Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 nov. 20, 11:35 
Szóval köszönöm a "tök" ös válaszokat.

Nem tudtam feljönni az oldalra, hogy semmiképp nem adtam nekik még. Ma hozatok, és mielőtt sütőbe rakom, levágok egy kis kóstolót nekik.

Kiwike szépen fejlődik :)))) mászkál a kalit oldalán, lassan már szerintem a lógást is kipróbálja. Most volt 4. este, hogy egymás mellett aludtak. Úgy látszik Kiwike már nem eszik éjjel. Mert eddig az etető mellett aludt, hogy kéznél legyen a mag éjjel :DDDD

Jövőhéten már rakok fel új képeket.

Még az lenne a kérdésem, hogy odút mikor érdemes nekik berakni? Szeretném, ha legalább egyszer lennének kicsik. Kiváncsi vagyok milyenek :)))))

Hozzászólás 2009 nov. 20, 11:23 
Nyuzilla írta:
kittinka írta:
Azt szeretném megtüdni: sütőtököt adhatok-e nekik? csak mert ma sütök, és gondoltam kipróbálom. feltéve, ha ti rábólintotok.

Már lehet, hogy elkéstem a válasszal, és a tök elfogyott: nálam a sütőtököt reszelve megeszik.

Elfogyott igen :DDDD

De megint lesz... nyersen adok nekik. hátha megeszik.

Hozzászólás 2009 nov. 20, 11:22 
Timba írta:
Szerintem inkább almát, uborkát, szőlőt, zöldségeket adj neki.
Persze próbálkozni lehet...

Azokat amúgy is szoktam :)

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 nov. 19, 19:49 
Szia wiest!

Nem véletlenül csak "keni" magára a répát? Mivel a répa nedves ezért úgy csinál mintha fürdene. Nálam is szokták csinálni, főleg ha tojásokon ülnek!

Hozzászólás 2009 nov. 18, 20:50 
Sziasztok,

a véleményetekre vagyok kíváncsi. Hullámosaim (1 pár) imádják a répát, s viszonylag sűrűn is kapnak. A tojó azonban mindig hevesen elkezd vakarózni, amint elkezdi enni (a répát mindig kaparom és mosom, szerintem teljesen tiszta). Semminél nem tapasztaltam ilyet, de ebben az esetben hevesen kapkod a testéhez, kapkodja a lábát, mintha valami csipkedné. És kivétel nélkül, de csak a répa esetében (igaz más lágyeleséget ritkán kapnak, mert nem nagyon eszik meg, épp próbálom őket szokatni a változatos étrendre). Érdekes, hogy amíg a tojó végig vakarózza az evést, a hím tele tömi magát, rajta nem látok semmit.

Szerintetek válthat ki valami alergiás reakciókat a madárnál? Nem tudom hová tenni. Már arra is gondoltam, hogy vásároltam a répát nem lehet benne valami vegyszer? ezeknek a kicsi madaraknak minimális elég lehet...

Köszi előre is.

Hozzászólás 2009 nov. 17, 21:07 
Sziasztok!

Van valakinek "zöld-rainbow" vagy "zöld-opalin" hullámosa? Ilyen gyerkőcöt venne egy barátom.

Köszönöm!
Viktor

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2009 nov. 17, 14:25 
nagyon köszönöm nektek a válaszokat

csak hát biztos ami biztos
nem olcsók ezek a madarak

Hozzászólás 2009 nov. 17, 10:37 
Szia!
A pintyeknek apró lyukú reszelőn reszeld le, úgy biztosan megeszik. Nálam a papagájok is reszelve kapják, ha darabolva adom nekik, csak játszanak vele és szétszórják.

Hozzászólás 2009 nov. 17, 9:06 
Szia kösszi a választ

akkor adhatok a pintyeimnek is : zebra p. , rizs p., sirályka p. kanári ., kinai törpefürj., gyémánt galambnak is

Hozzászólás 2009 nov. 16, 19:33 
sziasztok

valaki már felhozta a sütötök eletetését

most én is kérdeznék .
Egy olyan helyre betehetek sütőtököt feletetni ahol ezek a madár fajták találhatok
Hullámos p. , Énekes p. , Nimfa p., rózsásfejűtörpe p., és kaliforniai copfos fürj

ezek a madár fajták ehetnek sütőtököt????

Hozzászólás 2009 nov. 15, 20:31 
Szia Tamás,

köszi a választ, bekentem a csőrét, már vagy 2szer és sokkal szebb lett, bár még nem tökéletes, olvasva amit most írtál, a lábát is bekentem, nem ellenkezett, csak pislogott rám. :) Én próbáltam nem stresszelni a megfogással, hanem lekapcsoltam a világítást, amikor a rácson volt, és párszor hozzáérintve stressz nélkül sikerült bekennem a csőrét (elrántotta a fejét, de nem ijedt meg különösebben). Szerencsére szelíd madarak, sokat foglalkozok velük.

A másik madáré teljesen tiszta, neki nem kell ilyenkor kezelni ugye? Gondolom ez nem megy át rá.

Köszi mégegyszer.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 nov. 15, 18:25 
wisest írta:
Sziasztok, nekem is lenne egy kérdésem ezzel az atkával kapcsolatosan.

Itt a fórumban olvastam, hogy perubalzsammal kell kezelni az atkás állatot. Ez mi is pontosan és hol lehet kapni? Én rákerestem, de nem találtam sokmindent, gondoltam ti ezt jól ismeritek. Illetve az alkalmazásáról is írhatnátok nekem pár szót (mennyi időközönként és a viaszhártyát kell csak bekenni).

Köszi

Szia wiest!

A perubalzsamot gyogyszertárakban be lehet szerezni.
Kezelni kell a lábakat és a viaszhártyát is, sőt még közvetetlenül csőr két oldalán is elofordulhat az elváltozás. A madarat meg kell fogni. Fültisztítót bele kell mártani a perubalzsamba és az említett helyeken be kell kenni! Addig ismételd még tejesen el nem múlik a baj. Általában 1-4(lehet még több) kezelés szükséges, függ hogy mennyire haladt már előre a dolog.
Ha nem nagyon "beteg" egy hét alatt teljesen elmúlik.

Hozzászólás 2009 nov. 15, 16:40 
Szia!

Akkor, amikor már nagyon koszos és büdös. :wink:

Hozzászólás 2009 nov. 15, 16:23 
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy mikor érdemes először tisztítani az odút a fiókák kikelése után?
Nem szeretném zavarni a tojót feleslegesen.
4 fiókám van és a legidősebb már 15napos!
Köszönöm előre is a választ.

Üdv. Mindenkinek

Hozzászólás 2009 nov. 14, 10:18 
Sziasztok, nekem is lenne egy kérdésem ezzel az atkával kapcsolatosan.

Itt a fórumban olvastam, hogy perubalzsammal kell kezelni az atkás állatot. Ez mi is pontosan és hol lehet kapni? Én rákerestem, de nem találtam sokmindent, gondoltam ti ezt jól ismeritek. Illetve az alkalmazásáról is írhatnátok nekem pár szót (mennyi időközönként és a viaszhártyát kell csak bekenni).

Köszi

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2009 nov. 13, 14:00 
Majd megnézem jobban, de a lábuknak semmi baja, a viaszhártyán mintha lenne valami korpa szerűség, meg a fején a tollon azok a fekete pöttyök, a tollak tövében pedig mintha egyhén sebes lenne, vagy legalábbis élénkebb rózsaszínű a bőr...
Ja, és vakargatják is, dörzsölik az ülőrúdhoz.
Azért kérdeztem, mert nem tudom eldönteni, hogy Ivermectin való-e rá vagy paraffinolaj?
Üdv.: Évcsi

Valódi név: Nagy Éva

Hozzászólás 2009 nov. 13, 13:06 
Sziasztok!
Honnan lehet tudni, hogy atkás-e vagy rühös a papinak a feje?
Vagy ha a fején elöl a tollon fekete pöttyök vannak, akkor az atka?
Mert akkor beszerzem az Ivermectint.
Üdv.: Évcsi

Hozzászólás 2009 nov. 13, 12:41 
Tudnátok segíteni, hogyan tudom úgy berakni a képet, hogy az kellő méretű legyen? Vagy kinagyítható. Először csatolok fórumba képet, de ebből nem sokminden látszik.

Köszi.

Hozzászólás 2009 nov. 13, 12:39 
Sziasztok,

segítséget kérnék, eddig azt gondoltam hülyeséget kérdez, aki a hullámosa nemét akarja megtudni, merthogy az a viaszhártya színéből egyértelmű. Namost nekem van egy 'tojó hullámosom', legalábbis eddig annak tűnt. Most egy év körüli, és kezdek elbizonytalanodni. Csatolok egy képet, sajnos annyira nem jó minőségű, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. A fényképezőmet nem tudom jelenleg használni, de a telefon viszonylag nem rossz képeket csinál.

Kép

Köszönöm.

Hozzászólás 2009 nov. 12, 21:54 
Van még véres, fröcsögős sztorim! :-)
Kb két hete a párom belevágott baltával a kezébe. Arra mentem le, hogy az egész alagsort végigcsöpögtette vérrel, ahogy ment kimosni a sebet meg papírtörlőt keresni. Elszorítottuk a sebet, fent szakszerűen lefertőtlenítettem, bekötöztem, szemem se rebbent.
Pár napra rá pakolgatok a madárházban, egyszer csak észreveszek 2 azaz kettő csepp vért a röpi mellett. Azonnal figyelni kezdtem, hogy melyik pinty vérzik, egész beleszédültem a repkedő tollas sokadalomba. Nem ragozom: a tehetetlenségtől nőiesen elájultam! Azóta hallgatom, hogy a kedvesem tengersok vérétől semmi bajom nem volt, a "pihés szarzsák" miatt meg kifeküdtem! :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 352, 353, 354, 355, 356, 357, 358 ... 422  Következő