Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2014 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 101  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2009 dec. 1, 10:55 
feketemarcsi írta:
Gyere el a győri börzére, ott mindig szokott lenni. :wink:

hát igen, ebből is látszik, hogy városi gyerek lévén baromfiban nem vagyok otthon... :roll: :wink:

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 dec. 1, 10:47 
Szevasztok!
én ilyen pingvinkacsákat még nem láttam :shock: :wink: :lol: most olvastam róluk először a Díszmadár Magazinban…
Csupaszcsiga-vadászat futókacsával:
http://www.terebess.hu/tiszaorveny/kacsa.html
Nyugat-Európában már bevált szolgáltatás a futókacsa-kölcsönzés…
Állítólag a szaglásuk is kiváló, ami elég ritka a madárvilágban...
Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 nov. 27, 12:18 
ma kezdődik a:
IX. TATAI VADLÚD SOKADALOM
2009. november 27-28.
KépKép
részletes program:
http://www.mme.hu/hirek/877-tatai-vadlud-sokadalom-2009.html

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 nov. 26, 18:06 
Hogymiknemvannak :))
Madárhangos órák
Kép
12 illusztráció a számlapon
Minden órában az adott állathoz tartozó hangminta szólal meg kb. 10 másodperces hosszúságban
Egy fényérzékelő lekapcsolja a hangokat sötétség esetén
Kisérő-brossúra részletes információkkal
http://www.kookoo.eu/HU/Madarorak/index.php

sőt, más állatságos hangosórák is vannak itten :lol:
http://www.kookoo.eu/HU/madarenek/index.php

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 nov. 24, 18:42 
Az egyesületünk honlapján található "Letöltések" menüpontba (http://www.diszmadarakh01.mlap.hu) feltettem egy kis vadmadárhangos szösszenetet, hallgassátok szeretettel :D

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 nov. 23, 19:17 
Gabesz írta:
hát ő lenne az...És született egy olyan kép, mi számomra kincs :wink:

hát igen, ennek a fekete gólya fotónak a művészi értéke talán kissé eltörpül a bizonyító erejéhez képest :wink: de az a lényeg, hogy számodra kincset ér :lol:
én is ajánlok egy jó kis madárfotó gyűjteményt, ifj. Vasuta Gábor blogját, de lehet, hogy ezt már reklámoztam itt korábban is...
http://vasutag.freeblog.hu/
egy kis ízelítő:
[img]http://vasutag.freeblog.hu/files/hósármány202.jpg[/img]

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 nov. 21, 11:06 
Csicsörke, Skrachlaci, nagyon szépen köszönöm válaszaitokat!
És igen, érdekel az oldal címe 8) .

Nos, az őszintét megvallva, egy fekete gólyáról, vagy így is lehet mondani A fekete gólyáról készült képem okozott nálam "zárlatot"... Itt is mutattam nektek, merthogy nagy szám volt az nekem! Úgy kezdődött, hogy dokumentum értékű fotókat gyűjtött a társaság (ők profik) kikkel én is tartottam. Azon a vidéken él egy magányos fekete gólya, akit csak igen ritkán láthattak a helyiek, de kik az erdőt járják, szinte órára pontosan tudták, mikor érkezik... És szerencsém volt! Igaz, csak annyira, hogy a levegőégben pillanthattam meg őkelmét-az egyik sasszemű "tájbuzi :lol: " fotós haver vette észre, az erdei tisztáson akkor már hiába vártuk. Hm... Néztem, vártam... hátha, valaki, de a szakik közül senki sem lőtt. Tudták miért. Én meg később haragudtam volna magamra, ha nem teszem meg, ígyhát céloztam! És született egy olyan kép, mi számomra kincs :wink: , deee... ha nagyítom, szörnyen pixeles merthát ugye. És dehogy adtam a képet a "közösbe", itt maradt a megfigyelő mappám ritkaságai között.

hát ő lenne az... Bár egy felhő, mi még kicsit tarkítaná az eget... de semmi. Csak ő.

Kép

Ui: Csicsörke, te biztosan egy matuzsálem varnyút kaptál lencsevégre :lol:

Hozzászólás 2009 nov. 21, 6:31 
Gabesz írta
"Hm... volna egy boncolgatásra váró gondolatom, ami nem tagadás, már régóta macerál. Fotó. Madaras fotó. Köztudott, hogy madarat fényképezni írtó nehéz. Nemcsak a fényképezőgép "okossága" és a fotós hozzáértése függvénye egy kép minősége, hanem hogy mennyire hagyja magát fényképezni a tollas alany. Természetesen ki fényképez, elsősorban magának fényképez. De ha ezt másoknak is bemutatja, mint hogy én sem állom meg, hogy el ne dicsekedjek vele ... Akkor? Művészi kép vagy dokumentum jellegű, de akkor is legalább? felismerhető legyen a madár? Kinek mi jut erről eszébe? Szívesen olvasnám."

Szia Gabesz!

Amatőr fotós lennék, így pár gondolatot leírok remélem hasznát veszed! :)
Így dokumentum fotó. Fótós szemmel nézve kritikusan, ízekre szedhető ( a nagyobb hibák:- téma középre szerkesztve, sok zavaró részlet a fő téma körül)!
Fotós körökben aszondják, nem a gép számít, hanem aki mögötte áll. Jó madaras fotókat is lehet szép számmal találni,amik viszonylag eccerű géppel készültek. Lest készítenek az etető mellé, nem messzebb 2-3 méternél, Ügyelve a bejövő fényekre, a hátérre, és persze valami látványos mohos beszálló ágat tesznek megfelelő helyre. Így már lehet "művészi" hatású képeket lőni. Ha érdekel priviben adom az oldal címét ahová töltenek fel ilyen jellegű képeket, és ki is vesézik őket rendesen! :)
Itt egy saját készítésű Viliről..:)

Kép

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 nov. 20, 17:52 
ckuzmos írta:
elkészült a házi gyártmányú dúcetetőm, melyet a cégem telephelyére raktam ki, olyan helyre, ahova jó rálátásunk van

azzz igggen, gratula Küzmi komám :lol: ez mán madáretető a javából :!:
én még csak cinkególyókat tettem ki, de lassan majd aktivizálom a műanyag falkonjaimat is, amelyeket majd kivágok és fekete szotyit teszek bele, most 3 db 5 literes desztvizes flakonokat sikerült szereznem :wink:

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 nov. 20, 17:43 
Gabesz írta:
...és ezzel a meggyvágó beírta magát a Kerti Vendégkönyvbe.
Hm... volna egy boncolgatásra váró gondolatom...Madaras fotó. De ha ezt másoknak is bemutatja, mint hogy én sem állom meg, hogy el ne dicsekedjek vele :lol: ... Akkor? Művészi kép vagy dokumentum jellegű, de akkor is legalább? felismerhető legyen a madár? Kinek mi jut erről eszébe? Szívesen olvasnám.

szijah Gabesz :lol:
csinos kis meggyvágó :wink:
ami a boncolgatásra váró gondolatodat illeti, számomra a http://www.birding.hu ide vonatkozó irányelvei a mérvadóak :shock:
azaz,
- a megfigyelésekhez elég a bizonyító erejű fotó, ami alapján egyértelműen beazonosítható a madár.
- de a Galériába csak a minőségi áru fér bele (kivéve a ritka madarakat), mint például az a bizonyos üstökös kárókatona fotód, az simán megütötte a bördinges Galéria mércéjét, és azóta is ott figyel, nem törölték a rendszerből :wink: itt fontos a jó képminőség, a jó felbontás, fényerő, és hogy a madár nagyban látszódjon rajt, ne lógjon semmi a képbe stb...
- a fórumokra pedig szerintem akármilyen fotó elmegy, ami valamilyen szempontból érdekes a hozzászóló számára és persze egybevág a topic-kiírással is :roll: én idre sorolnám a Te mostani csinos kis meggyvágó fotódat is :lol:
- egy "milyen madarat láttam?" vagy "határozási problémák?" vagy hasonló topikokba viszont nem szükséges, hogy úgymond első látásra beazonosítható legyen a madár, hiszen maga a fotó generálja majd a forumbeszélgetéseket, hogy ki minek látja :shock:

hoztam ám én is egy számomra mindenképpen érdekes fotót idre :lol: hátha nektek is teccceni fog :wink:
sikerült levadásznom nekem is a múlt héten azt a bizonyos budapesti színhibás kormos varjút :shock:
Kép
Kép

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 nov. 16, 11:41 
Sziasztok,

elkészült a házi gyártmányú dúcetetőm, melyet a cégem telephelyére raktam ki, olyan helyre, ahova jó rálátásunk van:

Kép

Kép

Látvány az ablakból:
Kép

Aki esetleg szintén kedvet kapna a barkácsolásra, következő a paraméterezése:
Kép

Hozzászólás 2009 nov. 14, 13:43 
http://www.ize.hu/click.php?id=13650&ur ... video.html

a tollaival éneklő madár! itt igy irják!

Hozzászólás 2009 nov. 13, 17:06 
Mintha tudta volna, hogy várok rá...
Jópár nappal ezelőtt idegen, újszerűen csengő hangra lettem figyelmes, őszi széltől kopaszított de tetejiben madarakat tápláló édes almát csüngető almafáról jött a hang. Termetre kisebb madár mint a már ismét állandó kosztosunk, a fenyőrigó. Node a csőre! Gyerekek, szinte olyan vastag mint a feje :D . Eddig még csak a könyvben láttam, de mostmár szinte teljesen biztos voltam benne, meggyvágó az illető. Hú, kaptam elő a gépet és szinte fotóztam is vele :lol: , csakhát nullán volt az aksi. Anyám, de dühös voltam magamra! Egyedül volt, a szomszéd ágon a fenyőrigó eszegetett unottan, aztán egy hangosabb autó zúgására tovarebbent a különös vendég.

Nade tegnapelőtt! Alighogy beléptem a kapun, rögtön csippentett nekem, hogy itt vagyok :wink: . Lábujjhegyen osontam a házba, elő a gépet, lopakodva föl a szomszéd fára és aztán gyönyörűség! :lol: Persze, ilyen a gép, olyan a fotós, de rajta van a madár! és ezzel a meggyvágó beírta magát a Kerti Vendégkönyvbe.

Kép

Kép

Hm... volna egy boncolgatásra váró gondolatom, ami nem tagadás, már régóta macerál. Fotó. Madaras fotó. Köztudott, hogy madarat fényképezni írtó nehéz. Nemcsak a fényképezőgép "okossága" és a fotós hozzáértése függvénye egy kép minősége, hanem hogy mennyire hagyja magát fényképezni a tollas alany. Természetesen ki fényképez, elsősorban magának fényképez. De ha ezt másoknak is bemutatja, mint hogy én sem állom meg, hogy el ne dicsekedjek vele :lol: ... Akkor? Művészi kép vagy dokumentum jellegű, de akkor is legalább? felismerhető legyen a madár? Kinek mi jut erről eszébe? Szívesen olvasnám.

Üdv és pussz: Gabesz

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 nov. 12, 19:09 
Madarat - nem a tolláról...

Csak azért, mert két madárfaj egyedei nem hasonlítanak, még lehetnek közeli rokonok - ilyenek például a pompás tollazatú kolibrik és a szerény külsejű lappantyúk. Az énekesmadarakat és a papagájokat viszont sosem sorolták egy csoportba, pedig jóformán unokatestvérek. Megesik az is, hogy egyes madárfajok (mondjuk a sólymok és más ragadozó madarak) megjelenése és viselkedése sokban egyezik, genetikailag mégis jelentős köztük a különbség.
S ez csupán néhány a chicagói Field Múzeum vezette vizsgálatok nagy érdeklődést kiváltó eredményei közül! Hogy választ kapjanak a madarak evolúciójának kérdéseire, egyebek közt összehasonlították 169 faj génjeit, és megállapították tizenöt kromoszóma DNS-sorrendjét. A madarak törzsfájának egyébként is elég rövidek az ágai. Kevés a fejlődési szakaszokat reprezentáló ősmaradvány, így az anatómia, a küllem és a viselkedés tanulmányozása volt a rokonság tisztázásának fő eszköze. Mostanáig. Ötévi adatgyűjtés és vizsgálódás után hamarosan elröppenhet tehát seregnyi hiedelem, amely a madarakkal kapcsolatos.

Jeremy Berlin, National Geographic Magyarország 2009. november

Akit bővebben érdekel, a Field Museum honlapján találtam leírást:
http://www.fieldmuseum.org/MUSEUM_INFO/ ... lution.htm

Hozzászólás 2009 nov. 12, 12:18 
www.madarfestmenyek.atw.hu

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 nov. 12, 11:25 
egy kis más állatság, amit muszály megosztanom veletek, ÓRIÁSI FOTÓ :lol:
Hópárduc (Panthera uncia)
Kép
forrás: http://www.birding.hu/galeria.do?tipus=3
helyszín: India, Ladakh, Hemis Nemzeti Park, 2009. november 1.
fotós: Kókay Szabolcs
"Ezentúl semmire nem mondom azt, hogy lehetetlen. 8 nap alatt két hópárduccal találkoztunk. Beszámoló előbb, vagy utóbb a honlapomon: http://www.kokay.hu"
hozzáteszem, hogy mellesleg Szabi az egyik legjobb madárfestő kishazánkban :!:

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 nov. 12, 10:54 
Gabesz írta:
Bunkósszárnyú pipra (Machaeropterus deliciosus)

hogy mik nem vannak :!: :wink: :lol:

Hozzászólás 2009 nov. 11, 13:56 
:( :shock: :? :evil: ...
Az alsó képen beszoroztam a sorokat... "csak" ezen az asztalon 1140!!! kismadár van kiterítve... :shock:

-------------------------------------
Más: Egy érdekesség, mt az origón találtam :wink:
Bunkósszárnyú pipra (Machaeropterus deliciosus)
"Egyes madarak, például a kolibrik szemmel követhetetlen sebességgel mozgatják a szárnyukat. Rajtuk is túltesz azonban egy veréb méretű, dél-amerikai madár, a bunkósszárnyú pipra. A hím pipra másodpercenként több mint százszor képes rezegtetni a szárnyát, ez kétszerese a kolibrik szárnycsapási frekvenciájának. A madár azonban nem a repüléshez használja ezt az elképesztő sebességet, hanem hangkeltésre. A hím a hegedűszerű "énekkel" a tojó kegyét kívánja elnyerni."

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JMetl4ekRIQ[/youtube]
http://www.origo.hu/tudomany/20091111-t ... madar.html

Pussz!

IDRE díjas

Hozzászólás 2009 nov. 11, 11:33 
ckuzmos írta:
jó szemű vagy hozzáértő szaki meg tudná mondani pontosabban milyen fajról/fajokról van szó?

:evil: :x :cry: :(
hogy azoknak a qrv@ olaszoknak is akadna a torkukon az ilyen falat... :twisted:

nem mondanám magam hozzáértő szakinak, sőt a szemem sem túl jó távcső nélkül... de megpörgettem kicsit a guglit és ezt dobta a gép:

Háromezer madártetem
DEOL | 2009. november 09., 08:44
Az Ártándon talált védett madarak eszmei értéke mintegy 30 millió forint.
A vám-és pénzügyőrség munkatársai csaknem 3 ezer darab védett madár tetemet találtak az ártándi határátkelőhelyen egy román teherautó rakterében. A Bukarestből érkező teherautó szőnyeget és cipőket szállított Olaszországba, ám a raktér átvizsgálásakor a vámosok 10 darab papírdobozt is találtak, tele madártetemmel.
A Hortobágyi Nemzeti Park helyszínre érkező szakemberei megállapították, hogy az illegális szállítmány kalandra pacsirta, sordély és réti pityer tetemekből állt, a védett madarak eszmei értéke megközelíti a 30 millió forintot.
A pénzügyőrök a madártetemeket lefoglalták, a teherautót vezető román sofőr ellen pedig természetkárosítás bűncselekmény elkövetése miatt indítottak eljárást.
http://www.deol.hu/main.php?c=19213
Kép

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 nov. 11, 8:32 
Gazemberek... !

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2014 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 101  Következő