Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 nov. 4, 12:49 
A torkukat figyeld közben Gabesz, az nagyon árulkodó. :wink: ....meg persze sokat hallgasd őket. Ez még csak a második (fél!?! :roll: ) felkészítési szezonod, és tavaly sem volt egy egész kollekciód, ha jól emléxem idén sincs... . :( Hidd el néhány év, oszt kiviláglik minden a tenyésztésnél, és a felkészítésnél is. Leírva sokkal bonyolultabbnak tűnik ez az egész rollerezés, mint amilyen a gyakorlatban. Csinálni k'öll, oszt rögtön kiderül, hogy nincs benne semmi ördöngösség. Kicsit összetettebb, több mindenre kell figyelni, de ha lelkiismeretesen foglalkozol velük megtanítanak a madarak mindenre.
Itt is a gyakorlat teszi a mestert! :wink:

(...ha meg gáz van itt vagyunk Dorombival! :wink: :lol: )

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 nov. 4, 11:47 
TISZTELT GABESZ :!: Abban igazad van hogy NAGYON nehéz dolga van a birónak kifűlelni hogy mit is énekelnek a madarak a versenyen :lol: De nem volt kőnnyű a kritikusoknak sem véleményt irni-Bartók,Liszt,Kodály vagy Sopen móveit halgatva :roll: MEGLEHET hogy sokat kell ROLLER-SZinfoniát halgatni az embernek mire minősitheti aMADARAKAT :!: ÉN már lassan 20-25-éve gyakorolom IGY E----mivel leginkább nappal alszom a munkámnak LEGYEN HÁLA,kirakok az asztalra 1-JÓ kolekciót és kőzben szundi :lol: AMI érdekes ha valait nem jó énekelnek nem birok aludni :!: HÁLA ISTENNEK ilyet csak eggy fajta kanári melett lehet,hogy az ember SZUNYOKÁLJON,remélem mindenki tudja mellik madárra gondoltam :?: ........Gabesznak JOBBULÁST-ROLLER muzsika melett :!: TISZTELETTEL TIBI

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 nov. 4, 10:43 
Már több napja hallgatom, figyelem a dalos négyesem. Van időm- szigorú pihenőre fogott az orvosom-, gyerkőcök suliban, csönd van, nyugi van. Ahogy kiteszem, az alsó és legfelső idősebb hímek azon nyomban elkezdenek danolni. Az ifjabbak előbb kaja után kapkodnak, kicsit ugrálnak a pálcákon, de aztán ők is rázendítenek. Mindketten jó mélyen bedőlnek a rúdon :D . Igazából nem is értem, hogyan tudja a bíró különválogatni a hangokat... melyik madár mit énekel és főleg még minősíteni azt! Az összhangzatból csak akkor tudom kivenni egy-egy madár énekét, ha mondjuk a többi abbahagyja kis időre... netán valamelyikük hosszabb strófát nyom le mint a többi. Hm. Nem lehet könnyű a bíró dolga. Azt természuetesen hallom, ha a qartettből kitűnik egy gyönyörű mély hangzat, vagy a feltűnően hosszú fütty, no meg azt is, ha valamelyikük magas hangon cincálja a hangokat. Van még 3 hetük, remélem ezalatt az idő alatt kiforrik bennük, mit a gének csomagoltak és nem kell majd a meghallgatáson szégyenkeznem miattuk.
No, kint kitartóan szállingóznak a hópelyhek. Az almafa tetején a direkt nekik otthagyott fagycsípte almát fenyőrigó, széncinegék és csurizok társaságában csípkedi egy meggyvágó :shock: . A fotomasina akujai meg persze, hogy le vannak merülve... Eddig még sosem láttam meggyvágót, ezt is a könyvemből próbáltam beazonosítani. Talán ma még visszajön. Addig is töltődnek az elemek, magam is, és zenei aláfestésnek a ládába visszapakolt dalosok duruzsolnak majd. :wink:
További szép napot Nektek!
Pussz: Gabesz

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 nov. 2, 21:42 
Most már nem vagyok benne biztos...Az első csapatban vagy a harmadikban van az a kitűnő hármas és négyes madár ?...

Hozzászólás 2009 nov. 2, 18:51 
SZIASZtoK :!: A harzer roller canary3-as felvétel idén FEBRUÁR 24-én lett felrakva a YOU TUBE-ra :!: :!: :!: Ezek a madarak már tul voltak pőrőgve vagyis ez már nem az IGAZI :oops: MAJD az idén próbálok felrakni IGAZI MUZSIKÁT RAKJATOK FEL TI IS hagy lássa a világ kinek MIJE VAN........IGAZ ENGEM DILETÁSNAK NEVEZTEK AMIKOR KEZTEM felrakni a madaraimat a VILÁGHÁLLÓZATRA :lol: A saját madaraimat nem szokta NYILVÁNOSSAN minősiteni és rangsorolni,igaz mindig leosztályozom MAGAMNAK de akkor megpróbálok NAGYON-NAGYON SZIGORU lenni :!: EZT melegen ajánlom mindenkinek amikor rakja őssze a kolekciókat VERSENYRE........TISZTELETEM .......TIBI

Hozzászólás 2009 nov. 2, 16:13 
Kiraktam az első 5 madarat....Hagyjuk !... :?

Hozzászólás 2009 nov. 2, 9:10 
Sikerüüüüült !..
Tudom má hogy kell megnyítni ezeket a yutubokat !...
Nekem a Roller canary1 kicsit jobban tatszik főleg a 3-as 4-es madár !..
De ha nem is technikai minőségben de a három madaras kellekcuó, ahol a tarka Smeták alatt és fölött is egy egy Gheling van azért az legalább 2 hanggal mélyebb !...De tényleg jó kismadarak...
Mára terveztem,hogy kirakom a kisrigókat de megint el van b.szva a napom !...Itt van egy vizsla kan amit az istenért sem tudok befejezni mert vagy közba jön valami vagy az időromlikel,úgy, hogy nem tudokidomítani...
Jut eszembe, ha valaki kutyakiképzésre szánná el magát akkor a NIMRÓD újság augusztusi számától vegye meg a mostaniig mindegyiket mert augusztusban kezdtem el egy tanítási ajánlást "vadásztársunk a magyar vizsla" címmel...

Hozzászólás 2009 nov. 2, 8:39 
andré írta:
..... holnaptól indul a verkli.

...há'csak induljon! Abból a két rigóból, amelyeknél a csobogókezdeményt hallottam nagyon kíváncsi vagyok mi lesz! Nem túl jó ha sok van belőle, de mértékkel nagyon szép tud lenni! Az-az érzésem nálad nagyon szerencsésen összejöhet a holland-szlovák-német vérvonalak keveredése. Biztosan lesz 1-2 gyöngécskébb, de tuti van ott néhány spiccrigó! :thumright:

Amint van rá lehetőséged pakold ki őket mindennap, oszt 2-3 hét múlva szívesen meghallgatnám őket! :wink:

...na megyek, mert mától megin' van egy kis d'ógom....

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 nov. 2, 8:05 
Szia Neco!
Akkor voltak kirakva utoljára mikor itt voltál.Az a paraván nem jött össze amit kitaláltam úgyhogy csináltam egy másikat.Elméletileg ma fogom fújni feketére és holnaptól indul a verkli.

Hozzászólás 2009 nov. 2, 1:18 
Persze Gabesz, megyünk! A hóláncot még majd gyakorlom felrakni, oszt nem lehet akadály! :wink:

Bélám, hogy hogyan tudod lejátszani a gépeden?!?...no látod ezt'et nem tudom... :? :roll:

Hozzászólás 2009 nov. 1, 21:55 
Jó biza !....Menünk ammá biztoseggyigaz !... :01:
Necóka !...Azt mondd meg nekem, hogy hogyan tudom möghagatnyi ezt a kollekciót ?!...Mindegyik kollekcióját hallottam de pont ezt a fekete hátterűt nem...A kezdő képig eljutottam de megnyítni sajnos nem tudom...
A képről gondoltam, hogy a Tibié de meg is köllene hagatnyi !.. :?

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 nov. 1, 21:30 
Sziasztok, rolleresek!
Doromboló, Neco, rámkérdeztek, hogy akkó a magyarországi kollégák ugye jönnek? Merthogy csütörtöktől-azaz nov. 26-tól a polgármester személyesen foglalja Nektek a szállást. (Talán a polg.mest.hivatalnak van vendégfogadója. Még nemtom. Azt viszont tudom biztosan, hogy a polgármesteri hivatal minden évben egyik fő támogatója a rendezvénynek a polgimesterrel a zéllen.) Mondom nyugi, met aszonták, hogyha vénasszonyok potyognak az égbű is gyünnek. Jómondtam? :wink:

Hozzászólás 2009 nov. 1, 20:05 
doromboló írta:
Sajnos nem tudom megnyítni !...Kié a kollekció ?...

Varga Tibié. Van benne egy-egy éles hang, de hallani jó knorrt, hollt, füttyöt.... Összességében kollekciók közül ami fent van ez a legjobb.
(kettes folyamatosan nyomja a füttyöket, hármasban kb. a 15. mp.-től nagyon szép lágy a holl, az egyesben meg a vége felé megszólal egy nagyon szép knorr. Úgy látom-hallom már túl vannak a legjobb formájukon, voltak ezek a felvétel előtt néhány héttel mélyebbek, lágyabbak. Igazam van Tiborom? :wink: )

---------------------------------------------------------------------

André! Szokják a rigók a színpadot?

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 nov. 1, 12:59 
Sziasztok!

Én különben szinte minden nap ránézek a topikra, de sokszor úgy érzem, hogy nem is tudom mit mondjak.
Most az otthoni dolgozószobámban ülök, ahová beiskoláztam az idei fiatalokat és telepatikus uton igyekszem énekre bíztatni őket. Egy két javuló hohlt mintha már hallanék, a füttyök még nagyon gyatrák.

De hát ez még a felkészülés eleje.

Majd ebéd után írok még egy pár sort.

sziasztok!

Hozzászólás 2009 nov. 1, 12:16 
Sajnos nem tudom megnyítni !...Kié a kollekció ?...

Hozzászólás 2009 nov. 1, 11:42 
doromboló írta:
Neked KÖTELEZŐ a gyakori feljárás !!! :shock: ....

Jövök is ha kell, ha nem! :lol:

Feri, tényleg te is jöhetnél gyakrabban.... :?

-------------------------------------------------
Ez a felvétel (felvétel!!! élőben ezeknek a madaraknak nagyon jónak kell lenniük ez alapján!) viszont magasan a legjobb, amit a jutubon találtam:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fkunUqCCdKM[/youtube]

...és vajon kinek a rigói....?!? :shock:

Hozzászólás 2009 nov. 1, 8:28 
Pedig ha gyakrabban lennél itt akkor kevesebb hely maradna a mellékutcáknak !.. :?

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 31, 20:44 
néha a feleségemet is!

IDRE tag

Hozzászólás 2009 okt. 31, 20:43 
Én csak ülök és hallgatok. Leginkább az idei rollereket!

Hozzászólás 2009 okt. 31, 16:19 
Neked KÖTELEZŐ a gyakori feljárás !!! :shock:
Neked is vannak olyan gondolataid amire a sok éves tapasztalat tud más szint válaszolni de ez természetes !...
Elmondok egy vadászati-vadgazdálkodási régi történetet...
Jótanuló voltam a jágerképzőben és mint mindig izgő mozgó okoskát meg is hallgattak, igaz többségében nem is mondtam hüleségeket !..Egyszer aztán véleményt mondtam amolyan felháborodottat a nyagy agancsú öregedő, kitűnő genetikai képességeket hordozó szarvasbikák vadászatával kapcsolatban. Erre a "golyóérett" kategóriának nevezett nagyértékű egyedekre a törvény szeptemberre teszi a vadászati idényüket mikor pont a nászuk a "szarvasbőgés" javában zajlik. Érdekes módon a selejtes agancsot viselő és génjeiben e rosszat örökítő "selejt" bikákat meg a bőgési ciklus utánra (is) teszi a törvény...
Na én begerjedtem és írtam a minisztériumba, hogy ekkora baromságot ki látott, hogy a golyóérettnek nevezett kiválló képességű nagy bikákat csak a bőgésben lehet vadászni a törvény szerint, a selejteseket meg igaz alatt is de főképp utánna !...Micsoda őrültség, nemhogy hagynák az értékes nagyokat a bőgésben letenni a jó tulajdonságaikat és utánna engednék lőni !....Erre kaptam egy igen kedves de kellően leforrázó választ egy öreg tapasztalt vadászembertől, Studinka Lászlónak hívták !...Kedves ifjú titán barátom !...Mindenek előtt akceptálom az aggódását a világhírű magyar gímszarvas állomány féltését illetően, mindazonáltal szeretném felhomályosítani, hogy a nagyértékű szarvasbikák, a sok éves sok rossz emberrel kapcsolatos találkozása miatt kialakult rejtőzködő viselkedéből kifolyólag az év egészében láthatatlan ! Csupán a párzásuk idejére veszti el az évek során kialakult óvatosságát mert mi férfiak tudjuk ugye, hogy miről beszélek ?!...Ez az egyetlen hónap amikor a nagyon nagy pénzeket behozó külföldi vadászvendégeket sikerre lehet vezetni egy egy kapitális trófeát viselő gímbika terítékrehozatalával !...A bőgés befejeztével a megmaradt kapitális egyedek újból eltünnek a vadász szeme elől kerek egy esztendőre !...A fiatalabb és azok közül is a selejtes egyedek viszont egészen a tél végéig jól vadászhatók, mivel nekik még nem alakult ki annyira a félelem az óvatosság ösztöne, ergo bőven marad idő a szezon végéig vadászni rájuk !...És nyugodjon meg ifjú kollégám az a kapitális bika az elejtéséig az évek alatt annyiszor le tudta tenni már a jó képességeit, hogy hátralévő éveimre nekem is elég lenne !....
.....Én meg elégtem mint a Reistag !...Pedig nem kellett volna, mert ha jól belegondolunk én jót akartam, csakhogy az élet, a tapasztalat gyakran felülírja a logikát !....
Ezzel a kissé hosszúra nyúlt esettel csak azt szerettem volna mondani, hogy semmi baj azzal ha valakinek vannak jónak látszó ötletei SŐT !...De ha valaki nyakasan védi a hülyeségét az ellenérvek dacára ... :twisted: ..Hát az nehéz !...És nem hiszitek el,megint elkezdett fájni a baloldalam, közvetlen a borda alatt...Szóval ez a valami idegi alapon reagál bennem !... :?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 149  Következő