Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 nov. 17, 16:23 
Szervusz Madaras86!

Légyszíves segíts,a párommal nem értünk egyet.A röpde tetejét már szigeteltük és az oldalát lefóliáztuk,mert becsapott az eső és az etetőjük tele lett vízzel.A röpde hátsó falán van egy kb.40 cm mély ablakmélyedés amit hátulról lefedtünk elől egy plekszi darabot tettünk rá nyílással,ha karnak betudnak menni és a betett ülőfán tudnak melegedni.Sajnos ez az ablak alacsonyabban van mint a röpde teteje,természetes,hogy a kinti ,magasabban lévő ülörudon alszanak.Néha benéznek ebbe a zárt részbe
napközben.A férjem fűtőszálat akar betenni,hátha a hidegben jobban szeretnének ott ücsörögni.Én nem hiszek benne és feleslegesnek is tartom.
Kíváncsi vagyok a Te véleményedre,annál inkább is,mert ezt a terráriumba való fűtőszálat,most akarja megvenni kb. 10.000.-Ft-ért.

Hozzászólás 2009 nov. 17, 16:08 
Némabob írta:
Szia Ilona!

Sajnos nem, ez a hétvége munkával telt, így sanos nem tudtam elmenni.
Milyen volt? Gondolom szép madarak voltak. Milyen volt a papgáj felhozatal?

Ilona írta:
Üdv.Némabob!

Voltál a hétvégén a madárkiállításunkon?

A kiállítás igazán szép volt.Sok volt a galamb,a tenyészetek közül nagyon sok kapott 100-hoz közeli pontszámot a bírálat során.Díszbaromfi most kevesebb volt.Papagájból többet és több fajtát hoztak.Voltak hófehér Nimfák,kecskék,zöld is ,sárga is.Pennant,piros és kék is.Rozellák,Kis sándorpapagáj,Szenegál ,Szilvafejű,Barnafülü,Barraband papagáj,Kékhomloku és Venezuelai amazon.Katalin és Fű papagájok, három féle ,Kékfejü papagáj.Hatféle törpepapagáj,Gould amandina,többféle szinben.Ehhez képest én vettem egy pár Gyémánt galambot,sajnos még csak az egyiknek biztos a neme.A tenyésztő Tinnyén lakik,adott névjegyet,ha esetleg cserére lenne szükség.
Hát ennyi volt és szép volt :D :D

Hozzászólás 2009 nov. 17, 15:49 
Betty írta:
Gabikaaa aranyosak a kis kecskéid!

Köszönöm! Ha lesz időm teszek fel új képeket, látványosan sokat nőttek. Meggyűrűztem mind a 4-et.

Hozzászólás 2009 nov. 16, 22:41 
Szia Ilona!

Sajnos nem, ez a hétvége munkával telt, így sanos nem tudtam elmenni.
Milyen volt? Gondolom szép madarak voltak. Milyen volt a papgáj felhozatal?

Ilona írta:
Üdv.Némabob!

Hozzászólás 2009 nov. 16, 20:32 
Üdv.Némabob!

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2009 nov. 14, 15:01 
Gabikaaa aranyosak a kis kecskéid!

Valódi név: Harmai Norbert

Hozzászólás 2009 nov. 14, 13:00 
szia

Köszi a tanácsot figyelek a kerdőjelekre.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 nov. 13, 21:43 
Szia harmai!
Egy tanács: használd bátran a kérdőjelet! ;)
És hogy a kérdésre is válaszoljak: Zsolt79 foglalkozott a témával, ha jól emlékszem. Talán idetéved és ír róla pár sort. :)

Valódi név: Harmai Norbert

Hozzászólás 2009 nov. 13, 21:36 
sziasztok
Valaki ki probálta a kiengedesőket.

Hozzászólás 2009 nov. 12, 23:25 
Íme pár új kép a kecskékről. Az első képeken sikerült lekapni egy a tojásból éppen kibújni igyekvő fiókát. Sajnos őt később eltaposta 4 idősebb testvére.

Kép

Kép

Kép

Ez itt a legnagyobb fióka, éppen teli beggyel. Elég nehezen ment ma már a meggyűrűzése.

Kép

Kép

Képek a kis csapatról:

Kép

Kép

Itt pedig már egy augusztusban kelt fióka:

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 nov. 12, 21:48 
Köszönöm az információt, jó hallani, hogy rendben van a madárka.

Ilona írta:
Némabob írta:
Szegényke, nehezem váltam meg tőle, olyan kis aranyos. Remélem jól van és nem bántják az ottani madarak. A másik fiókám még megvan, tőle még nehezebb megvállni. :)
Nem tudom miért csinálta, de amikor már kirepültek, még akkor is tépkedte a hátukról a tollat az anyjuk. Mondjuk most már nem, szerencsére. Amúgy nem bántotta, hajtotta öket, csak időnként odamnet és kitépett egy tollat a hátukról. :?: :?: :?:
Remélem jó gazdija lesz a kicsinek!

Az Angéla azt mondta,hogy jól érzi magát.Elég sokáig voltunk az üzletben és addig nem láttam,hogy valami ellentét lenne a nagyok és közte.Remélem hamarosan lesz jó gazdája.Nekem a kecskékkel még nincs tapasztalatom,de mások írták,hogy előfordul,hogy az anyjuk megtépi őket.Nagyobb probléma nem lesz,hamar rendbe fog jönni.

Hozzászólás 2009 nov. 12, 20:06 
Jocc,elkéstél! mivel senki nem jelentkezett ezidáig értük,lecsapott rájuk a fiam! mivel ő tenyészteni nem fog,csak kedvencként lesznek tartva,így még jó is hogy nem pár.

Hozzászólás 2009 nov. 12, 18:13 
[quote="Némabob"]Szegényke, nehezem váltam meg tőle, olyan kis aranyos. Remélem jól van és nem bántják az ottani madarak. A másik fiókám még megvan, tőle még nehezebb megvállni. :)
Nem tudom miért csinálta, de amikor már kirepültek, még akkor is tépkedte a hátukról a tollat az anyjuk. Mondjuk most már nem, szerencsére. Amúgy nem bántotta, hajtotta öket, csak időnként odamnet és kitépett egy tollat a hátukról. :?: :?: :?:

Az Angéla azt mondta,hogy jól érzi magát.Elég sokáig voltunk az üzletben és addig nem láttam,hogy valami ellentét lenne a nagyok és közte.Remélem hamarosan lesz jó gazdája.Nekem a kecskékkel még nincs tapasztalatom,de mások írták,hogy előfordul,hogy az anyjuk megtépi őket.Nagyobb probléma nem lesz,hamar rendbe fog jönni.

Hozzászólás 2009 nov. 11, 23:16 
Szegényke, nehezem váltam meg tőle, olyan kis aranyos. Remélem jól van és nem bántják az ottani madarak. A másik fiókám még megvan, tőle még nehezebb megvállni. :)

Ilona írta:
Szervusz Némabob!

Láttam ma Dorogon az állateledelesnél a kis zöld kecskédet.
Igen csak megtépte az anyja,de mozgékony és jó a kondíciója.
A többi fiókád megvan, csak ezt az egyet adtad el?

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 nov. 11, 16:36 
Amaryl írta:
Egy ismerősöm 2 hím sárga kecskét szeretne eladni,csak együtt,nagyon jó helyre! Az egyikért 3500 ft-ot kér,a másikat ajándékba adja mellé.Lakásban tartott madarak,úgy hogy már télre kirakni nem lehet őket!Idei tavaszi madarak,és testvérek!
Ha érdekel valakit,lehetőleg privit írjon!

Engem érdekelne.

Merre lakik az ismerősöd?

Hozzászólás 2009 nov. 11, 15:55 
Szervusz Némabob!

Láttam ma Dorogon az állateledelesnél a kis zöld kecskédet.
Igen csak megtépte az anyja,de mozgékony és jó a kondíciója.
A többi fiókád megvan, csak ezt az egyet adtad el?

Hozzászólás 2009 nov. 6, 18:07 
Én fahéj-sárga tarkának látom azt a madarat, erős piros beütéssel. És baromi ronda:) Hogy más fajt kevertek volna bele, azt erősen kétlem, a mutáció alatt nem ezt értik. Peti véleménye felé hajlok én is. Egyrészt nagy szerepe van a véletlennek is, na meg a tudatos tenyésztői munkának is. Utóbbi az, ami nálunk nincs meg, így a véletlennek köszönhető dolgok kárba vésznek. Nyugaton persze másra is képesek. Na meg szerintem sok generáción át kell erre a tulajdonságra szelektálni ahhoz, hogy ezt elérjék. A kék madár színre nekem sokkal jobban tetszik, alakra viszont az is botrány. Csak ezeket a képeket már 5-6 éve is láttam a neten, mikor jutunk már oda, hogy ide is jussson belőlük?:)

Hozzászólás 2009 nov. 4, 22:52 
Egy ismerősöm 2 hím sárga kecskét szeretne eladni,csak együtt,nagyon jó helyre! Az egyikért 3500 ft-ot kér,a másikat ajándékba adja mellé.Lakásban tartott madarak,úgy hogy már télre kirakni nem lehet őket!Idei tavaszi madarak,és testvérek!
Ha érdekel valakit,lehetőleg privit írjon!

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2009 nov. 4, 14:02 
Van még két kép amit találtam a kecskékről. Szerintem az első szörnyű, és nem láttam még csak hasonlót sem,viszont a második nagyon szép.

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 nov. 3, 22:45 
Gabikaaa írta:
Ilona írta:
Bocs,ha nem jól fejeztem ki magam.Azt én is látom,hogy formára hozza a kecskékre jellemző paramétereket .Szépnek is szép,de számomra kicsit elképzelhetetlen,hogy két kecske párosításából jött létre ez a mutáció.Ezért kérdeztem,hogy ez ki?

Az számomra is elég nehéz, hogy hogyan jön ki a testén a piros. Lehet, hogy egyik ősét egy másik fajta papagájjal hozták össze?
Vagy mondjuk 2 sárga kecske szülőtől is lehet ilyen színű madár?

Sziasztok!
Ez egy nagyon érdekes mutáció(ha egyáltalán mutáció), még régebben láttam ezt a képet a neten. Minden esetre ez egy lutinó madár szerintem, aminek a piros szín kiterjedt a fejéről. Én azt tudom elképzelni hogy tudatosan olyan madarkat raktak öszze aminek jobban kiterjedt volt a fején és a szeme mögött a piros szín és így terjedhetett ki több generáció után a testére.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 143  Következő