Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 31, 9:48 
Köszönöm.

Akkor ha egészséges, mi okozhatja, hogy a viaszhártyája nem olyan szép sima, mint a többi madárnak?

Hozzászólás 2010 jan. 30, 17:46 
Norbi0131 írta:
A lényeg, hogy egy évnél fiatalabb madárról van szó!

Ott a pont.

Hozzászólás 2010 jan. 30, 17:17 
A lényeg, hogy egy évnél fiatalabb madárról van szó!

Hozzászólás 2010 jan. 30, 15:39 
Szia, wisest!
A képeken nem látszik, hogy van-e a pupillája körül világos (sárgás) karika. Az ilyen színűeknek szokott lenni, és 5-6 hónapos korban alakul ki.

Hozzászólás 2010 jan. 30, 14:02 
De lehet, hogy már 6hónapos.

Hozzászólás 2010 jan. 30, 14:00 
Szia wisest!
Én még nem vagyok valami tapasztalt de szerintem olyan 3-4 hónapos.Ha tévedtem akkor bocsi!

Hozzászólás 2010 jan. 30, 10:21 
Sziasztok,
csatolok pár képet (linket) egy hullámosról, kíváncsi vagyok mit mondanátok a korát illetően. Egy fiatal madárról van szó, vagy éppen egy idősebb? A viaszhártyája az, ami nekem megtévesztő. De állítólag fiatal.

http://kepfeltoltes.hu/view/100130/K_p0 ... es.hu_.jpg

Valódi név: Deér Zoltánné

Hozzászólás 2010 jan. 29, 22:32 
megtaláltam az "új hozzászólás" gombot!! bocsi mindenkitől az idézetekért, ígérem, soha többet!!! :D

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 jan. 29, 22:16 
Szia deersz,

nem tudom az előbbi hozzászólásba hogy sikerült ennyi idézetet beraknod, de kiszedem mert nagyon zavaró.
Aki meg nem tudja miről van szó, majd visszaolvas :)

Hozzászólás 2010 jan. 29, 21:47 
Mindenképpen külön kerülnek. Igaz az, h így is legalább 60x40x40-es kell legyen a kalitka? Lehet valahonnan olcsóbban megkapni?
Amúgy már 1 naposak nálunk, lányom folyamatosan ott ül, ott tanul és eszik. Mára már 3 puszit ad a kezünkre. Amúgy egész nap csak ülnek mozdulatlanul. Ritkán csicseregnek. De minden hangra figyelnek, nagyon arik. Talán meg vannak illetődve... Raktam nekik egy darab mandarint a földre, de még nem cuppantak rá.

Hozzászólás 2010 jan. 29, 21:39 
feketemarcsi írta:
deersz írta:
feketemarcsi írta:
Lakásban nehézkes, szerintem egyszerűbb, ha két kalitkába teszi őket, ha költetni akar és kiengedi a madarakat repülni, de ez majd max. ősszel lesz náluk aktuális, mert a szelídítéshez egész fiatal madarak kellenek.

Másrész épp ezért jobb a kalitka, mert a röpdében nehéz lenne megszelidíteni őket, mert simán szanaszét repülnek.

Szia! Megvannak a madárkák, gyönyörűek és nagyon szelídek! Már az egyik puszit ad az ujjunkra. A többi is szépen figyelget bennünket, no meg lurkóim is őket... Nem félnek, együtt hintázgatnak, nem csiripelnek ijedten. Beraktam nekik répát, banánt, s benyúláskor sem repdestek össze-vissza! 2 helyről 2-2 papit hoztunk, és a tenyésztő is csodálkoztott, h ilyen barátságosak egyből! Sajni még nincs nagy kalitka, most nézegetem netet, hátha van használt olcsóbban.. Legalább 80 cm-est akarnék. Most egy kölcsön kapott kb. 45 cm-esben vannak.
Láttam, kissé megoszlanak a vélemények. Nem feltétlenül akarom pározatatni őket, ez a téma csak azért érdekel, h ha mégis kialakulna.. Úgy hallottam, akkor le is lehet válsztani őket egy válszfallal. Mindenképpen ki szeretném őket engedni, úgy még mélyebb lehet velünk a kontaktus, így nem szükséges röpde.

Szerintem lehet, hogy jobban járnál, ha vennél anyagot és magad csinálnál valami olyan helyet nekik, ami pont oda illik, ahová tenni akarod, akkora, amekkorát szeretnél és szerintem lényegesen olcsóbb és nem olyan nagy dolog megcsinálni sem.
Nálam a legtöbb ketrec, box, röpi az én művem. :wink:

Az idén szétszedtem a madárkákat páronként, mert a kolóniás tartásnál sajnos elég durva dolgokra is képesek, pl. kipakolni a másik fiókáit, vagy megölni őket, ha időközben úgy gondolják, hogy mégis inkább az az odú kéne. Ebből elegem lett és mentek páronként.

Eldöntöttük. Külön rakjuk őket. Párom nagyon ügyes, tudna csinálni, de azért mégiscsak szebbek a műanyag tálcásak a nappaliban... Azt meg -gondolom- nem lehet külön beszerezni... Vagy mégis? Csodáljuk őket, nagyon édik. A sárga állítólag fiú, mégis tök rózsaszín a csőre fölött. Ez lehetséges? Fiatalok ugyan, de már nem annyira, hiszen elérték a rendes nagyságukat. Majd megkérdem a tenyésztőt, h mikoriak, férjem volt értük, ő meg nem kérdezte. :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára deersz 2010 jan. 29, 21:53-kor.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 29, 15:19 
Szivesen, máskor is :wink:

Hozzászólás 2010 jan. 29, 14:09 
Köszönöm Tamás a megerősítést, jól esik ilyenkor... Mikor el vagyok bizonytalanodva...

Jó kis fórum ez, be kell vallanom nem vagyok nagy fórumozó, de több helyen voltam már azért, de egyik sem volt ehhez hasonló. Örülök, hogy ilyen jó csapat csatlakozott ehhez a fórumhoz. :)

Hozzászólás 2010 jan. 29, 9:16 
Szia deersz!

Akkor el kéne dönteni, hogy Te mit szeretnél?! Akarod-e őket szaporítani vagy sem?
Több madár esetén nehezebb a szelidítés, mert egymásra figyelnek és nem rád. Ettől függetlenül lehetnek "kezes" madarak, de függ a madár személyiségétől is.
Magán véleményem az, hogy madarat vagy párban vagy sehogy!
Ha szaporítani akarod őket, akkor viszint vagy páranként kalitkázod őket, vagy akkor kell az 1.5 köbméteres röpde min.

Wisest!

Jól tetted, hogy külön vetted őket. Maradjanak így addig amég a tojó rendbe nem jön. Lássák egymást, mert akkor nyugodtabbak.

Hozzászólás 2010 jan. 28, 22:32 
Nagy Tamás írta:
Persze, hogy leírom :D
Azért, kell több odu, hogy tudjanak választani. Minnél több lehetőségök van erre, annál kevesebb esély van a fészek dúlásra. Ami a gyengébbik fél komoly sérülését és esetenként a fiókákkal együtt a halálát is okozhatja, az erősebbe tojó! Szóval
Mivel két párat nem tartunk közösen(ha vannak szaporítási szándékaink) ezért 3 párra 5 db odut kell számolni. Lehetőleg ne azonos magasságban és ne egy felé nézzenek a odu /bejártok/. (Most valaki azzal fog jönni, hogy márpedig egymagasságban kell elhelyezni.) Nálam évek óta különböző magaságokban vannak felrakva, egymástól elfordítva.
Még mindig azt mondom, hogy két párral ne kisérletezz. Vagy a legjobb megoldás, ha két külön kalitban helyezed el őket. Ezzel sok lehetséges gondtól megkiméled magad, meg a madarakat. És elég a párankénti egy odu, de csak az egypáros rendszerben!!!
Nekem "sajnos" csak a koliniás "tenyésztésre" van lehtőségem. Négy évembe telt, mire eljutottam addig, hogy mostmár nincsenek(talán) agresszív tojók a kolóniában.
Remélem tudtam segíteni :wink:

Okés. Akkor külön kalikat veszünk. De nem érzik magukat jobban egyben?? Vagy mit szólsz ahhoz, h veszünk még egy párat? Így legalább férjemnek és nekem is lesz.. :Veszünk még nagyobb kalitkát. De akkor nem lesz még nehezebb a szelidítés? Bár nagyon szelídnek tűnnek. ) Melyik tetszik jobban?
Ma kivettem a levesből a főtt zellert és fehér répát. Mehet nekik?
Köszi a tanácsaidat!

Hozzászólás 2010 jan. 28, 22:05 
Na akkor még egy kérdésem lenne, lehet, hogy néha butaságokat kérdezek... A hímet ma külön raktam egy kisebb kalitkába, mert úgy ítéltem meg, hogy nem hagyja rendesen enni a tojót. Folyamatosan elzavarta a kaja mellől (Amikor a tojó mennt ma este is enni, a hím mindig odaugrott, s szegényen látom, hogy félve megy oda.... Szerintetek meddig tartsam külön, illetve jó, ha látják egymást, mert egymás mellett van a két kalitka? Természetesen menne vissza a helyére, de amíg a tojó nem jön rendbe, addig úgy gondoltam, hogy nem rakom vissza.

Hozzászólás 2010 jan. 28, 21:38 
Persze, hogy leírom :D
Azért, kell több odu, hogy tudjanak választani. Minnél több lehetőségök van erre, annál kevesebb esély van a fészek dúlásra. Ami a gyengébbik fél komoly sérülését és esetenként a fiókákkal együtt a halálát is okozhatja, az erősebbe tojó! Szóval
Mivel két párat nem tartunk közösen(ha vannak szaporítási szándékaink) ezért 3 párra 5 db odut kell számolni. Lehetőleg ne azonos magasságban és ne egy felé nézzenek a odu /bejártok/. (Most valaki azzal fog jönni, hogy márpedig egymagasságban kell elhelyezni.) Nálam évek óta különböző magaságokban vannak felrakva, egymástól elfordítva.
Még mindig azt mondom, hogy két párral ne kisérletezz. Vagy a legjobb megoldás, ha két külön kalitban helyezed el őket. Ezzel sok lehetséges gondtól megkiméled magad, meg a madarakat. És elég a párankénti egy odu, de csak az egypáros rendszerben!!!
Nekem "sajnos" csak a koliniás "tenyésztésre" van lehtőségem. Négy évembe telt, mire eljutottam addig, hogy mostmár nincsenek(talán) agresszív tojók a kolóniában.
Remélem tudtam segíteni :wink:

Hozzászólás 2010 jan. 28, 21:16 
Nagy Tamás írta:
Tudom! Én csak leírtam, hogy ha szaporítási tervei is vannak akkor, hogy kellene csinálni.
Írta, hogy készítenek két odut is, ami szintén kevés két párnak, mert legalább 3 kell.
Senki nem írta neki, hogy meg kell várni, hogy tenyészrettek legyenek!
Az 1.5 köbmétres röpdét azért írtam, mert ebben költetni is tudja őket! És nem kell kiengedni!
Nem árt először utána olvasni/kérdezni, csak aztán madarat venni!
Ja és a madarak igényeit mindig szem előtt kell tartani, ha gyereknek lesz ha nem.

Neked is köszönöm a jó tanácsokat!
Amúgy nagyon sokat utánaolvastam, és úgy nőttem fel, h évekig volt hullámosunk, no meg mókusom a szobámban, tengeri malacaim és kutyáim. Mamám papagáját pedig meg is tanítottuk beszélni! Mikor mamám meghalt, magunkhoz vettük Gyurcit férjemmel.. Viszont kettőnél több soha nem volt és nemigazán találtam meg ezekre a kérdésekre a választ sehol, ezért mertem érdeklődni. Azt külön kiemeltem egyébként, h az állat az első. Ha nem így lenne, nem akarnék ilyen professzionálisan eljárni... Nem akarok szaporítani, de ha megtörténik, szeretném nekik a legjobbakat.. Miért kell 2 párnak 3 odú? Megköszönném, ha megírnád!
Üdv: Szilvi

Hozzászólás 2010 jan. 28, 21:07 
feketemarcsi írta:
Lakásban nehézkes, szerintem egyszerűbb, ha két kalitkába teszi őket, ha költetni akar és kiengedi a madarakat repülni, de ez majd max. ősszel lesz náluk aktuális, mert a szelídítéshez egész fiatal madarak kellenek.

Másrész épp ezért jobb a kalitka, mert a röpdében nehéz lenne megszelidíteni őket, mert simán szanaszét repülnek.

Szia! Megvannak a madárkák, gyönyörűek és nagyon szelídek! Már az egyik puszit ad az ujjunkra. A többi is szépen figyelget bennünket, no meg lurkóim is őket... Nem félnek, együtt hintázgatnak, nem csiripelnek ijedten. Beraktam nekik répát, banánt, s benyúláskor sem repdestek össze-vissza! 2 helyről 2-2 papit hoztunk, és a tenyésztő is csodálkoztott, h ilyen barátságosak egyből! Sajni még nincs nagy kalitka, most nézegetem netet, hátha van használt olcsóbban.. Legalább 80 cm-est akarnék. Most egy kölcsön kapott kb. 45 cm-esben vannak.
Láttam, kissé megoszlanak a vélemények. Nem feltétlenül akarom pározatatni őket, ez a téma csak azért érdekel, h ha mégis kialakulna.. Úgy hallottam, akkor le is lehet válsztani őket egy válszfallal. Mindenképpen ki szeretném őket engedni, úgy még mélyebb lehet velünk a kontaktus, így nem szükséges röpde.

Hozzászólás 2010 jan. 28, 19:08 
Sziasztok!

Télen répán és almán kívül lehet adni reszelt nyers sütőtököt vagy céklát, illetve kelbimbót és narancsot (félkarikára vágva). Szokott lenni a boltokban enyhén fonnyadt saláta akciósan, ezt legalább 24 órára egy vödör tiszta vízbe áztatom, közben legalább 3-szor lecserélem a vizet. Szárítás után ehetik. Vitamintartalma nem hiszem, hogy sok van, de nagyon szeretik! :-) Én meg imádom nézni, ahogy 20 huli szétmarcangol egy egész fej salátát! :-D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 329, 330, 331, 332, 333, 334, 335 ... 422  Következő