Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 nov. 17, 22:20 
A du du du a fütty !...
A félkész az azt jelenti,hogy félkész !...Most megint jönnek a hülye kérdéseid ?...Gondolom hallottad őket akkor is mikor csak elkezdtek nyiszorogni ?...Vagy nem voltál otthon akkoriban ?...És hallod azt a madarat amelyik már olyanok mint az öregek !....Akkor melyik a félkész ?...Hát amelyik félúton van a nyiszorgás meg a kész ének között ! Azokra koncentrálj amelyikek még csak félúton vannak mert azok lennének januárra a bonbák !...És miért is nem akarod lebíráltatni az idei fiataljaidat ?... :evil:

Hozzászólás 2009 nov. 17, 14:38 
A növényt az dönti el, hogy mennyire vannak lemaradva vagy éppen túlhajtva a madaraid !...Ha még csak nyekeregnek akkor mehet minden orrba -szájba, sőt még a repce túlsúlyt is megszüntetheted mindaddig míg fel nem ismerhetők a hangzások...! Mikor már közelít a tökéleteshez az ének akkor kell visszaállni a takarmánnyl és a zőcccségekkel is. Sötétíteni is csak a félkész,vagy majdnem kész madarakat szabad. A most teljesen kész madár meg már túl lesz élete legszebb pillanatán már ami a tiszta szép mély énekkel kapcsolatos !
A lululululu pedig nem a kongva gördülő, hanem a kongva csngő ! Ezt lehet a legjobban észrevenni mert a madár elkezdi ütemesen rázni a torkát mint ahogy a csengőt rázzák !...

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 nov. 16, 22:09 
Szia Gabesz!
Lehet kapni mérőkanalat a jobb magkeverékekhez.
A kanárinak 1 mérőkanál 7,5 ml űrtartalommal rendelkezik.Én ilyet használok egy éve és a madaraim tökéletes kondicióban vannak.Az etetőjüket szép fényesre nyalják estére.

Hozzászólás 2009 nov. 16, 21:18 
Sokat csukjad be őket !...Úgy ahogy azt lennebb mámegírtam...

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 nov. 16, 20:06 
iker írta:
Kedves Gabesz! A kaja mennyiséget az elhízás és a felpörgés függvényében kell szabályozni. A kulcsszó a repce. Eleve a szűk hely miatt növeljük a repce arányát, mivel ezt nem szereti annyira a madár, hogy elhízzon tőle. A régi nagy öregek tapasztalata szerint lágyítja is az éneket. A lényeg, hogy sem az elhízott madár nem jó, sem a túlpörgött.üdv

Iker, Amaryl, nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Nálam már szinte 9-1 arányban van repce, a kis csésze pedig a nyílásig van töltve. Kb. 1/5-e van megmaradva a kajának másnap, mikor újabb adagot kapnak. Persze emellett reszelt murok, csírázatatott repce, alma felváltva is megy. Mióta stokiztam őket nem néztem, hogy fogytak-e vagy híztak... Ú, pedig ezt ezek szerint kellett volna :oops: . Ma nagyon szépen énekeltek :wink: .

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 nov. 16, 18:31 
Marcsi lányom !
El fogod tudni adni a felesleges madaraidat ne aggódj !...Ilyenkor kell kivinni a börzékre kiállításokra nem pedig mutogatni, hogy milyen szépek !... :twisted: ..Kiírod ökör betűkkel egy keménypapírra,hogy ROLLER KANÁRI (LÁGY HALK ÉNEK !!!)...És máris viszik mint a cukrot !
Egyszer voltam Pesten egy TIT-es kiállításon,vittem fel három kollekció hímet, kitettem eléjük a bírálati lapokat vagy és az okleveleket esetleg egy serleget is és elkezdtem keresztrejtvényt fejteni...Mondanom sem kell 5 percig nem tudtam vele foglalkozni mert máris záporoztak a kérdések !...
- Tényleg a lakásba valók?
- Tényleg csukott csőrrel halkan és mélyen duruzsolnak ?
Persze közben nyomta is némelyik alig hallhatóan abban a nagy zsivajban.
Még akik mellettem árultak ezt azt is vettek....Kb másfél órát töltöttem ott és már kész is volt a mutatvány ! :) ...Pedig akkor jöttek az öreg pestiek. Volt egy öregúr aki azért loholt mert egyik barátja értesítette,hogy lehet rollert venni, szegény majdnem sírvafakadt mikor odaért és kiderült, hogy már elfogyott....Később aztán egyszer hoztam fel neki... :wink:

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 nov. 16, 18:02 
Sziasztok!

Ács Gyuri!

Köszi a kalitokat, Necó hívott, majd elszaladok érte. Bocs a bénázásért, nem vettem észre időben az üzenetet!

Kedves Gabesz! A kaja mennyiséget az elhízás és a felpörgés függvényében kell szabályozni. A kulcsszó a repce. Eleve a szűk hely miatt növeljük a repce arányát, mivel ezt nem szereti annyira a madár, hogy elhízzon tőle. A régi nagy öregek tapasztalata szerint lágyítja is az éneket. A lényeg, hogy sem az elhízott madár nem jó, sem a túlpörgött.

üdv

Hozzászólás 2009 nov. 16, 17:46 
Gabesz,egyébként is megvan az adagjuk....hogy el ne hízzanak! )))))mert akkor nem szólnak szépen,és azt úgyis tudod,milyen hátránya van...Ilyenkor meg,mikor ki vannak rakva füttykalitba,csurig szoktuk önteni az etetőt,hogy megtalálják!!!! Mikor már behunyt szemmel is odatalálnak,akkor újból át kell térni a szűkösebb adagjukra!Mondjuk a kaját az enyémek az első 5 percben megtalálták,úgy is,hogy csak félig volt az etető....

Hozzászólás 2009 nov. 16, 13:52 
Sziasztok!
Bocs, hogy ismétlem a kérdésem, de itt hangosan kell kérdezni... :roll:
Szovel: Az iskola idő alatt fokozatosan kell csökkenteni a kajamennyiséget??? mint ahogyan Amarylnak lett tanácsolva? Eddig erről nem emlékszem, hogy beszéltünk volna. Az arány az oké.

(Neco, Dezsőből a fület léccilécci! :D Perzselitek vagy gyantázzátok a nyakkendőst?... Deszka a láb alá tudjátok ilyenkor mit jelent? :lol: )

Marcsi, hajrá, húzz bele! Még a végén a fürjek is mennek... :lol:

Na pussz!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 nov. 16, 3:16 
ágyuri írta:
Szia a Neco!

Holnap viszem a kalitokat, ha nem jó jelezd. Iker Ferivel csak az üzenetrögzítön tudtam beszélni, de megy hozzád a szilvóriumért az Ővét is oda viszem.

Szia Gyuri!
Gyere csak, gondolom úgysem hajnalban jössz, később meg már bármikor tudok Reád szánni egy fél órát. :wink:
Ikert meg holnap (ma) reggel hívd, akkor már biztosan felveszi a telefonját, de akár nálam is hagyhatod a cuccát.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 nov. 15, 23:37 
Hát ennek igazán örülök, hogy néhány perces belehallgatás után is sikerült eltalálnom a lényeget ! A hollknórt a végén meg fogom hallgatni de sajnos csak kedden érek rá hosszabb időre, a többi rohanás... 8) ...Ami megérdemli a megismételt észrevételem, hogy mind a 4 madárnak szenzációs knorrja van. Szinte példátlan ez az egyöntetű 23 - as pontszám !...Sajnos egyetlen pont csengő nincs és ez hiányzik a teli összpontszámhoz.
Kösz Guszti,hogy bemondtad a pontszámokat !

IDRE tag
Valódi név: Ács Győrgy

Hozzászólás 2009 nov. 15, 23:31 
Szia a Neco!

Holnap viszem a kalitokat, ha nem jó jelezd. Iker Ferivel csak az üzenetrögzítön tudtam beszélni, de megy hozzád a szilvóriumért az Ővét is oda viszem.

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 nov. 15, 21:40 
Hali Necó!

Hát az a szilváni tényleg ott maradt. Sebaj, majd legközelebb.

A jövő héten én is kinyírom Dezsőt. Szegény Dezső, sokan az életére törnek!

sziasztok

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 nov. 15, 21:19 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qyzXL0dXtGM[/youtube]

Kaptam egy emilt a fenti felvétellel kapcsolatban Richter Guszti bátyánktól. Kinyomozta milyen pontokat kapott a kollekció, megkért tegyem fel ide, amit meg is teszek, mert tanulságosak a szavai :
"24 23 17 16 9 89,
23 23 17 16 9 88
24 23 17 17 9 9O
25 23 16 16 9 89
__
356 Nos gondolom a pontok tudatában egész másképp fest a
helyzet. Azonban senki meg nem emliti,hogy a 4-es madárban micsoda kongvadoromboló van.
Különösen a végén amikor már csak egyedül énekel lehet jól hallani.A másik, hogy milyen
szigorúan bíráltak a 4-es madár szintén 17 pont füttyöt érdemelne! Az 1-es 2-es madár ezen az
5,45-őn keveset énekelt. Ne legyünk telhetetlenek, sokan örűlnének 1-1 ilyen kollekciónak.
Feltétlenül kérem, hogy tedd fel a pontokat! Ölellek:Guszti bátyád "

----------------------------------------------------------------------------

Két napig valszleg nem leszek, ugyanis " Dezsőnek meg kell halni....!"
Két mázsa feletti, hárman vagyunk rá, lehet nem lesz egyszerű eset. Egy biztos: nagy birkózás vár rám holnap reggel. :wink:
Szóval Tiborom, én majd szerda-csütörtökön rangsorolom a kollekciókat. De addig remélem a többiek is megteszik! :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 nov. 15, 18:56 
8) , no emmá egy konkrét válasz, konkrét segítség volt. Köszönöm!
Ma is csak a két ifjoncot tettem ki énekelni. Elször csak eszegettek, nézelődtek, aztán egyszer csak bedőlt az egyik! aztán gyütt a másik is :D Úgy látszik, ma jó napjuk volt. A bibi csak ott volt, hogy nem tudtam figyelemmel kísérni végig a nagyszabású produkciót, mert egyéb fontos dolog kötte le a figyelmem, de maguktól énekeltek na, ez a lényeg. Akkor ott szurtam el a multkor, hogy hanganyagot adtam nekik és az bezavart. Többé nem teszem. Merthogy az a fajta hanganyag nekem hasznos, nem nekik- holott azt gondoltam tanítás céljával megteszi a szolgálatot. No, ha netán újbóli meghallgatás során netán hallgatnának, úgy teszek, ahogy mondtad. Kösz még egyszer!

Amaryl, mocskolnak ám az enyémek is! Hú, nem is tudom, mit csinálnék egy rakat rigóval mit itt a fiúk képeken mutattak :shock: Hanem olyan cuccos az én ládám :wink: , hogy van egy plusz lap amit előlre becsúsztathatok fentről, mintegy elzárója a kóternek, de ugyanakkor megvan a helye, hogy akár alul csúsztassam be, mint egy tálcát. No, ez fogja fel nálunk a "zsáknyi" ocsút. Doromboló, aszondod, hogy idővel csökkenteni kell a kaja mennyiségét is???

Hozzászólás 2009 nov. 15, 11:48 
Amaryl írta:
Az egyik rigóm szenzációs mély hangon fújja,az egyik zöld ,akinek az anyája már nálam kelt tavaly!!!!!! Annyira gyönyörűen,nem hiszitek el,a másik 3 hangja és az övé közt zongorázni lehet a különbséget!!!!!Húúúú de büszke lettem!)))))Igaz,ő márciusi madár,a többiek fiatalabbak 2-3 hónappal is!!!Még csak ott tartok velük,hogy szokják a füttykalitot,de rakok fel nekik külön itatót egyelőre,mert kajáért igen,de vízért még nem láttam hogy kidugnák a fejüket,nem szeretném ha szomjan halnának.Mire sötétzárkát kapnak,addigra remélem megtalálják a másikat is.Még sötétítve sincs nekik,és szólnak ha akarnak.....holnaptól fogom eltakarni a rálátásukat egymásra,mindent ahogy írva vagyon!
Itt vannak a fejem fölött,és szórják rám az áldást...akarom mondani magot!Azon agyalok,hogy valami peremes tálcát kéne alájuk passzítani,mert akkkkora kupit tudnak rendezni! :sunny:

Szia Kate !
Ha már benne vannak a füttykalitban akkor ki fogják dugni a fejüket abban biztos lehetsz !...
Az eltakarást meg minél előbb kezdjed meg mert az a hang még mélyebb lesz !!....Ha már biztosan esznek a kívületetőkből akkor már csőkkentheted a napi kaja mennyiséget. Ha nem lesz egészen félig a pohár attól fogva nem fognak szemetelni nefélj !...Be fogják osztani és alig jut a földre meglátod !... :wink:

Hozzászólás 2009 nov. 15, 10:17 
Az egyik rigóm szenzációs mély hangon fújja,az egyik zöld ,akinek az anyája már nálam kelt tavaly!!!!!! Annyira gyönyörűen,nem hiszitek el,a másik 3 hangja és az övé közt zongorázni lehet a különbséget!!!!!Húúúú de büszke lettem!)))))Igaz,ő márciusi madár,a többiek fiatalabbak 2-3 hónappal is!!!Még csak ott tartok velük,hogy szokják a füttykalitot,de rakok fel nekik külön itatót egyelőre,mert kajáért igen,de vízért még nem láttam hogy kidugnák a fejüket,nem szeretném ha szomjan halnának.Mire sötétzárkát kapnak,addigra remélem megtalálják a másikat is.Még sötétítve sincs nekik,és szólnak ha akarnak.....holnaptól fogom eltakarni a rálátásukat egymásra,mindent ahogy írva vagyon!
Itt vannak a fejem fölött,és szórják rám az áldást...akarom mondani magot!Azon agyalok,hogy valami peremes tálcát kéne alájuk passzítani,mert akkkkora kupit tudnak rendezni! :sunny:

Hozzászólás 2009 nov. 14, 23:56 
Gabriella kedves !
Nem igazán jó 5let a tréning során feleslegesen stimulálni az éneklést !..
Pont az ellenelkezőjét kell csinálni azaz, hogy mindenféle beavatkozás nélkül énekeljenek a madarak. Amit most Te gyakoroltatsz a kölkökkel az az, hogy zenebonára énekeljenek igaz ?!... Hát akkor tessék tréningezni az ellenkezőjét...Kirakni őket és ha 5-6 perc alatt nem szólalnak meg akkor visszarakod őket a sötétbe mondjuk büntibe... Egy óra múlva próba megint aztán már csak estére nyitod ki az ajtókat és úgy éjjszakázhatnak...Reggel mikor megszólalnak egy kicsit nyitvahagyod őket kb.félórárra és ajtó becsuk...Ha megjöttél a suliból akkor megint előveszed őket, ekkor már biztos énekelni fognak...15 perc után csicsika..Ha van még idő, egy óra mulva megint elő velük, megint 15 perc és csicsika reggelig de estére kinyítni az ajtókat aztán reggel megint a megszokottak szerint...
Ha meg reggel sötétben kell elmenned akkor becsúkod őket és elmarad a reggeli tütymörgés...Viszont siess haza ahogy lehet....Ha nincs időd kivenni valamiért őket akkor elég ha kinyítod a kótert és kész. Ezt a szükség megoldást azonban nem szabad túlzásba vinni !...
Nekem szerencsés a munkám mert nincs főnököm azaz csak papíron aki a barátom, tehát tudok a rigókkal szórakozni...Igaz hogy sok minden másra sem marad időm amire nagyon kéne....Hiába ... másnaponként tréning nap van a köztes időt kétszeri kinyítással kompenzálom...

Hozzászólás 2009 nov. 14, 15:01 
Ami jó ebben a Polák kollekcejében, hogy egyik madárnak állati szépen elnyujtott és igen mély füttye vann (dúúú dúú dú) és annak vagy egy másiknak elképesztően mély és lágy kogvacsengője (lululululu...). A többi se rossz de ez a két hangzás nagyon kilóg !...Gyönyörűen mély és burkolt dorombolók vannak az ösze madárban ami rendkívül ritka (knorrrrrrr), jók a hollok....Ez egy mélyfekvésű kollekció amibe azért egy icipicivel több muzsika beleférne...Nálam így összességében 355-356-os a kollekció. Ami hiányzik belőle - és ez a mélyfekvésű madarak átka - az a csengők !...Ha csak egyetlen pontot kaptak volna a csengőkre vagy mégegyet a csengvegördülőre ha lett volna akkor 90 egy-két pontos a kollekció... De ennél rosszabb kollekciám sose legyen ! :wink:

Hozzászólás 2009 nov. 14, 9:46 
SZIASZTOK :!: Itt vónák e, EZ MÁR IGEN :lol: EZT a muzsikát el lehetne halgatni egéssz nap :!: RANGSOROLJÁTOK ezeket a kolekciókat amik a topicon vannak és majd avégén véleményt mondok ÉN IS :!: Szerintem a SZlovák,CSeh,Lengyel,Osztrák madarak odavernek a Német madarak kőzé,persze ne FELEDDŰK el hogy a legtőbb emlitett ország kőzel van a N.Országhoz és ezekbe a madarakba német vér csőrgedezik :!: Remélem ,hogy lessz eggy pár ilyen kollekció a MAGYAR versenyen is :?: Mert ha nem akkor nekem kell legelább 1-koll. vinnem :roll: Ezt viccnek szántamm de majd ha lessz időm rakok fel ilyen PRIMÁSOKAT én is :lol: ŰDV. MINDENKINEK TIBI

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 149  Következő