fric32 írta:
Gabesz írta:
neco írta:
Bogaram ne legyél szőke...!

, pedig néha avvagyok...
A pontos programot még ma megírom, mailben megy.
Szia,Gabesz ha nem akarod ide felrakni nekem is elküldheted privátba az időpontot meg mi és hol,mert ha időm engedi lehet felugrok én is,természetesen ha nem gond.
Miért lenne gond Frederik ?!...Szerintem a bírálat ott is zártkörű, mármint bíró és madár, aztán szombaton lehet meghallgatni a rigókat. Akkor érdemes feljönni szerintem...Igaz ezt a nyilvános részt nem említi, de meg kellene kérdezni !... Ha teljesen zártkörű akkor nem érdemes feljönni !..
Derága Gabriella !...Nem az a bajom, hogy a gyerekeknek madarakat mutat be, hanem ha már roller tenyésztő akkor rollereket vitt volna mivel a premier kalitok abszolút roller berendezések ezért nem kell összekavarni az érdeklődőket !...Bár annak is örülni kell, hogy egyáltalán helyet biztosítottak a madaras bemutatónak...
Necóka !...Nem azzal van bajom, hogy a madarakat bemutatják az érdeklődőknek, hanem, hogy hogyan !....Mivel a rollerek nem a legszebb madarak a világon, sőt más kanárifajták sokkal szebbek ezért nem bámészkodásra kell kirakni őket hanem hallgatni kell lehetőséget biztosítani, ahogy azt régen is szoktuk ill.szokták egész Európában (ezek szerint Csehország kivételével?!) vagy hasonlóan. Tehát a madarakat kollekciónként kellene kirakni 2-3 kisebb szobába, vagy lehet hodályban ha nincsenek kicsi helyiségekek de akkor sem úgy ahogy a képen vannak, hanem valamilyen keménypapír borítással, hogy csak az elejük lenne nyitva és természetesen ne lássák egymást a !...
Csakhát nagy hodályban még a csapperek is alig hallhatók...
Elmondtam korábban, hogy amikor én rendeztem a versenyeket az utolsó év kivételével minden alkalommal volt egy normál méretű szoba ahová beraktunk egy asztalt a fal elé, arra tettűk a győztes kollekciókat bírálat után óránként cserélve...A madarakkal szemben 15-20 széket raktunk be és a szoba ajtajára kiírtuk, hogy 15 percenként lehet bejönni, kimenni. Mindig volt ott valaki aki elmondta, hogy hirtelen mozdulatokat ne tegyenek a kedves érdeklődők és milyen futamokat lehet éppen hallani...Vagy egyszerűen csak otthagytuk őket az előbbi intelmekkel.
Lehet minden kollekciót kirakni de akkor egy 10×10-es kartonra ki kell írni a helyezését és a pontszámát, nehogy egy nyekergő kollekcióra azt gondolják, hogy ha ez egy kész roller akkor köszönöm de nem !...
Szóvel Maj mögbeszéjjjük !