doromboló írta:
Necóka ! Én reggel 6 - kor ott leszek az ócsai temető bejáratánál egy piros opel corsában. Egyszerűen meg tudod találni akár a 4-esen,akár az 5-ösön jösz be Ócsára. A falú közepetáján van a vasúti átjáró mellett !..
OKJÉ ?...

Oké! Ott leszek!
Iker F'ranczi! Ha hajlandó vagy olyan korán felkelni, odaviszem a füttykalitokat. Hozzád az elég közel van a'sszem... Ha nem, akk'ó majd jösszmegyekmegyünkvalaholúgyisösszefutunk....
doromboló írta:
Nem bizony !...A malinó a Francia-Holland-Belga tenyésztők régi nagy próbálkozása volt és lett egy dinamikus alfeje a rollernek. A wasserschléger pedig egy ősi Német oldalága a rollernek mely bizony a malinóval ellentétben akkorára nyitja időnként a csőrét mint a bécsi kapu ! Tesméretében is jóval nagyobb a malinónál. A hangok mélységérőlésöblösségéről nem is beszélve. Tisztavérben már alig található. Én láttam és hallottam is őket élőben a Harzer roller múzeumban !
Én már egynek ö'smertem meg a két fajtát, és úgy tudom dél-európai és délszláv területen molinónak h'íjják azt, ami észak-nyugaton wasserschlager.
...de ha te mondod biztosan úgy van.
----------------------------------------------------------
A rigóimon vagyok kibukva. Iker nálam járt két hete, olyan frankón muzsikáltak, hogy azon fil'óztam kiviszek egy kollekciónyit Romániába. Kicsit mélyültek volna, kicsit hosszabbak lettek volna az alapfutamok (tényleg csak egy picit!) nem bőgtem volna le vélük.
....most'anrameg nyávognak mint egy kismacska...
Tu'ttam, hogy ez nem az én évem lesz, de hogy mi a f....tól lettek egyre szarabbak?!?
Maistró, valami ötlet?!?