Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával






Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Szerző Üzenet
Offline
Csatlakozott: 2010 jan. 28, 16:01
Hozzászólások: 144
   
Hozzászólás 2010 ápr. 23, 11:43 
Sziasztok!
Nem tudom fordulhatok-e itt ilyesmivel hozzátok, de szeretnék venni 1 pár rizspintyet, a klasszikus, vad színváltozatban. Nem ismerek konkrét tenyésztőt, így kénytelen vagyok így érdeklődni, börzén nem akarok keresni, mert el akarom kerülni hogy azonos neműeket sózzanak rám, vagy beleválasszak.
Át tudnám venni őket Monoron, 9.-én, vagy megbeszélnénk ha a közelben van valakinek. Heves megye! Eger és környéke!!!

Előre is köszönöm ha valaki tudna segíteni nekem ebben!!
:D :D


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 30, 22:32
Hozzászólások: 76
Tartózkodási hely: Kecskemét
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 23, 10:20 
Fercsik Péter levelére válaszoltam:

Szervusz Péter!

Nagyon köszönöm a segítséget és a hozzászólást! Amiket leírtál, azoknak nagyrészén már rágódtam.

Nekem is beleférne a 300 forintnál valamivel több is, de nem mindenkinek vagyok tisztában az anyagi helyzetével, illetve azzal, hogy ki hány egyesületnek tagja ezen kívül. Minden esetre éppen ezért nem is akarom rögzíteni az alapszabályban a tagdíjat. Lehetőség lesz közgyűlési határozattal, akár már az alapító gyűlésen is ezt az összeget az egybegyűltek véleményénye alapján korrigálni.

Az alapító tagokat fel kívánom sorolni (azt hiszem, hogy kötelező is) de ezt csak akkor merem megtenni, ha közeledve az alapítás időpontjához, még mindig megvan a létszám.

A névben (legalábbis az alapító okiratban) köteles vagyok az egyesület szót is használni, mert a Baráti Kör kifejezést a törvény nem ismeri, tehát mint egyesület születünk meg, aminek rövidített nevét használjuk.

Nagyon sok mozaikszón gondolkodtam, ezt is bele kellene venni az alapszabályba. A teljes névtől függetlenül, nyugodtan lehet a baráti kör neve mondjuk: MRB.

Levelezési címet valóban praktikusabb úgy megjelölni ahogy írtad, tehát a mindenkori elnök címe szerint.

Szeretném, ha az alakuló közgyűlés megválasztana, mint elnököt. Szeretném, ha sikerülne megvalósítanom egy két ötletemet, amit írtam is, aztán majd eldönti a közgyűlés, hogy maradjak vagy sem. Az egész egyesület semleges szeretném, ha maradna ebben az egész hátborzongató madárpolitizálásban és mivel én sohasem húztam senkihez, ezért ha bizalmat kapok, akkor javasolni fogom magam, mint elnököt.

A logót illetően, az oldalon lévő csak egy skicc, bárki küldjön logótervet, akinek van kedve ezzel foglalatoskodni. Szerintem nem kötelező ezt belefoglalni az alapszabályba.

Az elnökség feladatai részletezve vannak, amibe az elnök és a két helyettes tartozik bele. Szintén nem ragaszkodom ehhez a felálláshoz tehát, ha a leendő tagok úgy döntenek, akkor tovább szakosíthatjuk az elnökséget is. Elnök, elnökhelyettes, titkár. Valóban részletesebben le lehetne és le is fogom írni.

Azért nem ellenőrző bizottsában gondolkodtam, mert tisztában vagyok vele, hogy kis létszámmal fogunk működni, illetve, ha teljesen őszinte akakrok lenni, nem akarom, hogy egy államon belüli állam bomlasszon. Egy számviszgálóval könnyebben egyeztet az elnökség, mint három különböző emberrel, ha bármilyen visszásság lenne, azt pedig egy ember is észreveszi. Egyébként, akik eddig jelentkeztek, szinte mindenkit ismerek, egytől-egyig rendkívüli emberek, a magam naivitásával meg is bíznék mindenkiben, szóval remélem, hogy pár számsor átvizsgálásán túl nem is lesz túl sok feladata a számvizsgálónak. :) (Véleményem szerint a túl nagy demokrácia lassú és drága. A Közgyűlésnek adjunk sok-sok jogot, az majd kiszavazza, leszavazza, elküldi akit elakar, de nem akarom, hogy egy bizottság adott esetben túl sokat akadékoskodjon. Hozzáteszem ezen módosíthat a Közgyűlés. Illetve a javaslataidat egyébként is felteszem az oldalra, ha nem bánod!?

Az 5.f pontban véletlenül maradt benne az ellenőrző bizottság illetve a szakosztály. Mintából dolgoztam. Ezért bocsi, de egyébként természetesen mindkettőre van lehetőség.

(Miközben írok a titkári poszt egyre jobban tetszik, valószínűleg ezt ki fogom dolgozni.)

Tényleg csak szerényen tudnánk indulni. Amit már írtam is. A legfontosabbnak a kétnyelvű internetes oldalt tartom, ahol megtalálják bármelyikünket és attól kérnek tanácsot, illetve vesznek madarat, aki az érdeklődőhöz a legközelebb van az országban. Kapcsolatba léphessünk az angol és olasz rizspinty egyesülettel, az új szakmai dolgokat kiszedhessük belőlük. Illetve kialakítsunk egy összetartó, azonos érdeklődésű emberekből álló "baráti kört" - ezért tartom fontosnak az olyat, mint a baráti körös póló, vagy egy rizspintyes naptár stb., melyet a tagok ingyen kapnának a szponzoroktól.

Ma hívom fel a megyei bíróságon dolgozó barátomat, akinek kikérem a véleményét, hisz én nem foglalkozom egyesületekkel, tehát rám is bőven rámfér az okítás. Sok kérdésem lesz hozzá, amiket egyedül nem tudok letisztázni. Holnap, ha már okosabb vaygok, mindenképpen megírom a fórumon is.

Utólagos engedelmeddel közlöm a javaslataidat a leendő tagokkal.

Később még írok, addig is üdvözlettel!

Csertő Gyula


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 30, 22:32
Hozzászólások: 76
Tartózkodási hely: Kecskemét
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 18, 13:53 
Szervusztok!

Tehát az eddigi állás az, hogy az érdeklődők számát tekintve, megvagyunk az alapításhoz szükséges létszámban, így lehet tovább gondolkodni. Kérek is erre mindenkit, aki már elolvasta az alapszabály-tervezetet, hogy tegye meg, tehát gondolkodjon azon, hogy milyen célokat rögzíthetnénk még, illetve, hogy ilyen formán elfogadható-e az egyesület szervezeti felépítése.

Apropó egyesület. A nevet illetően azért maradtam mégis egy kevésbé hivatalos megnevezésnél, tehát a Magyar Rizspintytenyésztők Baráti Köre (Egyesület) megnevezésnél, mert a jelentkező személyeket elnézve, szinte egytől-egyig a barátomnak mondom őket/benneteket, így arra gondoltam, hogy a kevésbé hivatalos, de annál inkább szentimentális megnevezés jobban mutatja a leendő közösségünk létjogosultságát, alapjait, miértjét, célját stb..

Tehát mindenki megnézheti az alapszabály tervezetét a www.rizspintytenyesztok.mlap.hu oldalon. Ez egy ideiglenesen létrehozott weboldal, addig amíg nincs lehetőség komolyabb megoldásra. A terveim szerint, amit már jeleztem is, mindenképpen kétnyelvű oldalra lesz szükségünk, ez pedig az „mlap” keretei közt nem oldható meg a későbbiekben.

Mivel azon túl, hogy ezt a szöveget elküldöm az eddig jelentkezőknek közvetlenül is, továbbra is toborzok leendő tagokat, így aki most olvas a témáról először, az vegye jelen levelemet is felhívásnak.

A szövetség névről lemondva az elérhetőség is új, bár ezt a weboldalon olvashatjátok (rizspintytenyesztok@gmail.com).

A tagdíj tervezett összege 300,-Ft havonta. Természetesen ezek a befizetések arra sem lesznek elegek, hogy a megvegyük a kockás füzetet, amibe majd beírjuk, de számítok a weboldalon és a pólókon elhelyezett reklámok után is némi pénzre.

Ezeket első körben a hivatalos weboldal elkészítésére, fenntartására kell fordítanunk. Itt fogjuk tudni ugyanis létrehozni a nyilvános nyilvántartásunkat, az elérhetőségeinket, adatainkat, amelyek alapján megtalál minket, akár egy kezdő tenyésztő, akár egy „hobbi-tartó”, aki vásárolni szeretne. Így érheti el bármelyikünk bármelyikünket, illetve ezt a weboldalt, mint központi fórumot tudjuk, majd hirdetni más weboldalakon, illetve a díszmadaras és díszállatos újságokban.

Amit már jeleztem eddig is: valószínűleg a márciusi Monori Börzén alakulunk. Addigra én legyártatom a Baráti Kör-ös pólókat.

Várom tehát a jelentkezéseket, a hozzászólásokat, a véleményeket, a hideget és a meleget egyaránt.

Hamarosan újra jelentkezem!

Üdv; Csertő Gyula


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 30, 22:32
Hozzászólások: 76
Tartózkodási hely: Kecskemét
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 13, 9:10 
Szervusztok!

Akik érdeklődtök vagy jelentkeznétek tegyétek meg, hogy a négy adatot (név, cím, telefonszám, email cím) elkülditek a rizspintyszovetseg@gmail.com email címre.

Ezt követően email-ben tájékoztatlak titeket a fejleményekről!

Nagyon köszönöm a jelentkezést!

Üdv; Csertő Gyula


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2008 nov. 29, 23:28
Hozzászólások: 45
Tartózkodási hely: pápa
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 12, 21:38 
Szintén zenész,talán 9.?

Üdv.Kovács Attila


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2008 dec. 16, 17:37
Hozzászólások: 2237
Tartózkodási hely: Kondoros
Valódi név: Nagy Tamás
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 12, 18:26 
Jelentkezem!

_________________
http://www.tamasmadarai.5mp.eu
Tisztelettel: Főnyest
V151 10593


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 30, 22:32
Hozzászólások: 76
Tartózkodási hely: Kecskemét
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 12, 16:07 
Sziasztok!

Hatalmas örömmel veszem, hogy három nap telt el a felhívás óta és mindössze 1 személy hiányzik a törvényi minimumhoz a taglétszám tekintetében. Természetesen tudom, hogy az eddig jelentkezők közük is van, aki meggondolhatja magát, de ezt nem ajánlom neki (nektek)! :evil:

Ahogy ígértem hamarosan küldöm az alapszabály tervezetét, de a hétvégén még meg akarom nézetni egy másik jogásszal is.

Jó hétvégét!

Üdv; Csertő Gyula


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 okt. 17, 19:38
Hozzászólások: 567
Tartózkodási hely: Nagykanizsa
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 12, 11:15 
Sziasztok!

7 8)


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 30, 22:32
Hozzászólások: 76
Tartózkodási hely: Kecskemét
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 12, 9:13 
Sziasztok!

Talán lassan én is jelentkezem, szóval 6., azaz HATODIK! :)

/Bélám, a szarkasztikus megjegyzéseket majd személyesen - amúgy igazad van! :) /

Csertő Gyuszi


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 aug. 7, 13:39
Hozzászólások: 2370
Tartózkodási hely: Győr
Valódi név: Herczeg Zoltán
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 11, 21:13 
Nem is tudom, talán öt? :roll:

_________________
Herczeg Zoltán
http://zottanmadar.hu/
H26 011


 
Offline
Csatlakozott: 2007 szept. 30, 15:28
Hozzászólások: 540
Tartózkodási hely: 6000
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 11, 20:54 
skyp mi?! :twisted:

_________________
bb
alakkanari.blogspot.com


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 30, 22:32
Hozzászólások: 76
Tartózkodási hely: Kecskemét
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 11, 9:34 
Köszönöm a jelentkezést. Büszke lennék, ha ilyen alapító tagokkal létesülhetne az egyesület, mint akik eddig jelezték szándékukat.

Annyit kérek, hogy a rizspintyszovetseg@gmail.com-ra küljétek át a következőket (egyenlőre ennyi adat elég, ahhoz, hogy tudjalak Titeket értesíteni a további fejleményekről)

Név:..............
Cím:.................
Telefon:...................
e-mail:...................

Lajos zárójelére kitérve: Attól tartok Lajos, hogy igazad van. Azzal is tisztában vagyok, hogy a "B-terv" értelmében mozgósítanom kell a teljes családomat is :) , de azért bízom abban, hogy van Mo-on egy egyesületre való rizspinty rajongó. 10.000.000-ból 10 ember az én szerény igényem. :)

Tényleg köszönöm az eddigi érdeklődést és a jelentkezést.

Kérlek benneteket, hogy küldjétek el a kért adatokat, mégha a többségét tudom is.

...és várom a további jelentkezéseket.

Valószínű, hogy mint más szakegyesületek az országban, nekünk is Monor lenne az egyetlen találkahelyünk, az is maximum egyszer-kétszer évente. Az email, vagy skype kapcsolat az életszerűbb, akár a szakirodalmak küldözgetése, akár az egyeztetések tekintetében.

Üdv; Csertő Gyula


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 15, 22:04
Hozzászólások: 3579
Tartózkodási hely: Budapest
Valódi név: Küzmös Csaba
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 10, 21:47 
öhöm,

elnézést de én korábban jeleztem Gyulának skype-on, szóval én vagyok akkor a nulladik :D


 
Offline
Aranykoszorús mestertenyésztő
Avatar
Csatlakozott: 2006 okt. 16, 17:49
Hozzászólások: 3356
Tartózkodási hely: Szeged
Valódi név: Eszteró Lajos
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 10, 19:56 
kettő

( e fajból talán ha 1o komolyabb tenyésztő van mo.n.)

_________________
üdvözlettel : -el-


 
Offline
Csatlakozott: 2007 szept. 30, 15:28
Hozzászólások: 540
Tartózkodási hely: 6000
   
 
Hozzászólás 2009 nov. 10, 19:04 
egy

_________________
bb
alakkanari.blogspot.com


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 jan. 30, 22:32
Hozzászólások: 76
Tartózkodási hely: Kecskemét
   
Hozzászólás 2009 nov. 10, 9:30 
Szervusztok!

Szeretném létrehozni a Magyar Rizspintytenyésztők Szövetségét az angol és az olasz egyesülethez hasonlóan. A Szövetség elsődleges feladatainak a következőket tekintem:
A rizspinty hazai kedvelőinek egy csoportba tömörítése, a tapasztalati ismeretek továbbadása érdekében.
A rizspintyekkel kapcsolatos külföldi szakirodalom eljuttatása az idegen nyelven nem beszélő madártartókhoz.
Egy a rizspintyre szakosodott szövetségi, magyar/angol nyelvű weboldal létrehozása és fenntartása.
A Szövetség célja az e fajt kedvelő madártartó és –tenyésztő emberek számának növelése.
A Szövetség ismeretterjesztő tevékenységet kíván folytatni a rizspinty megfelelő tartásával, tenyésztésével kapcsolatban.
A rizspinty olasz, német, angol, holland, japán stb. színvonalú tartásának, tenyésztésének meghonosítása Magyarországon.
Segítséget kíván nyújtani a megfelelő tenyészállomány Magyarországon, illetve külföldön való beszerzéséhez.
A Szövetség célja az elméleti és gyakorlati ismeretek megosztásával, színvonalasan felkészíteni tagjait a magyarországi és külföldi kiállításokon, valamint díszmadárbörzéken való részvételre, megjelenésre.
Cél a rizspinty standard leírásának megismertetése a tag és nem tag tenyésztőkkel, a standard-del kapcsolatos változásokra való figyelemfelhívás, a helyes tenyészállomány kialakítása érdekében.
Cél a rizspinty kevésbé ismert színváltozatainak elterjesztése, megismertetése mind a tenyésztőtársakkal, mind a madártartókkal.
A Szövetség feladatának tekinti a tag és nem tag tenyésztők nyilvántartásának kialakítását és vezetését.
A Szövetség célja továbbá magyarországi és külföldi kirándulások szervezése, melyek alkalmával kiállítások, tenyészetek és börzék megtekintése lehetséges.
Az Egyesületnek ezen feladattal megbízott tagja képviseli tenyésztőtársait a magyarországi és az esetleges külföldi megjelenések alkalmával egyaránt.
A Szövetség célja a tagok által tenyésztett madarak egységes, zárt gyűrűvel való azonosíthatóvá tétele, ezzel is garantálva a tagok által tenyésztett madarak minőségét.
Általános célja az Egyesületnek a díszmadártartás és –tenyésztés nyugat-európai kultúrájának Magyarországon való meghonosítása, természetes és épített környezetünk, valamint a madárvilág védelme, ismeretterjesztő tevékenysége révén.

Elkötelezett rajongója vagyok ennek a fajnak, mely véleményem szerint koránt sem kapja meg a neki járó figyelmet és megbecsülést. Két dolog tud rendkívüli módon felbosszantani: az egyik az, hogy a rizspinty a mai napig töltelékmadár a legtöbb tenyésztőnél és mindenféle szelekció nélkül nyakra-főre szaporítják, hiszen nem túl drága és megtermeli a többi madár kajáját. A másik az, hogy nem tudok itthon megvásárolni egy achát, egy vadpasztell, egy topáz, vagy egy valamire való tarka rizspintyet.

Remek rizspintyesek vannak itthon, őket szeretném egy csapatba gyűjteni. Olyanokat, akiket izgat, egy új rizspinty színváltozat, akik szeretnének könnyebben hozzájutni külföldi vérvonalú madarakhoz, aki szívükön viselik ezen madárfaj hazai sorsát.

A szövetség pár száz forintos havi tagdíjjal üzemelne, az összeget úgy szabja meg a majdani közgyűlés, hogy az a pénz, amit erre szánunk, senkinek se hiányozzon otthonról. A későbbiekben a szövetség az 1%-okból, illetve a pártoló tagok felajánlásaiból tudna megerősödni. A pénzből külföldi szakirodalmat vásárolnánk, szövetségi pólókat gyártatnánk, előadásokat tartanánk az ország különböző pontjain gyerekeknek, iskolásoknak, reklámoznánk a szövetséget, hogy a tagok könnyebben értékesíthessék madaraikat, bírálattal egybekötött bemutatót szervezhetnénk.

Én nagyon elvakult vagyok, amit az is hűen tükröz, hogy egy-egy félrelépéstől eltekintve kizárólag rizspintyeim vannak és voltak. Arra kérem az erre fogékony rizspinty rajongókat, hogy adjuk meg a becsületét ennek a madárnak azzal, hogy megtiszteljük egy működő és hasznos szövetség létrehozásával. Teljes tiszteletem az IDRE felé, azon okból, hogy évek óta fenntartja az érdeklődést és az aktivitást a weboldalán. Hasonló dolgot szeretnék megvalósítani egy szakosodott témában a rizspintyesek között.

Nem vagyok nagy fórumozó inkább csak csendes megfigyelő, de azért vannak itt, akik már ismernek. Akik nem, azok nézzék meg weboldalamat www.padda.mlap.hu

Kérem, hogy akinek felkeltettem az érdeklődését a szövetségi tagság iránt, az keressen meg a cserto.gyula@gmail.com email címen.

Email-ben elküldöm az érdeklődőknek az alapszabály tervezetét.

Mindenkinek köszönöm, aki elolvasta kissé hosszúra nyúlt felhívásomat és várom a jelentkezőket a következő elérhetőségeimen: cserto.gyula@gmail.com, 70/453-8564.

A Szövetség leendő email címe is üzemel: rizspintyszovetseg@gmail.com

Bízom abban, hogy a szövetség logóján az alapítás évszámának már 2009-et tudjuk megjelölni.


Üdvözlettel; Csertő Gyula


 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 



Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés ebben a témában:
Ugrás:  

Pontos idő: 2024 márc. 28, 11:26
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO