Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 nov. 23, 10:45 
Éppen ezért írtam azt, hogy amint tud enni magától be kell rakni oda, ahol a többi fiatal van!

Így mivel még fiatal megszokja a társait és szaporodni is fog velük.

Csak jóval szelídebb lesz!

Hozzászólás 2009 nov. 23, 9:32 
Nyuzilla írta:
Nálam fűzfa ágak vannak, pár nap alatt lerágcsálják a kérgét, a vékonyabbakat el is rágják. A fiatalok kalitjában a héten háromszor kellett cserélnem, most is két fél rúdon ücsörögnek... :-)

Nekem diófa ágak vannak a kalitba. Nem rágják szét.
Homokot a kalit aljába rakom, fürdető is van oldalra felszerelve. A homokot, 3-4 naponta cserélem, és hetente egyszer fertőtlenítem a kalitka alját, ahol a homok van. Meg a játékokat is.

Hozzászólás 2009 nov. 23, 9:06 
Nekem is voltak ilyen szelíd hullámosaim.

A szüleik nevelték fel őket, de mivel sokat foglalkoztam velük nagyon szelídek lettek.
Volt, hogy véletlenül kirepültek a kalitkából, mert úgy gondoltam, hogy úgyse fognak, de mindig meg tudtam őket fogni, mert visszajöttek és nem repültek el tőlem, amikor kézbe vettem őket!

Imádtam azt a két madarat. Kék színű csodaszép hímek. Az egyik most egy ismerősömnél van tenyészmadárként, a másik sajnos egy négy napos kinti túra alkalmával összeszedett valami mérgezőt és a befogása után egy nappal elpusztult. :(

De egyébként nem értem, hogy miért vannak olyan emberek, akik ellenzik a kézzel nevelést!

Ugyanolyan madár lesz, csak sokkal szelídebb. Minden papagájnál meg lehet csinálni, hogy kivesszük a fészekből és felneveljük kézzel, hogy teljesen hozzánk szokjon, majd miután már magától tud enni mehet be egy közös röpdébe a többi fiatallal együtt, így ugyanolyan teljes életet élhet, mint a többi, annyi különbséggel, hogy kezes lesz.

Hozzászólás 2009 nov. 22, 22:19 
Szia!
Röviden: van egy egyszerűbb mód: 30-32 napos fiókát veszel ki a fészekből. Ekkor már tud egyedül enni, persze fürtös köles és lágyeleség legyen előtte. Kalitkáját mindig tartsd emberközelben, sokat beszélj hozzá. Pár nap múlva, mikor már megszokta a környezetét, lehet kézre venni, a mutatóujjad tedd a hasához, át fog lépni a kezedre. Finoman lehet simogatni, vakargatni, hamar megszokja az érintést. Lehetőleg soha ne fogd marokra, azt minden madár utálja.
Melósabb módszer: 21-25 napos fiókát szedsz a fészekből, és fecskendőből eteted. Így totálisan emberfüggő lesz.

Nálam "sajnos" volt már szükség kézzel nevelésre, nem egyszerű, teljes embert igényel.
Vannak, akik abszolút elítélik az ilyen szintű szelídítést, majd mindjárt megjelennek, és lehet vitatkozni.... :-) Én sem vagyok ennek a híve, bár két végtelenül szelíd madarat kaptam "végeredményül", de megteszem ismét, ha tollas kis életet ment!

Kép

Valódi név: Basa Mariann

Hozzászólás 2009 nov. 22, 20:37 
Hogyan kell a hullámost kézzel nevelni :?:

Hozzászólás 2009 nov. 21, 23:40 
Nyuzilla írta:
Én jártam úgy, hogy egy fél tojáshéj véletlenül rácsúszott a még ki nem kelt tojásra, ha nem veszem észre időben, nem tud a fióka kikelni. Azóta én is mindig kidobom, ha találok, vagy legalábbis összetöröm.

Ez a legnagyobb veszélye a kelésnek, amikor a tojáshéj ráragad a másik még ki nem kelt madár tojására és amiatt befulladhat és nem tud kikelni.

Érdemes inkább kivennünk, ha van olyan a fészekbe, nehogy baj történjen.

Hozzászólás 2009 nov. 21, 23:18 
Köszönöm a tippeket!!

Hozzászólás 2009 nov. 21, 22:37 
Én jártam úgy, hogy egy fél tojáshéj véletlenül rácsúszott a még ki nem kelt tojásra, ha nem veszem észre időben, nem tud a fióka kikelni. Azóta én is mindig kidobom, ha találok, vagy legalábbis összetöröm.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 nov. 21, 20:30 
Szia anyi!

Ha a tojó nem eszi meg, nyugodtan kidobhatod. (Én mindig kidobom, ha találok)

Hozzászólás 2009 nov. 21, 19:23 
Sziasztok!
Én még csak most találtam rá erre a fórumra és sok érdekes dolgot tudtam meg.Engem az érdekelne hogy amikor kikel a hullámos a tojáshéjjat ki kell venni oz oduból vagy haggyam ott???

Hozzászólás 2009 nov. 21, 18:15 
Nálam fűzfa ágak vannak, pár nap alatt lerágcsálják a kérgét, a vékonyabbakat el is rágják. A fiatalok kalitjában a héten háromszor kellett cserélnem, most is két fél rúdon ücsörögnek... :-)

Hozzászólás 2009 nov. 21, 17:54 
Szerintem nyugodtan beteheted. Nekem mondjuk a legtöbb helyen mogyorófa van ülőrúdnak, szal nem hiszem, hogy vmi bajuk is lehetne tőle, ha nem permetezett stb.
Annyit fűznék még hozzá, hogy némelyik fajta fát jobban szeretik a többinél, ezért azt gyorsabban elrághatják (pl. fűzfa)

Hozzászólás 2009 nov. 21, 17:22 
Rendben, tettem is nekik vizet, kíváncsi leszek mikor fognak először fürödni. A tojó már észre is vette, mert belenyúlt csőrrel, de meglepődött, otthagyta gyorsan.

Kérdésem lenne viszont ismét. Azt olvastam, hogy ülőrúdnak bármilyen gyümölcsfa ága jó. Egy másik helyen, hogy a csonthéjasak mérgezőek lehetnek, vigyázni kell vele... Beszereztem egy szép elágazó őszibarack ágat. Szerintetek azt betehetem, vagy nem?

Természetesen nem szennyezett, és nem permetezett.

Köszi előre is.

Hozzászólás 2009 nov. 21, 12:10 
Szia!
Nálam 12-15 fok van, rongyosra áznak és nem szoktak megfázni. A rizsek és sirálykák sokszor olyan csatakosak, hogy nem bírnak felrepülni a rúdra!
Csak a huzattal vigyázz nagyon!!!

Hozzászólás 2009 nov. 21, 12:06 
Sziasztok,

köszönöm a tippet, igen van fürdetőjük, egészen nagyot kaptak, kivülről felrakható (legalább 25x15ös alapterületű), zárt. Jelenleg homokot raktam bele, mivel olvastam, hogy abban is szeretnek fürdeni, kell a toll tisztasághoz, másrészt a madarak emésztéséhez is kell valamennyi homok. A kalitka aljába azért nem raktam, mert minden nap takarítom a tálcát, annyira nem gazdaságos megvenni a madárkereskedésben ezt a tiszta homokot... Illetve a cél az is volt, hogy a mozgásteret javítsam, azzal, hogy beugrálhatnak, bár nagy kalitkájuk van.

De megoldom nekik másképpen a homok kérdést, s rakok nekik vizet, nem gondoltam, hogy ennyire szeretnek fürdeni. Régebben nimfáink voltak, azok soha nem fürödtek, hiába volt elöttük a víz, pedig ha jól tudom azok is szeretik. Azt gondoltam így jó lesz, de akkor adok nekik egy kis vizet a fürdetőbe. A lakásban egy állandó 20 fokon (+- 2 fok) ha vannak, akkor gondolom nem fognak megfázni....

Hozzászólás 2009 nov. 21, 9:18 
Én minden szombaton takaritom a ketrecet aztán teszek be nekik egy kis tálban vízet és meg szoktak fürdeni. Nagyon szeretik. Eleinte hozzá sem nyultak a vízhez de eltelt egy kisidö és pancsolnak. :lol: :lol:

Hozzászólás 2009 nov. 20, 22:40 
Nagyon szeretnek fürdeni,erre van lehetőségük?? elképzelhető hogy a répa levéről eszébe jut 1 jó kis fürdő,és azt imitálja! :lol:
Most komolyan,ha 1 kis tálkában,vagy a madárfürdetőben teszel nekik fürdővizet,és beledobsz 1-2 fűszálat,már megőrülnek tőle! hatalmas pancsolást végeznek! viszont ilyenkor csak fűtött helyiségben ajánlatos....Ámbáár nálam a fűtetlen helyiségben levő röpdében a kanárik és a sirálykák úgy fürdenek most is,hogy ha nézem is vacogok! De hát ők edzettek! :D

Hozzászólás 2009 nov. 20, 21:25 
Köszönöm a választ,

ez elgondolkodtató, lehet, hogy csak keni magát a répával? Ha a tieid is csinálnak ilyet, igaz lehet... Mert tiszta répa a csőre, ahogy lereszelem, lédús is, van benne logika. Lehet, hogy csak erről van szó. Majd jobban megfigyelem.

Hozzászólás 2009 nov. 20, 17:31 
Köszi Marcsi, hogy válaszoltál! :)

Most kicsit jobban szemügyre vettem, mintha az orrluka környékén valamivel halványabb lenne a rózsaszín, de nem egészen fehér, a csőrénél viszont lilásabb :lol: :lol: körül belül mennyi időn belül lesz végleges színű a viasz?

Hozzászólás 2009 nov. 20, 16:24 
Sziasztok!

Tegnap vettem egy kis sárga hullámos papagájt, fél éves sincs még de nem sok híjja, de nem tudom eldönteni hogy kislány e avagy kisfiú :D így a névadással még van egy kis baj. Nem tudom, hogy látszódik e a kép amit feltöltöttem róla, most regisztráltam pár percre. Ha nem akkor írnék róla pár infót :) Eléggé erős rózsaszín színű a viaszréteg az orrán (a lába is ilyen színű nem tudom, hogy ez fontos szempont e) a csőre pedig narancsos színű. Kislányt szerettem volna, mert van már egy kisfiú madaram. Mindenhol azt olvasom hogy a barna szín az ami jellemző a lányok orrán levő viaszrétegre, de nem tudom mennyi az esélye annak hogy ebből a rózsaszínes színből az lesz.
Köszi előre is a válaszokat!

Axella

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 351, 352, 353, 354, 355, 356, 357 ... 422  Következő