagy, mivel romba szeretnéd dönteni az "álmaimat". De elárulok egy titkot: Nem érdekel, hogy mi a véleményed!
De, ha valami olyasmit írsz, le, amit én is tudok, és netán másképp írod le, akkor egyértelmű, hogy leírom a saját véleményemet!

Gina! Leszögezném, hogy nem én kezdtem a kekeckedést! Csak itt egy hölgynek nem igazán tetszik, amit én csinálok!

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2009 okt. 26, 19:15 
Szia Marcsi!

Lehet,hogy neki sikerűl. :wink:
Bolla Dávid is megmutatta,hogy megkotlik.
Eró sem ad nekik külön vitamint és tápot és mégis egészségesek a madarai.
A vedlés nálam sem felyeződött még be a fürjeknél.
Amilyen jó idő van ez lehet,hogy még elhuzódik egy kicsit. :D

A te mint fürjmama,csodálatos madarakkal,minden okosságot szívesen fogadunk.(Hú ez kicsit nyálas volt :lol: )
:D

Hozzászólás 2009 okt. 26, 13:41 
PappGV írta:

P.S.: Csak én érzem úgy, vagy tényleg kekeckedő-bunkóskodó lett a stílus több topikban is? :(

Szia Gina!

Jól érzed, biztos fronthatás van. De hát emberek vagyunk, nem bírjuk hosszabb ideig a békét.

Én azt tartom, hogy tanácsolni lehet, de az élet mutatja meg a buktatókat. Én is bent tartottam a rózsásfejűim alatt a törpefürjeket, pedig többen is írták, hogy ne. Saját káron (és szegény Dorka tojó élete árán) tanultam meg, hogy tényleg nem kellett volna ott tartanom. Itt maximum tippeket, és tanácsokat lehet adni, mindenkinek szíve-joga, hogy megfogadja-e. Aztán tapasztalatból tanul az ember.

duju

Hozzászólás 2009 okt. 26, 13:20 
"...És a fagy sem árt nekik, hisz állatok!..."

Kedves Norbi!

Ez egy igen bátor általánosítás az állatokra nézve.

"...A harmadik, hogy mondták nekem, hogy nagyon jól érzik magukat! És, hogy nem fáznak!
Azt is közölték, hogy még sosem voltak ilyen jó helyen és nem szeretnének elköltözni soha!..."

...viszont, ha ez igaz, akkor Te többet tudsz a világon mindenkinél...

Üdv, Gina

P.S.: Csak én érzem úgy, vagy tényleg kekeckedő-bunkóskodó lett a stílus több topikban is? :(

Hozzászólás 2009 okt. 25, 18:23 
szia.

akor esztis vegig olvasom. énis szetret nek meg többet.

Hozzászólás 2009 okt. 25, 18:20 
Szia!

Csak ugyanazt tudom mondani, mint Dujuor a Kínai törpefürjes topikban! Olvasd át ezt a japán fürjes részt és rengeteg mindent megtudhatsz belőle!

Nekem kb 2-3 órámba tellett, mire végigolvastam, de megérte!

Aztán majd dönts el, hogy te hogyan szeretnéd őket tartani! De úgyis a gyakorlatban fogod véglegesen elsajátítani a tanultakat és tapasztalod meg te is, hogy a te fürjeidnek mi a legjobb!

Én ma hoztam Bernáttól még 10 fürjecskét! Gyönyörűek és elevenek!

A többi 4 most még vedlik, de egy kis színváltoztatás történt némelyiknél, mert a legkisebbnek szürke evezőtollai nőttek közép tájékon 2-3 darab. És a vállán is vannak fehér tollak!

Ez egyre izgalmasabb! :D

Hozzászólás 2009 okt. 25, 16:13 
Sziasztok?

Én egy héte vetem 6.db japán fürt. Tanácsot szeret nek kerni a tartásukrol.

Hozzászólás 2009 okt. 21, 21:16 
Ez nem igaz!

Ez nem úgy működik, hogy a fürj faj minden egyes tagja szeptemberben kivedlik, hanem nagyon sok tényező befolyásolja!

Azt is kétlem, hogy neked minden madarad egyszerre dobja ki a tollait és növeszti meg az újakat! Még egy kolóniában élő egyedeknél is lehetnek olyanok, amelyek hamarabb vagy később kezdenek el vedleni!
Hiába vannak ugyanúgy etetve, itatva stb!

És a fagy sem árt nekik, hisz állatok! És mint tudjuk ők sokkal ellenállóbbak mindennel szemben, mint az emberek!

Egyébként nem láttam még őket remegni egyszer sem! Van rajtuk elég toll, ami megvédi őket a hidegtől! Nem csupaszok ezek!

A másik, hogy még messze vagyunk a mínuszoktól! Nálunk még egyszer sem fagyott! Sőt most újra emelkedik a hőmérséklet!

A harmadik, hogy mondták nekem, hogy nagyon jól érzik magukat! És, hogy nem fáznak! :D
Azt is közölték, hogy még sosem voltak ilyen jó helyen és nem szeretnének elköltözni soha! :D

Hozzászólás 2009 okt. 20, 16:05 
Nem így van az! Nem vedlik minden madár ugyanúgy!

Nagyon sok mindentől függ ez! A fényviszonytól, táplálástól, mennyire vannak stressznek kitéve, fészekállapottól, stb!

Nem az a baj, hogy ilyen gyorsan és láthatóan vedlenek, hanem az lenne a baj, ha közben elhullanának, vagy legyengülnének, mivel a tollváltás egy lázas állapot, de ezt biztosan tudod!
Ilyenkor megemelkedik a hőmérsékletük.

Kicsivel több napraforgó adagolásával segíthetünk nekik!

Teljesen mindegy, hogy mennyire gyors a tollváltás, ha szépen lezajlik!

Semmi bajuk sincs a fürjeimnek és még mindig nem kaptak egy deka vitamint!

Hozzászólás 2009 okt. 20, 9:54 
A japán fürjeim úgy néznek ki, mint, ha a kutya szájából rángattam volna őket el! :D

Annyira csúnyák most, hogy vedlenek! Fele régi toll, fele új toll és sok tok! :D

Hozzászólás 2009 okt. 12, 15:29 
Igen, olvastam, hogy nagyon gonosz tud lenni!
Nekik is lesz egy külön röpdéjük, hogy nyugodtan nevelhessék a kicsiket!

De addig amíg kész nincs a hely számukra nem fogom összezárni egyik madárral sem. Nem akarom, hogy egy is emiatt pusztuljon el!

Hozzászólás 2009 okt. 12, 15:23 
Értem!

Most már nem is akarok több fajt behozni magamhoz! Idén már telítve vagyok madarakkal, amik még kényelmesen elférnek.
Ha többet hoznék már nem lenne egészséges!

Majd jövőre megcsinálom a többi röpdét is. A "kényesebb" madaraknak szigeteltet. Közben beszerzem a legszebb madarakat és jöhet a tenyésztés! :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Norbi0131 2009 okt. 12, 15:26-kor.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 910 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 46  Következő