Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2009 okt. 25, 9:56 
Sziasztok!

luca a képen, igen az enyém a madárka :) A testvérekről csak annyit, hogy végülis a természetben a vadon élő fajoknál is előfordul, hogy testvérek állnak össze, de szerintem Te ha tenyészteni szertnéd, ne tedd őket össze.
Egy jobban hozáértő talán okosabbat tud mondani, nekem ez a véleményem.

Jancsi a Nyíregyi kiállítás október 23-24-25-ig tart. Én a 2. nap voltam, délelőtt. Volt egy pár nagyon szép különleges színű törpepapagáj, A nagyobb testű madarak közül a rozellák voltak nagytöbbségben, volt egy-két nagysanyi és kissanyi is. Volt egy gyönyörű királypapagáj és egy skarlát pár is. Énekes papagájokat is láttam, de a kiállítás nagy része egzótákból és színkanárikból állt. Kecskepapagáj azt hiszem csak két pár volt.
Sajnos fényképet nem készítettem.

Hozzászólás 2009 okt. 24, 22:09 
Betty, ha vagy még mesélnél milyen volt a nyíregyi kiállítás? Képeket esetleg nem csináltál?
Jöhet akár privátba is, vagy a kecskés fóürumon,úgiy teszek oda neked képeket.

Betty írta:
Köszi luca!

Szerintem ha testvérek a madaraid, ne adjál nekik odút, mert beteg fiókák születhetnek!

Valódi név: Harmai Norbert

Hozzászólás 2009 okt. 24, 21:26 
sziasztok?

Nem regveten két-párt szetetnek tanácsot kerni. még szeretnek véni más fájta papagájókat meikeket ajáljatók melejök.

Hozzászólás 2009 okt. 24, 21:01 
Betty, a képen a saját madarad van?

Hozzászólás 2009 okt. 24, 20:59 
Nem adtam odút. :wink:
De mi lesz, ha már kint lesznek a nagy röpdében, és hiába lesznek többen, akkor is egymást akarják majd?
Külön kell tenni őket?

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 24, 19:30 
Köszi luca!

Szerintem ha testvérek a madaraid, ne adjál nekik odút, mert beteg fiókák születhetnek!

Hozzászólás 2009 okt. 24, 18:53 
Betty, nagyon aranyos a kis jövevény!
Én is szeretnék majd foltnélkülit, de csak jövőre, ha már lesz rendes helyük.

A madárkáim elkezdtek pározni, mit csináljak velük?
Hiszen testvérek...

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 24, 17:04 
Sikerült ma venni a Nyíregyházi Díszmadárkiállításon a meglévő nimfánk mellé egy foltnélküli szelíd tojót, így már nem lesz egyedül. Nagyon játékos és barátságos a kiscsaj :)
Kép

Kép

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 24, 8:16 
Szia Amaryl!

Igen erre gondoltam Én is, hogy valószínű csak a saját fajtársával érezné jól magát. Az a baj, hogy napközben egyedül van, csak munka után tudunk vele foglalkozni. Van egy idősebb hím nimfánk még mellette, de ő külön kalitkában van, ugyanis madártársait bántja. Velünk már kezesebb, de nem visel el maga körül egy madarat sem.
Maximum ha hallják egymás hangját nem unatkozik.
Valószínű, hogy más madárfajtát nem teszünk akkor mellé!

köszi!

Hozzászólás 2009 okt. 22, 23:10 
Hát tudod.....ha ellennének,az még nem azt jelenti,hogy társa lenne!csak a saját fajtája lehet társa,attól ő még egyedül érezné magát,ha bármit viszel is neki,nimfán kívül....!

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 22, 18:47 
Sziasztok!

Szerintetek egy kézzel nevelt nimfa mellé, milyen madarat lehetne betenni? A kis nimfa nagyon barátságos, még csípni sem tud, annyira szelíd. Mivel egyedül van, szeretnénk mellé egy másik madarat csak nem tudjuk, hogy milyet. Van még egy nimfánk, aki már elég idős és világ életében egyedül volt, így még a tojót sem bírta korábban maga mellett. Ezt a kis szelíd madarat is bántaná csak.
Gould amandínával ellennének, vagy szivárvány lórival esetleg?

Hozzászólás 2009 okt. 19, 20:59 
Tegnap behoztuk őket.Az ajtón nem fért be a röpde,nem tudtunk befordulni bele, így az ablakon kellett beadni.Hát....nem kis dolog volt.Kicsilányom félt, hogy ha oldalra fordítjuk, mi lesz velük. :-)Nem lett semmi baj.
Viszont a nappalink borzasztóan néz ki. Az egész ház 50 nm, gondolhatjátok...
De nyugodtan feküdtem le este.Reggelre mínuszok voltak...
Most aztán már tanítom őket, hogy lépjenek az ujjamra, aztán lassan ki is engedjük őket repkedni.

Úgyhogy királyi soruk van!!!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 okt. 19, 19:08 
Halihó!

Osztom Gabikaaa véleményét!

Bár én nem a kerti volierekben teleltetek, hanem egy fűtetlen "garázsban". Sok faj van amit kint lehet teleltetni. Az egészséges nimfa, hullámos stb simán áttelel kinti röpdében is. Csak ne érje őket eső, huzat,szél. A magkeverék és az egyébb táplálékuk kifogástalan minőségű legyen és tudjnak sokat mozogni a madarak.
Nálam azon a helyen már telelt át: Nimfa, hullámos, énekes papagáj, ékfarkú amandina, sirályka, zebra, rizspinty. Amikor kicseréltem az éppen befagyott vizet még az ékfarkúak is simán megfürüdtek benne, pedig -2 -3 C volt (ha nem a saját szememmel látom nem hiszem el).
Na jó, nem azt mondom hogy ez az ideális minden esetben, de ez azt bizonyítja hogy nem különösen érdekelte őket a hideg. Az biztos hogy egy fűtetlen helyen való áttelelést nem vészel át minden madár, a nyegébje kihullik.
Vannak fajok melyek még nem szokták meg a mi éghajlatunkat és igénylik a fűtést. Ezt az előtt kell tisztázni mielőtt kiválasztjük a nekünk megfelelő fajt.

Hozzászólás 2009 okt. 19, 18:18 
Elég nagy helyen nyugodtan lehet kint teleltetni a nimfát és még nagyon sok fajtát. Az ausztrál fajok nagyon ellenállóak a hideggel szemben. Ha szelet, huzatot nem kap és tud eleget mozogni, az egész évben kint tartott egészséges madár áttelel. Ha biztosra akarunk menni, akkor lefóliázzuk a voliert.

Hozzászólás 2009 okt. 19, 18:10 
Lucának,és mindenkinek,aki ebben a hidegben kint akarja tárazni a madarát:Állatkínzásra készül,aki ilyet tesz.Ne hagyjuk figyelmen kívül,hány madár pusztul el télen.Nincs jegesmedvebundája!Kis lábaik védtelenek a fagy ellen.Ami vizet kiteszel,félóra alatt táblásodik.Nem fogsz kirohangászni,mert bezzeg a te popsid bent lessz a jó melegben.Az,hogy 1-2 madár megússza a telet,óriási szerencs.Te sem szeretsz fagyoskodni,NE TEDD EZT A MADARADDAL.Nem a kertnek költöttél rájuk,saját örömödre vetted.Mínuszokban a túlélésért küzd,nem lessz édi bédi kis bohóca a ...gazdinak.

Hozzászólás 2009 okt. 18, 19:37 
Egyáltalán nem baj! Nem minden madár vedlik szeptemberben ki!
ez mindentől függ! A fényviszonyoktól, hőmérséklettől, fészekállapottól, táplálástól, stb.

A vedlés augusztus végétől október végéig tarthat!

Hozzászólás 2009 okt. 18, 19:00 
Még mindig vedlenek a madaraim.Nem baj?

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2009 okt. 17, 18:09 
Köszönöm a válaszokat! Akkor maradnak a bentiek.A kintieknél meg még megvárom akkor amíg kirepülnek a kicsik.Elvileg jövőhéten ki kellene jönniük.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 okt. 17, 17:25 
Sziasztok!

Igen, már késő a szobából kirakni a madarakat. Jobb lett volna ha már tavaszal vagy nyár elején rakod ki őket. Lett volna idejük hozzászokni a kinti időjáráshoz. Amelyeik kint vannak azok maradhatnak még. Nálam ma vagy holnap kel hogy kikeljen egy kicsi. Ha kikel akkor kint fog felnőni!

Ha kirepültek a fiókák akkor beviheted őket, a szülők etetni fogják .

Hozzászólás 2009 okt. 17, 16:00 
csien írta:
Sziasztok

A röpde lefóliázásának az a lényege hogy ne legyen huzat? Mert a kinti röpdémben van 6 hullámos, egy pár nimfa (2 kicsivel, 4 hetesek). De télre csak egy fűtetlen zárt helyre tudom őket bevinni egy kisebb röpdében.A kérdésem végül is az lenne, hogy a nimfa párt kint hagyjam amíg a kicsik nem lesznek önállóak? Nem fogják otthagyni a szüleik ha most átköltöztetem őket.Jah meg van 2 nimfám a lakásban is, de őket is szeretném kirakni.Nem lesz bajuk ha most kirakom őket? annyira hideg nincs talán és hozzászoknak a zordabb időhöz nem? Na hirtelen megint"csak" ennyit szerettem volna kérdezni :)

Szia!

Én megvárnám amíg kirepülnek a kicsik. Ha 4 hetesek akkor már lassan ki kell jönniük az oduból és ezután vinném be őket. Jól bírják a nimfák is a hideget, nem lesz semmi gond ha kint hagyod még két hétig őket.
Viszont a bentiek kitelepítésével egy kicsit elkéstél. Bár még nincs igazi tél és hideg, így próbálkozhatsz.- pl. a szomszédunk még a héten is mindennap kitette nappalra levegőzni a papagájukat és kutya baja sincs (idáig), bár mál szóltam nekik, hogy mostmár a meleg lakásból nem kéne :) Alapvetően azért a kint tartott madarak jobban rákészülnek a télre.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 232  Következő