Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Tomek Róbert

Hozzászólás 2010 jan. 10, 12:58 
doromboló írta:
Most aztán világos ! Nagytudású batátod jól összekutyulta a dolgokat !..
Szerinte akkor a Feri tööbé nem lehet magyar bajnok mert Romániai lett,kap egy átlag köcsögötés kész ?... Vagy a maghívásosnál, annak ellenére,hogy meghívottak vehetnek részt de ha abban a meghívottakban Román, vagy Francia van akkor azoknak is csak másféle köcsögöt adunk de a bajnokit nem ?...
Kicsit egyszerűbben de egyértelműbben ha lehetséges !?...
Mondtam már,hogy voltam Ausztriában tag ahol azért nagyobb rend volt mint nálunk,ahol világosan kimondták, hogy hiába vagyok náluk tag de osztrák bajnok nem lehetek és nem is képviselhetem az országukat a VB-n mert nem ott lakom !...És ez így normális szerintem is !...
Máskülönben Feri ! Nem mindegy neked, hogy az ottani ötöt győződ le vagy az ittenit?...mert az itteniekből is kb. öten vannak akik számítanak nem ?... Persze ha csupán azért versenyzel a madaraiddal,hogy borsot törj mások orra alá akkor viszont nagy baj van !...Mert ez a dolog nem erről szól !... Én azt kívánom neked, hogy annyit nyerj az egész világot beleértve amennyit csak tudsz de mindig maradj ember és próbálj szerény maradni !...Akkor lehetsz igazi király a szakmában !... :31:

ez igy is van rendjén ..nem kell komplikálni ...minek ???

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 jan. 10, 12:24 
Most aztán világos ! Nagytudású batátod jól összekutyulta a dolgokat !..
Szerinte akkor a Feri tööbé nem lehet magyar bajnok mert Romániai lett,kap egy átlag köcsögötés kész ?... Vagy a maghívásosnál, annak ellenére,hogy meghívottak vehetnek részt de ha abban a meghívottakban Román, vagy Francia van akkor azoknak is csak másféle köcsögöt adunk de a bajnokit nem ?...
Kicsit egyszerűbben de egyértelműbben ha lehetséges !?...
Mondtam már,hogy voltam Ausztriában tag ahol azért nagyobb rend volt mint nálunk,ahol világosan kimondták, hogy hiába vagyok náluk tag de osztrák bajnok nem lehetek és nem is képviselhetem az országukat a VB-n mert nem ott lakom !...És ez így normális szerintem is !...
Máskülönben Feri ! Nem mindegy neked, hogy az ottani ötöt győződ le vagy az ittenit?...mert az itteniekből is kb. öten vannak akik számítanak nem ?... Persze ha csupán azért versenyzel a madaraiddal,hogy borsot törj mások orra alá akkor viszont nagy baj van !...Mert ez a dolog nem erről szól !... Én azt kívánom neked, hogy annyit nyerj az egész világot beleértve amennyit csak tudsz de mindig maradj ember és próbálj szerény maradni !...Akkor lehetsz igazi király a szakmában !... :31:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 jan. 10, 11:49 
Tegnap felhívott egy régi Madarász barátom (ilyen több is van) aki a COM berkeiben is otthonos. Kölcsönösen szívélyes üdvözlés után elmondta, hogy délelőtt elolvasta a topikban tett bejegyzéseket, de nem kíván benne megjegyzést tenni, viszont tisztázna egy dolgot, melyet Én itt pontokba szedve röviden ismertetnék.

1. A COM által felügyelt és az elözetesen rendezési jogot nyert orsszágban a világ versenyeken mindenütt elfogadják a COM által tárgyévre meghatározott színű, (az idén a narancs) de országot is feltüntető egyéni, vagy egyesületi törzsszámot tartalmazó gyűrűket, bármely ország állampolgára is legyen a tenyésztő.

Tehát : nincs szigorúan lakóhelyhez kötve a tenyésztő törzsszáma, viszont kolleciókban a gyűrűknek színben nem, csak a madár sorszámozásában lehet eltérni egymástól.

Itt jegyezném meg, hogy hamarosan valóra válhat a külföldön élő Magyarok kettős állampolgársága, ami viszont lehetővé teszi számára az egyesületének szabadon történő megválasztását. (amit most sem tilt jogszabály csak mi okoskodunk benne)
Jó példa erre az is, hogy az IDRE - ben, de sorolhatnék más egyesületet is ahol, több olyan tag is van aki Németországban az "AZ"-nek, Olasszországban a "FOI"-nak is a tagja és élvezi azoknak az egyesületeknek a kedvezményeit. Ezért értelmetlennek tűnik a gyűrű jelzések lakóhelyhez kötöttsége.

2. A különböző nemzeti/országos versenyek lehetnek "Nyílt", vagy "Meghívásos" (valamilyen okból zártkörű) rendezvények. Ezek dijjazása is egyszerű gyakorlatú.
A nyílt rendezvényeknél bárki nevezhet, még egy nemzeti/országos bajnokság esetén is, csak a külföldiek eredményeit külön kell választani a Magyar Bajnok címtől. A kiírásban viszont ki kell hangsulyozni a verseny nyílt jellegét.
Más a helyzet az úgynevezett Meghívásos versenyeknél, ott csak azok vehetnek részt a versenyben akiket a szervezők meghívnak rá.
Ez ugyan a szervezők részéről a tenyésztők közőtti válogatást jelenti, de kis létszámú versenyzői körnél indokolt, illetve nagyobb létszámnál meg lehet oldani előzetes kvalifikáló verseny rendezésével, melyből, már csak a minőségileg megfelelő kollekciók jutnak tovább.

Ha több lesz a benevezhető kollekciók száma nekünk is komolyan el kell gondolkodni a kvalifikáló meghallgatások szervezéséről.....

Egy gondolat még a korábbi napokban, hetekben s talán hónapokban elhangzottakhoz, ha jól emlékszem a H-MNK egyik zászlóján célnak a hagyomány őrzés nagybetükkel van felírva gondolom ezt minden egyesületi tag szívügyének tartja... abba viszont nem illik bele az egymás piszkálása, sértegetése, eredményeinek megkérdőjelezése, tehát kérek mindenkit tartsa szemelőtt ezt a megjegyzést.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 jan. 10, 10:07 
Roller kanári hímek eladók!
Érd:andregergely@freemail.hu
06-30-206-7514

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 jan. 10, 2:01 
doromboló írta:
Nem mi szabadulunk meg tőle Kinyó !..Hanem a Románok !..
Próbálj meg úgy olvasni,hogy ne bántást sejts mögötte és akkor világos lesz !...Ami természetes,hogy a lakóhely szerint illetékes anyaszervezet gyűrűit viseli a madár tehát a Feri esetében Román gyűrűt ! Ha nem akkor otthon nem indulhat a Román versenyeken amit szerintem a Feri ki nem hagyna mert szeret nyerni minél többször !...Mi viszont elfogadjuk a Román gyűrűket mert nálunk vendég tag, azaz a gyűrűit nem kötelező itt készítetnie !...Az aranykoszorú egyébként az egész C.O.M.-on belül aranykoszorú marad, az nem veszik el bárhová viszik !... :shock: ..
Lehet, hogy Romániában nem így csinálják pedig ez nemzetközileg bevált szokás !...

Béla,nem lesz nekem egyelőre Román gyűrűm,mert minek?
A másik,hidd el itt hamarabb befogadnának versenyre a H jelzésű gyűrűimmel,mint Magyarországon "R" jelzéssel.

Ezt tapasztalatból mondom,mert a H50 gyűrűimmel nem lehettem "Magyar bajnok" ezért elöszőr H56 is lettem a Mozsár Pistánál a Szolnoki egyesűletbe,utánna meg az idré-be,de most is 3 tagságom van mind "H" jelzéssel H27,H50,H16 szerintem elég egy embernek.A tagságimat azt hiszem elsőnek fizettem be az Idré-be nehogy lekéssek.

Romániába,hogy csinálják egyelőre nem tudom,mert nem is érdekelt eddig,a gyűrűim már megvannak és H27-sek amiket nemsokára a fiókákra kerűlnek,amiket a Szlovákiába csináltatott a Ley Pista barátom Heredről és ő is postázta el,köszönet érte itt is,mert olvassa.

Ezek után,kénytelen vagyok megint Magyarországon versenyezni,mert itt lehet nem tudok és a versenyszellem él bennem,mert akkor legalább nem csak én látom és gondolom szépnek őket hanem a bírák is,remélem.

Hozzászólás 2010 jan. 10, 1:50 
Kynyoo írta:
doromboló írta:
Fric ecsém Te meg kezdjél el Román gyűrűket csináltatni, mert az állandó lakhelyed kell, hogy a mérvadó legyen. Szerintem a Románok el fognak hajtani a Magyar gyűrűkkel !...

Kár lenne ily könnyedén megszabadulnunk egyesületünk Aranykoszorús Mestertenyésztőjétől, aki tenyésztőként sok éves munkával rengeteg kiállításon több érdekes mutációt is fel tud és tudott sorakoztatni.
Feri hagyd a csudába a román gyűrűket... :wink:
Bár ezt az állandó lakhely dolgot nem teljesen értem, ez milyen okból mérvadó??? :?

Nyugi,Kynyoo,nem olyan könyű megszabadulni tőllem,hidd el sokan már szeretnék lehet,főleg a nagyok akik előttem nyertek,de azért még mindig erősebb a színkanári verseny Magyarországon mint Romániába,itt igazából csak most alakúlt,ahogy olvastam de még gyerekcípőbe jár.
Itt igazából kevesen vannak,és itt ekkora előnyökkel ami nekem van pár év alatt lehet "Platina mestertenyésztő" lennék de annak mi értelme mikor 5-6 tenyésztő között zajlik a verseny?
Inkább ott versenyezek ahol vannak vetélytársak,az Eb-re is csak azért mentem,hogy felmérjem a madaraim,mert a jóindulatú sportásaimtól azt hallottam,hogy csak itthon tudok menő lenni,(mikor megtudtál,hogy végűl indulok akkor meg azzal álltak elő"minek mész?semmi esélyed!!!,hát ezért mérettem meg magam és érdekes módon nem vallottam szégyent.
De ehezhez már hozzászoktam,mint annyi máshoz a nagy anyaországba és rajtam a dolgok már lepatannak.A másik meg vannak dolgok amiket úgy teszek nem akarok érteni,mert ezt is megtanultam.

Hozzászólás 2010 jan. 9, 22:33 
Nem mi szabadulunk meg tőle Kinyó !..Hanem a Románok !..
Próbálj meg úgy olvasni,hogy ne bántást sejts mögötte és akkor világos lesz !...Ami természetes,hogy a lakóhely szerint illetékes anyaszervezet gyűrűit viseli a madár tehát a Feri esetében Román gyűrűt ! Ha nem akkor otthon nem indulhat a Román versenyeken amit szerintem a Feri ki nem hagyna mert szeret nyerni minél többször !...Mi viszont elfogadjuk a Román gyűrűket mert nálunk vendég tag, azaz a gyűrűit nem kötelező itt készítetnie !...Az aranykoszorú egyébként az egész C.O.M.-on belül aranykoszorú marad, az nem veszik el bárhová viszik !... :shock: ..
Lehet, hogy Romániában nem így csinálják pedig ez nemzetközileg bevált szokás !...

Hozzászólás 2010 jan. 9, 20:59 
doromboló írta:
Fric ecsém Te meg kezdjél el Román gyűrűket csináltatni, mert az állandó lakhelyed kell, hogy a mérvadó legyen. Szerintem a Románok el fognak hajtani a Magyar gyűrűkkel !...

Kár lenne ily könnyedén megszabadulnunk egyesületünk Aranykoszorús Mestertenyésztőjétől, aki tenyésztőként sok éves munkával rengeteg kiállításon több érdekes mutációt is fel tud és tudott sorakoztatni.
Feri hagyd a csudába a román gyűrűket... :wink:
Bár ezt az állandó lakhely dolgot nem teljesen értem, ez milyen okból mérvadó??? :?

Hozzászólás 2010 jan. 9, 19:58 
doromboló írta:
fric32 írta:
doromboló írta:
Húúú Feri ! Egyre rosszabb lesz !...Hagyjuk a fenébe tényleg nem érted az egészet !..A rollereknél nem a tenyésztés a munka ! Az túró! Semmivel sem több mint a színeseknél azaz csak annyival, hogy itt nem rakhatom össze az előírt párokat,hanem meg kell várni míg beakaszt a tojónak és ki kell venni aztán este megint aztán reggel megint stb.stb. Az igazi munka,hogy a fiatalokat leválasztottad és kezdődik a tréning !...Ha minden kollekciónak csak 15 percet adsz délelőtt és délután 4 hónapon keresztül akkor számold csak össze, hogy mennyi időd marad másra !...Miről beszélsz Feri !??..Milyen tenyésztésről ?...A tenyészanyag megvan mindenkinek, ugyan más értékrend alapján mint a színeseknél !...
Az André mást hozott ide tőletek amit már szerencsére kezd elfelejteni...
Soha nem szóltam le a színkanárit !..Mindenhol korrekten leírtam,hogy gyönyörű madarak százszor szebbek a rollereknél !...A lakásbatartás a kettő közti különbség a hangjuk miatt és azt is leírtam,hogy csak egészséges fül esetében !...Miről beszélsz ?... A te szádból azonban még egyetlen szóval nem hallottam méltatni a rollert de csipkelődni azt tudsz !...Ilyenek vagyunk !...
Leírtad a véleményed, mi leírtuk a miénket,így aztán be kellene fejezni gondolom ha nem lennél meggyőzhetetlen !?...

Oké,részemről befejezve,de remélem ezért nincs harag!!! :08:

De miért is lenne !?... :shock:
:25: :08:

Mert van aki,mindnért besértődik és inkább odaírom,mert látod vannak akik ezt is másképp lássák :38:

Hozzászólás 2010 jan. 9, 13:24 
Köszönöm Lajos tájékoztatást.
Talán ha különböznek az "elérési útvonalak" ezeknél a címeknél akkor lehet másképp is kellene nevezni őket, már csak azért is hogy ne legyen kavarodás nem csak az én hanem akár több száz ember fejében.
Sok dolgot lehetne firtatni de felesleges ami volt elmúlt, egy új korszak kezdődött és ennek szívből örülök...
Egy biztos hogy akár 50-60 tenyésztőt nem lesz olyan könnyű irányítani mint 5-6-ot. Lesznek vagy már vannak és voltak is akik nem állnak majd be a sorba. Ez ellen nem lehet majd mit tenni. Vagy kiüldözik vagy kitiltják majd őket. Évről évre vannak új arcok és lesznek is, csak jó lenne megtartani is őket.
Amúgy én 3 egyesület tagja vagyok és csak két lába van minden madaramnak aminek kifejezetten örülök. Két gyűrűszámom van de már csak egyet használok, mivel a roller kimarad most az életemből.
Majd akkor lesznek újra ha megtehetem hogy tartok ilyen madarakat...
És ha lesz rá lehetőségen beszerezni őket...

Hozzászólás 2010 jan. 9, 13:22 
fric32 írta:
doromboló írta:
Húúú Feri ! Egyre rosszabb lesz !...Hagyjuk a fenébe tényleg nem érted az egészet !..A rollereknél nem a tenyésztés a munka ! Az túró! Semmivel sem több mint a színeseknél azaz csak annyival, hogy itt nem rakhatom össze az előírt párokat,hanem meg kell várni míg beakaszt a tojónak és ki kell venni aztán este megint aztán reggel megint stb.stb. Az igazi munka,hogy a fiatalokat leválasztottad és kezdődik a tréning !...Ha minden kollekciónak csak 15 percet adsz délelőtt és délután 4 hónapon keresztül akkor számold csak össze, hogy mennyi időd marad másra !...Miről beszélsz Feri !??..Milyen tenyésztésről ?...A tenyészanyag megvan mindenkinek, ugyan más értékrend alapján mint a színeseknél !...
Soha nem szóltam le a színkanárit !..Mindenhol korrekten leírtam,hogy gyönyörű madarak százszor szebbek a rollereknél !...A lakásbatartás a kettő közti különbség a hangjuk miatt és azt is leírtam,hogy csak egészséges fül esetében !...Miről beszélsz ?... A te szádból azonban még egyetlen szóval nem hallottam méltatni a rollert de csipkelődni azt tudsz !...Ilyenek vagyunk !...
Leírtad a véleményed, mi leírtuk a miénket,így aztán be kellene fejezni gondolom ha nem lennél meggyőzhetetlen !?...

De miért is lenne !?... :shock:
:25: :08:

Hozzászólás 2010 jan. 9, 12:30 
Szia Kynyoo !

Tévesen közelíted meg a kérdést. Ez nem a korábbi eredmények megszüntetése, vagy a tenyésztő lefokozása, hanem azok mellé egy újjabb cím elérése. Ha az utolsó 12 év "Énekeskanári" tenyésztésben elért eredményeit néznénk Bélának, ha jól számolom a versenykiírásuk/hagyományuk szerint jelenleg van 2 ezüstkoszorús, 1o aranykoszorús és 2 gyémántkoszorus mestertenyésztői címe, amiből tulajdonképpen mindig a legmagasabbat használja. Ha a szabályzat szerint 5 aranykoszorús cím után jár a gyémántkoszurús cím akkor most joggal viseli a 2x-es gyémántkoszorús címet.

Két éve elfogadott szabályozás szerint aki 5 alkalommal megszerzi az ezüstkoszorús címet az autómatikusan megkapja az aranykoszorús címet.
A bronznál ugyanez a helyzet, csak ezüstkoszorúst kap.
Érdekes ez így első látásra, de ismerni kell a hátterét a dolgoknak és rögtön logikusnak fog tünni.
Pl . ha valaki sorozatban mindig csak második, vagy harmadik az énekeskanári versenyen, ráadásul néhány pontos különbséggel akkor ha nem lenne ez a rész is leszabályozva soha sem lehetne előbbre lépnie, mindig csak ezüstkoszorús, vagy bronzkoszorús maradna a H-MNK-nál.

Az egyébb madarászatban viszont ezt úgy oldották meg, hogy a versenyeken szerzett pontokat összegzik és a színtek elérésénél kapják meg a magasabb fokozatú címet. Viszont itt nincs lehetőség a címek duplikálására.
Na ezek miatt sem lehet egy kalap alá venni a különböző versenyek elismeréseit.

Még csak annyit írnék tájékoztatásul, hogy ezeket az eredményeket egy magára valamit is adó egyesület évről - évre vezeti, és nyílvántartásaiból bármikor kibogarászhatja, hogy ki mikor, milyen elismerésben részesült. Az IDRE egyesületnél 2oo4 január 18 óta van ilyen kimutatás és néha meglepődnek a tagjaink, mikor megkapják a címet.

Persze olyan is előfordul, hogy visszavonjuk, a címet, vagy eredményt, ha annak megszerzése ütközik a szabályzat rendelkezéseivel.
Volt már példa rá, 2 évvel ezelőtti IDRE versenyen, hogy egy közhiteles versenyen elért eredményt töröltünk, mivel a tenyésztő idegen gyűrűt használt a verseny során.

Hozzászólás 2010 jan. 9, 10:25 
eszterolajos írta:
II.- ik helyezett Maróti Béla 12. kollekció 35o pont.

dijjazása : II. helyezett kupa, H-MNK Ezüstkoszorús mestertenyésztő cím,

Sziasztok!

Gratulálok Mindenkinek.

DE hátha így könnyebb...
Ez nem a rendszer hibája? Kétszeres gyémántkoszorúsból, ezüstkoszorús lett akkor a Béla? Akkor most visszafokozták? :lol: mert egyszer nem ő nyert.

Hozzászólás 2010 jan. 9, 10:24 
doromboló írta:

Hozzászólás 2010 jan. 9, 10:22 
Skrachlaci írta:
Kedves Feri!

Biztosan remek színkanári tenyésztő vagy, de ez itt a rolleros topik! Itt kell bizonygatnod mennyire jó vagy a színeskanári tenyésztésben? A Rollerhez te sem értesz jobban mint én, akkor minek osztod itt az észt He?.. :)

Kedves,Laci!!!

Én igazából ezt nem így akartam de így sikerűlt,sajnos.
Nyugi,minden rendben áll és olvasd el a Lajos fentebb írt utolsó sorait a lényeg ott van,leírva.

Ezt az egyesületi döntést.................................

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fric32 2010 jan. 9, 10:25-kor.

Hozzászólás 2010 jan. 9, 9:18 
Na amig Én a verseny dokumentálását végeztem addig Ti meg hajbakaptok.
Közben egy hazánk fia "Magyar Madarász" és mellesleg többszörös világbajnok azon szomorkodik, hogy a szövetség szervezési és anyagi problémáiból kifolyólag nem jutottak ki a biztosan gyöztes madarai a Világbajnokságra. Egy másik "Magyar Madarász" szintén többszörös világbajnok meg anyagi hátteréből kifolyólag megint csodákra lesz képes, mert kijutott és biztos befutója lesz legalább 1o aranyéremnek és kitudja hány helyezésnek!
Tehát a hazai és idegenben rendezett versenyek körül van elég probléma, lehet, hogy nem kellene ezen az eggyen (vagy többön) hajbakapni, hanem lerendezni a dolgokat, mindenkinek a saját hatáskörében adott szinten. Azt gondoltam, hogy most ezen a fórumon ez indúlt be és a sok véleményből kialakíthatjuk a közösség által is támogatott feltételeket, valamint ennek eredményeként az év végén már sokkal több tapasztalattal és főleg egy akarattal tudjuk a szervezést lebonyolítani. Nem ezt látom, legalábbis most.
A madarászat területén több évtizede minden évben részese vagyok különböző szintü versenyek szervezésének, olyat azért még nem tapasztaltam, hogy minden mindenkinek tetszett volna. Ilyenek vagyunk, vagy mégsem ?
A napokban befejezödőtt H-MNK verseny és az átlagos magyarországi rendezvények, beleértve az országos bajnokságokat is óriási követelményszintű különbséggel rendelkeznek.
Szerintem legalább olyan az eltérés köztük, mint a lovaspóló és a gombfoci között. Ne vegye senki sértésnek, de ha összehasonlítunk valamit akkor annak a közös nevezőiben kell a minőségi eltéréseket mérni és nem a részletekben elveszni. Viszont ha a részleteket objektíven szemléljük, akkor felfedezhetjük azokat az ismérveket, melyekkel a következő rendezvényt jobbá, szervezetebbé tudjuk tenni. Valahol mindenhol ez lenne a cél és nem a civakodás.

A rendezvények bizonyos célok megvalósítására vannak kihegyezve, de végkifejlet viszont mindegyíknél hasonló. Az eredményeket a rendezők megjutalmazzák és ezt az elismerést nincs értelme összehasonlítani más versenyek eredményeivel. Miért is ? .. mert más a verseny célja és teljesen más a felkészűlés módja..és egészen más az elismerés követelményrendszere.
Hazánkban jelenleg átmeneti korszakot él meg a madarászati hobbi, az egyesületek többsége passzív, így tagjai sem olyan arányban vesznek részt az országos és nemzetközi versenyekben, mint ahogyan azt megtehetnék, nem is részesülnek a szakmai színtjüket megillető elismerésekben, ezen a helyzeten egy néhány egyesület változtatni kívánt és meg is tette, mint például a H-MNK és az IDRE a saját maga alapított mestertenyésztői cimek adományozásával. Ezeket az elismeréseket megint nem lehet összehasonlítani, mivel mind a kettő homlokegyenest más célból alapítodott, de azonos teljesítményszint alapján kapható meg. Ezt az egyesületi döntést viszont senkinek sincs értelme kritizálni, mivel ez az alapító közösségnek a belügye. Ők viszont úgy döntenek ahogy azt jónak látják, hiszen teljesen önnálóak ezen a téren és megvan a maguk elképzelése a szervezeti fejlődésre........

Hozzászólás 2010 jan. 8, 23:30 

Hozzászólás 2010 jan. 8, 22:39 
Kedves Feri!

Biztosan remek színkanári tenyésztő vagy, de ez itt a rolleros topik! Itt kell bizonygatnod mennyire jó vagy a színeskanári tenyésztésben? A Rollerhez te sem értesz jobban mint én, akkor minek osztod itt az észt He?.. :)

Hozzászólás 2010 jan. 8, 22:11 
doromboló írta:
Ferikém ! Nehogy megsértődj nekem ! Te azt írsz ide amit akarsz csak ki a f..szt érdekel?... :lol: ...Nem bírtamki, hogy ne üssem le a labdát !... :lol: ..Csak vicc volt természetesen !...Szóval Te leírtad a véleményed én meg megpróbáltam hozzá írni a helyzetet mert én mindkét műfajban érdekelt voltam egykor ezért van összehasonlítási alapom. Hidd el nekem,hogy nem lehet összehasonlítani a színkanári tenyésztést a rollerezéssel mint ahogy a két típusú madár sem hasonlít egymásra csak némiképp küllemileg... :wink:

Hallod Béla!!!

Egy baj van csak,amikor még te színkanárikat tartottál az fényévekkel volt és azok csak olyan átlag színesek voltak,azota sokat fejlődött a világ és nem az nagy kunc,hogy a mezei színkanárit letenyészt hanem a mínőségit.
Ilyenkor kezdődnek a problémák és te neked ezt nem kell ecsetelnem,vitalitás,szaporosádképesés,stb(a mezei roller is jobban szaporodik)

Mert szerintem a roller tenyésztése könyebb(ami már spicre van húzva)mint egy színesé(ami színtén a spicen van) és én erre értem azt,hogy neked már erre nem lehet viszonyítási alapod,mert akkor nem is léteztek még ilyen mutációs madarak,mint a kobald.

A roller tenyésztése azért is könnyebb mert egy tarka madár,a tenyésztése szerintem nem nehéz,sőt a nehézség akkor kezdődik,mikor a felkészítési kezdődik,hidd el lehet egyszer ha megöregszem lehet én is rollert fogok tartani mert lesz rá időm b...tatni egész nap.
A másik,ehez te értesz és én egyszer voltam nállad de elég volt amit láttam,a rejtély abban van elásva és a genetikába és slussz.

A másik ami nem tetszik,lehet fényezni a rollert úgy is ha a másikat nem járassuk mindig le,hidd el aki akarja amúgy is rollert vesz aki meg nem az mást.
Lehet te Béla azt látod,hogy fiatal vagyok de tudod amit sokszor leírnak és a színpadon zajlik nem mindig felel meg a valóságnak és azért én annyi éve benne vagyok már a madárvilágba,hogy belátok a színfalak mögé.
Hidd el a színeseknél is fontos a vérvonal,nem csak a rollernél és ott van példának az André első évben mit ért el és a tapasztalait a színesektől használta,akkor lényegébe azok az évek munkái nyerték el a jutalmat? :scratch:

Hozzászólás 2010 jan. 8, 21:14 
Jajj visszaolvasva kicsit félreérthetően írtam, NEM nagy az irigység, csak javaslat egy teljesen kívülállótól. Gratula mindenkinek! Csak ne veszítse el az értékét, ami megkülönbözteti, kiemeli egy szakma mestereit a tenyésztői közül. Szerintem így gondolják a mostani helyezettek és talán nekik a legnehezebb, hogy őket emlegetem, bocsánat érte, ez nem személyes lejáratás. Ez az én véleményem, ami amúgy a leglényegtelenebb, de látom a ti véleményetek más és az a fontos, ez így van jól ez a ti versenyetek!!! Gratulálok a bírónak ez is példátlan, hogy a nagymestert pontlevonással merte súlytani.

Maradok további olvasótok tisztelettel Norbi

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 149  Következő