sziasztok.
Moncsi,
köszi a képes segítséget. Így egymás mellé téve a két azonos színű, de eltérő nemű madarakat-valóban szembetűnő a különbség.
a halványabb mellénykés madár a képen pont olyan, mint az elsőként tojóként vett, de hamar elpusztult madarunk. Tehát az lehet, hogy tényleg tojó volt.
A tenyésztőtől én kérdezem egyébként, hogy honnan lehet tudni melyik hím melyik tojó, és arra mondta, hogy a piros csőr végű hím, a barna csőrű tojó. Ezért nem kételkedtem a szavában..
Sajnos hiába vinném vissza a tenyésztőhöz. Amikor elhoztuk már akkor is már csak kettő gouldja volt. Ez a lila mellényes és egy tiszta kék. De volt csomóféle papagája. Arra meg nem szeretném cserélni.
(Egyébként amikor a másfél nap alatt elpusztult madárka után, visszamentünk, hogy miért pusztult el a gould. Azt hittem, hogy ad egyet ingyen, de a lila mellényest is ki kellett fizetni ugyanúgy. Annyit mondott sajnálja, hogy így alakult. Én úgy gondolom, hogy ha ki tudná cserélni, akkor se lenne rá semmi garancia, hogy az újonan elhozott talán valóban tojó--nem hal meg ismét 1-2 nap alatt. Akkor meg vehetnénk ismét egyet és így végtelenségig... )
Ha lejár a "karantén" a torokatka miatt, akkor körülnézek és veszünk majd egy megbízható tenyésztőtől egy valóban tojó gouldot.
Eszti