Valasek írta:
Sziasztok!Lenne pár kérdésem,ha valaki lenne olyan szíves válaszolhatna rá:)4-nappal ezelott ajándékba kaptam egy hullámost,szépen berendeztem a kalitkáját csengo,furtos koles, hinta,stb... Eleségnek kevert kolest vettem neki voros,és barna kolesbol áll, ma csináltam neki lágyeleséget,de hozzá sem nyúlt tojást kis babapiskotát kevertem ossze, most csíráztatok búzát nemtudom azt lehet e neki adni??? sárga répát is már kostoltattam vele,almát is de semmi csak a koles és a furtos koles miért van ez? jah alomnak pedig vettem ilyen papírlapok és homokkkal,apró kavicsokkal van behintve ez megfelel??? nemnagyon találtam rendes homokos almot itt felvidéken sajna:(,és világos kék szinu a csore felett szóval akkor fiú lenne igaz?:)
Ezen kívul ajánlanátok nekem valamiket??? nagyon szelíd amúgy a kicsike már simán ul most is itt mellettem az asztalon megse szólal szegényke:)korát honnan tudom meg?
udv Gábor
Szia!
Új eleség megszerettetésénél fontos a fokozatosság. A legfontosabb az alma lenne, a következőképpen kezdd: minden nap ugyanarra a helyre, az etetőtál mellé vagy külön etetőbe tegyél neki egy szelet almát. (A maradékot edd meg, neked se fog ártani!

) Megpróbálhatod vékonyan mézzel bekenni, nálam bevált az új csemegék bevezetésénél.
A lágyeleséget próbálhatod úgy, hogy vékonyan megszórod a tetejét a szokásos magkeverékkel, ekkor akaratlanul is belekóstol, és rákap az ízére. A hatás fokozható, ha este elveszed előle a magot, és reggel egyből az új kaját kapja, az éhség nagy úr! Ezt lehetőleg felügyelettel, ha egy-két órán belül nem eszik, adj neki magot!
Alomnak a lehető legrosszabbat választottad: arra a homokkal beszórt lapra nem szívesen száll le a madár, annak a célja karomkoptatás lenne, csak szerencsétlen madárnak a finom kis talpát is ugyanúgy csiszolja. Azt állítanám rá egy csiszolóvászonra mezítláb, aki kitalálta!
Vegyél egyszerű, illatosítatlan macskaalmot (Tescoban kapható, 10 kg, sokáig elég lesz), ezt szórd vékonyan a kalit aljára. Ez felszívja a nedvességet, ürüléket, szagtalanit, nem szükséges olyan gyakran takarítani, én két hetente cserélem teljesen, és közben 2-3 naponta szedem ki a koszos, ülőrúd alatti részeket. A macskaalom összecsomósodik, ahol nedvesség éri, nagyon praktikus!
Csíráztatott búza mehet, csak vigyázz, nehogy megpenészedjen, jól át kell mosni a csíráztatás alatt többször is! Van erre megfelelő topik itt, majd ha ráérsz, olvasgass.

Most már befogom, mert belefáradtok az olvasásba!