sonyextreme írta:
THX Laci!

Érdekelne egy két dolog még jákóval kapcsolatban...
pl. bonaparte hirdet most 120 000-ért szülők által nevelteket.
Nem tudom merjek e ilyet venni!?
Félek tőle hogy nem lesz olyan kézszelíd mint amit kézzel nevelnek

Szia, ha házi kedvencnek szeretnéd, akkor mindenképpen kézzel neveltet vegyél és lehetőleg fiatalt, akinek te leszel az első gazdija. Ha tenyészteni szeretnéd, akkor ok a szülők álltal nevelt, de őt valószínűleg sosem tudod kézre ültetni, és úgy megszelídíteni, mint a kézzel neveltet.Az expresszen és más oldalakon hirdetett családi okok miatt eladó jákók valószínűleg azért kerülnek eladásra, mert agresszívek valamelyik családtaggal, vagy gyerekkel, szóval lutri...Szerintem Máté Józsinak lehet még van egy (attól függ mi derül ki róla fiú vagy lány), de ha neki nincs akkor talán Trompos Attilának azt hiszem most vannak fiatalok. Megkeresem Attila címét és küldöm privátban, ha Józsié már elkelt, de szerintem Ő is tudja a címét.. Máté Józsi honlapjának az elérhetősége lejjebb megtalálható, a hozzászólása végén.
Másrészt azért olvass vissza mit vállalsz egy jákó papagáj tartásával. Nem csak minden csupa szép és jó, hanem sok-sok gond, törődés odafigyelés és felelősség. Mindenképpen olvass utána, tudj meg róla mindent. Kérdezd meg a tenyésztőjét, milyen igényei vannak, mit kell neki biztosítanod, hogyan kell vele bánni stb....., és csak utána dönts véglegesen, ha úgy érzed meg tudod neki adni mindazt amire szüksége van ahhoz, hogy jól érezze magát és boldog legyen nálad, veled!