Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 2, 10:00 
Örülünk Neked !
Válts át rollerre és érezd jól magad itthon !...Azért a többi dolog is érdekes amit csinálsz de már annyian csinálják...?!...
A roller meg egy üstökös ! Most szereljük össze az itthon még fellelhető maradék alkatrészekből és zömében a legkorszerűbb és legdrágább külföldi cuccokból !
Pont egy ilyen madarász vénájú srácot keresünk mint te !
:08:

Hozzászólás 2007 nov. 2, 9:22 
Hello Doromboló!

Az általad ajánlott fogyókúra bevállt köszönöm a segítséget! Ahogy olvasgatom a fórumot látom ti azért már szinte egy nagy családot alkottok! Én kanárival csak most kezdtem el foglakozni mondták hogy nem túl egyszerű a tenyésztése hát kiváncsi leszek! Ezen a héten elkészül a helyük és belevágok biztos lesz majd kérdésem ezért is jó ez a fórum! Eddig csak zebrapintyeim sirálykáim rizspintyeim voltak illetve hullámospapagájokat tartok a színöröklődés megfigyelése miatt valamint a standard változattal foglalkozom kicsit komolyabban még! Gondoltam kicsit bemutatkozom ha valakit untattam ezzel akkor elnézést kérek tőle...

Hozzászólás 2007 nov. 1, 22:17 
Dehogynincs !...Hűtőszekrény ! A Moncsi megírta...?! :57:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 nov. 1, 21:57 
Gyerekek! Ez a madár meg olyan mélyen, lágyan hozza a holl-t, és olyan hosszan, puhán a knorr-t, hogy könnybe lábad a szemem a gyönyörűségtől ha meghallom!!! Hogy a francba fogom megtartani a formáját decemberig...?! Doromboló! Nincs valami ötleted?

Kép

Hozzászólás 2007 nov. 1, 21:52 
Azért, hogy látszon komolyan készülünk a versenyre....:
Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2007 nov. 1, 21:58-kor.

Hozzászólás 2007 nov. 1, 21:25 
doromboló írta:
....egy mai modern fiatalos nyugdíjas jobban ráér az ilyesmire ?..Talán nem ?.... :38:
(Honnan veszed hogy Amaryl nyugdíjjas? :roll: )

Tényleg butaság amit írsz Amaryl! A rutin amiről már írtál behozhatatlan előny a fiatalokkal szemben! Csak el kell kezdeni, a többi megy magától. Különben miről fognak mesélni a dédunokák 70 év múlva, hasonlóan mint Te meséltél a nagypapáról? :wink:

Üdv: neco

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 1, 9:17 
Szia Gabi !

Tegnap megerőltettem magam és a TV elött ültem, azt hiszem horkolva??? ezért nem válaszoltam még.

Szegeden jó idő van éjjel + 4 - 8 C fok. Nappal meg veri a 14 - 16 C fokot.

A teljes ház be van fóliázva ott a nappali hőfok 22 - 25 körűl mozog.
A fűtés szeptember 2o tól őrlángon van csak akkor kapcsol be az autómatika, ha +7 alá csökken a hőmérséklet. Kint a szabadba fagy még csak egyszer volt - 3 fok ami elvitte a kertből a virágok zömét, na meg a fák lombját, amit naponta összekapirgálok, mert hadparancsba kaptam a kapitánytól, :14: hogy minden nap össze kell szedni a fűkaparóval, mivel hozzám járnak a madarászok és ...... (hát hogy útálom már a nyelét!!!!!!!!!! )

A színes madarak kezdenek nyugovóba vedleni, most többségük tiri tarka, így lassan leáll a népvándorlás is.

Hozzászólás 2007 nov. 1, 1:18 
Amit itt 2-vel lejjebb Doromboló ír,hmmmmm.....persze a többség itt ifjú és lelkes,ők még rúghatnak labdába,nem úgy mint pl.én!!! Ha én most nem nyúlok nagyon szerencsés kézzel a közepébe,akkor már nekem,mint vén tyúkanyónak,nem sok esélyem maradt!!! ha belegondolok,a még hátralevő pár évtizedemből marad tán 1-2,amit még aktívan tölthetek????annyi idő semmire sem elég!!! vagy nagyon bele kell húznom!!!!!!: :20: :20: :20:

Hozzászólás 2007 okt. 31, 23:26 
Nem látok a pipától!!! :41: és még csak az sincs,akin jóóóól kitölthetném a bosszúmat!!!! most aztán ide jöttem dühöngeni egyet!!!!valahol csak muszáj,főleg ha még netán megértésre is találok!!!
Nézegetem a hirdetéseket,kalitka ügyben....mert úgy döntöttem,veszek pár kalitkát,jó állapotút, /igaz letettem a nagyesküt múltkor,hogy csak 1 madaram lesz,nem is értem!!!/ találtam is párat,ami árban,méretben megfelel,és nem a világ végén van!!!Ma végre úgy tűnt,hogy az eladónak is és nekem is jó az időpont!!!Megbeszéltük hogy 18 órára bemegyek a Ráday utcába...Budafokról! Persze akkora dugó volt,hogy útközben felhívtam a csajszit,hogy kések....ill.hívtam volna,ha felvette volna,már akkor hóóóttttt ideg lettem,!!! a Kálvin térről szintén hívtam,mert a címét nem árulta el előre.... :73: ő tudja,miért... akkor is csak hangposta volt....Rámondtam,hogy ennél tovább nem megyek,visszafordulok,mert nagyon átverés szaga van a dolognak,és arra allergiás vagyok!!!!és hogy kérek visszahívást!!!ekkor már 18,45 volt, na már majdnem hazaértem mikor hívott hogy elnézést de orvosnál volt nem tudta felvenni a telefont....ami akár igaz is lehet,de!!!!!! mondjuk előtte esetleg felhívhatott volna,vagy akármi....szóval elment a semmiért épp 3 órám,jól elfáradtam,az adrenalin szintem az elviselhető szintet túllépte,még szerencse hogy normál esetben csak 90 a vérnyomásom,ráadásul most főzök,mert reggel korán elutazom,szóval!!!!ez a nap nem az én napom volt!!!! :41: :23: Most még a bíbor kalap sem segít rajtam!!!!!

Hozzászólás 2007 okt. 31, 21:26 
Hát igen ! Valahogyan ez volna az igazság !...
Gabikám ! Az a madár tehát amelyik több mellék hangzást is tud, a lakásban, új gazdinál sokkal jobban élvezhető mint a négy kötelező futamot győztesre lehozó társa ! Az a madár amelyik több féle mellékhangzást énekel, soha nem tudja a kötelező négyet győztesre lehozni ! A négy kötelező a : Kongva gördülő, a doromboló, a kongva csengő és a fütty ! A mellékhangzások : a csengve gördülő, a kacagó, a bugyborékoló és a csobogó...Furcsa módon van olyan madár amelyik a létező összes futamot tudja és mégsem éri el azt a pont mennyiséget mint a 4 kötelezőt királyi szinten kiéneklő....
Szóval és tettel az lenne az első és legfontosabb hogy próbáljon aki csak egy kicsit is teheti, hogy kezdjen el tenyészteni, ha csak 4 tojóval, akkor is ! Azért 4 mert 2 - 2 hasáb alakú kalitka egymás mellé és egymásra rakva egészen kicsi helyet foglal el. Ezek alá meg egy akkora röpdét amelyiknek az alapterülete megegyezik a felette lévő egymás mellé rakott két költőkalitkájéval. A 4 csajszihoz meg elég 2 jó farkú hím amelyik csak addig üdülhet egy-egy tojónál amíg a 3. tojást le nem tojja az éppen aktuálisan szeretett. Ehhez elég egy szoba vagy egy istáló sarok csak macska ne legyen. Van egy lovas haverom aki a lovardája intéző "irodájában" tartja a roller tenyészetét. Jövőre már versenyezni is akar ! Szóval ezt szeretném elérni mindegyikőtöknél....Ez minden vágyam .....Aztán második lépcsőben átbeszélhetjük újra a tenyésztés egyéni varázslatait, az értékmérő tulajdonságok megismerését, a szelekció kikerülhetetlenségét, majd az utódellenőrzés fontosságát ami tulajdonképpen maga az énekverseny....
Akkor irány Horány !
Hőség bőség !.... :06:

Hozzászólás 2007 okt. 31, 19:55 
Tényleg marhaság itt tudományoskodni! Én is csak azért merültem bele, mert egy kis zavart éreztem a fejekben függetlenül attól, hogy Doromboló tulajdonképpen már mindenről írt, ha nem is mostanában de 20-30-40 oldallal ezelőtt biztosan. :75:

A lényeg az:
1.)a rollerek tenyésztői nem perverz vadbarmok, nem kínozzák 10-18 éven keresztül a madaraikat apró kalitkákban, ráadásul egy sötét szekrénybe dugva, meg még mindenféle diétával sanyargatva őket. (Tehát csak életük első évében, 2-3 hónapig zajlik a felkészítés a hím madaraknál!)
2.) Az a madár amit nem "kínoznak" 2-3 hónapig a tenyésztők, az is ugyanúgy fog énekelni mint a többi. Amelyik madár nincs beiskolázva abból nem lesz varjú, gyöngytyúk, vagy esetleg godzilla, hanem ízig- vérig roller lesz az is. (Az ivarérettség elérése után tök egyforma a nóta! A jó madár felkészítés nélkül is jól fog énekelni, a sz@r meg sz@rul!)

Nos röviden ez a lényeg! :89:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 okt. 31, 19:51 
Lajos, te nagyon résen vagy!!! :lol:
És mostanában mizújs Szegeden??? Befóliáztad a madárházat? Tényleg, ott azért télen ha nagyon hideg van, fűtesz nekik?- bár arrafele hideg nem is szokott lenni... Mennyi volt eddig a legminuszabb?

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 okt. 31, 19:23 
Biztosan, ha közben hasra nem esik..............

Hozzászólás 2007 okt. 31, 19:14 
Almamag, neked akkor a véredben van az állatok iránti szeretet! Ha meglesz a madarad, az egész családodat elbűvöli majd és akkor már csak egy hajszálnyi beleegyezés kell a részükről és máris rollertenyésztő leszel :D

Mona, gratulálok a nagylányhoz! :wink:

Kati, neked is várni kell még a madárkákra, igaz? Amíg várunk, az az idő telik a leglassabban...

Doromboló, egy piruett??? Fog menni? :lol:

Hozzászólás 2007 okt. 31, 19:06 
Én még másik vágányon vagyok...
Azt hiszem, kedves Doromboló, hogy két csűrben csépelünk...

Aztán visszanéztem "nagyon régi" oldalakra, és találtam is válaszfélét a Neco által linkelt oldalon található tudományos megfigyelésre. (- Igazad van, emlékeznem kellett volna, csakhogy itt a kérdés kicsit másképp volt feltéve... ) Mármint hogy nagyon fiatalon idegen hangokat tanulnak nagyon szívesen, és aztán pricc-pracc, elfelejtik azokat. És a tudósok szerint ezek a madarak jobb énekesek lesznek. Nos, tőled idézek megkövült oldalakról- mert a tixaros :lol: válaszod sokmindenre szólt...

" Sajnos a tanulás sokkal inkáb a rossz hangok megtanulására vonatkozik, ezért ha a fiatalok között a tenyésztő valami fajtalan hangot vesz észre, ezt a mdarat azonnal kiviszi a teremből :!: és másikban helyezi el míg a megfelelő hangzatok ki nem alakultak. Ez az időszak pont az énekverseny ideje kell hogy legyen, akkor mondjuk, hogy jó volt az időzítés !..."

"A fajtagazda Németek azt mondják ne variálja a roller az énekét, hanem hozza le csak a 4 főfutamot, de azt olyan mély fekvésben és az előírt hajlításokkal, hogy a bíró azonnal essen le a szék mellé...
Ez a 4 főfutam ugyanis szép előadásban elég a 90 pont eléréséhez.
Azok a madarak amelyek tudnak a kevésbé fontos hangzatokból is :!: , rendszerint a főfutamokban kevesebb pontokat érnek el."

Ebből leszűrve, a tenyésztői tapasztalat (gyakorlat) nem egyezik a tudósok megállapításaival (elmélet)... Mint az máshol is előfordul :roll: .

ígérem, többet nem piszkálom ezt a témát.

Hozzászólás 2007 okt. 31, 19:00 
Drága Margó ! Azthiszem nem a legjobban sikerült időzítenem a jópofaságot ?!...Még akkor nem tudhattam a szomorúságodat !...
Egyébként onnan a csippentős asszociációm, mikor írtad, hogy a férjed a madarakkal "üldözöd", már mint, hogy "ha nem esett volna világgá ment volna"....A lényeg, hogy mi fiúk le vagyunk igázva....igaz dícsérve is,...szóval bizonytalan rapszodikus a helyzetünk ! Lélekben egymás kezét szorongatjuk mert sosem tudjuk kivel mikor mennyire lehet elmenni úgy, hogy az ne váljon tolakodássá, szemtelenséggé ?!...
Szóljatok ha váltanom kell lábújhegyre...?!.... :57:

Valódi név: Almamag

Hozzászólás 2007 okt. 31, 18:22 
Kedves Neco, én elszánt vagyok. Roller kanárim lesz! :)

(Sőt mi több, már a tenyésztés gondolata is megfordult a fejemben, de el kell hessegetnem, mert sajnos kevés a rendelkezésemre álló hely. Talán majd később. Addig csak belekóstolok a dalába - eddig úgy tűnik, Doromboló segítségével.)

Hozzászólás 2007 okt. 31, 17:35 
Sziasztok!

Látom Doromboló, most sem hazudtoltad meg önmagad! :D

Azért, mi a Gabesszal csak összetartunk, mert a mi szakmánk valóban rokon szakma, és még egy apropó: most ment első osztályba a nagyobbik lánykám. 8)

Hozzászólás 2007 okt. 31, 17:32 
Gabesz írta:
.... rokonszakmában dolgozunk, ha úgy tetszik: különleges emberekkel vagyunk szoros kapcsolatban 8)

Így vagyunk ezzel mi is, Doromboló meg jómagam.... Mindketten rollerezünk (rokonszakma) és itt van nekünk a Drága Hölgykoszorú (különleges emberek:Gabesz, Mona, Almamag, Amaryl, Margó, ....remélem nem hagytam ki senkit :88: ....legalább is azok közül akik szexálva vannak)! :65:

"Állattenyésztő mérnök vagyok, Kaposváron végeztem."

Kedves Almamag! Akkor hát szakmailag is erősíted a csapatot! Ilyen háttérrel csak a roller lehet, ne is gondolkozz többet. Iker Feri barátunk már kifejtette, klasszikus állattenyésztői feladat a roller tenyésztése. Köztünk a helyed!

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2007 okt. 31, 17:37-kor.

Hozzászólás 2007 okt. 31, 13:45 
"Margaréta meg a férfiírtó szakszövetkezet elnöknője lett volna ?!... "

Hát Doromboló, hogy Te miket nem mondasz és gondolsz??????
:roll:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 261  Következő