Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 nov. 7, 8:50 
Kedves Ferenc,

Köszönjük szépen a gratulációt és örülünk hogy bejelentkeztél.
Kellemes időtöltést kívánok a forum olvasgatása közben, remélem megtalálod a számításaidat.

Első nekifutásra a rendelkezésedre álló helyen ki lehetne alakítani egy „kezdeti” tenyéssz sarkot, amivel akár a jövő évvégén már te is indulhatnál a nagy megmérettetésen…
Olvass szorgalmasan és ha bármi kérdésed van, csak szólj nyugodtan.

Üdv:
Csaba

Hozzászólás 2007 nov. 7, 8:34 
Tisztelt/Kedves madárbarátok!
Már jó pár hete olvasgatom a fórumot és úgy gondoltam bátorkodom belépni közétek. (egyenlőre csak virtuálisan, a többi majd kiderül :) )

Először is szeretnék gratulálni ehhez a fórumhoz, NAGYON JÓ!

Meg van benne minden ami egy ilyen fórumhoz kell: szakmaiság, segítség, humor, barátság!
GRATULÁLOK!
Még nem értem a végére, mert a kezdetektől keztem az olvasást, de egyre nagyobb kedvet érzek roller kanárik tartásához.
Még nem volt sosem kanárim, gyermekkoromban hullámosaim voltak, akik költöttek is. Nagy élmény volt, sohasem fogom elfelejteni!

Egy beépített erkély áll a rendelkezésemre, ami ilyenkor kb. 10 oC-os, (de hidegebbet tudok csinálni), kb 120 cm széles. Ennyi hely talán elég lesz, bár először csak 1-2 madarat szeretnék amig jobban meg nem ismerem őket. Remélem kapok tőletek segítséget tervem megvalósításához.

Feri

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 6, 22:26 
Lajos !
Úgy beszéltük meg, hogy 28.án pénteken délután adjuk le a madarakat.
29.-én szombaton bonyolódik le a verseny és 30.-án hazautazás.
Ehhez képest most miért e változás ? Szilveszterkor már had ne kelljen utazni ekkorát, hogy estére a fáradságtól elaludjon az ember ?!...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 6, 19:23 
Na ez már valami, amit érdemes megjegyezni, viszont ad egy pótólni való ötletet is. Nincs a rolleros egyesületnek logója, amit szerintem méltán megérdemelne, rajta hát tervezzetek egyet a következő honi bajnokságra...... irány 2oo7 december 29. Szeged
Köszönöm a tájékoztatást.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2007 nov. 7, 8:05-kor.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 nov. 6, 19:08 
Kedves topiklakók, hozok friss rolleros híreket a szomsédos országból, hátha érdekel valakit. (eddig azért nem találtam őket, mert nem jó helyen, nem jó nyelven kerestem... elfelejtettem, hol élek... :roll: )

2007. november 22-25 között tartják Kisdisznódon (Cisnădioara/Michelsberg- Szebentől nem messze) az (romániai) Országos Bajnokságot.

Romániában az első Roller Kanári Bajnokság 1980-ban volt megszervezve Kolozsváron, és az ezt követő 27 évben 24 bajnokságot tartottak. 1991-ben alapították a Rollerosok Egyesületét amely jelenleg 20 tagot számlál. Az elnök Chidu I. , alelnök Botta R. (a Doromboló által is említett tanár ember). A tagok között egyetlen női név sem szerepel...
Kép
Érdekességként említem, hogy nagyon változó az eddig tartott versenyek nyerteseinek névsora, de Botta Rudolf hétszer volt első helyezett (utoljára a tavaly), Chidu I. , az elnök háromszor nyert első helyet. És néhai Fonzóm "atyja", Sebestyén L. 98-ban II. helyezést ért el.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2007 nov. 6, 19:24-kor.

Hozzászólás 2007 nov. 6, 17:12 
Akkor örülök hogy helyre raktuk ezt a kérdést ami egyébként mindenkinek -már akit érint- tájékoztatólag szól ! :salut:

Hozzászólás 2007 nov. 6, 15:01 
Na mindenki erről beszélt, csak el egymás mellett.

Én tudok a jelzési egyezségről, mivel ezt már régebben is megbeszéltük T.Sanyival is és Béla veled is.

Az ominózus hozzászólásomban jeleztem a O-ák elhagyásának lehetőségét is.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 6, 13:46 
Rögtön a te válaszod után írta.... 2007 Nov. 5, 19:18
Értem én ;) H-MNK 01 08 01 -tól egészen H-MNK 01 08 20 -ig.

Hozzászólás 2007 nov. 6, 13:29 
Amit a Lajos írt nem is láttam ! Nem pü-ben írta ? De ő bizonyára nem tudja azt amit én a Tóth Sándor elnök úrral korábban egyeztettem. Azért nem értettem hogy mit nem értesz ?! A sorszámod meg elég két jeggyel, ha csak 20 - at akarsz rendelni. Kicsi a gyűrű nem férnek fel a felesleges számok.... Külföldön, ahol sok roller szakcsoport van, ott négyjegyű szám jelenti az azonosítási alapot. Pl : 1611 - ebből a 16 a szakcsoport, vagy egyesület számneve, a 11 pedig a tenyésztő "neve". De Magyarországon egyetlen szakcsoportja-egyesülete van a rolleroknak ezért nyílt alkalom a kétjegyű szám helyett három betűt használnunk. A Péter Géza bácsi, aki 50 éve rollerezik s az utóbbi években már sokat vesztett az aktivitásából hiszen a 75. évét tapossa, könyörögve kért ,mint ahogy őt is korábban, hogy az MNK nevet tartsuk meg tiszteletből a régebbi kor emlékére !
Erre az engedély meg van ! Tehát úgy tegyél ahogy írtam !...Rendben ?!..

Hozzászólás 2007 nov. 6, 10:49 
Doromboló, félreértettél!

Lajos azt írta, hogy ez legyen a sorrend: H-MNK oo?? o7 oo1
Ebből a oo?? részre kérdeztem rá, hogy milyen hosszúnak kell lennie. Azaz nekem 01, 001, vagy 0001. Erre írta Lajos, hogy az utolsó. (Nagyapám idejében ez még csak kétjegyű volt...)
Az előtte- és utánalévő rész tiszta.... o7 az évszám, ami most 08 lesz. oo1 meg a madár sorszáma, amit én 001-020-ig rendelek.

doromboló írta:
Nem tudom mit nem értesz Gabe ? Direkt külön leírtam, hogy a roller szakcsoportnak nincs egyesületi száma !!!!!!!!!!! Az egyesületi szám helyett van a három betű : MNK !!!!!!!!!!
A Lajos amit ír, hogy a szabályzat szerint 4 számjegy a tenyésztői törzsszám nálunk tulajdonképpen nem 4 szám, hanem a 3 betű(MNK)és a neked megadott tenyésztői szám amit nagyapád után te kaptál meg azaz : 01 !

Hozzászólás 2007 nov. 6, 9:31 
Nem tudom mit nem értesz Gabe ? Direkt külön leírtam, hogy a roller szakcsoportnak nincs egyesületi száma !!!!!!!!!!! Az egyesületi szám helyett van a három betű : MNK !!!!!!!!!!
A Lajos amit ír, hogy a szabályzat szerint 4 számjegy a tenyésztői törzsszám nálunk tulajdonképpen nem 4 szám, hanem a 3 betű(MNK)és a neked megadott tenyésztői szám amit nagyapád után te kaptál meg azaz : 01 !

Hozzászólás 2007 nov. 5, 21:04 
Szia Gabe !

A tenyésztő törzsszáma a rendelet szerint 4 jegyű, A rendelési határidő nov. 25.
Azért nem hírdettem még meg, mert levelezgetünk a Gyártó céggel.

Hozzászólás 2007 nov. 5, 20:41 
A tenyésztő egyesületi törzs száma két-, vagy háromjegyű? Ez egyesületenként változó?
Lajos, tavaly november vége volt a rendelési határidő. Idén is ez lesz?

Hozzászólás 2007 nov. 5, 20:18 
Pontosítva a felirat sorrendje nem teljesen mindegy, hiszen egyes esetekben összekeverhetőek és nem azonosíthatóak a madarak. Ezért aztán a sorrend fontos, hogy így következzen:

H-MNK oo?? o7 oo1

ahól :

a - H az országot,

az - MNK az egyesületet,

a - oo?? a tenyésztő egyesületi törzs számát, (doromboló adja ki )

a - o7 az évjáratot,

és a oo1 a madár sorszámát jelzi.

Ezt a sorrendet jó máris betartani, a gyűrűkészítővel betartatni, mivel ezzel egységessé válik a leolvasási szisztéma és végre megszűnik az a zürzavar, mely esetenként lehetetlenné teszi a leolvasást.
A későbbiekben ( jövőre) már minden közhiteles bírálatnál a gyűrűt vizsgálják és bizony jó ha egységes azoknak a felírata.
Jó tudni, hogy a kis átmérőjű gyűrűknél a O - at el lehet hagyni kivéve az évjárat jelölőt, melyet 9o fokkal el kell fordítani.

Hozzászólás 2007 nov. 5, 16:31 
Szia Gabe !
Szerintem bőven ! Mert most jönnek a kezdeti nehézségek !
A gyűrűn - és ez mindenkinek szó !!!!!!! - A következő legyen :
H-MNK db.sz. évjárat. tenyésztői sz.
Hogy milyen elrendezésben tudják ezeket feldolgozni a gyűrűre az mindegy ! A H- után, az MNK (Magyar Nemes Kanári) az egyesületi szám helyett van ! Mi egyedül az országban nem számmal vagyunk regisztrálva a központban, hanem a hagyomány őrzés miatt ezzel a három betűvel.
Már hizlalom a csibéidet... :wink:

Hozzászólás 2007 nov. 5, 15:03 
Sziasztok!

A jövő évi gyűrűkrendeléssel hogy álltok? Lassan aktuális lesz....
Én úgy tervezem, hogy Lajoséknál rendelek. 3 tojót jegyeztettem elő Dorombolónál, 1 van Necotól (azaz összesen 4 ;) ). 20db gyűrű kb. reális lehet?

Hozzászólás 2007 nov. 5, 9:51 
Hát köszönöm Doromboló!
Mindjárt megfogom Jetit (bár ez elég nehézkes, úgy beijed szegényke) és megvizsgálom. A lényeg, hogy mindenlehet.....

Hozzászólás 2007 nov. 4, 18:01 
Szivattyúúú !
Lehet hogy este a madarad látja azárnyékát mikor ugrál és talán annak örülget ?...De lehet hogy akkor mozdultok meg körülötte vagy bármi azért csízezik ?! Ha felfújod a hasán a tollat, ott minden toll egészséges és kifejlett ? Nem találtál a hasikáján tokos tollkezdeményeket ?..Tudod, mikor az esernyő még a tokjában van, olyasmi a formája...
Mert ha egészségesek, azaz kifejlettek már a tollak és a madárkád már van 8 hónapos, akkor vígan fütyürészne. Tehát ezek szerint akkor tojó. De ha fiatalabb vagy idősebb de vedlik, vagy vedlés után van csak nem sokkal, akkor meg azért nem fütyül még a drága... Vagy az is probléma lehet hogy a madarad vagy túl kövér, vagy túl sovány. Ezt a mellcsont megtapintásával tudod megnézni. Akkor jó, ha a mell csónakszerű de nem élesen kiálló a mellcsont, csak tapintható ! Ha meg vastagon zsíros a bőr alatt a hastájon és a begytájon, azaz sárga akkor meg azértnem fütyül .... :24:

Hozzászólás 2007 nov. 4, 16:05 
Kedves Mona és Többiek!

Hát köszi mindent, talán tényleg fiú lesz. De nem egész nap mondja ám, hanem érdekes módon este 6 felé elkezde és vagy 2 órán keresztül. De miért estefelé, nem értem. Az nem gond ha minden nap adok neki alma szeletet és paprika csumát? Nagyon szereti mindkettőt.
További napos délutánt!
Korina

Hozzászólás 2007 nov. 3, 21:29 
Szia Korina!

Írtam a pü-ben is, hogy valószínűleg fiú lesz a drága, egyfolytában csipog. A lányok általában nem, vagy csak egyet-egyet csippantanak, a fiúk olyanok, hogy ha egyedül vannak, be nem áll a szájuk.
Mivel tapintottál valami "kiállót", és folyamatosan mondja a magáét, nagy valószínűséggel hím kanárid van.

Szakik, egyetrétetek velem?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 216, 217, 218, 219, 220, 221, 222 ... 261  Következő