Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 49  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 11, 9:58 
Azt azért cáfolnám, hogy a méret még egy pár kacagónak is kevés!
Szerintem bőven elég, nekem is kb ekkorában vannak és semmi gondjuk, nagyon vidámak! De tény, hogy egy nagy röpdében jobb lenne, de ez is tökéletes! Nálam tavasszal meglesz a röpde, de Tom is nyugodtan tarthatja őket ott!

Hogy pintyek és egyéb lakók számára elég-e, azt már nem merném biztosra mondani...

Ezek csak a saját véleményeim!

Zsolt

Hozzászólás 2010 feb. 7, 14:51 
És azért azt tegyük hozzá, hogy akkora kalitka méret még egy pár kacagónak sem elég, hisz ők nagyok és kell nekik a mozgás!

A kacagóknak röpde való és nem kalitka az én véleményem szerint! A pintyek jól meg lesznek benne. Itt csak a méretre értem, a fajok közti versengésről nem tudok mit mondani.

Számomra egy akkora röpde egy gyémántgerle párnak való.

Hozzászólás 2010 feb. 7, 14:50 
Ha bárkinek kérdése van tartással és tenyésztéssel kapcsolatban akkor PÜ!
szín kitenyésztésben nem tok segíteni de másban igen

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 7, 10:41 
Sziasztok!

Abban az estben lehet őket együtt tartani, ha költetni nem akarod őket! Csak azért lehet problémád a költési időszakban, mert rizsek
"tuti" szét huzzák a gerlék fészkét, mivel ők is a dúrvább fészekanyagot részesítik eőnyben!

Hozzászólás 2010 feb. 7, 0:46 
Szia Tom!
Igen, lehet együtt tartani a gerlékkel pintyeket, hiszen a pintyek ha teszel fel nekik odút, akkor abban fészkelnek és költenek!
Nem fogják zavarni egymást... Még ha agresszív is lenne a gerle, akkor sem tud kárt okozni a pintyekben, hiszen sokkal fürgébb madarak! Szóval nyugodtan tarthatod őket 1 kalitkában!
Roland

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 6, 23:25 
Helló!
Egy pár kacagó gerlém van. 110*50*100 cm-es kalitkában. Zebra- és rizspintyeket lehetne együtt tartani velük, hogy költsenek is? 1-1 párra gondoltam.

Hozzászólás 2010 feb. 6, 12:42 
Most te csak gúnyolódni jöttél ide, vagy segíteni a kérdezőt? :evil:

Hozzászólás 2010 feb. 5, 12:27 
"és mindig csak a tojó tojik tojást."

Ez igen érdekesés fontos megfigyelés!!!! :D :D :wink:

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 5, 11:04 
Sziasztok!

Csak érdekességként!
Ma reggelre kikelt az idei év első madárfiókája nálam! :D
A kacagó gerle páram csemetéje, etyke szegénykém, mert a tesója még tojás korában kipottyant a fészekből!
Kiváncsi vagyok megmarad-e?

Ha lesz egy kis időm, írok egy pár külfödi kacagó gerlékkel foglalkozó honlap címet!

Üdv, Laczkó Tomi!

Hozzászólás 2010 feb. 4, 20:52 
Tudsz ajánlani oldalt, ahol vannak ezzel kapcsolatban informűciók?

Hozzászólás 2010 feb. 3, 18:18 
Na ez egy jó kérdés!

Nem tudom, hogy van-e valaki, aki ennyire belement a kacagók színöröklődésébe, de én arra tippelnék, hogy senki.

Próbálj meg külföldi honlapokon és fórumokon keresgélni, mert sok infó van ott!

Gondolom a pöttyök alatt a tarkát érted csak narancs színváltozatban...

Én csak arra tippelnék, hogy kellenek tarkák és narancs színűek és ezeket kell kombinálni. Persze nem az első generáció fogja kidobni az eredményt, de valamelyik biztosan! :D

Hozzászólás 2010 feb. 2, 19:36 
Hello!

Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet kacagógerlét kitenyészteni úgy, hogy vörös pöttyöset hozzon? :)

Hozzászólás 2010 jan. 19, 18:52 
Üdv Norbi!

Nem veszem okoskodásnak, de egyenlőre nincs velük gond, és bár nem mértem, de szerintem nincs olyan hatalmas ingadozás, mivel reggelente is még langyos a vizük, amit kiöntök előlük...

De majd elválik... Viszont sokáig nem lesznek így, mert tavasszal készítek nekik egy nagy röpdét, ahol szinte kolóniát akarok tartani...

Zsolt

Hozzászólás 2010 jan. 16, 18:09 
Most sokat gondolkoztam, hogy vajon mit írjak, hogy ne tűnjön okoskodásnak! :D

Arra jutottam, hogy szerintem nem biztos, hogy nagyon egészségez ez, hogy a fólia rajtuk van és amikor a nap oda süt, akkor jó meleg van náluk, hisz így sokkal nagyobb hőmérséklet ingadozásban van részük.

A gerléknek nem kell fólia télen, mert ők már aztán simán kibírják anélkül is.
Ez személyes tapasztalat!

Lehet, hogy neked úgy tűnik, mintha hú de jó lenne a madaraknak, de ők nem élik meg ugyanígy. Jobb lenne, ha huzatmentes lenne a helyük, de ne melegedjen fel amikor a nap oda süt.

Még egyszer megemlítem, hogy ez az én szerény véleményem! És nem beleszólni akarok a technológiádba, csak tanácsot adok!

De várjuk meg mások véleményét is!

Hozzászólás 2010 jan. 16, 17:54 
Hi,

Nekem kint vannak az udvaron, szél védett helyen...
Annyit trükközök, hogy ilyenkor télen nagyon vékony, átlátszó műanyagfóliát tűzök köréjük rajzszeggel! Így mikor odasüt a nap, az üvegház hatás miatt kellemes klímájuk van! Egyszerű és nagyszerű megoldás és ők is élvezik!

Zsolt

Hozzászólás 2010 jan. 16, 16:51 
Szia!

Neked hol vannak a gerlék? Fűtött helyen, vagy kint?

Csak azért kérdezem, mert ilyen intenzíven tojnak...

Hozzászólás 2010 jan. 16, 12:57 
Sziasztok!

Rég nem írtam, gondoltam most beszámolok!
Nos, az induló 7db gerlémből immáron 11 van, amiből 5 nálam kelt, nincs egy éves még! A 7 madaramból egy párt sikerült kialakítanom, tőlük van az 5 utód. 2 hímemet elcseréltem egy tenyésztővel egy elvileg tojó madárra október körül, de ő még nem produkált semmit, kiváncsian várom a tavaszt! Minden esetre a fiú elfogadta, akivel összeraktam!

Az 5 fiatalomat illetően szerintem 3 lány biztosan, de lehet hogy van egy negyedik is! Mire alapozom?
Az első három madárkát leválasztottam annak idején egy kalitba, ahol ma már hat db tojás van... Így gondolom, hogy mindhárman lányok! Az első tojás tegnap előtt, a második tegnap reggel lett meg, viszont mostanra már 6 db van! Alóluk rendszeresen marok szám dobálom ki a tojásokat, de most már tudom, hogy mért! Eddig azt hittem csak kettő lány közülük!
A 4. akire gyanakszom, ő még testvérével együtt a szüleinél lakik :D Viszont a két fiatal közül az egyiket kicsit megkopasztotta az apa... Szerintem ő a fiú és rivalizálnak... Emiatt gondolom, hogy a másik leányzó... Ja, és itt is van tojás, amin ülnek a szülők!

Röviden ennyi a történetem!
Ha valakit érdekel gerle Nagykanizsán, vagy Nagykanizsa-Pápa vonalon, az keressen nyugodtan! Komoly bajban vagyok elhelyezés ügyben...

Zsolt

Hozzászólás 2010 jan. 5, 19:03 
Akkor szerintem cseréld le a tojót, vagy a hímet, hátha jövőre lesz valami, De ők nem igazán akarnak olyan helyen költeni.

Ahogy már írtam nem biztos, hogy a tojó szeretne szaporodni ekkora helyen, nem úgy, mint az anyja. Nem biztos, hogy ugyanazokat a viselkedési formát örökölte!

De ne becsüld alá a gerlék teljesítményét a tollazattal kapcsolatban, hisz minden galambnak olyan selyemtollazata van, de mégis iszonyat erősek és kitartóak!

Én még kintre is kiengedtem az egyik hímemet a szabadba, hogy kirepülje magát! És mindig visszajött!

Hozzászólás 2010 jan. 5, 12:49 
Értem.Sajnos egyelőre nincs kertes lakásom,nem tudok nagyobb helyet biztositani.Hetente tőbbször kiengedem őket a lakásba,mindig visszaszállnak a kalitka tetejére,úgyhogy nincs velük gond,gyorsan meg tudtam erre szoktatni őket.
Azért szokatlan nekem ez a költéssel kapcsolatban,mert a szülei a tojónak ugyanekkora helyen gond nélkül költöttek.Minden olyan egyszerüen ment,több kisgerlém is lett,persze nem tudtam megtartani őket.Azt valóban nem tudom a him mekkora helyen volt előtte,valószinü nagyobban,mert tenyészőtöl vettem.Viszont nem egy repülőbajnok,mert selyem tollazatú és ugye azok gyengén repülnek.
Köszi a jótanácsot!

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2010 jan. 4, 20:57 
Sziasztok!
Ha viszont a kitelepítés mellett döntesz, azt ne most csináld, mert az eddig bent tartott madarak nem fogják bírni a kinti viszonyokat. Ha tavasszal kirakod őket és ott vannak télig, akkor már nyugodtan kint telelhetnek.
Egyébként én is egyetértek Norbival, a kis hely miatt nem költenek.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 49  Következő