Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 28, 16:29 
Sziasztok!

Hasonlókat adok nekik mint Marcsi! Télen főleg alma és sárga répa reszelve. Amikor van (már) tyúkhúr akkor azt is kapnak. Reszelt sárga répát egész évben kapnak. Pihenő időszakban heti 3-4 alkalommal, költéskor minden nap kétszer.

Ha nagyon fontos, hogy meg igyák, akkor kb 4-5 órán át szomjaztasd őket. Aztán kapják meg a vizet, benne a "csodaszerrel". Akkor tuit, hogy "sokat" fognak belőle inni. Ezt lehet addig csinálni amég kell. /Ha van hozzá szived./ A madárnak semmi baja sem lesz.

Hozzászólás 2010 jan. 28, 16:25 
Egyébként lehet, hogy csak én akarok nekik most nagyon sok vitamint adni, de a doktornő eléggé hangsúlyozta, hogy most egy rövid vitamintúladagolást kell nalá csinálni, s nem elég vízbe tenni, meg ilyenek, hanem meg kell ennie!
Ennek ellenére kaptak a vízbe is (abból ittak), meg egy-két csipetet ettek, de minimálisat.

Most kicsit azon töröm a fejem, hogy a hímet elkülönítem egy időre a tojótól másik kalitkába, mert eléggé agresszív lett a lelkem... (nem bántja alapból, csak a kajától kergeti el többnyire (ami azért nem elhanyagolandó)... vagy több helyre rakok be nekik enni.)

Hozzászólás 2010 jan. 28, 15:23 
Sziasztok,

érdekelne, hogy ti télen hgyan szoktátok megoldani a zöld eleséget?

Én most elkezdtem csíráztatni nekik... Vettem Bioboltban magokat s elsőre a lucerna csírát kóstoltattam meg velük, nagyon ízlett, mohón tömték magukba. Kapnak répát is, meg almát is, de mint ahogy írtam 1-2 nappal ezelött, mégis vitaminhiányuk alakult ki.

Most sokat várok a csíráktól, mert ha valaki ismeri, ez nagyon gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban (kb. 300 Ft-ért vettem egy zacskó magot, ami a 2 papagájnak szerintem egy fél évre tuti elég...).
Meg mellette próbálom nekik adagolni a vitamint, amit a doktornő felírt nekik. Sajnos nemsok sikerrel, mert gyógyszer szaga van, és ha megérzik rajta, akkor nem kell nekik (csak egész kicsit tudok nekik beadagolni).

Hozzászólás 2010 jan. 28, 12:30 
Tudom! Én csak leírtam, hogy ha szaporítási tervei is vannak akkor, hogy kellene csinálni.
Írta, hogy készítenek két odut is, ami szintén kevés két párnak, mert legalább 3 kell.
Senki nem írta neki, hogy meg kell várni, hogy tenyészrettek legyenek!
Az 1.5 köbmétres röpdét azért írtam, mert ebben költetni is tudja őket! És nem kell kiengedni!
Nem árt először utána olvasni/kérdezni, csak aztán madarat venni!
Ja és a madarak igényeit mindig szem előtt kell tartani, ha gyereknek lesz ha nem.

Hozzászólás 2010 jan. 28, 12:08 
Szeretnék én is hozzá szólni!

Odut csak akkor rakjatok nekik, ha elérték már a 10-12hónapos kort. Próbálj úgy vásárolni, hogy esteleg az egyneműek legyenek tesók/rokonok. Két párat nem tanácsos közös röpdében tartani, ha költetni is akarjuk, mert a gyengébb pár állandó stressz hatás alatt van! Több pár esetén jobban elvegyülnek a madarak.
Ezért vagy egy pár vagy min 3 pár legyen egy közös röpdében. 3 párnak kb 1.5 köbméteres röpde megfelel. Ekkora röpdében már jól érzik magukat és nem szükséges kiengedni őket! Megkiméled a hajkurászástól a madarakat. Költés alatt egyébként sem lehet ki engedni őket!
Petrezsejem zöldjét én nem adok neki. Helyette kapnak tyúk húrt vagy saláta levelet. Arra kell figyelni, hogy ne legyen vegyszerrel szennyezet. Reszelt sárga répát is kapjanak heti 3-4 alkalommal.

Valódi név: Deér Zoltánné

Hozzászólás 2010 jan. 28, 11:56 
Warhawk írta:
deersz írta:
Kb. 1 hét után kezdjem a röptetést? És ha elsőre nem mennek vissza, fogjam be őket v hagyjam kint akár másnapig, amíg meg nem találják a kalitkát?

Egy hét - tíz nap, már elég, azalatt megszoknak. Vissza fognak találni, de ha mégsem akkor óvatosan fogd meg őket és tedd vissza. Ha "odakint" nem kapnak kaját akkor vissza fognak menni, az éhség nagy úr! :)

deersz írta:
Még egy kérdés. szabad petrezselymet adni, v nem? Valahol tiltják, valahol meg ajánlják.

Erről már én is hallottam mindenféléket. Én adtam nekik, de aztán annyira rám ijesztettek, hogy utána nem adtam. Mondjuk semmi bajuk nem volt tőle...

Hálás köszönet a segítségért! Majd megírom pár nap múlva az élményeket, esetleges problémákat! Minden jót!
Üdv. Szilvi

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 28, 11:46 
deersz írta:
Kb. 1 hét után kezdjem a röptetést? És ha elsőre nem mennek vissza, fogjam be őket v hagyjam kint akár másnapig, amíg meg nem találják a kalitkát?

Egy hét - tíz nap, már elég, azalatt megszoknak. Vissza fognak találni, de ha mégsem akkor óvatosan fogd meg őket és tedd vissza. Ha "odakint" nem kapnak kaját akkor vissza fognak menni, az éhség nagy úr! :)

deersz írta:
Még egy kérdés. szabad petrezselymet adni, v nem? Valahol tiltják, valahol meg ajánlják.

Erről már én is hallottam mindenféléket. Én adtam nekik, de aztán annyira rám ijesztettek, hogy utána nem adtam. Mondjuk semmi bajuk nem volt tőle...

Hozzászólás 2010 jan. 28, 11:25 
feketemarcsi írta:
Ha nincs odú, akkor van amelyik letojik egy sarokba, a párok odútól függetlenül is összeállnak, csak max. nem költenek. Nálam, mikor két pár volt együtt, ők röpiben laktak, de ha kijárhatnak, akkor kalitkában is lehetnek, vagy lehet venni ilyen szobai röpit, csak az nagyon drága, ha ügyes vagy, magad is össze tudsz dobni egy kis röpit a valamelyik sarokba.

A papik barátságosak, ha egészen fiatalok, akkor könnyen megbarátkoznak, azt nem szeretik, hogy megfogják őket, attól pánikba esnek, de ha megszelidülnek, akkor rászállnak a kézre, fejre, vállra és ezt általában idősebb korukban is megtartják.

Ha megszokták a helyüket és madárbiztossá tetted a helyiséget, csak a kalitban van kaja és víz, akkor pár nap alatt megszokják, hogy maguktól visszamenjenek.

Ha a gyerekek megtanulják az alapvető szabályokat, nem hiszem, hogy baj lenne, a hulik alapvetően kíváncsi természetű madarak és barátságosak.

Jó. akkor együtt lesznek. Ismerősünk tenyészti őket, remélem van neki különbőző családokból.. Csinálunk 2 odút is. Röpit férjem biztos tud csinálni, de sztem kiengedem őket a szobába, nincs különösebb veszélyforrás. Kb. 1 hét után kezdjem a röptetést? És ha elsőre nem mennek vissza, fogjam be őket v hagyjam kint akár másnapig, amíg meg nem találják a kalitkát? Gyermeikeim nagyon jók, velük nem lesz gond. Nagyon szeretik az állatokat és képesek a szabályok betartására.
Nagyon kedves vagy, h segítessz. Ne haragudj, h ennyit kérdeztem, de szeretném a legjobbakat a madárkáknak! Nekem volt gyermekkoromban több is, de már nemigen emlékszem.. :)

Hozzászólás 2010 jan. 28, 10:58 
feketemarcsi írta:
A tesók is képesek párba állni egymással, jobb lenne ha két tojó és két hím lenne külön családból, ha a két tojó egymással testvér az nem baj, csak akkor, ha majd a fiatalokból akarsz párba állítani.

A papik szeretnek kolóniában élni, lehet őket egy nagy helyre rakni, ha van elég nagy kalitka.

Köszi a gyors segítséget!
És ha nincs odújuk, akkor is párba állnak, ill. letojnak?
Mekkora legyen a kalitka?
Szerinted megszelidülnek idővel?
Mikortól lehet őket repteni esténként?
Különben 4 gyermekem részére lesznek a papik, remélem, szeretik a zsivalyt és a pörgést.... :)

Hozzászólás 2010 jan. 28, 10:08 
Sziasztok!
Sürgős válszra lenne szükségem. Ma délután veszünk 4 fiatal hullámos papagájt. Az lenne a kérdésem, hogy mi lenne nekik a megfelelő: 2 kalitka vagy egy nagyobba mind a négyet? Másik kérdésem, hogy ha 4 tesót veszünk, akkor ők tudják -e, hogy nem szabad pározniuk, vagy egyszerűen úgysem pároznak, ha nincs odújuk?
Várom szeretettel válszotokat!

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 jan. 27, 21:25 
Köszönöm.

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 jan. 27, 21:24 
imi89 írta:
Sziasztok.nem tudjátok véletlenül Monoron mikor lesz börze?

Szia.

Március 14 lesz börze.

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 jan. 27, 21:19 
Sziasztok.nem tudjátok véletlenül Monoron mikor lesz börze?

Hozzászólás 2010 jan. 26, 11:34 
Na most már tényleg nagyon irigy vagyok! :D

Nekem elég nyugodtak a madaraim. Volt egy másik kék hím is, ami elég pörgős életet élt! Ez az albínó nyugodtabb sokkal!

Hozzászólás 2010 jan. 26, 11:17 
Igen!

Tavaly augusztusiak kb. A hímet nem tudom, mert a börzén vette, ezért csak tippelni tudok.

A tojót meg tudom kérdezni, és meg is fogom majd, csak írni kell egy üzenetet neki. :)

Hozzászólás 2010 jan. 26, 10:34 
Ez sajnos így van! Az állatok mindig megérzik, ha valami rafináltság van!

A bizalmukat sajnos újra vissza kell szerezned, mert amint megfogtad őket oda is lett. Ez egy "madár felfogás", mert utálják, ha megfogják őket!

Én nem akarok semmi hülyeséget állítani, de szerintem csak vedlik és "változik" egy kicsit a madarad és azért hámlik a viaszhártyája is.

Máskülönben hogy változna meg a színe, ha nem levedlené az előző réteget?
Vagy ez hülyeség? :)

Én is már nagyon várom, hogy tenyésztésbe fogjam a hullámosokat, de még kell várnom legalább júniusig, amíg ezt megtehetem! :(

Pedig már olyan jó lenne fiatalokat látni az odúban...

Hozzászólás 2010 jan. 26, 9:48 
Reggel nekem is sikerült magam felbosszantanom, mert gondoltam a tegnapi dokis izgalmakra reggel éhesen kezdik a napot... Odatartottam a kezemben a reszelt répát, ilyenkor mindig elkezdenek versenyezni, hogy ki egyen többet. :)

Ma reggel meg akkorákat csípett az ujjamba.... éreztem belőle, hogy 'Vidd a francba, utállak'... A tegnapiért megkaptam a magamét. Erre csak egy kicsi kaját kaptak reggel, s este újra próbálkozok. Nem akarom nekik tálkába rakni, mert akkor az az első, hogy szétdobálja a hím miután evett, és nem is ő beteg... Nagy menet lesz megetetni velük már érzem...vagy kiveszem a vizüket és reggelente kicsi vízben eléjük teszem. Azt nem tudják szétszórni, s hátha megisszák, de valahogy ebben sem nagyon bízok, mert szerintem elég rafkósak ahhoz, hogy ha érzik azt a gyógyszeres szagot, inkább nem isznak...

Hozzászólás 2010 jan. 26, 9:10 
Hát az enyém nem egy nagyy zöldségevő.Gyakorlatilag a magon kívűl semmit nem hajlandó megenni.A multkor én is bekentem parafin olajjal,utána jobban nézett ki.Én jolovitit teszek a vizébe.Másképp nem tudom pótolni neki a vitaminokat.Az enyém még nem vedlik. A viaszhártyáján kívül nincs baja. Szépek a tollai.élénk is.

Hozzászólás 2010 jan. 26, 8:03 
Egyébként az enyémnek is kékesfehér a viaszhártyája, és olyan száraz. majd tényleg rakok fel este képeket, tegnap nem volt időm... Én abból gondoltam leginkább, hogy nem atka, mert a másik is elkapná, de neki szép a viaszhártyája. De nem volt sok ötletem.

Még érdekes lesz, hogy a vitamint hogy fogom velük megetetni, mert azt mondta a doki, hogy nem elég a vizébe tenni, meg kell ennie. A terv répa, beleforgat, megetet. Remélem menni fog, a kezemből megeszik. Tegnap este is adni akartam nekik, de nem nagyon kellett.... Gondolhatjátok volt riadalom. Kivettem a tojót elvittem dokihoz, ott is megfogták, hazahoztam, s egyúttal a hímnek is levágtam a körmét, mert a tojónak is le lett. Csak nem kopott úgy mint kellett volna. Nem volt sok étvágyuk, de nem tűntek mondjuk nagyon zavartnak sem. Tollászkodtak beszélgettek tovább. :)

Hozzászólás 2010 jan. 26, 7:56 
Igen voltunk doktornőnél.

Elsőre rávágta, hogy ha telefonon elmondom neki a panaszokat, biztos, hogy azt mondja atkás, de megvizsgálta, vett mintát a csőréről, nincs parazita fertőzése, tehát nem atkás. Máj problémája van szerinte, az okozhat a viaszhártyán elváltozásokat, és egy erős vitamint adott neki, ha jól emlékszem a foszfort emelte ki, hogy keveset kap. Beparaffinozta a viaszhártyáját, úgy vett mintát, szegény különösen 'csudán' nézett ki, mivel a csőre körül is kihullott már a toll valamennyire. Mikor megfogta is tiszta toll lett minden, még mindig nem állt meg a hullás, bár szerintem csökkent. Így megnyugtatott, hogy nem parazita, egy 3 hetes kúrát kell neki tartani ebből a vitaminból:

http://www.petdrogeria.hu/web/node/300

Nagyjából ennyit tudott ő is mondani.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 330, 331, 332, 333, 334, 335, 336 ... 422  Következő