Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 126  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 jan. 14, 19:42 
Hy all! :D

Én a nimfát vettem ki a gyémántos röpdéból.
A gyémántok állandóan az etetőkbe fészkeltek és tojtak is.
Zebrákkal meg az írtak végett nem probálkozok a közös tartással.
Egyedűl a törpefürjekkel vannak békében. :D

Hozzászólás 2010 jan. 14, 19:27 
Sziasztok!

Sok helyen pl a kanárik szivacsból készített fészekben költenek, a gyémántgerlék is elfogadják az ilyen fészket. Ezt a pintyek se tudják szétszedni. Viszont mindenhol azt lehet olvasni, hogy ehelyett a gerlét kopaszítják le fészekanyag gyűjtésekor. Szerintem a legsikeresebb, ha nem rakjuk össze őket más madarakkal, nálam még a törpefürjekből is volt,ami támadta őket, bár ez gondolom egyedi eset. És fajon belül is jobb páronként tartani őket, különben ütik egymást.

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 jan. 14, 19:05 
Köszönöm a jótanácsokat. Nálam igazán a gyémántok nem bélelték ki a fészket és az általam berakott fészek anyagot is kiszórták, majdnem hogy simán a kókuszdió héjra tojtak. Ettől függetlenül nem akarok majd kockáztatni és inkább csinálok nekik egy megfelelő kalitkát. Jobb a békesség.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 jan. 14, 18:45 
Sziasztok,

előjáróban csak annyit közölnék, hogy sosem próbáltam még, nem tartottam és nem is tenyésztettem együtt rizspintyet és gyémánt gerlét, így ez csak egy elméleti szösszenet tőlem.

A rizspinty, ellentétben mondjuk a sirályka vagy más kisebb egzótával, a nagyobb, erősebb szálú fűszálakat kedveli. Az olyan fészekanyaghoz mint például a fűnyíró által ledarált fűnyesedék hozzá sem nyúl. Ha ezt a gerle elfogadja, vagy ezzel van a gerle költő alkalmatossága kibélelve, igencsak meglepő lenne ha szétszedné...

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 14, 18:12 
Szia crayfish!

Csak alátámaszthatom Tamás hozzászólását!
Hasonló szituációt megéltem és igaz nem rizspintyek, hanem sirálykák toltak ki szegény gyémánt gerle párommal anno. Mondanom sem kell, hogy a pintyek széthordták gerlepár fészkét, a tojások kipotyogtak.
Szóval a költés ilyen formában nem megvalósítható!

Hozzászólás 2010 jan. 14, 10:06 
Nagy Tamás írta:
Szia crayfish!

Abban az esetben, ha nem szeretnéd költetni őket igen. Mert költésnél 100%, hogy a rizspintyek széthordják a gyémántgalamb fészkét!

Szia Tamás.

Akkor külön fognak lenni. Nem szeretném, ha gondok lennének a költések körül.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 14, 8:46 
Szia crayfish!

Abban az esetben, ha nem szeretnéd költetni őket igen. Mert költésnél 100%, hogy a rizspintyek széthordják a gyémántgalamb fészkét!

Hozzászólás 2010 jan. 13, 23:11 
Szerintetek a Gyémántgalamb és a Rízspinty megfér, tartható együtt egy 100x60x60-as ládakalitkában???

Hozzászólás 2010 jan. 6, 22:20 
Amaryl! Hát ahogy jónak látod.

Hozzászólás 2010 jan. 6, 22:03 
Ja hogy csak 30 km??? azt hittem,sokkal több!!!! Bernát,kösz,de akkor nem hiszem hogy van értelme kibumliznom előbb Pécelre,úgy hogy meg fogom nézni,milyen a buszközlekedés,végszükségben a vonat,és kimegyek.Azt viszont még nem tudom megmondani,hogy mikor,most is Kecskeméten vagyok az unokákra csőszködöm,de azért valami normálisabb idő kellene,és jobb útviszonyok......és akkor elmegyek érte!
Így megfelel???? :D

Hozzászólás 2010 jan. 6, 20:56 
Ricsihez megyek Eróval és szívesen benéznék hozzád is. :D
Akkor még egyeztetünk hogy is lesz a szombati nap. :D

Hozzászólás 2010 jan. 6, 20:55 
Bernát! Akár hogy is alakul szívesen látlak, ugorjatok be dumálni. Még nincs programom arra a napra, remélem itthon leszek.Csá.

Hozzászólás 2010 jan. 6, 20:05 
Szia Amaryl!
Én szombaton megyek Szecsőre.
Ha gondolod eltudom hozni,vagy ha kijössz Pécelre akkor elviszlek és vissza is hozlak. :D :wink:

Hozzászólás 2010 jan. 6, 19:56 
Amaryl! Sajnos rossz hírem a számodra, én senki számára nem fogok galambot választani mert ízlések és pofonok.Viszont utaztatni sem fogom mert szállító kalitkába vagy dobozba is törődik és csapzott lesz a madár, ilyen állapotban eladni nem akarom. Ha komolyan gondold az a 30km nem távolság Bp.-től, eljössz és kiválasztod a számodra megfelelőt. Nekem ez tűnik észerűnek, én sem vennék mások által kiválasztott leszállított madarat. Szia!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gigor György 2010 jan. 6, 20:40-kor.

Hozzászólás 2010 jan. 6, 15:16 
Sziasztok!

BUÉK!!! :)

Hozzászólás 2010 jan. 5, 22:34 
Rendben,akkor el sem kezdem,elég lesz az én felmenőimet összeszedni,az sem egyszerű!()))) /nekiálltam megalkotni pedig,csak macerás nagyon!)))))/
Szóval,akkor hol és mikor lehetne nyélbeütni az adásvételt?Írd meg ,de azt már priviben,hogy ne untassuk itt a jónépet! Megnéztem,jó messze laksz,az lenne az értelmes,ha valahogy el tudnád Bp-re juttatni,és átvenném valahol....persze kiválasztod nekem a legszebbet!!!)))))
köszi

Hozzászólás 2010 jan. 5, 22:10 
Amaryl! Fahéj x vörös elsősorban hasonló meleg színű (sárgától a barnáig) illetve vadas színeket örökíthet, ha csak nincs az ősök között valami érdekesebb. Utánajárni a galamb elődjeinek színezetére az nem lesz gyerekjáték, mert 7 generációig örökíti a géneket és azok variációi elég széles színskála lehet. Tehát a galambok tojásai akár zsákbamacska is lehet. Szia.

Hozzászólás 2010 jan. 5, 21:07 
Köszi! Egyébként ajándékba kaptam,mert abbahagyta a gyémántok tenyésztését,és már csak ez a kicsike volt....sokáig külön volt,pátyolgattam nagyon, szépen kivedlett,és most udvarol ezerrel a vörös tojónak......remélem már nem lesz baja!!!!
Apropo,ha a vörössel hagyom,ha már egyszer belezúgott,és ő fahéj,milyen színű utódai lehetségesek??? vagy ehhez tudni kell a felmenőit is????esetleg azoknak is utána tudok járni!

Hozzászólás 2010 jan. 5, 19:37 
Szia Amaryl! Ivarérett kor előtt is van különbség a fiatalok között, egy gyakorlott szem ezeket észreveszi de 100%-ban azokat megítélni én sem merem. Most nem 5-6 hetes korról beszélek, mert akkor még csak az első kölyök tollak vannak a fiókán és nincs az a tenyésztő aki megmondaná a nemüket. Ha csak rá nem hibázik, egyébként nem tartom szerencsés dolognak ebben a korba kiválasztani a madarainkat, mert egyrészt lutri másrészt nem biztos hogy megéli a felnőtt kort. Várjuk meg míg legalább kiszínesedik, az első tollváltás nagyon megviseli a kicsiket. Az a tenyésztő aki 5-6 hetes korba képes eladni a madarait annak biztos fontosabb a pénz mint a madara élete, ezzel senkit sem szeretnék megbántani. Eladó fiatal madaraim minimum 2009 augusztusi kelésűek, mert szeptemberben leszoktam szedni a fészkeket, de tudok 2008-as tojót is adni. Nyugodtan vihetsz belőlük, azon a helyen nem fognak megfázni az tuti. Szia: Gyuri.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gigor György 2010 jan. 5, 22:12-kor.

Hozzászólás 2010 jan. 4, 21:18 
BUÉK,fiúk-lányok!
Gyuri! és ezek az eltérések már akkor is megvannak,amikor még nem ivarérett a madár??? mert ha már ivarérett,akkor én is ránézésre megmondom hogy melyik mi,na de 5-6 hetesen,amikor is úgy általában vesszük őket??? mert az én kis fahéjkám is 5 hetesen került hozzám,és teljesen úgy nézett ki mint 1 tojó! :lol:
Az eladó galambjaid milyen idősek???? mert ha már tavasszal párba állíthatom,akkor vevő lennék 1 szép világos-ezüst tojóra,hogy ne legyen facér a fahéj sem!)) El is tudom hozni,mert a röpdém az fedett fűthető helyen van,igaz csak 15-16 fok van náluk.Ahhoz képest,hogy letettem a nagyesküt,hogy pedig nem fogom nekik kinyitni a radiátort,csak megesett a szívem!!)))Na nem mintha nem tudnának elviselni többet is,de hááát,a gázóra az nagyon körbe-körbe járva rója köreit,és a gázártámogatás is megszűnt! :38: :61: Azért megfázni nem fognak,remélem!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 126  Következő