Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 6, 21:10 
Gumisember írta:
mások azt írták hogy náluk például a hullámosok habzsolják a szépiát, takarmánymeszet, stb. talán nálam sem ártana ha kicsit csipegetnének belőle. Nyáron és ősszel amíg be nem álltak a fagyok minden nap volt előttük zöld (többféle) de gondolom azért lemerülnek a tartalékaik. Bár eddig a 36 madárból egy sem betegedett, vagy hullott el a nagy hidegekben (-17) sem, úgyhogy jó kondiban vannak.

Akkor tényleg jó kondiban vannak. Esetleg mint extra megoldás (ha csakugyan kellene az az extra kalcium) akkor próbáld meg a vízben oldott Calcium Columba-t:

"A hagyományos készítményekkel szemben a madarak szervezetébe kerülő Calcium Columba kalciumtartalma közel 90 %-os hatékonysággal szívódik fel."

Mivel nincs rossz íze, így ha isznak - bejut a szervezetükbe. Amúgy a sima kalcium borzasztó rossz hatásfokkal szívódik fel, tehát ha habzsolják akkor is csak egy egészen kis része kerül hasznosításra. Mondjuk ezt a megoldást csak a hirtelen fellépő kalcium hiány pótlására szokás alkalmazni (vagy a költési/fióka nevelési időben).

Hozzászólás 2010 feb. 6, 20:20 
Warhawk írta:
Norbi0131 írta:
Viszont, ha már rengeteg madaram lesz, akkor én is valami olcsóbb megoldást fogok kitalálni, ami koptatja a csőrüket és a kálciumot is fedezi a csontjaikban! Mondjuk a gipsz... :)
Nem tudom, de ha tényleg sok madarad lesz, akkor lehet inkább megéri a takarmányboltban is kapható háztáji szárnyasoknak szánt kalciumos-vitaminos kiegészítőt megvenni (Univit B vagy Nutrafort 3, ezek vannak 3-5 kilós kiszerelésben is), van bennük vitamin és rengeteg kalcium. Csőrkoptatónak meg valami keményet vagy csak sok faágat, fenyőtobozt... :)

Ezeket a kiegészítőket (vagy hasonlókat) én is ismerem, de a gondom az hogy rá sem bagóznak. Bár Norbi0131 írta hogy valszeg a madarak tudják hogy mi kell nekik és azért nem fogyasztják mert nincs rá szükségük és ez szerintem is így lehet, de szeretném ha a madaraim a legjobb ellátásban részesülnének és ezért zavar a dolog. Lehet, hogy egy kicsit túllihegem, de mivel mások azt írták hogy náluk például a hullámosok habzsolják a szépiát, takarmánymeszet, stb. talán nálam sem ártana ha kicsit csipegetnének belőle. Nyáron és ősszel amíg be nem álltak a fagyok minden nap volt előttük zöld (többféle) de gondolom azért lemerülnek a tartalékaik. Bár eddig a 36 madárból egy sem betegedett, vagy hullott el a nagy hidegekben (-17) sem, úgyhogy jó kondiban vannak.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 6, 17:57 
Norbi0131 írta:
Viszont, ha már rengeteg madaram lesz, akkor én is valami olcsóbb megoldást fogok kitalálni, ami koptatja a csőrüket és a kálciumot is fedezi a csontjaikban! Mondjuk a gipsz... :)
Nem tudom, de ha tényleg sok madarad lesz, akkor lehet inkább megéri a takarmányboltban is kapható háztáji szárnyasoknak szánt kalciumos-vitaminos kiegészítőt megvenni (Univit B vagy Nutrafort 3, ezek vannak 3-5 kilós kiszerelésben is), van bennük vitamin és rengeteg kalcium. Csőrkoptatónak meg valami keményet vagy csak sok faágat, fenyőtobozt... :)

Hozzászólás 2010 feb. 6, 17:49 
Szerintem, ha mérgező anyagot nem tartalmaz és megeszik és még tele is van kálciummal, akkor bajuk nem lehet belőle, csak a javukat szolgálja!

Most, amíg még csak ennyi madaram van a nimfának szépia van bent, de kivettem, mert 1 hét alatt szétrágta volna az egészet. Majd máskor újra beteszem.

Hozzászólás 2010 feb. 6, 17:36 
Valószínűleg igazad van, csak eddig nem jöttem rá, hogy miért van az hogy néha kell nekik néha nem. Ezek szerint nem rögzítem kellően mindig. A 'gipszből' készült cucc nálam jobban fogyott, csak attól tartok ha itthon készítek akkor valami bajt csinálok. Vagy az annyira nem spéci cucc?

Hozzászólás 2010 feb. 6, 17:36 
Sziasztok!

Én sem adnék nekik abból az ampullás kálciumos dologból, nehogy valami bajuk legyen!

Maradj akkor a takarmánymésznél! De a madarak úgyis tudják, hogy nekik miből mennyi kell!

Ha nálad nem eszik annyira, akkor nincs is rá szükségük! ez az egyetlen egy dolog, amit akkor is esznek, ha életükben sosem ették több évig és egyszer csak eléjük rakod! Mert "tudják", hogy mi az és, hogy "mire jó"!

Nálam még zeolit van bent nekik, ha akarnak, akkor esznek belőle!

Hozzászólás 2010 feb. 6, 17:22 
Szia!
Én olyan ampullás izét nem adnék neki, nehéz adagolni, a túl sok sem jó. Próbáld inkább a takarmánymésszel megszórni a lágyeleséget, mintha megsóznád a tetejét.
A szépiát jól kell rögzíteni, az enyémek nem nyúlnak hozzá, ha billeg, ha meg jól odakötöm, ledarálják egykettőre.

Hogy ne legyen minden happy: a fiataljaim rondán vedlenek, most éppen a fejüket vakartatják véresre egymással.. :-(

Ja, a gipsz (?) izére rá se néz egyik se, fűzfaágon koptatják a csőrüket.

Hozzászólás 2010 feb. 6, 17:17 
Sziasztok!

Van az a csőrkoptató aminek csak a formája hasonlít a szépiára. Miből van az? Gipszből? Mi van ha én öntök itthon olyat, ha tényleg gipsz? Másik dolog: hiába van előttük a takarmánymész, szépia meg ilyenek, egyáltalán nem fogyasztják. Szerintem nem megoldott a kalcium bevitelük. Arra gondoltam, hogy van az ampullás kalcium amit a darázscsípéskor szoktunk meginni. Jó lenne az a madaraknak a kajába keverve??? Vagy az csak emberi fogyasztásra van?

Hali!

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gumisember 2010 feb. 6, 17:31-kor.

Hozzászólás 2010 feb. 3, 22:41 
Na azért ne túlozz, hogy ekkora tapasztalat!

Van tapasztalatom, de nem sok! Még a java rész hátra van!

Az az igazság, hogy minél többet tudsz, rádöbbensz, hogy mégis mennyire keveset is tudsz!

A legalapabb dolgokat megtanulod sec-perc alatt a papagájtenyésztésnél, de később jelentkeznek olyan problémák, amit nehéz lesz megoldani és akkor fog meglátszódni, hogy mennyire kitartó az ember!

De mint mindennél, a madaraknál is a türelem a legfőbb segítségünk! Ha ez nincs meg, akkor hiába is próbálkozunk! A másik a kitartás!

Mindkettő nagyon fontos és elengedhetetlen, ahhoz, hogy tenyésszük a madarakat!

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 feb. 3, 22:34 
Csak azért kérdeztem h ekkora tapasztalat és ilyen fiatalon :D Ez tök jó.
Utánna már láttam a profilod......

Hozzászólás 2010 feb. 3, 22:32 
Szívesen!

Na erre nem tudom a választ! :D

De miért érdekes ez neked? 22 vagyok, de a profilomon is el tudod olvasni, asszem kiírja, vagy a honlapomon.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 3, 22:29 
Kérdeznék egy személyeset.....Hány éves vagy?
És köszi a válaszokat :D

Hozzászólás 2010 feb. 3, 22:26 
Nem kell feltétlenül pontos időrendhez kötni mindig a tojásrakások menetét.
Lehet, hogy holnap jön a következő, vagy ennyi volt egyenlőre és a legközelebbi költésnél próbálkozik többel. Majd kiderül.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 3, 22:22 
És olyan létezik h ma kellett volna elméletileg a 3 .tojást raknia ,de még mikor kint voltam olyan fél8 felé nem volt csak 2. Lehet h holnap még tojik v lehet olyan h csak 2-őn ül?
Nekem mind1 lenne csak kikeljenek és egészségesek legyenek.
Köszi a gyors választ. :D

Hozzászólás 2010 feb. 3, 22:19 
Nem hülye kérdés! :)

A tojó szó szerint végigüli az időt, viszont mozgolódik bent eleget és néha-néha kimegy üríteni, nyújtózkodni, enni és inni, tollászkodni, vagy akár fürdeni.

Ekkor hosszabb ideig is kint lehet, ami nem probléma, mert sokáig kibírják a tojások és még jót is tesz vele, mert a hőmérséklet változás miatt nyomáskülönbség jön létre a tojás belseje és a kinti levegő között, ami a gázok vándorlását idézi elő a héjon keresztül, így oxigén juthat be és széndioxid szabadulhat ki.

Ha van egy szupi kis méretű lámpázód, akkor elég a tojások "alá" behelyezni és látható az érhálózat, de a biztosabb, ha magad veszed ki és vizsgálod meg. Egy hét múlva már nézheted, mert akkorra már biztosan van benne valami!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 3, 22:07 
Sziasztok lenne egy szokásos hülye kérdésem :D
Azt h a tojód elült az még nem azt jelenti h még a kicsik ki nem kelnek addig ki sem jön az odubol ugye?
Mert sztem az fizikai képtelenség lenne 18-21 napot végig ülni!? Am hálistennek kotlik a tojóm egyenlőre 2 tojáson.
Azt h fias a tojás azt mennyi idő múlva látod meg rajta? Csak akkor lehet megállapítani ha kiveszed a fészekből?

Hozzászólás 2010 feb. 3, 20:32 
Én is ezen agyalok egy ideje :-)
Mindenképpen kék sorozatú madár kellene, hogy a sárgaarcú változat jól látható legyen.

Hozzászólás 2010 feb. 3, 18:12 
Na most jól fel tetted a "találós kérdést"! :D

Olyan színt kell választanod, amelyeknél gyakori, ha egyszerre jelenik meg a madáron, azaz ugyanarra a génre kerül a két mutáció.

Ilyenek például az ino és opalin keresztezések, vagy a spangle X opalin; ino X spangle;
ino X fahéj;

Azért írtam több inot, mert a te madarad is az.

Minden nemhez kötött mutációval párba teheted, ha még "cifrább" színt szeretnél és nehéz lehessen megállapítani, hogy végül is melyik mutációhoz tartozik. :D

Viszont, amilyen könnyen kereszteződik két szín, ugyanolyan könnyen szét is válhat a következő generációknál.

Hozzászólás 2010 feb. 2, 23:43 
A hátán is látok kék homályt, pont úgy mint az apjának (ugyanez a szín, csak 1000x halványabban). Egyre jobban tetszik ez a kis gyilkos dög.

Ajánljatok valami hím-et mellé, ami színben hozzá passzol, és ilyen kis rajzolatlan színes kis porzsákokat eredményez. Azt hiszem megtartom. Max nem rakok törpefüttyöt mellé, a "hajlamai" miatt. Lehet egyánltalán olyan hímet találni hozzá, ami nem "egyszerű" színt fog eredményezni?

duju

Hozzászólás 2010 feb. 2, 22:53 
Norbi0131 írta:
Kicsit bonyolultabb ez a változat. Felmenőit nem ismered véletlenül (színek)?

Dehogynem. Képről meg tudom mutatni őket, és a testvéreit is, mert már nincsenek nálam.

anyja:

http://picasaweb.google.com/EdinaUjvary ... 5525970674

apja:

http://picasaweb.google.com/EdinaUjvary ... 2341511058

Egyik testvér:

http://picasaweb.google.com/EdinaUjvary ... 5006378770

Másik testvér:

http://picasaweb.google.com/EdinaUjvary ... 8390639170

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 325, 326, 327, 328, 329, 330, 331 ... 422  Következő