Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 okt. 18, 18:22 
Ilona írta:
Remélem egy darabig még nem fog újra előfordulni,de reggelre bőrös
volt a madaraknál a víz teteje.Fűteni nem tudom,így szürkületkor ki fogom venni és reggel vissza adom nekik a vizüket. Az étvágyukon is meglátszik,kétszer annyi magot esznek mint a jó időben,remélem nem fognak elhízni?Természetesen a zöldet és a gyümölcsöt is megeszik.

Nálam is mintha több magot ennének. A víztől ne félj, nálam nem volt vele gond tavaly, remélem idén sem lesz. Szívósak a kecskék:)

Ki akarod venni a vizet estére?

Hozzászólás 2009 okt. 18, 16:55 
Remélem egy darabig még nem fog újra előfordulni,de reggelre bőrös
volt a madaraknál a víz teteje.Fűteni nem tudom,így szürkületkor ki fogom venni és reggel vissza adom nekik a vizüket. Az étvágyukon is meglátszik,kétszer annyi magot esznek mint a jó időben,remélem nem fognak elhízni?Természetesen a zöldet és a gyümölcsöt is megeszik.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2009 okt. 18, 10:54 
Elküldtem privátban a címemet! A korábbi tojómnak is volt egy kis zöld a csőre mellett :) valószínű őt fogom választani, de azért várom a képeket! KÖSZI!

Betty

Hozzászólás 2009 okt. 17, 23:02 
OK, két tojó van ami idei és már ivarérettek, majd küldök róluk képet, mindkettő nagyon szép madár. Nagytestűek, az egyik 100%-osan sárga, a másiknak a csőre mellett van egy zöld toll. Egy emailcímet kérhetnék? Tudom, kaptam már tőled levelet, de elég kómás vok most, nemtom honnan szedjem elő, elég sokan írnak.

Betty írta:
Szia madaras!

Egy sárga tojót szeretnék! Ha lehet ideit, hogy jövőre költsenek is. a hímem is idei, azért gondoltam, hogy legyenek majd egyidősek. Nekem az is jó ha Te jösz nyiregyre és hozol egy általad választottat, de ha esetleg mi mennénk debrecenbe akkor azt jelzem.
Sajnos a skarlátszárnyúról valószínű lemaradtam. Mikor hívtam a Sándort, akkor még egy madara volt ami nem kelt el. A párommal egyeztetve a mellett maradtunk, hogy nem kell már több madár mert így is egy állakert van már a szobában :) Éppen ma kérdeztem rá tőle, hogy biztos nem vesszük meg ha még megvan, de a válasz nem volt.
Bízom benne, hogy jövőre fognak költeni az enyémek is, ugyanis eddig ugyanolyan a tojóm színe, remélem a későbbiekben sem fog színesedni.
Én is gratulálok a vizsgáidhoz! :)

Betty

Hozzászólás 2009 okt. 16, 19:24 
Jocc55 írta:
Sziasztok!

Úgy vettem észre, hogy ezt a 4-5 fokot már a kecskék se bírják...eléggé borzoltak voltak ma.
Szerintem az összes madaramat le fogom vinni a télre!

Joci ne viccelj már! Ez a kis hideg meg se kottyan még ezeknek a madaraknak ha egészségesek!

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 16, 18:31 
Szia madaras!

Egy sárga tojót szeretnék! Ha lehet ideit, hogy jövőre költsenek is. a hímem is idei, azért gondoltam, hogy legyenek majd egyidősek. Nekem az is jó ha Te jösz nyiregyre és hozol egy általad választottat, de ha esetleg mi mennénk debrecenbe akkor azt jelzem.
Sajnos a skarlátszárnyúról valószínű lemaradtam. Mikor hívtam a Sándort, akkor még egy madara volt ami nem kelt el. A párommal egyeztetve a mellett maradtunk, hogy nem kell már több madár mert így is egy állakert van már a szobában :) Éppen ma kérdeztem rá tőle, hogy biztos nem vesszük meg ha még megvan, de a válasz nem volt.
Bízom benne, hogy jövőre fognak költeni az enyémek is, ugyanis eddig ugyanolyan a tojóm színe, remélem a későbbiekben sem fog színesedni.
Én is gratulálok a vizsgáidhoz! :)

Betty

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 okt. 15, 22:26 
Nem tudom! :D

De nálam is mindig csurom vizek! :)

Hozzászólás 2009 okt. 15, 22:01 
Nálam fürödtek ezerrel. Lehet termálvíz jön a kútból:)

Jocc55 írta:
Sziasztok!

Úgy vettem észre, hogy ezt a 4-5 fokot már a kecskék se bírják...eléggé borzoltak voltak ma.

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 okt. 15, 21:57 
Sziasztok!

Hozzászólás 2009 okt. 15, 21:12 
Ilona írta:
Az odut tavasz felé,gondolom februárban,nyitom ki.Hány napos korukban szoktad a fiatalokat elválasztani?Gondolom az új költésnél nem tűrnék meg maguk mellett őket ,még ekkora röpdében sem?

Hát, ez egy fura dolog. Két féle típussal találkoztam. Az egyik típus nem bántja a kölyköket és akár a következő csapat kölyök kirepüléséig is velük hagyhatom a kölyköket. Helytől függ, ha a kölykök nem másznak be a másik odúba és nem zavarják az anyjukat a költésben, akkor nincs gond. Az esetek 90%-ában minden okés. Végülis attól függ, hogy van-e helyem.
A másik típus mikor nekilát a következő költésnek (többnyire még az előző költés közben), 1-2 héttel a kölykök kirepülése előtt megtépi őket. Nekem egy ilyen párom van. Pedig kap másik odút is......
Na és amíg ki nem jönnek a kölykök, állandóan leszedi a tollat a hátukról. Viszont ahogy a kölykök kirepültek, onnantól kezdve semmi gond, nem üti tovább őket és elég hamar kitollasodnak. Nyugisan maradhatnak a nagyokkal, a kecske békés madár, nálam még soha nem történt komolyabb gond.

Hozzászólás 2009 okt. 15, 19:57 
Az odut tavasz felé,gondolom februárban,nyitom ki.Hány napos korukban szoktad a fiatalokat elválasztani?Gondolom az új költésnél nem tűrnék meg maguk mellett őket ,még ekkora röpdében sem?

Hozzászólás 2009 okt. 15, 17:04 
Köszönöm:)
Igazad van, erre a részére én nem is gondoltam. Akkor csak akkor raksz majd odút, ha kész lesz az új helyük? Jogos! Ha tudtok, csináljatok majd zsilipet is, nagyon hasznos dolog.

Ilona írta:
Szervusz madaras86!

Gratulálok a sikeres szakdogádhoz,most már biztos több időd lesz.Én végül is úgy döntöttem,hogy nem nyitom ki a fészket.A fiókákra jobban fel kell készülnöm.Lehet,hogy túl aggodalmas vagyok.Egy kb.40x70-es kalitkám van ahová,majd kitudnám venni,elválasztás után,a fiókákat.Nem egy nagy hely.Ráadásul két madarat még csak betudok hajtani abba a részbe ahol leeresztem a hálót a röpdében,de többnél ez már rizikós,ha nem sikerül nem tudok bemenni hozzájuk.Hálóval se fogtam ki még soha madarat,úgy hogy fel kell készülnöm. :oops: :oops:

Hozzászólás 2009 okt. 15, 17:03 
Szia!

Milyet szeretnél, idei kora tavaszi, vagy 1-2 évesek vannak. Ha mostanság szeretnéd, akkor én is megyek majd át nyíregyre pár héten belül, de jobb, ha te választod ki több közül. Ismerősömnél úgy tudom elkeltek a skarlátszárnyúak. Pedig tényleg nagyon szépek voltak. Enyémek még mindig totál zöldek:)

Betty írta:
Szia madaras!

Mivel az én kecske tojóm sajnos elpusztult mindenképpen szeretnék majd egyet a fiúm mellé! ha járok Debrecen felé, majd előre egyeztettem veled és megbeszéljük, hogy mikor tudnék egyet venni tőled!

Betty

Hozzászólás 2009 okt. 15, 16:15 
Szervusz madaras86!

Gratulálok a sikeres szakdogádhoz,most már biztos több időd lesz.Én végül is úgy döntöttem,hogy nem nyitom ki a fészket.A fiókákra jobban fel kell készülnöm.Lehet,hogy túl aggodalmas vagyok.Egy kb.40x70-es kalitkám van ahová,majd kitudnám venni,elválasztás után,a fiókákat.Nem egy nagy hely.Ráadásul két madarat még csak betudok hajtani abba a részbe ahol leeresztem a hálót a röpdében,de többnél ez már rizikós,ha nem sikerül nem tudok bemenni hozzájuk.Hálóval se fogtam ki még soha madarat,úgy hogy fel kell készülnöm. :oops: :oops:

Hozzászólás 2009 okt. 15, 16:14 
Szervusz madaras86!

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 15, 15:33 
Szia madaras!

Mivel az én kecske tojóm sajnos elpusztult mindenképpen szeretnék majd egyet a fiúm mellé! ha járok Debrecen felé, majd előre egyeztettem veled és megbeszéljük, hogy mikor tudnék egyet venni tőled!

Betty

Hozzászólás 2009 okt. 15, 15:29 
Szakdoga letudva. Már csak egy hét gyakorlat.
Ma "leltár" volt a kecskéknél, ezer éve nem ellenőriztam az odúkat, egyszerűen nem volt időm. Találtam 3 adag kölyköt, amikről nem is tudtam:) 5-ös fészekaljak, még 1-2 hetesek. Van amelyik pár meg még most tojik. Ebből a szempontból jó az ősz.
Ja és kerültek most hozzám pár ivarérett sárga kecske, ha valakit érdekel. Jól költenek.
Ilona, te végülis tettél fel odút?

Hozzászólás 2009 okt. 15, 14:37 
jocooo írta:
Igen, elég. Ajánlott még a fa és nem vas ülőrúd. A víz ne fagyjon be. Ennyi nagyjából.

Köszi. Ti, hogy oldjátok meg, hogy ne fagyjon be a víz? vagy csak sokszor kell vizet adni nekik? :)[/quote]

Cseréld gyakran, az a legegyszerűbb. Vannak ugyan fűtőszálas itatók,de azokhoz áram kell.

Hozzászólás 2009 okt. 15, 14:05 
Igen, elég. Ajánlott még a fa és nem vas ülőrúd. A víz ne fagyjon be. Ennyi nagyjából.[/quote]

Köszi. Ti, hogy oldjátok meg, hogy ne fagyjon be a víz? vagy csak sokszor kell vizet adni nekik? :)

Hozzászólás 2009 okt. 15, 13:56 
A technika ördöge. :oops:
Elnézést a dulpázásért!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 143  Következő