Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Fórum szabályok

>>> Általános fórumozási szabályok <<<

Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 76  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2010 jan. 28, 18:05 
még elmondanám hogy a RÜBSEN vörös repce hétköznapi neve nálunk ,az ,vaj repce ,a másik neve meg káposzta repce. tisztelettel kari

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2010 jan. 28, 16:40 
Szép jó napot mindenkinek , van fekete repce , van vörös repce nagy repce és kicsi repce, általában a madarak a kicsi repcét szeretik, de abban is az édes repcét, . A Rübsen az vörös repce termesztik, Mind a két fajtát magyar országon, én mindig meg kóstolom a repcét ha tisztán veszek és ha keserű már nem is veszem meg. tisztelettel kari

Hozzászólás 2010 jan. 25, 16:43 
doromboló írta:
andré írta:
Rüpsen=Vajrépa mag.

De hol a francba lehet beszerezni ??... :shock:

Például az Andrééknál...
A németek a Rübsennel kevert kanárikeveréket adják mint Gesangkanari-nak valót. A mennyiségeket pontosan nem tudom, de sok van benn az tuti. :lol:

Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 25, 13:51 
ok köszi doromboló akkor majd úgy csinálok ahogy mondtad:)

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 jan. 25, 9:27 
andré írta:
Rüpsen=Vajrépa mag.

De hol a francba lehet beszerezni ??... :shock:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 jan. 25, 9:03 
Rüpsen=Vajrépa mag.

Hozzászólás 2010 jan. 25, 8:43 
Szia !
Nekem már mutattá többször is az osztrákok azt a fanyar töpörödött szart de én nem akartam idáig kinozni vele a madaraimat ! Ők meg persze azt mondják,hogy mi kinozzuk ezzel a rapsszal !?...Most meg, hogy a Wittman is leszólta a mi jóízű telt repcénket kezdtem el mozgolódni ebben az ügyben mert őszintén szólva nem igazán tudom,hogy hol "gyártják" ezt a répamagot, mert ez a rüpszen helyes fordítása...Felénk csak azt a májusban virágzó olajrepcét termesztik...De már azt is hallottam,hogy van a takarmány repce és az olajrepce !...Meg a nyári repce meg a nem tudom milyen másik repce...Volt olyan mezőgazdász haverom aki szerint ez mind ugyanaz és olyan is amelyik azt mond, hogy van az a másik is de már nem termesztik sehol, csak ezt a nagyszemű olajrepcét !...Na b...meg !...Most legyen okos az ember ! :41:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2010 jan. 25, 0:28 
doromboló írta:
André !Nyomozdd ki légyszíves,hogy mi a RAPS és a RÜPSEN között a különbség !?..Mert évtizedek óta nem tudom mi a franc ez...Azaz azt tudom,hogy a RAPSZ az a nyagy feketeszemű és jó dióízű repce de a RÜPSZEN mi a f.sz azt elképzelni sem tudom..azaz az osztrákok annak idején mutatták és mondták,hogy ez is egyfajta repce...ez kisebb és nem annyira fekete, hanem barnás vöröses de lehet majdnem tiszta fekete is csak sokkal kisebb ésfanyrabb ...Azt mondta a Wittmann mikor látta a szállítomba szórt keverék nagyszeműfekete repcéjét,hogy attól csak kiabálnak a madarak !...RÜPSEN kell !... :shock: :roll:

Szia,Béla!!!

Én ha jól tudom,két fajta repce van az egyik a káposztarepce a másik a réparepce.Én ha jól emlékszem,az ami jó az a káposztarepce és annak van jó íze gondolom akkor ez a "Rapsz"a másik az a réparepce de az keserű és a madarak se nagyon eszik(legalábbis a színkanárik) gondolom akkor ez lehet a "Rüpszen",de ezt nem állítom 100%,mert hogy a Wittman mit minek mond nem tudhatom,csak ez az én sejtésem amit leírtál,de lehet majd André kijavít mert neki megy a német.

Hozzászólás 2010 jan. 24, 22:26 
André !Nyomozdd ki légyszíves,hogy mi a RAPS és a RÜPSEN között a különbség !?..Mert évtizedek óta nem tudom mi a franc ez...Azaz azt tudom,hogy a RAPSZ az a nyagy feketeszemű és jó dióízű repce de a RÜPSZEN mi a f.sz azt elképzelni sem tudom..azaz az osztrákok annak idején mutatták és mondták,hogy ez is egyfajta repce...ez kisebb és nem annyira fekete, hanem barnás vöröses de lehet majdnem tiszta fekete is csak sokkal kisebb ésfanyrabb ...Azt mondta a Wittmann mikor látta a szállítomba szórt keverék nagyszeműfekete repcéjét,hogy attól csak kiabálnak a madarak !...RÜPSEN kell !... :shock: :roll:

Hozzászólás 2010 jan. 24, 22:18 
Szia !..
Nyugi ! Először szinte mindegyik tojó szétbombázza a fészkét de ha talál a rácsok közé bedúgva elegendő jó fészekanyagot akkor majd ő megépíti ! A hímet meg csak a toszira érdemes bennhagyni mert ha nagyon hülye szegény akkor a tojó alkotta szép kis fészkét is képes széthúzkálni,hogy adhasson ajándékot a leányzónak... :? Párzás: Késő délután berakod a hímet és reggel mikor mész dógozóba akkor kiveszed.
Általában este és reggeltörténnek meg a jópárzások...Napközben csak civakodnának, vagy azért mérges a fiú mert keveset kap,vagy a lány ugyanezért ! Ritkán sikerül egyforma vérmérsékletű párt találni... :shock: :wink:

Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2010 jan. 24, 14:06 
üdv mindenkinek! azt szeretném megkérdezni hogy van egy pár kanárim fel van a fészek nekik rakva még száraz fűszálakat is raktam nekik bele de a him mindig odamegy és az összeset kidobálja mondták hogy főtt tojást kell nekik adni hogy pározzanak de ez sem jött be szeretném szaporitani őket de valahogy nem jön össze sehogy pedig mindent kipróbáltam viszont etetni már láttam hogy etetik egymást! ha tudtok segitsetek hogy kell tenyészteni őket köszönöm:)

Hozzászólás 2010 jan. 21, 23:42 
feketemarcsi írta:
Nem volt beszáradva, nem törtek össze a hullámpapíron és még láttam, mikor a másodikat kiügyeskedte, ezért gyorsan meglámpáztam, de üresek voltak, amúgy teljesen normális súlyú és szerkezetű tojások, még csak a légkamra sem volt nagyobb bennük.

Képzeld, előtte nap, mielőtt kikeltek a kicsik, akkor is nagyon érdekesen viselkedett a tojó, behajolt a hasa alá és halkan csipegett, én azt hittem meg vannak a fiókák, de csak tojásokat találtam.

Akkor nagyon űgyes ez a tojó,tiszta tojásakrobata :35: ,végűl keltek is ki azokból a tojásokból valami?

Hozzászólás 2010 jan. 21, 13:39 
szaisztok, vagy 2 napra arra lettem figyelmes, hogy mikor a tojó lejön kajálni a fészekről, akkor a hím bemegy a helyére :D Ez mennyire szokásos viselkedés? Mondjuk nem ül úgy rá mint a tojó, ha jól látom. Nem fogja összetörni a tojásokat?

Hozzászólás 2010 jan. 20, 11:08 
Szia Orsály!

Köszönöm szépen az ötletet, megpróbálom.

Üdv.: Tünde :wink:

Hozzászólás 2010 jan. 19, 22:03 
feketemarcsi írta:
Képzeljétek el, tegnap nagyon érdekes dolgot láttam:

a sárga kis roller tojó a két ki nem kelt tojást (a két fióka vasárnap kelt) feltornászta a fészek szélére és kilökte. :shock: Egyébként nem voltak fiasak, mint kiderült. Benn akartam hagyni még pár napig, hogy a kicsik támaszkodhassanak rajta, de úgy látszik őnagysága másként látta a helyzetet. A másik tojók ezt sosem csinálták. :roll:

Marcsi,ez akkor szokott lenni,ha a tojás ki van száradva,mert ha a tojás lédús akkor nem tudja,legalábbis én ezt tapasztaltam.

Hozzászólás 2010 jan. 19, 21:20 
tündi393 írta:
Venni meg sajnos most nem tudok neki. Üdv.: Tünde

Próbálkozz a keres-kínál topiccal, írd be hogy "örökbefogadnál".... :roll: :wink: Vagy elcserélnéd, ha csak az a baj hogy nem énekel.... Nehogy aztán úgy járj mint én, aztán fuss este a Fressnapfba kalitot venni.... :oops: :roll: :P :wink:

Hozzászólás 2010 jan. 19, 19:59 
Kedves Orsály!

Köszönöm, hogy ilyen gyors reagálást kaptam kérésemre. Biztosan igazad van, de sajnos inkább a kisfiam ragaszkodna egy fiú kanárihoz, mert a lány nem énekel. Az osztálytársánál meg hallotta a hímet szépen énekelni. Azóta tetszik neki nagyon. Venni meg sajnos most nem tudok neki. Azért nagyon szépen köszönöm a válaszod.
Üdv.: Tünde

Hozzászólás 2010 jan. 19, 16:49 
Kedves Tündi!

Enegem annak idején jól "lehurrogtak", hogy azért vettem a kanárimnak társat, mert unatkozik. :oops: :roll:

Az enyémek is most külön vannak sajna, de szórakoznak a hintájukkal, próbálok minden nap más és más csemegét betenni, azzal is el vannak egy darabig, néha adok lehetőséget nekik a fürdésre, ilyesmi.

Persze félre ne érts, én pártolom a "tartsuk állatainkat párban"-felfogást,de sajna nekem is rá kellett jönnöm, hogy ez a kanáriknál nem mindíg előnyös. :oops: :?

Hozzászólás 2010 jan. 19, 14:53 
Kedves kanári tenyésztők!

Kisfiamnak van egy tojó kanárija fél éve. Szegény nagyon unatkozik. Ha valakinek van, vagy tud olyan hím kanárit, ami esetleg felesleges, akkor örömmel elfogadnánk. Mindegy a színe, csak egészséges legyen.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.: Vné Tünde

Hozzászólás 2010 jan. 19, 12:06 
Sziasztok!

Tartottam egy enrobioflox kúrát a kanáriknál ami 10 nap volt, ez 5 napja telt le, azóta kapják a laktifermet.
A kérdésem az lenne, h a tojók már nagyon bevannak indulva, összerakhatom a hímekkel, vagy az enrobioflox után meg kell várni a 10 napot? (úgy hallottam, h 10 napig terméketlenek a szertől...)

Köszönöm!
V.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1512 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 76  Következő