Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 9, 12:54 
Sziasztok !

Én tegnap délben jutottam hozzá a DM- hez, rögtön megnéztem és elolvastam a cikket, nagyon életszerű és hiteles az interjú. :17: Béláról valóban plasztikus képet alkotó a mű. Az viszont nagyon kár, hogy közbejött ez a képcsere, mivel tulajdonképpen kissé hiteltelenné vált a cikk, de aki ismeri Őket az nem fogja összetéveszteni a két rolleros Gurut.

Egy tanácsot azért, had engedjek meg magamnak a szerkesztő védelmében : mivel mindenki hibázik valamiben és valamikor, és botlása vagy kap nyílvánosságot, vagy nem, ezért azt javasolnám, hogy ezt a tévedést sem kell most nagyon túlreagálni, biztosan megjelenik a következő számban egy helyreigazítás a szerkesztő részéről és normálisan lezajlik a dolog. Ezzel nem elsímítani akarom a problémát, hanem arra gondoltam, hogy erre a lapra mint madarászoknak azért szükségünk van és nem feltétlenűl, kell lenyakazni a vétkest, mégha sokunkat sért, illetve kimondottan bosszant is a malőr.

És egy apró javaslat : én az E-mailen leadott cikkeknél mindig visszakérem a képekkel szerkesztett oldalakat ellenőrzésre és az átnézés után engedem nyomtatásra. Ezt bárki megteheti, csak kérjen előzetes szerkesztést.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 9, 12:46 
Hát most (megint) legurult egy könnycsepp !...Basszameg , jön a többi !...
Bocs...

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 9, 10:56 
Nálunk ma jelent meg az újságárusoknál a DM, rögtön le is csaptam rá. Általában nem szoktam megvenni, előbb belelapozok, és ha találok benne érdekes cikket, csak akkor viszem el. Most tudtam, hogy mire számíthatok....
Neco, Doromboló, nagyon jó cikket hoztatok össze! Tanulságos, vicces, nosztalgikus, jövőbe mutató. Külön köszi, hogy megemlítetted nagyapámat is. Nekem sokat jelent! Viszem is Bajára megmutatni!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 nov. 9, 10:44 
Sziasztok, kedves rollerosok!

Végigolvasva Neco a cikkedet, és benne a Doromboló visszaemlékezéseit a kezdetőkről, ugyanolyan hasznos és értékes olvasnivalóra találtam benne mint amennyire szórakoztató! Akárcsak a roller-szaki maga, ahogyan itt a fórumon már megszokhattuk :D És mint már annyiszor kifejeztem, csodálom, hogy egy ember nemcsak hogy ennyire sokoldalú, színes egyéniség de sikeres is legyen!!! Példaértékű a munkája, hozzáállása és az, ahogyan a fiatalabb rolleros generációt felkarolja, segíti. A szomszéd állambeli rollerosokat nagyítóval kell keresni, (a segítőkészségükre is nagyon kíváncsi vagyok :roll: ...), itt meg direkt keresik a zugrollerosokat, a jövendőbeli rollerpártolókat, akik majd a maguk során lehet, hogy beteljesítik óhajod: "Tulajdonképpen lehet hogy annak örülnék, ha az általam segített utánpótlásból valaki a versenyen jól elverne...?!" :wink:

Micsurin mondta:
"Tanítványaimnak felül kell múlniuk engem, ellenvéleményt kell nyilvánítaniuk, sőt, le kell rombolniuk munkámat, egyidejűleg folytatva azt. Csak ilyen megalapozottan lerombolt munkából jön létre a haladás."

...és
"Rosszul háláljuk meg tanítónk munkáját, ha mindig csak tanítványok maradunk." Nietzsche

Csak egy sziporka a cikkből a “stigózás legnagyobb magyar alakja, Dudujlemári”, már felér egy C vitaminnal! :lol: És a DM ezekkel a szuperjó képekkel lett most szegényebb és gazdagabb az IDRE!

Gratulálok!

Ui: Amyaryl kedves, egy nagyira mindig nagy szükség van!!! Ez én is nagyon jól tudom. Menj, és légy az őrangyal!

Puszi nektek: Gabesz

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2007 nov. 9, 11:02-kor.

Hozzászólás 2007 nov. 9, 10:22 
Köszönöm szépen, a szíves fogadtatást! :)

Azért akkora önbizalmam nincs, hogy egyből kiállításra, versenyre gondoljak, meg helyem sincs túl nagy (ami van még azt is rendebe kell tenni, ki kell alakítani), de szeretném nyitva hagyni ezt a kérdést.
Ha lesznek madaraim, akkor olyant szeretnék, akikkel esetleg később ha úgy alakul akár az énekversenyen való indulás is lehetséges legyen (mármint az utodokkal).
Nem szeretnék úgy járni mint a kutyusunkkal, ( megemlítem őt is mert látom ez plussz pont) :) hogy megvettük a tenyésztőtöl a kedvencnek szántat, aztán egyszercsak mégis a kiállításokon találtuk magunkat. Azért így is szép eredményeket értünk el.

Mive úgyis most aktuális, szertnék majd meghallgatni versenyre készülő fiatalokat, és talán a szegedi versenyre is ellátogatunk, meg szeretnék hallani idősebb hímet is, mert még csak az interneten hallottam, de élőben biztos egészen más!

A tananyaggal elég lassan haladok, még csak a költési időszak végén járok, de nagyon hasznos dolgok vannak itt, nem is akarom elkapkodni!
Először gondoltam keresek könyvet amiből megtudhatot többet, de ezt a fórumot nehéz felülmúlni! (Már most rengeteget tanultam: pl. nagy pontossággal meg tudom állapítani a "piros" kanáriról, hogy nem roller ;) )

Jó pihenést kívánok Nektek hétvégére!

Feri

Hozzászólás 2007 nov. 9, 10:14 
Szia Almamag !
Köszönjük a nemesített képszerű változatod ! Árad belőled a pozitív életérzés !... :15:

Hozzászólás 2007 nov. 9, 9:25 
Szevasztok!
ez a méreg,nem a ciánkáli....írtam sokat,aztán kitöröltem :41: mert mindig előbbre jár a kezem mint a zagyam!!!
Szóval,elolvastam a cikket!!!! szeretnék pár szóval én is belebeszélni!!! :D

Többek között ez ragadott meg és kiemelten igaz:

"Tenyésztőtársaimmal számtalanszor tapasztalhattuk, hogy önzetlenül segít tenyészmadarak, eszközök beszerzésében, és rendelkezésre áll ha bármilyen kérdés merül fel madarainkkal kapcsolatban.

Akkor itt a magam példáját hoznám fel!!!!Ha doromboló nincs,soha nem jut eszembe újra a tenyésztés...én csak 1 madarat akartam,aki nekem fütyül !!! :47: Aztán beestem idre,és doromboló volt,aki lebeszélt narancssárga álmomról,és érvekkel alátámasztva meggyőzött a rollertenyésztés fontosságáról,na jó,lehet,nem volt túl nehéz dolga,azért a tradíció is mondhatni húzóerőnek némileg,de nem lett volna elég........viszont,ami nagyon meghatott,és még nem igazán hiszem,hogy van ilyen,az tényleg az önzetlenség,a segíteni akarás,ami itt kivétel nélkül mindenkiben megvan!!!!Voltam én tag a MEOE-ban,tenyésztettem anno kutyákat...voltam tag az MMOE-ban,mikor cicákat tenyésztettem!!! voltak keserű tapasztalataim,ott sajnos mind2 helyen a gáncsoskodást,rosszindulatot tapasztaltam!!!Azt hittem,nálunk már csak ez létezik,a gyengébb eltiprása!!!!Teljesen meghatódtam doromboló,Lajos,Csaba és bocs akit kihagytam,önzetlen segíteni akarásán!!!!azon,hogy befogadják az új tagokat,elmondanak olyan kis apró szösszeneteket,ami nekik természetes,nekünk meg ugye mennyit segít!!!! hisz ezekből áll össze a majdani munkánk egésszé!!!!Köszönöm Nektek,az összes itt jelenlevő nevében!!!
Azt meg,hogy a magazin ekkorát bakizott,a minimum,hogy a következő számban korrigálják a hibát!!!
Ma elutazom,asszem vasárnaptól leszek??? még nem tudom,Gabi nem sárgulni,sajna beteg az unoka,megyek kicsit pátyolgatni!!!

Hozzászólás 2007 nov. 9, 8:34 
Szia doromboló!
Olvastam a cikket,gratula.
Igazánn sajnállak a Téged ért "kellemetleség" miat.Biztos vagyok benne,hogy valahogy túl teszed rajta magad,ha nem is lessz könnyű.
Aki ilyen közel áll a természethez az nem rogyik meg holmi szerkesztök
miatt,bármennyire sértő is a téma.
Sok sikert a dalárdának,Neked jó egészséget.
üdv.:péter

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 nov. 9, 3:12 
Kösz Csaba!

És mégegyszer Béla és Feri: nagyon sajnálom hogy így sült el a dolog!

Vérlázító ez a trehányság! Arra sem méltó, hogy minősítsem!

Hozzászólás 2007 nov. 8, 23:36 
Köszönöm Kuzmi !
És köszönöm a Neubrand Gabinak is természetesen,...sokat jelent minden embernek ha sok sok éves munkáját elismerik... A Diszmadárban meg meggyalázták !...
Mégegyszer köszönöm nektek srácok !!!.... :17:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 nov. 8, 22:51 
Sziasztok,

Felraktam a Dorombolóról szóló cikket a főlapra azokkal a képekkel amikkel meg kellet volna jelenni a díszmadár magazinban is.

Jó olvasgatást mindenkinek.

Valódi név: Almamag

Hozzászólás 2007 nov. 8, 16:49 
Tiszteletem, Kolléga Úr! (Szintén zenész? :D )

Á, nem vetettek el, én itt vagyok, mindig olvasom a Fórumot, csak nem szeretek megszólalni, ha nincs érdemi mondani- vagy kérdeznivalóm, inkább olvasgatok, sokat tudok tanulni Tőletek!

Köszönöm a tartalmas választ, azt tudtam, hogy a hideget bírják - én is végigolvastam a teljes topikot, mikor beléptem köreitekbe, és egy kisebb könyvnyi anyagot ki is mentettem magamnak utólagos engedelmetekkel - csak a melegtűrésük is birizgálta a fantáziámat, jobb mindent időben megtudni, mint baj esetén utólag kapkodni. (Nem fogod elhinni, de egyre inkább azon agyalok, hogy hova férnének el a kalitok, ha mégis tenyésztésre adnám a fejem...ajjaj, mi lesz itt...)

Fénykép is lesz, kis türelmet kérek :).

Hozzászólás 2007 nov. 8, 16:17 
Szia Kollegina !
Már azthittem elvetettek ?!...Vagy az almamagot nem szokták vetni ? Ja ! Mi fogyasztók már kész oltványokat kapunk, csemete formájában !...
Na, szóval mi is a kérdés ?..Igen ! A nyári meleg árnyékban semmi gondot nem jelent a tartás de azért fürdőt hetente 2-3 alkalommal szoktam felrakni. Az üveges erkélyre valami fehér papírt ragasszál fel mert ott a melegházi hatás miatt nem 40 fok van hanem × 2 !?...Ha lesz időd akkor pödörj vissza a kötelező olvasmányra és akkor el fogsz ájulni, hogy a legjobbak szlovákiában a nyitott erkélyen tartják a tojókat 2-3 csak elején nyitott kalitkában hatosával egyben és sokszor a havat kell kikotorni a kalitból mert a tojók egymás hegyin hátán vannak, meg a jeget is ki kell néha cserélni vízre. A többi tenyésztő a padláson egy röpdében tartja télen a tojóit, ahol hó ugyan nincs, de a víz itt is befagy reggelre ! 12 fokban már költenek !...Rakjál már fel egy almamagot a fotók helyére !..

Valódi név: Almamag

Hozzászólás 2007 nov. 8, 14:20 
Sziasztok!
Kérdésem van! :)
Azt már tudom, hogy a madarak szoktatással és jó takarmányozás mellett remekül bírják az 5-10°C körüli hőmérsékletet (a tenyésztojók). Az jutott eszembe, hogy most nyáron voltak ezek a borzalmas melegek, 40°C körüli hőmérsékletek :shock: .
Hogy bírják a rollerek az ilyen időt? Alkalmaztatok valamilyen hűtést, vagy csak árnyék, sok ivóvíz és fürdő? Ventillátor? Hogy kotlanak, nevelnek ilyenkor a madarak?

Hozzászólás 2007 nov. 7, 17:35 
Válaszd az olcsóbbat,mert más jelentősége nincs !

Hozzászólás 2007 nov. 7, 17:00 
Lajos azt írta, hogy az anyaga műanyag, eloxált aluminium, nemesacél lehet.
Gondolom jó a műanyag. Vagy inkább az alumínium ajánlott?

Hozzászólás 2007 nov. 7, 16:16 
Igen, valóban ezt írtam, de most hogy 3,1-eseket küldött ez a "kuckós" ember meg aztmondanám, hogy ez talán jobb lenne !?...A 3 mm már száz éves leírás, de idő közben a madaraink meg már sokkal nagyobbak lettek tehát indokolt a kicsit nagyobb ....

Hozzászólás 2007 nov. 7, 9:46 
Még egy kérdés a gyűrűkkel kapcsolatban: Doromboló, ugye korábban azt írtad, hogy 3 mm-es kell a rollerekre?

Hozzászólás 2007 nov. 7, 8:58 
Szevasz Feri !
Te vagy az első aki felszólítás nélkül elkezdte olvasni a belépéshez kötelező olvasmányt !...Ezzel a figyelmemet és talán a többiekét is azonnal elnyerted ! Tudom hogy hosszú és egyre hosszabb az olvasmány de megéri. Az első fele tömör szakmaiság, ezért legalább a dorombolós írásokat olvasd el kérlek, a második fele a topiknak meg azért jó mert a szakmai vonal mellett ott van a humor ami igazi rolleres hangulatiság !
Mi még igazán balhézni sem tudunk, pedig néhány kisérletet tettünk rá, de az is mindig vigyorgásba ment át ! Meg vannak itt már elfészkelt és még kiadó "tojóink" is...Úgy hogy megy az élet - megy az élet kanizsára,. ..Ja, az a gőzős !...Szóval köszöntelek itthon !...Örülnék ha szép lassan befészkelnéd magad ! Lesz madár is a történethez ne aggódj... :08:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 7, 8:58 
Szia Feri !

Üdvözöllek és szívesen látunk az egész honlapon, bármely topikban.

Érezd jól magad közöttünk.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 215, 216, 217, 218, 219, 220, 221 ... 261  Következő