Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 24, 22:56 
Nimfanatikus írta:
Hogy is lehetne 6milliárd embert egybekovácsolni? ki kéne lőni mindenkit a marsra aztán kész.

Tetszett ez a beszólásod! :D Sajnos ez lenne a helyes út, bármennyire is morbidnak tűnik a dolog!

És tessék! Előttem írtak példákat, hogy nemcsak szépnek tűnő egyedeket adnak el, hanem betegeket is kiárusítják, mert nekik fontosabb a pénz, mint egy madár egészsége. És milyen árban adják?!

Sajnos ez ellen tényleg nem tehetünk semmit! Max annyit, hogy az általunk tartott madarakat a lehető legjobb körülmények között tartsuk és adjunk meg nekik mindent, amire szükségük van. De persze válogassuk ki a legjobb egyedeket, amelyeket tovább szeretnénk szaporítani és ne tartsuk meg a gyengébbeket, mert azzal ismét csak a madarak leromlásához lyukadunk ki.

A természet ezt el is végzi a maga sajátos és néha kegyetlen módján. Még jó, hogy az állatvédők nem fordulnak ellene! :D

Fogságban a legbetegesebb madarat is lehet tartani élete végéig, de ő már csak gyenge minőségű géneket fog átadni és így tovább a végső leromlásig, majd a "faj" kipusztulásáig. Durván ez lenne pár 10 éven belül, ha minden madarunkat megtartanánk.

Az a szomorú tény, hogy betegebb madarak könnyebb "létrehozni", mint egy egészségeset, ezért szükséges a szigorú kiválogatás.

De persze már megint elkalandoztam a sajátos kis elmémben, amit lehet, hogy nem kellett volna.

Na, mindegy! Nem akartam senki ellen beszélni és főleg nem olyasmiket állítani, amit mások hülyeségnek tartanak, de sajnos mégis sikerült.
Ez van, már nem fordíthatom vissza. Néha mondok (írok) olyan dolgokat, amit nehéz megérteni másoknak, ezzel tisztában is vagyok, csak néha írok és írok és írok, aztán hurrogás a vége, mert nem értik meg, hogy én hogyan is értettem, a dolgot! Pedig valós, reális események után írom ezt és nem csak azért, mert kitaláltam.
Megtörtént velem többször is és akkor megfogadtam, hogy nagyon utánajárok, hogy a madarak milyen körülmények között élnek és mindenről kifaggatom a tenyésztőt!

Hozzászólás 2010 jan. 24, 22:21 
Az az igazság h magunk alatt vágjuk a fát.
Az élő állattal való törödés és kereskedés mindig is buktatókkal volt kikövezve.
Csak úgy lehetne pontot tenni a dolog végére, ha azt mondanánk h minden fogságban tartott élőlényt ki kell irtani és ezentúl nem lehet tartani. Ez nyilván ellentmond a józan észnek és sok egyéb dolognak is, de azt meg kell érteni hogy az állatok megbetegszenek, ettől nem véd meg sem karantén, sem a vákumszoba semmi fityfene. Ez tény, teljesen egészséges élőlény majdnemhogy nincsen (mármint ugy értem h olyan ami a teljes életét betegség nélkül élte le) hiszen akkor el sem pusztulna :D

Viszont, nyilván beteg állatot eladni drága pénzen nemcsak etikátlan de veszélyes is, mindazon által, ha kakaskodunk valami olyan ellen ami óhatatlanul bekövetkezik, akkor hoznak egy olyan törvényt, hogyha beteg állatod van akkor letartóztatnak meg főbe lőnek és még más bajod is lesz, mert hozzá nem értő emberek állitják össze a dolgokat. Szóval én elhiszem hogy borzasztó dolog, de okosan kell lázadozni, mert dugába dől minden.

Igazából jót szólni, ma, Magyarországon az állatok védelmében NEM lehet. Vagy a tartásukat és tenyésztésüket lehetetlenítik el amivel arra a kevés természettel való kapcsolódásunkra is pusztaíító csapást mérnek, vagy nem tesznek semmit és akkor meg a tartók és tenyésztők cseszik el az egészet, mert valóban olyanok is csinálják akiknek nem kellene.

Ha az ember nem tartana háziállatot, és mindenki folyton a természetben keresné a "természetet", akkor mégis hány ember grasszálna az erdőben nap mint nap? több ezer. És akkor a vadon élő állatok szerintetek mit csinálnának? Rövid úton kihalnának. Gratulálok, ugy ahogy ezt sem veszik figyelembe a nagy állatvédő szervezetek (mivel megsugom ők a pénzre utaznak), úgy általában azokat a dolgokat sem amikkel homlokegyenest mást váltanak ki mint ami helyes volna, csak a nép meg szajkózza a hülyeségüket mert mennek a csorda után.

most komolyan, minek erről beszélni? Miért fáj mindenkinek az Isten komplexus? Ha nem más élőlényeken élik ki az emberek, akkor más emberen, vagy ami még rosszabb az értelmetlen természetkárosításban. Néha meg kellene tanulni mérlegelni, dehát azt nem lehet.
Hogy is lehetne 6milliárd embert egybekovácsolni? ki kéne lőni mindenkit a marsra aztán kész.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 24, 21:57 
Nimfanatikus írta:
Ezzel mondjuk nincs értelme vitatkozni, látszik a kereskedés szakmai hozzáértése.

Sajnos az igazán nagy baj az, hogy tenni sem lehet ellene semmit... :( Hiába születnek mindenféle (vitatott) törvények és rendeletek, ha nem lehet betartani és betartatni azokat.

Hozzászólás 2010 jan. 24, 21:55 
Warhawk írta:
Gyengébb idegzetűek ne olvassák tovább...

Szóval nekem sem kell messze menni... itt Bp-en egy "plázában" az egyik díszállat kereskedésben voltak tollhibás gyémántgalambok és fürjek. Valószínűleg ezek direkte félkoppaszra voltak kitenyésztve. Az árukat nem láttam, de láttam viszont néhány Gould Amandinát amit valószínűleg orvostan hallgatóknak árultak mert nem egyszerűen beteg voltak, hanem egyikük egyenesen haldoklott. Ezt a gubbasztó, borzas tollazatú madarat ami csukott szemmel kapkodva vette a levegőt árulták mindössze 10.000 Ft-ért. Ebben az összegben gondolom néhány egzotikus, ritka fertőzés ára is benne foglaltatik.

Sajnos az ár még nem garancia arra, hogy szép és egészséges madarat árulnak. Miért nem zárják be ezeket a helyeket? Jó kérdés... :(

Ezzel mondjuk nincs értelme vitatkozni, látszik a kereskedés szakmai hozzáértése.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 24, 21:52 
Gyengébb idegzetűek ne olvassák tovább...

Szóval nekem sem kell messze menni... itt Bp-en egy "plázában" az egyik díszállat kereskedésben voltak tollhibás gyémántgalambok és fürjek. Valószínűleg ezek direkte félkoppaszra voltak kitenyésztve. Az árukat nem láttam, de láttam viszont néhány Gould Amandinát amit valószínűleg orvostan hallgatóknak árultak mert nem egyszerűen beteg voltak, hanem egyikük egyenesen haldoklott. Ezt a gubbasztó, borzas tollazatú madarat ami csukott szemmel kapkodva vette a levegőt árulták mindössze 10.000 Ft-ért. Ebben az összegben gondolom néhány egzotikus, ritka fertőzés ára is benne foglaltatik.

Sajnos az ár még nem garancia arra, hogy szép és egészséges madarat árulnak. Miért nem zárják be ezeket a helyeket? Jó kérdés... :(

Hozzászólás 2010 jan. 24, 21:43 
Peace!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nimfanatikus 2010 jan. 24, 22:28-kor.

Hozzászólás 2010 jan. 24, 21:14 
huh!

szinhiba nélkül is lehet horibilis áron venni madarat! :):)
csak el kell menni egy Keszthelyi boltba! :):)
zebra pinty 2900 ft-os áron pedig nem is volt szinhibás , :D:D csak az eladó! :):)

Hozzászólás 2010 jan. 24, 21:00 
madaras86 írta:
Összefoglalva szerintem az általad képviselt felfogás a madarászás egyik nagy problémája.

Én ezt nem így látom! Ezt sértésnek veszem, mert még sosem mondta nekem senki!

Asszem nem kellett volna leírnom a véleményemet erről a dologról, hisz mindenki lehurrog! Legközelebb befogom a p..ám, ígérem és nem lesznek nézeteltéréseink!

Madaras: Amit te említesz az más! Természetesen nem fogom megvenni a kupecek által ajánlott olcsóbb és leromlott madarat.

Én nem erről beszélek. Hanem ha valaki kimondottan magas áron kínálja!
Mondjuk egy hullámost nem 1000-ért, vagy 1200-ért ad, hanem 2-3 ezerért!
Miért venném meg drágábban, ha ugyanolyan színűt, alakút, egészségi állapotút tudok venni olcsóbban, de nem kupectől, hanem egy normális tenyésztőtől!

De amúgy azt sem értem, hogy miért kell drágán adni egy új mutációt???

Akkor nem arról van szó, hogy mindenkinek a pénz a lényeg?

Ha nem ez lenne, akkor normál áron adná a lelkiismeretes tenyésztő a madarait, akármilyen színe is van!

Ez megint csak az én hülye felfogásom és biztosan orbitális nagy a baromság!

Sziasztok!

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 24, 20:09 
Üdv mindenkinek!

Tényleg sikerült felkavarnod az álló vizet Gyuri!
Azt hiszem elmaradt egy kérdés megválaszolása, ha jól néztem a hozzászólásokat, melyben Jancsi(madaras86) kérdezte tőled, hogy mit etetsz velük?

Szeretném megtudni mindenkitől, hogy mivel eteti a gerléit?
Nemcsak a magkeverékekre, hanem esetleges lágyeleség receptekre is kíváncsi lennék!
A másik dolog pedig az egésségvédelmükkel és a jó közérzetükkel kapcsolatos egyéb kiegészítők(vitaminok, fokhagymakivonat, ásványi anyagok stb. lenne a gyártó és készítmény nevekkel megjelölve!

Jancsi! Én tegnap összekevertem a nevelési magkeverékem:
50% muhar, 25% sárga köles, 10% vörös köles, 5% fénymag, 5% kendernag, 5% fehér cirok.
Bár ezt a keveréket csak márciustól fogják kapni!

Várom a ti hozzászólásaitokat a táplálással kapcsolatban!

Sziasztok!

Hozzászólás 2010 jan. 24, 17:57 
Ha még nem ismeri valaki ezt az oldalt, sok érdekes fotó is található itt a Gyémántgalambokról.

http://www.zebrafinch.com/DiamondDove/Dove.html

Hozzászólás 2010 jan. 24, 16:37 
Na ezek nem semmik! Ennyire világosakból lesz eladód?

Hozzászólás 2010 jan. 24, 14:21 
Zottan hozzászólását azért vitatnám miszerint a színmutáció egyenlő a színhibával, gondoljatok bele a fehér foltok pigment hiányról, a mutálódott színek pedig a pigmentek megváltozásáról árulkodnak. Ha valakinek őszül a haja nem fordul orvoshoz, de ha fehér foltok keletkeznek a fején akkor biztosan. A fehér galamb nem minden esetben pigment hiányos, mert nekem vannak olyan gyémántjaim amiknek látszanak a gyémántpöttyök és a szárnyon is a vörös folt halványan, ez a képen látszik. Ezzel madaras86 kérdésére is válaszoltam mivel a mintázottság megmaradt ezt nevezhetjük akár plusz extraként is ha tetszik. Örülök neki hogy ennyien hozzászóltatok a kérdésemhez, egyébként ízlések és pofonok kinek mi tetszik és ezért nem kell senkit elítélni. Az volt a szándékom hogy egy kicsit felkavarjam az álló vizet, úgy látom bejött. Kép Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gigor György 2010 jan. 24, 18:54-kor.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 jan. 24, 12:06 
Igen én is szeretnék tarka párt,és képes vagyok 2-3szorosát kifizetni. :P

Más..Ha sikerülne a tarka törpefürj kitenyésztése akkor azok is jóval drágábbak lesznek az elején.
Külföldi oldalakon sokat látni de nálunk még nemláttam.
Most ez a fő célom a törpiknél. :P

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 jan. 24, 11:58 
Zottan írta:
Ha beleszólhatok, mint nem gyémántos...

crayfish írta:
Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy a tarkaság tényleg mutáció vagy egy színhiba amit egyesek tovább tenyésztenek és rögzítenek állományokban.

Minden mutáció egy színhiba, amit egyesek továbbtenyésztenek és rögzítenek. ;)
Ha más értelemben beszélsz színhibáról, mint pl. a rizspintynél vagy a sirálykánál, az sem áll a tarka gyémántra, mivel a test felületének kb. fele fehér és ez a tarkaság kitétele a legtöbb fajnál.

Köszönöm a választ, most már értem. :)

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 jan. 24, 11:55 
Ha beleszólhatok, mint nem gyémántos...

crayfish írta:
Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy a tarkaság tényleg mutáció vagy egy színhiba amit egyesek tovább tenyésztenek és rögzítenek állományokban.

Minden mutáció egy színhiba, amit egyesek továbbtenyésztenek és rögzítenek. ;)
Ha más értelemben beszélsz színhibáról, mint pl. a rizspintynél vagy a sirálykánál, az sem áll a tarka gyémántra, mivel a test felületének kb. fele fehér és ez a tarkaság kitétele a legtöbb fajnál.

Nekem tetszik a tarka gyémánt is meg a vadas is, de egyiket sem tartom. Ha foglalkoznék ezzel a fajjal, valószínűleg lennének tarkáim és kifizetném értük a plusz pénzt, ahogy egy erősebb testű, érdekesebb színváltozatú zebráért is kifizetek.

Norbi, nem igazán értem a hozzászólásod... A Jani által kiemelt részt főleg nem... Szóval ha egy világbajnok postagalambot ajánlanak fel neked, de X ezerrel drágábban nem veszed meg, mert nem adsz többet egy szuper tulajdonságért??? Ugye milyen hülyén hangzik?

Gigor Györgynek: Minden új színváltozat magasabb áron cserél gazdát eleinte. Annak idején amikor bejöttek a feketepofájú zebrák, a legsatnyábbat sem lehetett 1500 Ft alatt megvenni, ezalatt a sima zebrák 3-500 Ft-os áron mentek.... Most már egy áron megy mind, mert elég széles körben elterjedt a feketepofájú is. Persze mindig lesznek akik az új színekben, változatokban a nagy lóvét látják meg először, de szerintem ők nem járnak erre a fórumra és nem fogják kifejteni az álláspontjukat. ;) Szerintem akik itt vannak és kedvelik a tarka gyémántokat, azok mind önmagáért kedvelik ezt a színváltozatot. Mert ugye, ízlések és pofonok...

Hozzászólás 2010 jan. 24, 11:55 
Inkább vásárolok drágábban olyan tenyésztőtől akit megismerek, látom a rendezett, normális tartási, tenyésztési körülményeket. Mint egy kupectől.

Hozzászólás 2010 jan. 24, 11:52 
Nekem is minden színben tetszik a gyémántgalamb kivéve az ezüst tarka hát szerintem az nem szép de többibe nekem is tetszik.De a kedvenc színem a sárga olyat majd szeretnék tartani a közeljövőben.Én is a Bana Jani véleményén vagyok inkább kiadok több pénzt egy madárért de szép tenyészképes madarat kapjak azért a pénzért és ne egy satnya madarat ami lehet nem éri meg a holnapot.De ahogy nézem a hozzászólásokat mindenkinek más a véleménye.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 jan. 24, 11:46 
Sziasztok! :D
Sajnos tényleg túlkínálat van gyémántból.
Már láttam 1000Ft/db-ját.Ők azok akik a mennyiségre mennek. :P
Számomra minden szin csodaszép.
Van már fahéj,vörös,barna,ezüst,kék,vadas,brill. :D
Ők igy egy nagy tarkaság számomra. :lol:

Hozzászólás 2010 jan. 24, 11:34 
Hát ez egy nagyon érdekes eszmefuttatás. Leszögezném, hogy nekem mindig is inkább az eredeti, vad színű madarak tetszettek. Gyémántban még tetszik a vörös, barna szín, de a abból is a sötétebb egyedek. Valaminek az árát mindig a kínálat és a kereslet aránya határozza meg. Az is egy dolog, hogy ki mennyit kér érte és egy másik, hogy ki mennyit ad érte.
A gyengébb egyedek felturbózása sajnos nem újkeletű dolog és szerintem ez nincs színhez kötve.

Hozzászólás 2010 jan. 24, 11:32 
Hozzászólásodból úgy tűnik sokat kell még neked ahhoz madarászni,hogy a háttérben lévő dolgokat elemezgethesd.

Hogy a tarka szín nem tetszik, abba nem fogok belekötni, ízlések és pofonok.

Viszont abba belekötnék, hogy miért drága a tarka. Azért, mert viszonylag még ritka, nem dominánsan öröklődik és egy évig etetem mire eléri a végső színét. Mindenki ilyen drágán adja, nem egyes tenyésztők árulják drágán. Majd szólj, ha tudsz tarkát venni mostanában 2-3 ezer Ft-ért.

"Sosem voltam az az ember, aki megfizet valamit, csak azért, mert egy szuper tulajdonsága, vagy szép színe van!
És mégpedig azért, mert aki eleve drágábban adja el az biztos, hogy a saját érdekeit nézi és nem a madaraiét! Például valószínűleg mindenféle cuccal tömi őket, hogy minél szebben nézzenek ki, de a háttérben egy gyenge madárról beszélünk! "

Remélem azért a szíved mélyén érzed, hogy ez ********************* . Finoman szólva orbitális nagy hülyeség. Ilyen felfogás miatt van annyi rossz minőségű madár az országban. Én úgy vagyok vele ,hogy inkább fizetek kétszer annyit egy madárért, de az legyen szép és nagy testű. Ez a mindenféle cuccal tömi.........., te jó ég:D Pl egy gyémánt gerlét mivel tömsz? Vagy egy papagájt mivel tömsz? Ne hülyéskedj már:)))))
Ha szétnézel az a jellemző,hogy a kupec behozza külföldről olcsón a madarat és leveri a tenyésztők árait. Ő zsúfolva tartja a madarakat, nem igazán érdekli mi van vele, de adhatja olcsón. A tenyésztő, aki mindent meg ad neki, 3-6m-es röpdében tartja a madarat, na ő el fogja kérni az árat, mert nincs más lehetősége, ha biztosítani akarja a madár sámára a megfelelő körülményeket. Vegyünk egy kecskepapagájt, én abban vagyok leginkább otthont. Tudsz venni gyönyörű nagytestű kecskét most 4.000Ft körül és tudsz venni "gyönyörű" fele akkorát már 2500Ft-ért. De ám legyen, vedd a 2500-ast, van amiben a miniatürizálás a cél;)

Összefoglalva szerintem az általad képviselt felfogás a madarászás egyik nagy problémája.

Norbi0131 írta:
Én személy szerint úgy vagyok a tarkasággal, hogy próbálom minél messzebbről elkerülni!

Először is nekem egyáltalán nem jön be egyik madárnál sem a tarka szín, sőt a galambféléknél kimondottan nem, mert szerintem nagyon csúnyák úgy!

Másodszor, pedig a borsos ára miatt sem nyúlnék hozzá! Sosem voltam az az ember, aki megfizet valamit, csak azért, mert egy szuper tulajdonsága, vagy szép színe van!
És mégpedig azért, mert aki eleve drágábban adja el az biztos, hogy a saját érdekeit nézi és nem a madaraiét! Például valószínűleg mindenféle cuccal tömi őket, hogy minél szebben nézzenek ki, de a háttérben egy gyenge madárról beszélünk!

Aki, viszont normális áron adja el a madarait, és mégis ugyanolyan szép színűek, az valószínűleg a madarakat tartja előtérben!

Ezt én így gondolom! Természetesen lehetnek eltérések az ilyen emberek között is, de a tűrhető határon belül!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 126  Következő