Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2007 nov. 3, 20:52 
Szia Mona!

Mégsem bírtam várni holnapig. Férjem nagy nehezen elkapta, én fújkáltam szegényke tollát ott a végbél nyílása körül, de látni nem láttam semmit. Az ujjbegyemmel viszont éreztem egy gombostűfejnyi kemény kis kidudorodást. Meglepődtem,mert azt hittem tojó lesz, erre ilyet tapiztam ki. Egyébként ilyet kéne érezni, vagy valami puhább valamit? Vagy mit éreztem végül is?

Köszi előre is!
Korina

Hozzászólás 2007 nov. 3, 20:23 
Szia Mona!

A sexálás holnapra marad, csak most néztem meg a leveleimet. Hát, szerintem is tojó lesz, ilyenkor este 6 felé belekezd és csipog egyfolytában.
Majd írom a fejleményket!
Köszi a segítséget!

Korina

Hozzászólás 2007 nov. 3, 19:25 
A telefonszámom nem adtam meg doromboló
20/241-74-83
Már nagyon kiváncsi vagyok erre a specifikális tenyésztésre ez pont egy olyan dolog ami sok munkát és sok érdekességet tartogat a tenyésztő számára!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 3, 19:06 
És tegyük hozzá, hogy a roller már egy igazi szobamadár melyet az ember formált ilyenné, tehát a természetben nem élne meg ! A változékonyságot itt már az ember kezeli ! Ezért szép és felelőségteljes ez a speciális terület !...
A madárházunk teljes jogú tagjává nyilvánítalak !... Csajok, hátra ! Mert még ráadásúl jóképű is a pali ! :37:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 3, 17:54 
Szívesen és megérdemled, köztünk a helyed...

Hozzászólás 2007 nov. 3, 17:51 
Köszönöm Lajos bá az elismerését! Az ilyen emberek akik ezen a fórumon vannak adnak hitet és erőt ahhoz hogy a madarászat méltó helyet foglaljon az emberi köztudatban ne az állatok "kizsákmányolása" legyen a cél hosszú út és kemény munka de ha csak egy csöppnyi madárra nézek amelynek látom szinte az örömöt a kis szemében az az igazi érdem!

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 3, 17:45 
KYNYOO!!!!!!!!!!!

GRATULÁLOK A HOZZÁÁLLÁSODHOZ.
:31:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2007 nov. 3, 17:52-kor.

Hozzászólás 2007 nov. 3, 16:48 
Sziasztok!

Korina, sikerült a szexálás?

Hozzászólás 2007 nov. 3, 15:22 
Rendben van doromboló! Én a jövő hét végén elvégzek a madárszobácskával + ketrecek ilyesmik! Annyit szeretnék még kérdezni hogy a színkanárik zavarják-e a rollereket vagy sem mert akkor fel kell számolnom őket! Szerinted kb hány madárral kellene kb kezdeni! 12 tenyészkalitot tervezek annyi a max kapacitásom egyelőre kanári terén! Kb egy beszerzési árat tudnál mondani csak olyan madár érdekel amivel hosszú távon érdemes foglalkozni mert nem tömeget hanem minőséget szeretnék elérni! Az őrületbe kergetnek az olyan emberek akik semmit számításba se vesznek tenyésztőnek nevezik magukat és a madár helyén is ezreseket látnak ugrándozni! Nem számít hogy a madár egész évben csak költ majd elpusztul lesz másik helyette csak minél több legyen a fióka sajnos ide fajult ez az ország tisztelet a kivételnek! Ahol én lakom rengeteg az ilyen ember eljönnek hozzám meg esetleg telefonon felhívnak ez kellene az kellene közben elmondják minek a drága eleséget hozatni jó az olcsó koszos is hisz úgyse adnak többet a madárért ha jobb eleséget eszik meg sorolhatnám... Nem baj én azért csak azt adom nekik ami jár és bízok benne hogy eljön az az idő is amikor a minőség dominál majd! Nekem nincs túl hosszú tenyésztői lajstromom sajnos egyesületi tagtársaimmal se tudom mostanában felvenni a versenyt standard hullámosok közt hisz a vajdahunyadvári kiállításon se tudtam megjelenni majd csak jövőre talán! Most újra marad "csak" a megfigyelés öröklődés genetika! Na és ha minden jól alakul egy új cél és kihívás a roller kanári!!!

Hozzászólás 2007 nov. 3, 12:41 
Kedves Doromboló!

Köszönöm Neked is a sok korábbi információt!
A Kophiphi-ról csak annyit, hogy egy thai sziget neve, teljesen beleszerelmesedtem, nyugdíjas éveimet ott szándékozom letölteni.( De sokára lesz az még.....)

Hozzászólás 2007 nov. 3, 12:39 
Szia Mona!

Köszi előre is!
Várom üzenetedet,hogy mit tegyek, hogy kellő infóval lássalak el!

Korina

Hozzászólás 2007 nov. 3, 10:57 
Sziasztok,üdv mindenkinek!
Naszóóóóval,először is köszönöm a bíztatást,egyebeket!!! félreértések elkerülése végett,én a koromat,mint olyat,nem kórként,hanem tényként említettem meg!!!!Aranyosak vagytok,tényleg!!! :47: Gizmókának üzenem,hogy dehogy érzem magam annyinak,mint amennyi vagyok,és asszem még fejlődőképes vagyok pár évig,de attól még elhagytam a 61-et,a fotó a tavalyi születésnapomon készült!!!! :59: :63: úgy hogy necókám,bizony ám,a Doromboló tudja jól,hogy nyögdíjas vagyok,immár 4 éve,kemény 37 évi ledolgozott gályapad után!!!!úgy hogy nagyon-nagyon jól jönne néha a derakamnak a megtiprás!!! :57: Mona,el sem tudod képzelni,hogy 52 évesen én is milyen fittttt voltam!!!! :93:
Félretéve a hülyéskedést,pont amiatt gondolkodom el néha azon,hogy ez az állapot még vajon meddig kísér el,mert hát az évek azok szállnak!!! Jó,persze,nem adom fel....de tudom,hogy a tenyésztés komoly munka! Az,amit 20 éve csináltam,hogy nem piskóta,megtapasztaltam a magam bőrén! Csak hogy tudjátok,ha már így szóba került,nem csak az 5-6 pár kanárim volt,hanem azon kívül pár100 papagályom.....hullámosok,nimfák,baraband,kis-nagysándor,rozella,pennant,és mondhatom,sikeresen szaporodtak is.....nem beszélve,és ami a legfontosabb,hogy azt is tudom,mennyire oda kell figyelni,és nem lehet az utazó nagykövetet játszani mellettük,mert az mindig visszaüt,nálam is maradt a nimfák röpdéjének ajtaja nyitva,mikor más volt megbízva....
Lényeg a lényeg,ezért kell most nekem 1 hatalmas adag szerencse is ahhoz,hogy amivel kezdek,az nagyon eredményes legyen,mert éveket én már nem tölthetek el azzal,hogy kísérletezzek!!!nekem gyors sikerre van szükségem,ami feldob!!! :20: :29: )))))))
na mit szóltok??? nem mondhatjátok hogy nem vagyok ambiciózus,és feladtam,és nem vágyok már babérokra!!! hogy szerénységemről ne is szóljak!!!!!!!! :05:
Nagy-nagy pusszantás és ölelés az egész csipet-csapat topik busz őrült utasának!!! :40:

Neco,eszméletlen szép a kollekciód!!!!!hatalmas kalappal hozzájuk!!!!

Hozzászólás 2007 nov. 3, 9:22 
Sziasztok!

Üdv. minden "újoncnak", remélem nektek is sok örömötök telik e madárfajban!

Korina, szexálásban valóban tudok segíteni, üzenj nyugodtan!

Kynyoo, te meg itt laksz a szomszéd városban, ha erre jársz, gyere be és nézd meg a madárkáimat, szívesen segítek, amiben tudok, bár ez egyenlőre igen kevés, de szépen alakul!

Neco, gyönyörűek ezek a hímek, ennyire zöldet még nem láttam. Az a kifeszített torokzacskó nem semmi, őt akarja Doromboló hűtőbe záratni?
Már az enyémek is feszítik a torokzacskójukat szépen, de ők idén nem versenyeznek, majd jövőre a saját kelésű fiaim!

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 nov. 3, 2:07 
Meg persze köszöntök én is minden új hímet és tojót a topicon! :)

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 nov. 3, 2:02 
A torokzacskóját nézzétek meg! Mint egy hörcsög..... :D

Kép

Ezeket meg azért, hogy legyen sárga meg zöld is. :wink:

Kép

Kép

Hozzászólás 2007 nov. 2, 20:27 
Szia Korina ! Hát te is faragtál egy jó kis jelszót magadnak, hála isten ideírtad a rendeset is így sikerült a megszólítás...!
Szóval már vagy tízszer leírtam, hogy hogyan lehet szexálni a madarakat, ennek azóta a legkitűnőbb mesterasszonya Mona ! A doktoranduszom, segéd szexológus ! Ha visszapörgetsz 5-6 lapot akkor ott ír az ivar meghatározásról. De ha felhívsz akkor szivsen elmondom neked a ....amitkell !-- :shock:

Hozzászólás 2007 nov. 2, 19:53 
Szia Kynymiyndlhosa !
A nevedtől megőrülök ! Ezért a kezdőbetűt beütöm meg néha eleresztek egy-két y-t és az te vagy, ha már ilyen barom nevet sikerült választanod ?!... :lol: , de a többi amit írtál, zene füleimnek !...Egyszerüen nem lehet tökéletesebb hozzáálást még elképzelni sem ahhoz amit írtál !...Azt hiszem te azon kevesek közé szeretnél csatlakozni, akik itt a fórumon jól elpofiskodunk de az alap ami gyakorlatilag együtt tart bennünket az qrva komoly, tudományos megközelítéseket sem nélkülöző kemény tenyésztői munka !
Örülnék ha a szándékod komoly maradna és ahhoz a segítséget természetesen megadjuk ! December közepén gyere el és leülünk egy kis roller hallgatásra... Írd meg a telódat és tudlak értesíteni ha esetleg előbb sikerülne a találkozó ! A nejemmel egy körútat teszünk a szlovák és a német bajnokságot nyerő barátainknál és lesz madár bőven de tudtommal a neconál és az Ikernél is van még kiadó madár. Az én telóm 30 9930412 hívj fel és megbeszéljük !... :08:

Hozzászólás 2007 nov. 2, 18:21 
Üdvözlök Mindenkit!
Korina vagyok, 5 napja egy gyönyörű kanári gazdija. Elméletben már kapizsgálom a kanárikkal kapcsolatos dolgokat (rengeteg kanáris hozzászólást, fórumot olvasok), gyakorlatban még bőven van mit tanulnom.
A lentebb olvasható kérdésemet már feltettem az indexes fórumon is, itt is próbálkozok - látván itt több tenyésztő is akad ( ezzel nem akarom megbántani az indexeseket!).
Elvileg hím a kanárim. Állítólag nem rég fejezte be a vedlést, ezért nem énekel még. Meg az új hely miatt. Esténként,amikor tetszik neki valami, illetve ha beszélek hozzá, néha akkor csipog, pittyeg. Hasonlóan, mint egy veréb, vagy más pintyféle. Olyan rövideket.
Igazából az izgat, hogy nem "sokat" csipog ahhoz, hogy új helyen van, vagy hangol az újraénekléshez? Nem tojó véletlenül?
Tudom, nehéz így látatlanban, hallatlanban, de szerintetek milyen nemű? Ja, amikor csipog, nyitott csőrrel teszi (tudom, Ti rolleresek vagytok, de hátha tudtok segíteni).
Köszönöm előre is!

Hozzászólás 2007 nov. 2, 10:30 
Nos olvastam itt a rollerekről több dolgot is! Érdekel a dolog mert a kanáriban abszolút nem a szín dominál nálam hanem maga a megjelenés! Színnek marad a zebra meg a hullámos! Mivel nem lakunk túl messze egymástól így ha valamikor időnk engedi meglátogatnálak és beszélhetnénk a rollerezésről! Nos az alapvető dolog a madarak beszerzése és a kanárik új helyének befelyezése utóbbi mint már írtam meg lesz de honnan lesz majd madaram!? Olyan amivel érdemes foglalkozni hosszabb távon mert én nem tartom magam koca madarásznak mindig kell hogy legyen tenyésztői cél anélkül nem az igazi és ha a gyümölcs csak évek múltán érik be az se számít igazán...

Hozzászólás 2007 nov. 2, 10:06 
Csókolom Kedvenc Almamagom ! Drága kis Kolleginám !...
Akkor csapjál a lovak közé és mutasd meg milyen a minőségi állattenyésztés roller pályán.. Mi, Iker Feri kollégával már egy-két bicskát beletörtünk, most rajtad a sor ! :15:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 217, 218, 219, 220, 221, 222, 223 ... 261  Következő