Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 10, 10:22 
Sziasztok!

Crayfish szerintem is tojó az hogy kopasz a nyaka, feje az is erre utal, nálam is volt rá példa míg kisebb helyen voltak a hím állandóan üldözte és véresre verte a tojó fejét.

A dajkagalamb igen szerintem jó én is alkalmazom, de igazából nálam a gyémántgalamboknál elvétve kell.
Viszont amiket tenyésztettem Kiskunfélegyházit ott külön állomány dajkára volt szükség a rövid csőr miatt.

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 9, 21:05 
Sziasztok!

Akkor a dajkásítással kapcsolatban én is nyilatkoznék!
Ez egy elég régi keletű dolog és szakkifejezés a galambászatban a műtojások mellett.
Én is a gyakorlatban, úgymint ahogy Gyuri írta, akkor variálok a fiókákkal, ahol szemmel láthatóan elmarad az egyik fióka a másiktól, tehát az egyik fészekből elveszem a gyengébbet és áthelyezem egy másikba, ahol hasonló a helyzet, így az egyik fészekben két erős madár cseperedik, a másikban két gyengébb, de ezzel a tenyésztői beavatkozással kiegyenlítettük az erő viszonyokat és lehet, hogy megmentünk egy gerlefiókát, ami esetlegesen elpusztulhatott volna, ha nem dajkásítjuk!
A következő dolog, ha mikor észrevesszük, hogy a fiókák nem fejlődnek rendesen(hiányos a begytartalom), mert vannak nem jól nevelő párok is, ilyen esetben is el lehet helyezni az egyik fiókát!
Tavaly volt egy tarka párom, fiatalon kerültek hozzám és az első költésükkor nem a saját fiókáit nevelték, mert kicseréltem egy vadszinű pár tojásaival! Jó döntésnek bizonyult, mert a tarka madarak, csak az egyik fiókájukat etették, így a másik fióka elpusztult. Viszont tenyésszempontból jó lépés volt a csere, mert a bevált dajkapár szépen felnevelte mindkét számomra értékesebb tarka fiókát! Sajna ennél a tarka párnál tavaly minden költésénél dajka pár segítségét kellet, hogy igénybe vegyek, mert csak egy fiókát tudtak rendesen nevelni.
Érdekes volt még egy tapasztalat, mikor az egyik dajka páromnál a saját fiókái keltek, a kelésükkor úgy nézett ki, hogy nem kell más fiókát nevelniük, de történt egy váratlan fordulat, mert az egyik brilliant párnál az 1 hetes tokos fiókát valahogy nem etették a szülei, elvettem és betettem a dajka pár 1-2 napos fiókái mellé, pedig azok még főleg begytejesek voltak, míg a kis brilliant már inkább magos, meg azért szemmel látható volt a különbség, de csodálatosan felnevelődött mindhárom fióka! Aztán későbbi költéskor ugyanennek a dajka párnhoz került egy harmadik fióka, de egy-két nap után nem volt az egyik fióka megetetve rendesen, ezért kénytelen voltam tovább variálni!
A dajkásítás akkor a legsikeresebb, ha szinkron van a párok között, magyarán ugyanakkor tojnak le a párok! A műtojással pedig kitolhatjuk az időt egy kicsit, mert a 14 napos kotlási időn is üli még a tojó tojásokat!
Összefoglalva a dajkásítás előfeltételei, hogy több pár gerlénknek kell lenni és így betudunk egy picit avatkozni, ha úgy gondoljuk!
Még talán egy gondolat, vannak akik ehhez a témához szorosan kapcsolódóan alkalmazzák a "meghúzást"! Ez szintén egy galambász szakkifejezés, ami azt jelenti, hogy két pár galambot egyszerre indítanak, majd azok egyszerre letojnak, a direkt dajka pár tojásai mennek egyből a kukába, az értékes(tenyészszempont vagy anyagi szempont miatt) pár tojásait elveszik a tojótól=meghúzzák, utána az egésseges tojó egy 5-7 nap múlva úgyis letojik, azokat már saját maga neveli, tehát a végeredmény, hogy szinte egy körben 4 értékesebb fiatalt foghatnak ezálltal! Csak azért azt is szem előtt kell tartani, hogy a végtelenségig nem szabad ezt csinálni, mert az agyonra kitojatott tojó kimerül. Bár van aki erre hajt és 4-5 sorozatos meghúzást csinál, na az ilyet hagyjuk, de sajna ilyen is van!
A papagájoknál ezt ugyanígy csinálják!

Üdv, Tomi!

Hozzászólás 2010 feb. 9, 19:45 
Szia Chris! Osztom Tomi véleményét, én is tojónak látom. Jó hogy pika épp most rakott fel képeket, mert ott van egy vörös hím az ezüstök között és össze lehet hasonlítani. A szemgyűrű formája, nagysága és a testarányok mellett most a két azonos színezetű galamb színkülönbségét láthatod. A te kis tojód szinte teljesen vörös hasi részén világosabb fehéres árnyalattal, pika hím galambja pedig ezen kívül szürkés árnyalatú fejjel és beggyel, szárnyán több pöttyel díszeleg. Erre írtam hogy a hímek díszesebbek mint a tojók. Tarkóján a kis kopaszodás szerintem a hímek okozzák, próbálják már fészekre hajtani csak ő még nem hajlandó kötélnek állni. Vagy valamelyik galambodnak mész hiánya lehet és azért szedi ki mások tollát, lehet hogy éppen egy tojó ami lassan tojni akar és szüksége van több mészre a tojások miatt. Ha van előttük mész granulátum akkor az előző indoklás lehet az ok, de ha nincs mellette hím sem akkor nem tom, mert nem látszik beteg galambnak. Cső.

Hozzászólás 2010 feb. 9, 17:52 
Szia Crayfish!

Az első kép a vörös geréről nem mutat sokat.
A másodikon a test tartásból és zömökségből, valamint a faroktollak rövidségéből tójónak tűnik!
A 3. képen a fejforma és a szemgyűrű oválissága és vastagsága megintcsak tojós!
Várd meg mit mond rá Gyuri!

Cső!

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 feb. 9, 13:23 
Sziasztok.
Ennek a kis fiatal Gyémántnak a nemét segítsetek meghatározni legyetek szívesek.
Kép
Kép
Kép

Nem tudom, hogy miért kopasz hátul a feje mögött a nyaka egy kicsit.

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 feb. 9, 12:26 
Szépen cseperednek. :mrgreen:

Kép
Kép

Hozzászólás 2010 feb. 9, 12:03 
sziasztok!

Gondoltam legyen pár kép is fenn.
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2010 feb. 9, 10:23 
Okos dolog ez a műtojás, csak úgy tűnik túlzottan berögzülten csináltam a dolgokat. Papagájoknál alkalmazam már, de gerléknél eddig eszembe se jutott. Talán mert többnyire jól neveltek a párjaim, ami meg nem nevelt(fehér), az így se úgy se volt hajlandó felnevelni egyet se, bármit próbáltam. De szükség lehet még erre is.

Hozzászólás 2010 feb. 9, 10:00 
Szia Ohiki!

Ugyan nem ide illő téma, de valahol olvastam (talán a fürjes részben), hogy vannak chaboid. Tudnál küldeni, vagy feltenni róluk pár képet?

Hozzászólás 2010 feb. 9, 9:40 
Szia Gyuri!
Mi nem ismerjük egymást, de a feltett kérdésedre ha lehet én is válaszolnék, igaz műkedvelő vagyok a társaságotokban!!! Én csak kirándulgatok a ti témátokban...
Az első monori börzén vettem egy pár gyémántgerlét, bevallom azt sem tudtam mi a nevük, csak azt ismertem fel hogy valami kis galambok!
Volt akkoriban egy házunk, aminek az egyik szobáját nem használtuk, abban alakítottam ki egy madár szobát, oda szántam őket!!
Aztán úgy jártam mint amikor túl sok mosóport teszünk a gépbe és a hab elönti a fürdőszobát, pár hónap alatt tele lett a szoba gerlékkel!!! De szó szerint.. Aztán sajnos vége lett a jóvilágnak mert a házat lebontottuk és így a szobát megszüntettük, a lakókat pedig eladtuk...
De a mai napig ha látom őket valahol vagy eszembe jut a hangjuk, jól esik vissza gondolni azokra az időkre.. Ott ültem köztük és a gerlék pedig ott repkedtek előttem, fölöttem...
:D :D :D Bocs ha kicsit érzelgősre sikeredett!!!

Hozzászólás 2010 feb. 9, 0:07 
Sziasztok srácok! Ha már szóba hoztam a dajkamadár alkalmazását és szükségszerűségét a sikeresebb tenyésztés elérése érdekében akkor megpróbálom pár mondatban összefoglalni. Én két esetben szoktam alkalmazni, az egyik amikor a szülők hanyagul ülik a tojásaikat annak ellenére hogy szemesek és féltem a kihűléstől, akkor már tojáskorban szoktam nekik pótmamát keresni ha van rá lehetőség. Abban az esetben még szerencsésebb a dolog amikor a pótmamának esetleg nincsenek megtermékenyítve a saját tojásai, így a csere még indokoltabb. Viszont előfordulhat olyan is hogy kikelés után hanyagolják a fiókák etetését, ilyenkor először az egyiknek keresek dajkát egy hasonló korú és méretű fészek aljban. Majd ha látom hogy egy utóddal sem boldogulnak akkor a másik is kap új tesókat, szándékosan írtam többes számban mert egy jól nevelő pár akár három fiókát is gond nélkül feltud nevelni. Főleg fehér galambnál figyeltem meg hogy a nevelési ösztön elég gyenge, ezért javasoltam madaras86-nak fehérek tenyésztéséhez a dajkaságot. Viszont a másik eset az amikor mindkét fiókának szeretnénk azonos esélyt adni a felcseperedéshez. Ezt arra értem hogy tudjuk galambjaink két tojásnál többet nem raknak egy fészekaljba, de azokat 1-2 nap eltéréssel és nem egy időben. A tojások átvilágításakor láthatjuk hogy a két embrió között mekkora különbség van ha mindjárt az első tojás után ülte a tojó a fészket, ezért szoktak műtojást is alkalmazni. Az első tojást kicserélik míg meg nincs a második, így egy napon kelnek ki a galambjaink és egyforma esélyt kapnak. Köztudott hogy az elsőként kikelt madarunk mindig nagyobb a másodiknál, ez nem csak a korkülönbség miatt van hanem mivel az első élelmesebb is és a másodikat elnyomhatja. A szülök is nagyobb esélyt adnak az erősebnek mint a gyengébbnek, így biztosítva fajuk fennmaradását. De azt is megtehetjük hogy kikelés után keresünk azonos korú fészekaljt (ha van rá lehetőség) és össze párosítjuk a két első és a két második fiókát, így mindkét fészekben azonos méretű fióka fog cseperedni azonos eséllyel. Én általában ezt szoktam alkalmazni mert megvárom míg kikelnek a fiókák és akkor látom hogy melyik fészekben mi az eredmény. Ez független attól hogy hogyan tartjuk madarainkat akár kolóniában akár párban, de ha valaki követni akarja a madarai családfáját akkor ebben az esetben még indokoltabb a jegyzetek készítése mind ahogy Tomi barátom is teszi. Talán röviden ennyit mondanék evvel kapcsolatban, cső.

Hozzászólás 2010 feb. 8, 22:12 
Sziasztok!

Gyuri jó volt a témafelvetés, megmozgatta fórumot.

Igazad van, hogy az általad írt módon összeválogatott csapattal is lehetne folytatni a tenyésztést, csak ha például van 6 vérvonal, ha párba teszem őket az utódokból lesz 3 egymásnak idegen vérvonal. Ha csapatba eresztem össze őket, onnantól kezdve az utódokat 1 vérvonalként lehet kezelni, bár nekem nincs tapasztalatom a csapatban tartásról. Mármint hogy mennyire monogámok, vagy mennyire történhet esetleg "félrelépés". Szerintetek? Mindemellett párban tartás esetén sikeresebb a költés, több a leválasztott kölyök. De az is biztos, hogy csapatban sokkal mutatósabbak. Ezt a részét én télen a pihenési időszakban csodálhatom, nyáron marad a párban tartás. Bár a kölykök majd mennek röpdébe csapatba.

A meghívással meg majd remélem tudok élni, köszönöm, de csak nyáron. Most a téli időszakban nagy a zűrzavar, nameg kevesebb a látnivaló is. Ja és ha te jársz Debrecenben fordítva is áll a dolog!

Hozzászólás 2010 feb. 8, 12:55 
Sziasztok!

2001 óta tartok madarakat Kiskunfélegyházi fésűs keringővel kezdtem,de sajnos 2006 elején valami kiirtotta őket állítólag görény.
Többször voltam Monoron és ott láttam meg először a Gyémántgalambot ami nagyon megtetszett :),de csak a keringők elvesztése után kezdtem velük foglalkozni ismerőstől vásároltam az első pár madaramat, majd kis keresés révén gyarapodott a társaság.
Nem eladásra tenyésztem a madarakat nem a mennyiség a minőség számít, persze adok el belőlük mert szapora kis állatok és ahogy Tamás is írta a kajájuk árát visszahozza.
A kajájuk sárga, fehér köles, muhar,fénymag, repce, ha hozzájutok akkor még több fajta kis magok nyáron saláta.
A tartásuk, én is kolóniába tartom őket kint vannak télen is ilyenkor körbe van fóliázva és megosztják a helyüket négy törpefürjjel.

Hozzászólás 2010 feb. 8, 7:46 
Tomi! Beugorhatunk a Márkushoz én is kíváncsi lennék rá, de nem lesz egyszerű eljutni hozzá, maga az ember sem egyszerű. Tavaly ő hívott hogy látogassam meg és 4 alkalommal próbáltam időpontot megbeszélni vele, sajnos nem jutottam el odáig vele hogy a kaput rányissam. Majd megbeszéljük, cső.

Hozzászólás 2010 feb. 7, 22:57 
Köszi Gyuri!

Neked is sok sikert az idei évhez!
Nemsokára személyesen beszélünk, indulóba vagyok hozzád!
Mit szólnál hozzá majd ha jobb idő lesz, motorra pattanánk és meglátogatnánk együtt a Márkust?
Kiváncsi vagyok valamire, hogy mi a helyzet a gyémántjaival?
Én tavaly előtt voltam nála, hát láttam fura dolgokat, de azért nála is volt egy-két érdekes színű madár!

Cső!

Hozzászólás 2010 feb. 7, 22:39 
Szia Tomi ne aggódj a litániáért szerintem mindenki szívesen fogja olvasni, én nagyon szerettem gratulálok hozzá. Az ilyen hozzászólásoktól nőnek az emberek a szemembe. Sok sikert Tomi, cső.

Hozzászólás 2010 feb. 7, 21:21 
Sziasztok megint!

Egy dolgot kihagytam, hogy nagyon jó dolog a dajkásítás, aki mélyebben bele akar merülni a tenyésztésbe, de hagyom, hogy ezzel kapcsolatban más is írjon!
Ezt is körbe fogjuk járni!
Szerintem ezzel kapcsolatban Gyuri kezd majd el légyszi, mert te dobtad fel ezt a jó témát!

Üdv, mindenkinek!

Hozzászólás 2010 feb. 7, 21:08 
Szia Gyuri!

Mi ugye elég jól ismerjük és személyesen is szoktuk látogatni egymást, megkonzultáljuk egymás tapasztalatait, megfigyeléseit és persze mindig csodálkozva bámulom a madaraid, abban a tuti látványröpdében, ahol tartod őket!
Mindketten gyémánt gerlét tenyésztünk, de különböző módszerekkel, amivel nincs is semmi baj!
Te a társas(kolóniás) tenyésztést alkalmazod, mely közösségben a madaraid maguk döntik el dolgaikat, párválasztást stb., mindig érdekes, hogy véletlen folytán újabb és újabb színárnyalatokat hoznak a gerléid!
Én a páronkénti, irányított színtenyésztést próbálgatom, hozzám ez áll közel, a galambász múltam végett is.
Akkor itt kezdeném el az én történetemet, hogy hogyan jutottam el a gyémánt gerlékhez!
A legelső állatközeli élményem és kapcsolatom a galambokkal kezdődött(kb. 8 éves koromban kaptam életem első pár szives galambját a kereszt fateromtól).
Utána következő éveimben a kamasz koromig több fajta galambot tartottam és tenyésztettem(a hús galamb fajtákon át a páván keresztül a keringő galambokig). Talán a keringő galambokkal volt céltudatos tenyésztői munkám(gyűrűzés, szelektívizálás, rokontenyésztés alkalmazása stb.), ezenkívül a mai napig lenyűgöz, amikor az utcán járva megpillantok csapatban szálló keringő és bukó galambokat! Csodás látvány mikor szinkronban húz a falka és tűnőt szállnak, egy kis nosztalgia, de tényleg, amikor 14 évesen velük foglalkoztam, apám hülyének nézett amikor hangosan fütyülve és kerepelőt tekerve hajtottam fel a falkámat és utána távcsővel figyeltem az eget, aztán eltűntek a felhők között, de egy idő múlva hazatértek a dúcba!
Ilyen diákkoromban jártam a börzéket a galambász haverokkal(talán Pestszentlőrincen voltak akkoriban, még nem volt monori börze). Szóval a börzén bámészkodva egyszer csak megcsillant valami apró gyöngyszemem a tekintetetem. A gyémánt gerle volt az természetesen és ahogy megpillantottam az aprócska galambocskát rögtön megtetszett, kérdezősködtem is felőle, hogy miféle jószág, de amikor az árát mondták(anno 5000ft/pár), hát nagyon távoli lett a gyémánt gerle tartás, a diák zsebpénzemhez és a kacagó gerle áraihoz mérve!
Aztán volt egy törés a galambászatban, mivel elköltöztem a szülőházamból és az új helyen nem volt lehetőségem a galambászatra! Az űrt az akvarisztika töltötte ki. Anyámék alaksorában sorra szaporodtak a halak és velük együtt az akváriumok, de a dolog vége az lett, hogy a villanyszámla is megvastagodott és átment minuszba a halazás.
Valahogy rábírtam apámat, hogy engedje meg, hogy madarat tartsak az alaksorban, anyuval sosem volt gond, kiskorom óta mellettem volt, mikor mindig hazavittem kígyót-békát!
A mái napig megbízok benne, ha esetleg eljutunk nyaralni és nyugodt szívvel rábízhatom a madaraimat, mert tudom, hogy jól ellátja őket!
A hullámosokkal és zebra pintyekkel indultam. Aztán az egyik börzén vettem meg az első gerle páromat, de a tenyésztésük akkoriban sikertelen volt, mert 3 pár zebra és 1 pár sirályka pinty társaságában próbálkoztam elsőkörben, de a pintyek széthordták a fészküket és a tojások kipotyogtak, aztán nem is próbálkoztak a költéssel. Külön kaliba tettem a gerle párat, de sajnálatos módon 2-3 napra mindketten elpusztultak. Útólag rájöttem, hogy valószínű az én hibámból, mert abba a kalitba amibe kerültek, előtte egy hullámos pár költött és volt is fióka elhullás és a fertőtlenítést elmulasztottam.
Aztán egy időre szünetelt a gerle dolog, egészen addig mikor volt pár éve a madárinfluenzás balhé és a hullámos árak nagyon lementek és válltani akartam, mondjuk ennek volt egy kis anyagi oldala is, de mivel nagyon szerettem volna gyémánt gerlét tenyészteni és tüzelt a velük kapcsolatos sikertelenség, ezért 6 különböző madarat vettem, abból végül is két jól költő pár lett. Hát így indultam el a gyémánt gerlézéssel, aztán megismerkedtünk és a tőled vásárolt jó madarakkal mentem tovább a saját utamon!
Nagyon jó döntés volt a váltás, mert mondjuk egy pár hullámos sokkal többet eszik egy pár gerlétől, mégha a gerle egy költésre 2 fiókát nevel, meg szerintem eladás terén is jobb, mert a
gyémánt gerlék évek óta viszonylag jól tarják az árukat, ellenben a hullámos árak ingadozásával. Az anyagiasság itt azért van szerepe, mert ugyebár nekem ők az apró madarak és a szaporulatok bevételéből tudom megvenni a nagyobb madaraim kajáját, tehát a gyémánt gerléim tartják el a papagájokat! Ez szerintem máshol is így van az apróságokkal, legyen az zebra pinty vagy hullámos!
Mostanság 7-8 tenyészpárból szokott állni az állományuk, de idén 10 pár lesz.
Az én egyik fő tenyészcélom, hogy szép tarkákat tenyésszek, esetlegesen olyat, amilyen még senkinem nem sikerült vagy csak nálunk keveseknek, ezt a tarka mutáció egyéb primer mutációkkal való bekeverésével szeretném elérni. Tavaly kisebb sikerem volt a tarka és vörös szín kombinációjából vörös-tarkát(valaki sárga tarkának hívja) létrehozni, ezekkel akarok tovább menni. A másik nagy kedvenc színem a fehér, sajna velük nem volt sikerem, mert tavaly 1 fehér madár lévén kipróbáltam az apa-lánya rokontenyésztést, de sajna az apa szín madár és szín hordozó lánya párosításból bár lettek volna saját tenyésztésű fehérek, de 3 fészekaljból az összes fióka elpusztult, valószínű, hogy genetikailag gyengék voltak a közeli rokontenyésztés végett. Az idén a távoli rokontenyésztést fogom alkalmazni, unokatestvérek, féltestvérek párosításaval. pl.:egyazon hímtől és két különböző tojótól fogott madarak párba állítása. A galamboknál működik ez a dolog a tenyésztésben, de az is igaz, hogy ők inkább egy törékenyebb díszmadár kategória, majd kiderül. Aztán érdekes lehet még pl. nagyszülő unoka párosítás persze megfelelő vérfrissítéssel, de ezek a jövő zenéi!
Egyébként a vörös szín és árnyalatait is kedvelem.
Minden nálam kelt madaramat idén már a 4. éve lesz, hogy gyűrűzöm és a tenyész madaraimat és az évenkénti párösszeállításokat fotózom, így arhiválom a gerlés dolgaimat és feljegyzéseket írok a tenyésznaplómba, ez az képes dolog az én hülyeségem, de ha tőlem valaki vásárolt egy gyűrűs madarat, annak bármikor tudok infót adni a madár szüleiről, nagyszüleiről, de nemcsak elmondani tudom, hanem megmutatni is annak, akit érdekel a madár genetikai háttere!
A gerléimre megtanultam rendesen odafigyelni sok téren, mert az elmúlt években voltak bőven hiányosságaim és hibáim és volt mostanság egy olyan gondolatom, hogy csak rájuk koncentrálok és felszámolom összes tartott papagáj fajtámat, de a papagájok is lenyűgöznek, főleg költésidőben!

Bocs a litániáért!

Sziasztok!

Hozzászólás 2010 feb. 7, 17:39 
Sziasztok! Először is Tomi barátomnak kívánok jó étvágyat a pöri-hez és egészségedre! Vissza térve a galambokhoz örülök hogy madaras86 válaszoltál a kérdésemre, amire mint ahogy írtam mások válaszát is szívesen olvasnám. Tudod a színtenyésztést valóban páronként szokták irányítani, de hallottam már sok elvet és én is volt hogy mellettük voksoltam. Viszont láttam már bedőlni őket amire én sem számítottam, ez pl.: a színre tenyésztés elmélete is. Mert egy olyan állományt állítasz össze ami a te elvárásaidnak megfelel és azokat csoportokba állítod az eredmény ugyan az lesz minimum. Gondolok mondjuk a vadas tarka + kék tarka párosításra, és ezekből 3-4 párat összeraksz vegyesen (felváltva a színeket tojó és hím között)egy röpdében akkor szerintem nagyobb esélyed van mint ha csak egy párral tennéd. Írtad hogy sokat utazol madarak érdekében, én is szívesen látlak nálam még a látszat ellenére is, ezt veheted meghívásnak ha úgy gondolod. Ez a meghívó akár szólhat mindenkinek aki el szeretne hozzám látogatni. Talán tudok neked segíteni a fehérek terén, de biztos hogy dajka madarakra lesz szükséged. Majd én is leírom a teóriámat, szempontjaimat, csak várom a többiek hozzászólását. Cső.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gigor György 2010 feb. 7, 22:30-kor.

Hozzászólás 2010 feb. 7, 15:09 
Madaras!

Értékelem, ha valaki így áll hozzá a madártartáshoz, ahogy te!

Szép és érthető célok! Remélem, hogy minél hamarabb el is éred, amit szeretnél! :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 126  Következő