Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 nov. 26, 12:31 
Hali-hali! vagy pedig Hohl!!! :lol:
...azaz brururuuuu.... kedves rollerosok!

Nos, itt lesz eme esemény megrendezve, olvassatok bele, szívjatok ti is kicsi hegyi levegőt:
http://elimheim.ro/index.php?option=com ... 27&lang=en
Ez a honlap a vendégház honlapja, kik fogadnak bennünket.

A bal alsó képen a felhőkbe bújtatott hegyek már a havasok 8) .

Neco, Doromboló, szerencsés utat és jó találkozást!
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 nov. 26, 12:11 
TISZTELT BÉLA és NECÓ KOLLÉGA :!: ELŐSZŐR IS SZERETNÉK SZERENCSÉS UTAT KIVÁNNI A ROMÁNIAI KIRÁNDULÁSHOZ :!: REMÉLEM SOK JÓ HOHLA-AL A FŰLETEKBEN TÉRTEK HAZA ÉS LESSZ MIT FIRKÁSZNIA TOPICON :!: :?: ŰDV. A ROMÁNIAI KOLLEGÁKNAK..........KIVÁNCSIAN VÁRUNK BENETEKET :lol: ...TISZTELETTEL TIBI

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 nov. 26, 10:57 
feketemarcsi írta:
Sötétedés előtt legyen lámpa nekik kapcsolva az automatával?

4-ig dolgozok, mire hazaérek, fél 5, addigra meg már eléggé sötétedik.

Hát ha van akkor legyen de csak egy félóra hosszabbítást jelent ez nem többet, mert ha napszakot hosszabbítunk akkor az érés is gyorsabb ugye ?!...

Hozzászólás 2009 nov. 25, 16:12 
Hát nehéz így biztos de van még egy 5letem !...Haggyad nyitva egész nap őket de eléjük tegyél valamit (zsákszövet lenne a jegjobb mert azon szűrődik át egy kis világosság). Vagy ha sűrű szövésű esetleg műanyag a takaró akkor a kóterek tetejére tegyél 3 kiálló botocskát és arra függeszd fel a leplet. Kb 4-5 centire áljanak ki a botok így nem fog a takaró hermetikusan zárni a madarak előtt hanem egy kicsi légtér és némi homály maradna. Ebben a madarak csak ha nagyon rajtuk van az éneklés csak akkor kezdenk el nagyon diszkréten duruzsolni !...Mellette adjál kétnaponként egy teáskanál lágyeleséget : Egy tyúktojást 10 percig forralod, lereszeled és ezt összekevered 5 db. lereszelt kétszersülttel plusz még megsózod friss mákkal. ...Ezt persze reggel add oda aztán siess haza a melóból és pisi után azonnal ki a madarakat...Pár nap múlva már orgazmusközeli állapotban fogod hallgatni őket !... :)

Hozzászólás 2009 nov. 25, 14:50 
Na figyelj ide aranbogaram !
Ha már természetesen sötét van akkor már nem kellene zavargatni a madarakat mert este már nem aktívak !...A jövőben azt csináld,hogy este nyissad kis a kóterjaidat vagy nem tudom miben tartod őket, huzzad el a függönyt vagy tudomis én ?!....És reggel mikor mész dógozóba akkor csukjad be csutkára csak a kémlelő likon lássanak enni. Vagy ha még setét van mikor indulsz reggel akkor kérd meg a körösztanyádat,hogy csukja be őket olyan 8 óra tájban !...Aztán nyissa ki délután 3 órakor. Ha megjösz négyig akkor ne nyissa ki őket hanem gyorsan te nyitod ki és rakod ki azonnal neki a falnak mert ha mindenfelé nyitva van a kalit akkor nézegetnek minden szart !....Tetejére teszel valamit ami passzol a kalit méretéhez, hogy a felső se tornásszon felfelé. Nincs etetés és nincs itatás ! A takarításról ne is beszéljünk !....Ha énekeltek egy negyed órát akkor mehetnek vissza a helyükre és akkor jöhet az etetés stb....Ha nincs nagyon világos nekik akkor nyitva is maradhatnak de a 100 as égő talán kicsit sok,ha nem nagy a helyiség !...A meghallgatásoknál síri csendnek kell lenni és nem láthatnak semmi más madarat vagy az ablakon át az utca mozgását sem !!!...Mikor kirakod akkor kb.másfél méterre ülj le velük szemben és ne mocorogj. Ha már énekelnek akkor lehet egészen lassú mozdulatokat tenni aztán kicsit élékebben de kapkodni egyáltalán mert akkor egybőlmegállnak !...Viszont enyhe mozgást el kell türniük mert a bíró ha jegyzetel akkor a feje le-fel fog mozogni és a cerkája is !...Ekkor nem szabad megállni a madárnak az énekével !...
Ha nincs máshol csendes helyed akkor vidd be őket a WC-be vagy fürdőbe de ott ne legyen más élőlény !!!!....Sem csiporgás, semmi !....
Ha 2 percen túl sem kezdenek el énekelni akkor egy icipicit sustoroghatsz de semmi többet....Érted ?...Tréningen vagyunk nem madáreladáson ahol persze már csinálhatsz mindent ha nem akar megszólalni a madár,hogy a vevő hallhasa. De ehhez hozzászoktatni nemszabad mert a bíró nem valószínű, hogy nagyon provokálni fogja őket...Bírója válogatja de nem szabad rá számítani. A Német bírók szarnak segíteni,a mi bíróink azért próbálnak ha kell,de mondom erre nem szabad számítani !...

Hozzászólás 2009 nov. 25, 13:19 
Naná,hogy érdemes !
Az én 2003-as champion madaram még verseny előtt két héttel a röpdében 8 fokban hajkurászta a tojókat énekelve mikor észrevettem !..
Igaz, hogy megállt ha a bíró csak a kisújját mozdította is de ha nyugodt volt a helyzet beszarás amit lenyomott az a madár !...
A kollekciód strikjével kapcsolatban nem tudok mit mondani, mert nem tudom hogy kövérek e vagy soványak, vagy pont jók, nem tudom mit kapnak enni és mennyit stb. Egy biztos ! A tréning nem arról szól, hogy sütyörögsz nekik mert akkor pont azt tanítod meg, hogy amíg nincs sütyörgés nincs ének ! Ha a bíró nem fog, vagy nem úgy fog sütyörögni ahogy te szoktál akkor mi lesz szerinted ?!...Sőt már ott tartasz,hogy a sütyörgés sem elég mert túl megszokottá vált...Bár én azt gondolom, hogy más ott a baj !...Mennyit tartod sötétben a kirakás előtt ?...Van e háttér ?...
Nincs e túl sötét a meghallgatásnál, esetleg túl erős a fény ?...Ha mindenre meg tudod adni a pontos választ akkor én is meg tudom majd mondani mit kell tenned ?. :idea:

Hozzászólás 2009 nov. 25, 9:41 
Ha megjöttünk Romanyeszkából akkor hozzad le őket és memmmondom micsinyájjá vélük !...Addig csinyálok egy szabad falrészt a garagéban és oda mérgyük fő amellik menthetetlen !... :twisted: ... :wink: :lol:
(csak vicc vót ! Nehogy ez a dilinkós Margó felrakjon valahára mert mint hallottam ezzel szórakozott egy ideig ahelyett, hogy a nyilvános gyilkoló pályáját szüntette volna meg !)...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 nov. 24, 18:40 
Hát ez az Bélám...! :roll:
Ezt'et má' néhány éve megbeszéltük. De eddig legalább maradt beoskolázva 1-2 kollekciónyi rigóm, idén meg má' alig vannak a füttykalitba páran. Két hete b@..m ki az elsőt, mostanra k'ünn figyel 6. Maradt bestokizva 3. :cry:
Szóval nem mindegy, hogy húszból likvidálsz kilencet, vagy kilencből hatot....! :41:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 nov. 24, 17:46 
Figyelj Necó !
Az a baj,hogy mindig akkor szerzek tudomást a bajról ha már megvan !
Az elkövetkező 300 évre elmondanám, hogy ha bárminemű nem tetsző hangokat kezd el bármelyik madár akkor ki kell b.szni a többiek közül, mint macskát farkonfogva szarni ! Az elkülönített hülyéskedő madarak addig maradnak büntiben míg meg nem javulnak !...Nekem is van pontosan kilenc elkülönítve, azaz vissza kerültek a madárházba és az ő részük teljes félhomály !...Nagyon diszkréten berregnek már kb.kéthetes bünti után de ezeket egészen az utolsó hétig nem hozom vissza, addig csak javulnak ! :wink:

Hozzászólás 2009 nov. 24, 15:09 
doromboló írta:
Lacikám ! Akkor nekünk esélyünk sincs !... :25:

Vágod! :) erre gondoltam én is! :24:

Hozzászólás 2009 nov. 24, 14:42 
nagygabe írta:
Lefordítottam régebben egy cikket az énekeskanárikról:
http://diszmadarak.dyndns.org/?q=enekeskanari
A szerzője szerint a malino a waterslager másik neve...

Nálam is érdekesen alakulnak a madarak. Két hete még szépen énekeltek, de most elég furcsák. Élesebb lett a hangjuk (már amelyik énekel egyáltalán), nem éneklik végig a szólamokat. Pedig a kondijuk most lett normális, 1 kivételével sikerült mindet lefogyasztani. De még nem soványak, egészen minimális zsír látszik a begyükön.

Ráadásul 2 fiatal hím elkezdett vedleni. Meg az öreg hímek és tojók is. Nem durván, csak apróbb pihéket szórnak. Nem értem, hogy miért? Szinte csak magot kapnak meg vizet, nagyon ritkán valami zöldet. Kicsit hűvösebb lett a lakásban, de csak 1-2 fokkal.

Gondolom egy nagyeszű angol íratát fordítottad le mert a németek hallani sem akarnak ezekről !...A Malenoirt a wasserschlager elkorcsosult vadhajtásának mondják ! Láttam és hallottam a Varga Tibi malinóit és a németeknél az eredeti alakot !...Hát mit mondjak, ég ésföld volt a különbség !...A Tibi madarai kis-közepes testű tarka, sárga madárkák voltak egészen kellemes bár nekem kissé erős részletű énekkel, szemben a lónagyságú hatalmas sárga madarakkal melyek éneke bizonyos pontokon fülettépő volt !...A Németek szerint a wasserschlagerek a roller kitenyésztésénél volt a szelektált rész egyik fele amit külön tudtak homologizálni...A fülemüle csattogás szerű tilinkózás pedig genetikai alap náluk. A mély gurgulákat meg különféle vastagságú nádszálakkal tanították egy edényben tárolt több vagy kevesebb víz bugyborékoltatásával !... Addíg míg már ez is örökletes tényezővé nem vált...

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 nov. 24, 10:59 
Lefordítottam régebben egy cikket az énekeskanárikról:
http://diszmadarak.dyndns.org/?q=enekeskanari
A szerzője szerint a malino a waterslager másik neve...

Nálam is érdekesen alakulnak a madarak. Két hete még szépen énekeltek, de most elég furcsák. Élesebb lett a hangjuk (már amelyik énekel egyáltalán), nem éneklik végig a szólamokat. Pedig a kondijuk most lett normális, 1 kivételével sikerült mindet lefogyasztani. De még nem soványak, egészen minimális zsír látszik a begyükön.

Ráadásul 2 fiatal hím elkezdett vedleni. Meg az öreg hímek és tojók is. Nem durván, csak apróbb pihéket szórnak. Nem értem, hogy miért? Szinte csak magot kapnak meg vizet, nagyon ritkán valami zöldet. Kicsit hűvösebb lett a lakásban, de csak 1-2 fokkal.

Hozzászólás 2009 nov. 24, 10:10 
doromboló írta:
Necóka ! Én reggel 6 - kor ott leszek az ócsai temető bejáratánál egy piros opel corsában. Egyszerűen meg tudod találni akár a 4-esen,akár az 5-ösön jösz be Ócsára. A falú közepetáján van a vasúti átjáró mellett !..
OKJÉ ?... :wink:

Oké! Ott leszek!

Iker F'ranczi! Ha hajlandó vagy olyan korán felkelni, odaviszem a füttykalitokat. Hozzád az elég közel van a'sszem... Ha nem, akk'ó majd jösszmegyekmegyünkvalaholúgyisösszefutunk....

doromboló írta:
Nem bizony !...A malinó a Francia-Holland-Belga tenyésztők régi nagy próbálkozása volt és lett egy dinamikus alfeje a rollernek. A wasserschléger pedig egy ősi Német oldalága a rollernek mely bizony a malinóval ellentétben akkorára nyitja időnként a csőrét mint a bécsi kapu ! Tesméretében is jóval nagyobb a malinónál. A hangok mélységérőlésöblösségéről nem is beszélve. Tisztavérben már alig található. Én láttam és hallottam is őket élőben a Harzer roller múzeumban !

Én már egynek ö'smertem meg a két fajtát, és úgy tudom dél-európai és délszláv területen molinónak h'íjják azt, ami észak-nyugaton wasserschlager.
...de ha te mondod biztosan úgy van.

----------------------------------------------------------

A rigóimon vagyok kibukva. Iker nálam járt két hete, olyan frankón muzsikáltak, hogy azon fil'óztam kiviszek egy kollekciónyit Romániába. Kicsit mélyültek volna, kicsit hosszabbak lettek volna az alapfutamok (tényleg csak egy picit!) nem bőgtem volna le vélük.
....most'anrameg nyávognak mint egy kismacska... :twisted:
Tu'ttam, hogy ez nem az én évem lesz, de hogy mi a f....tól lettek egyre szarabbak?!?
Maistró, valami ötlet?!? :roll:

Hozzászólás 2009 nov. 24, 9:17 
neco írta:
doromboló írta:
Tibikém ! Én nem montam, hogy malinó ! Én wasserschlegert írtam !... :wink:

Akkó'bizony ugyanarról beszél a Tibi, amiről Te írsz.... :wink:

Van ötleted h'un találkozunk péntek reggel? :roll:

Nem bizony !...A malinó a Francia-Holland-Belga tenyésztők régi nagy próbálkozása volt és lett egy dinamikus alfeje a rollernek. A wasserschléger pedig egy ősi Német oldalága a rollernek mely bizony a malinóval ellentétben akkorára nyitja időnként a csőrét mint a bécsi kapu ! Tesméretében is jóval nagyobb a malinónál. A hangok mélységérőlésöblösségéről nem is beszélve. Tisztavérben már alig található. Én láttam és hallottam is őket élőben a Harzer roller múzeumban !
Necóka ! Én reggel 6 - kor ott leszek az ócsai temető bejáratánál egy piros opel corsában. Egyszerűen meg tudod találni akár a 4-esen,akár az 5-ösön jösz be Ócsára. A falú közepetáján van a vasúti átjáró mellett !..
OKJÉ ?... :wink:

Hozzászólás 2009 nov. 24, 4:52 
doromboló írta:

Akkó'bizony ugyanarról beszél a Tibi, amiről Te írsz.... :wink:

Van ötleted h'un találkozunk péntek reggel? :roll:

Hozzászólás 2009 nov. 23, 22:05 
Varga Tibor írta:
TISZTELT ZOLTÁN ÉS BÉLA :!: Hogy az elején ne essűnk tévedésbe,ez a felvétel nem malinó kanárit mutat be :!: A szlavujár azt jeleti-fűleműlét utánzó kanári Az ilyen kanárit 5-6-hónapig fűleműle énekre tanitják, tudnak megtanulni szép dolgokat :!: De sajnos vedlés után a madár legtőbb részit az éneknek elfelejti :wink: CSŐNDBE sugok valamit, a ROLLERT tenyésztők ilyentájt BIZTOS nem ilyen felvételekkel vannak elfoglalva :lol: Élőbe megy a BULI ROLLER MUZSIKÁt HALGATUNK :!: TISZTELETTEL TIBI

Hozzászólás 2009 nov. 23, 22:03 
Lacikám ! Akkor nekünk esélyünk sincs !... :25:

Hozzászólás 2009 nov. 23, 14:07 
"Hozzám viszont semmilyen szőrős állat nem teheti be a lábát a szobámba, még randalírozni sem! "

:D :D

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 nov. 23, 13:22 
Köszönjük, Tibor, akkor akkorát csak nem tévedtem. :D
Marcsi!
Te. Én viszont nem szeretek állatokkal együtt élni. Nekik is jobb így, meg nekem is. Persze a lakásban elférnek pl. a tengerimalacaim, de a szobám tiltott zóna, legfeljebb egy-két óra dorbézolás, aztán mennek vissza a sajátjukba. :D

Hozzászólás 2009 nov. 23, 10:56 
TISZTELT ZOLTÁN ÉS BÉLA :!: Hogy az elején ne essűnk tévedésbe,ez a felvétel nem malinó kanárit mutat be :!: A szlavujár azt jeleti-fűleműlét utánzó kanári Az ilyen kanárit 5-6-hónapig fűleműle énekre tanitják, tudnak megtanulni szép dolgokat :!: De sajnos vedlés után a madár legtőbb részit az éneknek elfelejti :wink: CSŐNDBE sugok valamit, a ROLLERT tenyésztők ilyentájt BIZTOS nem ilyen felvételekkel vannak elfoglalva :lol: Élőbe megy a BULI ROLLER MUZSIKÁt HALGATUNK :!: TISZTELETTEL TIBI

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 149  Következő