Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 9, 23:15 
A 07-40/09 nálam van.

Nem okoskodni-, meg szőrszálat hasogatni akarok :wink: , de megemlítem, mert ez így egyértelmű: az általam említett madárnál a 07 a madár sorszáma, a 40 (ez a H-MNK után szerepel) Dorombi' tenyésztői azonosító száma, a 09 meg a születési év száma (ez keresztebe szerepel a gyűrűn)
Így, ebben a sorrendben leírt azonosító számsorral bármelyik madarat egyértelműen be tud azonosítani mindenki. Az egyesületi honlapon ehhez segítségül szerepelnek a tenyésztői azonosító számok.

Laci, remélem nem b@...tásnak veszed, nem annak szántam?! :drunken:

http://rollercanary.hupont.hu/

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 feb. 9, 22:04 
doromboló írta:
Oké !...De most azt írtad, hogy a jancsinak meg a Pistának még nem adtam de hogy milyen Pista azt nem írtad !?... :lol:
Na ! Komolyra fordítva a szót a legfontosabb lemeradt, hogy 40- ez azt jelenti, hogy Maróti, 105-a Krocska, 3001 ez a Gheling stb..Vagy ezek a madarak mind 40-esek ?... :shock:
Érted ?...

A 09 azok mind a te madaraid vagyis 40 szám van a gyűrűn.A 07 nem vagyok biztos azt holnap megirom.Ma már alszanak és nem akarom zavarni.

Üdv:Laci

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 feb. 9, 21:58 
Oké !...De most azt írtad, hogy a jancsinak meg a Pistának még nem adtam de hogy milyen Pista azt nem írtad !?... :lol:
Na ! Komolyra fordítva a szót a legfontosabb lemeradt, hogy 40- ez azt jelenti, hogy Maróti, 105-a Krocska, 3001 ez a Gheling stb..Vagy ezek a madarak mind 40-esek ?... :shock:
Érted ?...

Hozzászólás 2010 feb. 9, 19:16 
doromboló írta:
Köszi Gáborom !
MAZSIBAAAA !...
Neked melyik madaraid mellé nem adtam származásilapot?...Írjad le ide légyszives és azt is,hogy hím vagy tojó!...

Szia.

Hím:09.32 és a 09.37
Tojó:07.11 és a 0938 ezekröl nincs számazásilap.

A másik 3 mellé adtál származásilapot Hím:09.43 Tojók:08.23 és a 08.24 ezekröl van.

Hozzászólás 2010 feb. 9, 13:25 
Köszi Gáborom !
MAZSIBAAAA !...
Neked melyik madaraid mellé nem adtam származásilapot?...Írjad le ide légyszives és azt is,hogy hím vagy tojó!...

Hozzászólás 2010 feb. 9, 13:10 
az Ő honlapján, hanem itt az IDRE főlapján van a cég hirdetése. Itt: http://www.idre.hu/latest/galamb-hungaria.html

Szóval a cím: 1076 Bp. Verseny utca 14 :wink:

Hozzászólás 2010 feb. 9, 13:01 
Néztem a honlapját de a telóin meg az emiljén kívül nem találtammást !...
Az irányítószám vagy a kerület köllene Necó...Hívtam őt de ki van mindkét nyenyeréje kapcsolva.

Hozzászólás 2010 feb. 9, 11:53 
SZIASZTOK :!: LASSAN TIPI-TOPI de haladok 30-d.b. gyűrűt huztam fel eddig és az idén is meg lessz a NORMA :D ARADI GABINAK-e-mail cimem-ledi@nadlanu.com......ŰDV. TIBI

Hozzászólás 2010 feb. 9, 10:22 
Oké!
Bp. Verseny utca 14....legalább'is ez van írva a főlapon. :wink:

Hozzászólás 2010 feb. 9, 10:19 
Holnap találkozunk de ha nem teher még egy pontos címet kérek a gps-be ?!..
Ha Fehérvárnál vagyok felhívlak Necóka !...Ez kb. 12 -13 óra magasságában lesz ...
Viszem amiket megdeszéltünk...Délután 5 órára kell mennem a Komáromi útra a Primavethez, mert ott lesz a Kutyásoknak küldöttgyűlés.

Hozzászólás 2010 feb. 9, 10:04 
doromboló írta:
Ezt is írtam már....

Na'ja...., meg az elmúlt 3 évben tulajdonképpen már mindenről. Amiről meg nem, arról valaki más írt. :wink:
Talán ezért is ült le kicsit a fórum, és ezért nem baj, ha akadnak visszatérő témák. :idea:

---------------------------------------------

Tegnap vágtam puccba a tenyész helységet. Általában szezon végén megcsinálom, de tavaly eltrehánykodtam. :oops: Sőt, idén az ülőpálcákat sem cseréltem ki, hanem lemostam, oszt beb@..m a sütőbe 10 percre száradni. A hímjeim már egész szépen kezdenek formába lendülni, a tojókat a hét végén költöztetem, oszt elkezdem noszogatni.
...'oszt majd meglátjuk mi lesz?!? :roll:

Hozzászólás 2010 feb. 8, 21:41 
Ezt is írtam már, hogy talán 1998 ban egy januári kelésű az 1 es gyűrűt viselő madaram lett a Champion...Amiért egyébként az akkortájt nálam járó Krocska térdenállva könyörgött...
Nem is tudtam ellenállni és úgy adtam neki egy évre, hogy 5 utódot nekem gyűrűz meg...
Sikerült is 5tojót meggyűrűznie !... :twisted:

Hozzászólás 2010 feb. 8, 18:13 
neco írta:
Varga Tibor írta:
SZIASZTOK :!: Volna eggy kérdésem,.....

A májusi talán nem, de a decemberi-januári.... :!: :?:
A nyitrai EB-n, a kisdisznódi versenyen remekül szerepelhettek volna ezek a korai rigók. Ezt mondom Tiborom: idén ez a két verseny ugyanilyen korán lesz (az EB nem tudom hol, de biztosan ugyanebben az időpontban. Fricferi ugyanilyen korán szerepelt egy évvel korábban Taljánhonban!)
...a késeiek meg mehetnek OB-re, VB-re.... 8)
Én nagyon nem bánnám, ha lenne lassan 30 leválasztott kölköm, oszt a késeiekből még vagy 50! :wink: :D

De Te korán szoktál kezdeni!? Hogy állsz? Húzkodod má' a gyűrűket felfel'e? :?:

Szia neco!

Asszem Tibor már legyártotta az idei széria jó részét :) ..jan 20.-án ezt írta-

Varga Tibor írta:
SZIASZTOK :!: Mivel én DÉLEBRE vagyok tőletek nálam a KŐKÉNY is hamarabb BEINDUL :lol: Az este gyűrűztem meg a 21-dik fiókát :!: Ebből 10-darab az őreg KROCSKA 482-től vannak :!: Ez a him 2003-as évjáratu de eddig alig neveltem tőle valamit :!: Most BEINDULT és muszály kihasználni az alkalmat mert jővőre :?: :?: :?: Nálam ez igy műkődik MERT KŐKÉNY-virágzáskor más munkám akad és akkor nincs időm ugy odafigyelni :cry: ....MINDENKINEK SIKERERES TENYÉSZTÉST ÉS SOK JÓ HOHL-os FIÓKÁT :!: :!: :!: ...ŰDV. TIBI

Hozzászólás 2010 feb. 8, 12:27 
Varga Tibor írta:
SZIASZTOK :!: Volna eggy kérdésem,.....

A májusi talán nem, de a decemberi-januári.... :!: :?:
A nyitrai EB-n, a kisdisznódi versenyen remekül szerepelhettek volna ezek a korai rigók. Ezt mondom Tiborom: idén ez a két verseny ugyanilyen korán lesz (az EB nem tudom hol, de biztosan ugyanebben az időpontban. Fricferi ugyanilyen korán szerepelt egy évvel korábban Taljánhonban!)
...a késeiek meg mehetnek OB-re, VB-re.... 8)
Én nagyon nem bánnám, ha lenne lassan 30 leválasztott kölköm, oszt a késeiekből még vagy 50! :wink: :D

De Te korán szoktál kezdeni!? Hogy állsz? Húzkodod má' a gyűrűket felfel'e? :?:

Hozzászólás 2010 feb. 8, 10:41 
SZIASZTOK :!: Volna eggy kérdésem,szerintetek eggy MÁJUSI madár FOG énekelni AZ OKTÓBERI VAGY NOVEMBERI VERSENYEN :?: NEM RAGOZOM A DOLGOKAT DE SZERINTEM NEKEM LESSZ MADARAM A DUNA KUPÁRA CSAK VÁROM A MEGHIVÁST :D TISZTELETEM.....TIBI

Hozzászólás 2010 feb. 8, 10:15 
doromboló írta:
Kivánok !.. :)
178 vagyok az nagy ?... :wink:

....én meg 180, de André a nyerő a maga 190egynehánycetijével. :D

...én nem szoktam füttyögni. Az érett tojót (Dorombi leírta milyen :wink: ) beteszem a fűvel-fészekanyaggal kibélelt fészekkel felszerelt tenyészkalitba, majd adok nékik apróra vágott-tépkedett puha papírt a kalit aljára. Ha ez megjelenik a fészekben, beteszem a hímet is, oszt jó'ccakát.

...sz'al ahány (madár)ház, annyi szokás. :wink:

Különben egy takarmánnyal, fényviszonyokkal nem stimulált rollernél január közepe előtt nem indul el az ivari ciklus, ezután meg már butaság visszafogni őket. Február végétől a lustább bandának meg már k'öll hosszabbítani a nappalokat, és nyomni a kondis kaját, hogy azér' legyen mit be'oskolázni októberben...

Skrachlaci írta:

Nálam is van már fióka, tudok olyan tenyésztőt akinél szintén kikeltek az idei elsők!

Príma, Laci! A januári fiókok azért kezelhetőek-felkészíthetőek az OB.-re.
Különben októberben lesz Romániában a "Duna-kupa", ekkor szo'kt lenni az EB. is. December végén-január elején van a VB. meg az OB. Szóval januártól-júniusig kelhetnek a kölkök, lesz hova benevezni őket. :wink:

Hozzászólás 2010 feb. 7, 19:22 
Mazsiba írta:
Szia mindenkinek.

Kezdem hallani hogy atojók kezdenek ciripelni.Az lenne a kérdésem hogy mikortól van a rollerek tenyész ideje?

Üdv.

A ciripelés lehet veszekdési előfenyegetés is mint írtam ! Ez meg attól lehet, hogy talán kicsi helyen vannak a tojók összezárva és kevés a kaja nekik. Mérjél ki egy kicsi patkóetetőt félig rakva kajával és ahány tojó van annyi fél kisméretű patkóetetőnyi kaja kell a közös tálkájukba !!!...Vagy tegyed több tálkába, hogy egyen ne veszekedjenek !...
Egyébként meg is lehet fogni a tojót persze a ráfütyülés után és meg lehet nézni a hasát ! Ha ki van telve és ki van pirosodva a kloáka körül akkor már jónak kell lenni és rakhatod külön, aztán be a fészek, amit előre megcsinálsz, szépen belecsavarod neki a fészekanyagot, aztán egy nagy villanykörtével körkörösen még ki is igazítasz neki és várod a csodát. Rendszerint a tojó újra szét fogja szedni a remekművedet de nem baj mert később ő maga megcsinálja, legfeljebb a végén megvillanykörtézed neki aztán meg lehet, hogy nem is kell !...
A hímet mikor berakod akkor is tünj el onnan fedezékbe mert lehet hogy a látványod miatt nem mer begörbülnia tojó a hím meg megy rá mint a marha aztán lesz egy frankó menekülés és abból egy hatalmas veszekedés és rendbe is vagyunk !...
Egyébként mindezeket már párszor leírtam...A Mona, vagy a Gabesz, vagy az Amaryl tudja hogy a Mona hová is gyűjtötte ezeket a fórumról !?... :eye:

Hozzászólás 2010 feb. 7, 19:04 
Kivánok !.. :)
178 vagyok az nagy ?... :wink:
Szóvel !...Szegény Mazsi már nem mer pü-t küldeni mer a mútkor sikerült leqrnom !... :lol:
De tényleg ! Lányok és fiúk, jércék tikok és kukorik ! Mindent meg lehet kérdezni sőt meg is kell !!!...Kötelező!!!...Viszont azért be tudok rágni ha valaki azt mondja, hogy nem kezdő mert már voltak ilyen pintyek meg olyan kanárik stb. és kiderül, hogy egy frászt vót ! Egy hete vannak a "bucsuból" pár tollas akármijei de ez még akkor is a nulla hééé !...Ne tessék szégyelni ha valaki kezdő !!!....Miért baj az ?... :twisted: :twisted: :twisted:
Mazsikám mikor itt jártál azt mondtad,hogy azért nem vagy már annyira kezdő mert...
Ha azt mondtad volna, hogy teljesen homály még minden akkor elmondtam volna mindent addig nincs madór !...Mikor kérdezted, hogy honnan lehet azt tudni mikor érett egy tojó, azt hittem lemegyek hídba mert rögtön kupán vert a felismerés, hogy ezt az abszolút alapfogalmat aki nem tudja az semmit se tud !... :roll:
Mikor írtam,hogy ha kezd cipelni valamit a kalitba és pakolja az etetőbe fészeknek akkor már itt az idő azt hittem minden oké, aztán azt is írtam,hogy ha nincs semmi a kalitban akkor dobj be 1-2 csipet papírzsepi darabot..esetleg fütyöréssz rá a tojóra és ha begörbül akkor már tuti hogy külön kell tenni és fészket neki. Később írtad, hogy hogyan értem azt, hogy begörbül ?!...
Húúú !...Elmondtam,hogy a fejét hátrafeszíti és a farkát meg feltartja, mire írtad, hogy akkor valami nem frankó mert ez pont fordítva csinálja azaz leszegi a fejét, lefeszíti a farkát és felpúposodik, majd széttárva a szárnyait ciripel a másik felé !...
Tehát egy támadási pózt látott amit még szerencse, hogy időbe leírt mert könnyen ki is irthatták volna egymást... :bounce: :salut:
Most is ez lehet a helyzet ! Mazsikám !... Mégegyszer leírom,hogy menjél oda a tojók közelébe, kb 3 méterre (kettőnél ne közelebb!)és ülj kissé fedezékbe, hogy te lássad őket de ők annyira ne téged !...Várjál kb. 3 percet míg megszokják a jelenléted majd kezdjél el fütyülni így, hogy füjüjüjüjüjüjüj...De ne másképp ! A tyutyogás nem jó! Ha az előbbit hosszan fütyülöd akkor az érett tojó be fog görbülni azaz homorítani, mint a tikok a tikudvarban vagy a pávagalamb mikor peckelődik. Közben le is kuporodik. Ahogy a csurik tavasszal a háztetőn !...Nem igaz, hogy még nem láttál ilyent ! Ez egy olyan párzási mód amit ha meglát egy tüzes hím, azonnal ráugrik és be is ver neki !...De most még nincs benn hím ezért nekünk kell a fütyülésünkel beugratnunk !...Érted már ????...Ha bármi még nem egészen tiszta most kérdezdd meg mer agyonváglak ha elcseszed a költést !... :cyclops: :lol:

Hozzászólás 2010 feb. 7, 18:19 
Mazsiba írta:
Szia mindenkinek.

Kezdem hallani hogy atojók kezdenek ciripelni.Az lenne a kérdésem hogy mikortól van a rollerek tenyész ideje?

Üdv.

Szerintem ne fogd vissza őket! Nálam is van már fióka, tudok olyan tenyésztőt akinél szintén kikeltek az idei elsők! Decemberben lesz a verseny, a 2. 3. költés már ideális korú lesz a daloló versenyre.. :) De beszéljenek inkább a nagyok....hun vannak? :roll: :)

Hozzászólás 2010 feb. 7, 17:31 
Szia mindenkinek.

Üdv.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 149  Következő