Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 2, 21:46 
Nagy Tamás írta:
Helló Norbi!

Meg van még az a madár(egyébként eladó :wink: ). Holnap vagy 7végén csinálok róla képet.
Olvastam az "összefoglalódat" amit csináltál. Jó lett :55: :55: .
Abban is le van írva, csak nem tudtam így megfogalmazni, ezért leegyszerűsítettem, hogy megnyugtassam Dujut, nem halucinál :lol: .

Köszönöm szépen Tamás! :oops:

Várom a képet!

Duju! Én szerintem is tojó,így a képet nézve! :)

És még azt vettem észre, mintha sárga arcú lenne ő is! Ami azt jelenti, hogy két mutáció kombinációja. A piros szeme miatt ino változat, a sárga arca miatt, pedig sárga arcú, így creamino-nak hívják.

Kicsit bonyolultabb ez a változat. Felmenőit nem ismered véletlenül (színek)?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 2, 20:48 
Helló Duju!

Szerintem is tojó!

Hozzászólás 2010 feb. 2, 20:42 
Norbi, Tamás köszönöm szépen, megnyugodtam egy kicsit...

Ja és szerintem tojó a Hótehénke, de ha valaki ezekből a képekből meg tudja mondani, akkor köszi előre is.

megpróbáltam képeket csinálni, nem is lett annyira rossz, a sárgát tökéletesen lehet látni, és egy igen pici helyen a kéket is.

csatolom: bekarikáztam a színeket az első képen. (hogyan kell képet feltölteni?)

http://picasaweb.google.com/EdinaUjvary ... 8547096946

http://picasaweb.google.com/EdinaUjvary ... 2949603634

http://picasaweb.google.com/EdinaUjvary ... 0121449794

http://picasaweb.google.com/EdinaUjvary ... 9014768178

Hozzászólás 2010 feb. 2, 20:04 
Helló Norbi!

Meg van még az a madár(egyébként eladó :wink: ). Holnap vagy 7végén csinálok róla képet.
Olvastam az "összefoglalódat" amit csináltál. Jó lett :55: :55: .
Abban is le van írva, csak nem tudtam így megfogalmazni, ezért leegyszerűsítettem, hogy megnyugtassam Dujut, nem halucinál :lol: .

Hozzászólás 2010 feb. 2, 19:32 
Nagy Tamás írta:
Szia Duju!

Szerintem jól látod a szineket :wink: !
Albínó madarakom előfordul a kékes beütés, sőtt az enyhe sárga is megjelenhet.

Nekem van egy szürke, sárga arcú madaram. Mostmár, hogy kivedlett inkább zöldes szürkének mondanám, minden esetre tetszetős a színe (számomra). Nagyon sokat változott a szine, a fiókakorihoz képest.

Akkor ő egy "második típusú sárga arcú" mutációt hordoz magában! Érdekes egy szín lehet a tiéd a szürke alapszíne miatt.

Kétféle sárga arcú mutáció van a hullámosoknál. Egyik, amikor marad a kelési szín, a másik, amikor (kék alapszínnél) vedlés után tenger kék színű lesz a madár (sárga pigment kerül a tollakba).

Valószínűleg a tiéd a második típushoz tartozik csak nem kék színnel, hanem szürkével. :)

Hozzászólás 2010 feb. 2, 19:25 
dujuor írta:
Sziasztok!

Megint segítséget kérek.

Van ugyebár az albínó hullámos papagájom. Nos elbizonytalanodtam...van ilyen szín?:

A madár fehérnek tűnik. A feje most már inkább sárgás, de nagyon-nagyon halvány. Ha a kék hullámosom mellett áll, akkor olyan, mintha a combja és a pocakja nagyon halványan kék lenne, inkább csak sejtem, vagy sejteni vélem. A fején és a szárnyain látszik a mintázat. Fehér a fehéren (a szárnyán), de látszik. A pofiján a pofafolt (hogy hívják?) is látszik. A szeme vérpiros, nyáron született, a szemgyűrűje még nem jött elő, illetve csak nagyon ritkán látszik.

Van ilyen szín, vagy én vagyok teljesen hülye és vak? Normális képet nem tudok csinálni róla, mert csak mobiltelefonom van, igaz nem rossz kamerával, de nincs rajta makró, és tényleg annyira halványnak látom a színeket, hogy már azon gondolkozom, hogy visszatükröződés. De nem csak azon a combján látom a kéket, ami a kék madár felé van, hanem a másikon is.

Segítség...

dujuor

Vicces volt, amit olvastam és, ahogy leírtad! :D

Egy nemhez kötött ino színről van szó, azért látod benne a kékes beütést!

Ez normális. Ha nem nemhez kötött az albínó szín, akkor nincs benne kékes árnylat és tényleg hófehér az egész madár.

Hím, vagy tojó? De, mintha már írtad volna valahol, hogy hím. Akkor az összes albínó utódja tojó lesz! :D

Hozzászólás 2010 feb. 2, 18:44 
Szia Duju!

Szerintem jól látod a szineket :wink: !
Albínó madarakom előfordul a kékes beütés, sőtt az enyhe sárga is megjelenhet.

Nekem van egy szürke, sárga arcú madaram. Mostmár, hogy kivedlett inkább zöldes szürkének mondanám, minden esetre tetszetős a szine(számomra). Nagyon sokat változott a szine, a fiókakorihoz képest.

Hozzászólás 2010 feb. 2, 18:27 
Sziasztok!

Megint segítséget kérek.

Van ugyebár az albínó hullámos papagájom. Nos elbizonytalanodtam...van ilyen szín?:

A madár fehérnek tűnik. A feje most már inkább sárgás, de nagyon-nagyon halvány. Ha a kék hullámosom mellett áll, akkor olyan, mintha a combja és a pocakja nagyon halványan kék lenne, inkább csak sejtem, vagy sejteni vélem. A fején és a szárnyain látszik a mintázat. Fehér a fehéren (a szárnyán), de látszik. A pofiján a pofafolt (hogy hívják?) is látszik. A szeme vérpiros, nyáron született, a szemgyűrűje még nem jött elő, illetve csak nagyon ritkán látszik.

Van ilyen szín, vagy én vagyok teljesen hülye és vak? Normális képet nem tudok csinálni róla, mert csak mobiltelefonom van, igaz nem rossz kamerával, de nincs rajta makró, és tényleg annyira halványnak látom a színeket, hogy már azon gondolkozom, hogy visszatükröződés. De nem csak azon a combján látom a kéket, ami a kék madár felé van, hanem a másikon is.

Segítség...

dujuor

Valódi név: Valasek Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 2, 14:59 
koszi a segítséget Nyuzilla!

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 feb. 2, 12:32 
Tamás akkor félre értettük egymást.
köszi a segítséget.

Hozzászólás 2010 feb. 2, 10:50 
Sziasztok!

Nem haragszok én senkire! Azt hiszem Amaryl leírta, hogy miért nem kezdtem el előről leírni, de megtaláltam és "bemásoltam", hogy ne kelljen Gánor0000-nak megkeresni.

Egyébként csak érdekelne, hogy imi89-miből vette, hogy én haragszok rá? Mert szerintem semmi olyat nem írtam.

A hullámsok már az első tojáson megkotlnaka, de legkésőbb a másodikom. Minden esetre ne vedd el a tojásokat. Nyugodtan ülje végig az inkubációs időt.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 2, 10:39 
De amit mondtál meg hirtelen az jutott eszembe h szinte mindennap olvasok mióta megvannak a madarak.Csak itt én kíváncsi vok a tapasztaltabbak véleményére és itt valamit megkeresni egy adott témában elég nehéz és sok idő,pláne ha nem sok ideje van az embernek.
De télleg akkor semmi harag meg minden nélkül elnézést kérek.
Csak még annyi h olvasatom szerint az első v második tojás után kotlik meg.......de ez nem feltétlenül azt jelenti h a 3.tojás után már nem ülhet el.
Gondolom van olyanra is példa h később ül rá,pláne ha tapasztalatlan a szülőpár....

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 2, 8:25 
Köszi szépen.
Megértem amit írtál és elhiszem h fárasztó ez a sok kérdés,emiatt ne haragudjatok.
Ez a kimentés eszembe sem jutott.Nem rossz ötlet:)
Mégegysze köszi.

Hozzászólás 2010 feb. 1, 22:09 
imi89 írta:
Sziasztok.Ma megjelent a második tojás is az oduban az egyik huli páromnál,de nem hinném h a második tojás után automatikusan el is ült.
Az baj h esetleg még nem ült el?Ez az első költésük.
Remélem azért a kicsik érkeznek majd.........Vagy ne várjam?

A legjobb amit tehetsz, hogy ellátod őket megfelelő táplálékkal, és hagyod, hogy az ösztöneiknek megfelelően viselkedjenek! Ha akarja ráül, ha nem kotlik meg, nem ragaszthatod oda. :-) Ha első költés, akkor ne vedd el tőle a tojásokat, akkor is ülje végig, ha nem fias. Persze a remény hal meg utoljára, Te pedig a várakozás 18 napjában végigböngészheted a topikot, és kimentheted egy .doc fájlba azokat az információkat, amire úgy érzed, hogy még szükséged lehet! :wink:

Hozzászólás 2010 feb. 1, 22:04 
Valasek írta:
Sziasztok!Lenne pár kérdésem,ha valaki lenne olyan szíves válaszolhatna rá:)4-nappal ezelott ajándékba kaptam egy hullámost,szépen berendeztem a kalitkáját csengo,furtos koles, hinta,stb... Eleségnek kevert kolest vettem neki voros,és barna kolesbol áll, ma csináltam neki lágyeleséget,de hozzá sem nyúlt tojást kis babapiskotát kevertem ossze, most csíráztatok búzát nemtudom azt lehet e neki adni??? sárga répát is már kostoltattam vele,almát is de semmi csak a koles és a furtos koles miért van ez? jah alomnak pedig vettem ilyen papírlapok és homokkkal,apró kavicsokkal van behintve ez megfelel??? nemnagyon találtam rendes homokos almot itt felvidéken sajna:(,és világos kék szinu a csore felett szóval akkor fiú lenne igaz?:)
Ezen kívul ajánlanátok nekem valamiket??? nagyon szelíd amúgy a kicsike már simán ul most is itt mellettem az asztalon megse szólal szegényke:)korát honnan tudom meg?

udv Gábor

Szia!
Új eleség megszerettetésénél fontos a fokozatosság. A legfontosabb az alma lenne, a következőképpen kezdd: minden nap ugyanarra a helyre, az etetőtál mellé vagy külön etetőbe tegyél neki egy szelet almát. (A maradékot edd meg, neked se fog ártani! :-)) Megpróbálhatod vékonyan mézzel bekenni, nálam bevált az új csemegék bevezetésénél.
A lágyeleséget próbálhatod úgy, hogy vékonyan megszórod a tetejét a szokásos magkeverékkel, ekkor akaratlanul is belekóstol, és rákap az ízére. A hatás fokozható, ha este elveszed előle a magot, és reggel egyből az új kaját kapja, az éhség nagy úr! Ezt lehetőleg felügyelettel, ha egy-két órán belül nem eszik, adj neki magot!

Alomnak a lehető legrosszabbat választottad: arra a homokkal beszórt lapra nem szívesen száll le a madár, annak a célja karomkoptatás lenne, csak szerencsétlen madárnak a finom kis talpát is ugyanúgy csiszolja. Azt állítanám rá egy csiszolóvászonra mezítláb, aki kitalálta!
Vegyél egyszerű, illatosítatlan macskaalmot (Tescoban kapható, 10 kg, sokáig elég lesz), ezt szórd vékonyan a kalit aljára. Ez felszívja a nedvességet, ürüléket, szagtalanit, nem szükséges olyan gyakran takarítani, én két hetente cserélem teljesen, és közben 2-3 naponta szedem ki a koszos, ülőrúd alatti részeket. A macskaalom összecsomósodik, ahol nedvesség éri, nagyon praktikus!

Csíráztatott búza mehet, csak vigyázz, nehogy megpenészedjen, jól át kell mosni a csíráztatás alatt többször is! Van erre megfelelő topik itt, majd ha ráérsz, olvasgass. :-)

Most már befogom, mert belefáradtok az olvasásba! :-D

Hozzászólás 2010 feb. 1, 21:32 
Imi89!! Tamás nem haragszik Rád,És senki nem haragszik itt senkire!!! csak Tamás ezt már párszor itt a topikban leírta,és szerintem Neki is az a véleménye nagyjából,ami nekem! Csak ő udvariasabb annál,hogy kifejtse,én meg nyersen őszintén leírom amit akarok mondani!!! de nem rosszindulatból,és nem haragból!!! csupán segítő szándékkal!!!!!

Hozzászólás 2010 feb. 1, 21:29 
Én csak azt nem értem,ha valaki tenyésztésre "vetemedik",miért nem vesz legalább annyi fáradságot,hogy utána olvasson a dolgoknak??? Nem kötözködni akarok,viszont komolyan kérdezem!!!! Hogy ne menjünk messzire,itt annyi minden le van már írva,hogy ezeket figyelembe véve,akár neki is lehet állni,és eredményes is lehet a tenyésztés,persze,csak ha nem sajnálja rá a fáradságot,aki nekiáll!!! de ha még visszaolvasni is lusta?????? Persze van hogy kevés az idő,egyebek,de ha az ember állatot tart,bármilyet,ahhoz is kell idő,rengeteg!!!!
Nem azt akarom mondani,hogy ne kérdezzetek! én is kérdezek,és itt sokan szintén,de utána is nézünk a dolgoknak,és ami már párszor le van írva,azt visszakeressük és elolvassuk!!!Hogy mást ne mondjak,pl.mielőtt a roller kanári tenyésztésébe fogtam,addig meg sem kaptam a tenyésztőtől a madarakat,amíg a több100 oldalas irományt el nem olvastam róla itt a neten!Azóta is abból a tudásból "élek",mint ahogy itt is végigböngésztem a topikot!Nagyon sokan fordítanak,külföldi szakkönyveket,és nem rejtik tudásukat véka alá,leírják,hogy a kezdőknek könnyebb legyen,csak el kell/ene / olvasni!Senkinek nem fog kárára válni,ha kicsit utánanéz annak,amit csinál! Most lehet utálni,de ha megfogadjátok a tanácsomat,az csak hasznotokra válik! és merő jóindulatból írtam!Aztán az olvasottakat meg lehet vitatni persze,és el lehet mondani a tapasztalatokat!!!!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 1, 21:18 
Tamás!
Te haragszol rám?
Vagy nem értem h esetleg mért nem válaszoltál.....mert ha vmi rosszat mondtam azért elnézésedet kérem,legyen az bármi.

Hozzászólás 2010 feb. 1, 20:24 
Gábor0000

Koloniás tartásnál azért, kell több odu, hogy tudjanak választani. Minnél több lehetőségök van erre, annál kevesebb esély van a fészek dúlásra. Ami a gyengébbik fél komoly sérülését és esetenként a fiókákkal együtt a halálát is okozhatja, az erősebbe tojó! Szóval
Mivel két párat nem tartunk közösen(ha vannak szaporítási szándékaink) ezért 3 párra 5 db odut kell számolni. Lehetőleg ne azonos magasságban és ne egy felé nézzenek a odu /bejártok/. (Most valaki azzal fog jönni, hogy márpedig egymagasságban kell elhelyezni.) Nálam évek óta különböző magaságokban vannak felrakva, egymástól elfordítva.
Még mindig azt mondom, hogy két párral ne kisérletezz. Vagy a legjobb megoldás, ha két külön kalitban helyezed el őket. Ezzel sok lehetséges gondtól megkiméled magad, meg a madarakat. És elég a párankénti egy odu, de csak az egypáros rendszerben!!!
Nekem "sajnos" csak a koliniás "tenyésztésre" van lehtőségem. Négy évembe telt, mire eljutottam addig, hogy mostmár nincsenek(talán) agresszív tojók a kolóniában.
Remélem tudtam segíteni

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 1, 20:17 
Sziasztok.Ma megjelent a második tojás is az oduban az egyik huli páromnál,de nem hinném h a második tojás után automatikusan el is ült.
Az baj h esetleg még nem ült el?Ez az első költésük.
Remélem azért a kicsik érkeznek majd.........Vagy ne várjam?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332 ... 422  Következő