Köszönöm szépen, Kuzmi, hogy ilyen megtisztelő helyet és nevet kapott ez a topik!
No, akkor süssünk, főzzünk, kutyuljunk, de csak módjával!
Humorral fűszerezzünk!
Kedves Kuzmi! A dalaúzi a legfinomabb és a legkönnyebben elkészíthető örmény édesség: 1 csészényi mézet pergelni teszünk egy lábosba. Mikor picit már pergelődött, megváltozott a színe, belekeverünk 1 csésze előre pirított mákot és 1 csésze félbe vágott szintén előre pirított diót. Ezt a masszát összedolgozzuk és vajazott tepsibe öntjük, ahol az majd szépen megkeményszik.
Feltételezem, ugyanezt a műveletet elvégezhetjük kedvenceink magkeverékével is, de csak a mézet pirítsuk, hogy aztán megköthessen... Gondolom, ez a trükk. És valami formára is szükség van, de arra megteszi egy kávéscsésze is, szerintem... Vajazd vékonyan ki, öntsd bele a masszát és szúrj bele még melegen egy pálcát. Attól majd fel is lehet függeszteni a finomságot... Már persze, ha sikerül és beválik az ötlet Lesz majd legalább 6 sikerült vagy félresikerült mézeskarika
.
Kedves Nyuzilla! Ez a piskóta recept az Utipéteré
Ha mesütöd, felvágod darabokra és megszárítva szerinte hetekig eláll. Szerintem is
De ne használj sütőport!
Pussz: Gabesz