Neked KÖTELEZŐ a gyakori feljárás !!!
Neked is vannak olyan gondolataid amire a sok éves tapasztalat tud más szint válaszolni de ez természetes !...
Elmondok egy vadászati-vadgazdálkodási régi történetet...
Jótanuló voltam a jágerképzőben és mint mindig izgő mozgó okoskát meg is hallgattak, igaz többségében nem is mondtam hüleségeket !..Egyszer aztán véleményt mondtam amolyan felháborodottat a nyagy agancsú öregedő, kitűnő genetikai képességeket hordozó szarvasbikák vadászatával kapcsolatban. Erre a "golyóérett" kategóriának nevezett nagyértékű egyedekre a törvény szeptemberre teszi a vadászati idényüket mikor pont a nászuk a "szarvasbőgés" javában zajlik. Érdekes módon a selejtes agancsot viselő és génjeiben e rosszat örökítő "selejt" bikákat meg a bőgési ciklus utánra (is) teszi a törvény...
Na én begerjedtem és írtam a minisztériumba, hogy ekkora baromságot ki látott, hogy a golyóérettnek nevezett kiválló képességű nagy bikákat csak a bőgésben lehet vadászni a törvény szerint, a selejteseket meg igaz alatt is de főképp utánna !...Micsoda őrültség, nemhogy hagynák az értékes nagyokat a bőgésben letenni a jó tulajdonságaikat és utánna engednék lőni !....Erre kaptam egy igen kedves de kellően leforrázó választ egy öreg tapasztalt vadászembertől, Studinka Lászlónak hívták !...Kedves ifjú titán barátom !...Mindenek előtt akceptálom az aggódását a világhírű magyar gímszarvas állomány féltését illetően, mindazonáltal szeretném felhomályosítani, hogy a nagyértékű szarvasbikák, a sok éves sok rossz emberrel kapcsolatos találkozása miatt kialakult rejtőzködő viselkedéből kifolyólag az év egészében láthatatlan ! Csupán a párzásuk idejére veszti el az évek során kialakult óvatosságát mert mi férfiak tudjuk ugye, hogy miről beszélek ?!...Ez az egyetlen hónap amikor a nagyon nagy pénzeket behozó külföldi vadászvendégeket sikerre lehet vezetni egy egy kapitális trófeát viselő gímbika terítékrehozatalával !...A bőgés befejeztével a megmaradt kapitális egyedek újból eltünnek a vadász szeme elől kerek egy esztendőre !...A fiatalabb és azok közül is a selejtes egyedek viszont egészen a tél végéig jól vadászhatók, mivel nekik még nem alakult ki annyira a félelem az óvatosság ösztöne, ergo bőven marad idő a szezon végéig vadászni rájuk !...És nyugodjon meg ifjú kollégám az a kapitális bika az elejtéséig az évek alatt annyiszor le tudta tenni már a jó képességeit, hogy hátralévő éveimre nekem is elég lenne !....
.....Én meg elégtem mint a Reistag !...Pedig nem kellett volna, mert ha jól belegondolunk én jót akartam, csakhogy az élet, a tapasztalat gyakran felülírja a logikát !....
Ezzel a kissé hosszúra nyúlt esettel csak azt szerettem volna mondani, hogy semmi baj azzal ha valakinek vannak jónak látszó ötletei SŐT !...De ha valaki nyakasan védi a hülyeségét az ellenérvek dacára ...

..Hát az nehéz !...És nem hiszitek el,megint elkezdett fájni a baloldalam, közvetlen a borda alatt...Szóval ez a valami idegi alapon reagál bennem !...