Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 márc. 2, 18:58 
Fele fele arányban és jól össze kell rázni. Én ezt szoktam használni, ha betegség jelét látom és általában használ is.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 márc. 2, 18:56 
mézet keverjünk össze almaecettel és azt tegyük a vizükbe? Az nem is rossz! Milyen arányban?
Az enyémek most rákaptak a narancsra. Muszáj leszek spanyolba költözni miattuk :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 2, 18:54 
sonyextreme írta:

Aztaaa! Ez nagyon jó! Laci ezt neked jönne jól a papesz fitness és sport bulihoz! :D Aranyosak ahogy a kis sítalpakon rohangálnak!

Hozzászólás 2010 márc. 2, 18:23 
Norbi0131 írta:
Én oldószernek a mézhez almaecetet keverek, úgyis jó hatása van mindkettőnek és egybekeverve egy nagyon folyékony massza lesz, amit kis adagokban lehet adni a vizükbe.

Nem tudom, hogy ahhoz a propoliszhoz jó lehet-e...

Végül is másfajta méz is jó sztem...az alkoholost majd elnyalogatom én... :D

Hozzászólás 2010 márc. 2, 18:20 
sonyextreme írta:

:61: :08: :55:

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2010 márc. 2, 18:01 
Jákó vs. Nemes

Kép
http://www.youtube.com/watch?v=clu4tlLqysM

Hozzászólás 2010 márc. 2, 17:51 
Én oldószernek a mézhez almaecetet keverek, úgyis jó hatása van mindkettőnek és egybekeverve egy nagyon folyékony massza lesz, amit kis adagokban lehet adni a vizükbe.

Nem tudom, hogy ahhoz a propoliszhoz jó lehet-e...

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 2, 15:35 
bathoszilvi írta:
http://www.expressz.hu/allat_noveny/madar/hirdetes-19194630/
vajon hogy viszonyúl egy ennyi idős madárka az új gazdához?

Nehéz lesz a madárnak megszokni ennyi idő után a gyökeres változást. Az új tulajnak sem lesz könnyű mert egy ilyen idős madárnak már bevett szokásai vannak, és nehéz megváltoztatni őkelmét. Különösen, ha az előtt rengeteget volt foglalkozva vele.

Hozzászólás 2010 márc. 2, 14:22 
Hi!
Skrachlaci írta:
vannak dolgok amit egészségesnek hiszünk, utólag meg kiderűl, hogy attól halltunk meg.

bathoszilvi írta:
Hát ha má meghaltá sose tudod meg az tuti

feketemarcsi írta:
De azért nem árt figyelni, mások mitől nyúlnak ki...
Van egy sorozat az egyik ismeretterjesztő csatornán, a jó múltkor láttam egy részt, különleges haláleseteket magyaráznak meg és a csaj a túl sok vitamintól és étrendkiegészítőtől szenderült jobb létre.
A félreértések elkerülése végett: Nem a propolisszal van baj, hisz az egy szuper anyag, mint ahogy nagyon jó a méz is és a virágpor is. A baj azzal van a madarak esetében, hogy a fogyasztásra szánt propolisz egy alkoholos propolisz oldat, a propoliszos méz pedig ugyan ez mézbe keverve. Ezért ha ilyet kap a madár, és problémát okoz nála, biztos hogy nem a propolisz lesz a probléma kiváltó oka, hanem az oldószer. Azért írtam az előző hozzászólásomban hogy szeretném adni nekik én is, mint ahogy nem sajnálom tőlük a mézet és a virágport sem, de amíg nem tudok más megoldást az oldószerre mint az alkoholt, addig nem igazán merem megpróbálni.
A vitaminokról meg annyit hogy a vízben oldódó vitaminok pótlásáról rendszeresen gondoskodni kell, hisz azok folyamatosan ürülnek is ki a szervezetből, a zsírban oldódók (ADEK) viszont raktározódnak, és azok túladagolhatók.Túladagolásuk pedig épp úgy betegségekhez vezethet, mint a hiányuk.

Hozzászólás 2010 márc. 2, 11:50 
http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -19194630/
vajon hogy viszonyúl egy ennyi idős madárka az új gazdához?

Hozzászólás 2010 márc. 2, 11:40 
Na tessék.

Hozzászólás 2010 márc. 2, 11:05 
Hát ha má meghaltá sose tudod meg az tuti. :lol:

Hozzászólás 2010 márc. 2, 10:42 
karel írta:
Sziasztok!

Bár régi a téma, de azért egy megjegyzés....
feketemarcsi írta:
Nagyon izgulok, hogy visszanő-e az a csőröcske, a 3 testvérét el kellett altatni, de nála a röntgen alapján van remény egy új csőrre......

Ugyan semmi közöm hozzá, de amennyiben a teljes felső csőrkáva hiányzik, lehet egyszerűbb lenne a dolog ha hagynád a mesterséges táplálást, és "túl lennétek az egészen" mert ebben az esetben felesleges fáradtság amit csinálsz. Hisz mitől nőne ki újra?
Amennyiben meg nem hiányzik az egész felső csőrkáva, akkor is csak abban az esetben fog tudni önállóan táplálkozni, ha csak a csőrkáva vége tört le, tehát akkora darab megmaradt, ami rá tud zárni az alsó csőrkávára......

A másik:
Betty írta:
A mézben nagyon sok a vitamin.

Ez így ÖNMAGÁBAN hülyeség......
Jó dolog a méz, de a kedvező élettani hatását nem a benne lévő "nagyon sok" vitaminnak köszönheti.

Ismét más:

Skrachlaci írta:
Kap egy csipetnyi propoliszos virágporos mézet úgy 3x4x hetente.....

.....olyan szeszes almás mellékíze van.....

A propolisz szintén jó dolog. Viszont még mindig nem jöttem rá, hogy a madaraknak mi módon lehetne adni anélkül, hogy biztos ne okozzak galibát, viszont táplálkozás során felvehető formában kerüljön eléjük, ne pedig egy keserű ragacsos massza formájában. (Régóta szeretnék adni nekik, de még mindig nem mertem megpróbálni.)
Ugyanis a fent említett "szeszes" mellékíz amiatt van, mivel a propolisz valamilyen alkoholban (tiszta szeszben; pálinkában) van oldva. (Ja, és nem több propoliszhoz van kevesebb alkohol adva, hanem kevesebb propoliszhoz több alkohol. Pontos arányokat nem tudok mondani, eddig én is csak kész oldatot használtam, [nem madarak részére] én magam még nem vacakoltam oldat készítéssel.) A mézhez is az alkoholos oldatát keverik.
Az pedig köztudomású hogy a madarak mája lényegesen érzékenyebb mint az emlősöké. Kérdés hogy megéri-e a kockázatot, és hogy a májuk hogy reagál az alkoholra, valamint a várható "nyereség" - amit a propolisz egészségmegőrző, egészségjavító hatása okozna - arányban van-e az oldószerként használt alkohol egészségromboló hatásával?

.

Ez igaz...vannak dolgok amit egészségesnek hiszünk, utólag meg kiderűl, hogy attól halltunk meg.. :cry: :) Hogy legyen okos az ember... :shock: Akkor kap valamilyen alkohol mentes mézet. :)

Hozzászólás 2010 márc. 2, 10:32 
Sziasztok!

Bár régi a téma, de azért egy megjegyzés....
feketemarcsi írta:
Nagyon izgulok, hogy visszanő-e az a csőröcske, a 3 testvérét el kellett altatni, de nála a röntgen alapján van remény egy új csőrre......

Ugyan semmi közöm hozzá, de amennyiben a teljes felső csőrkáva hiányzik, lehet egyszerűbb lenne a dolog ha hagynád a mesterséges táplálást, és "túl lennétek az egészen" mert ebben az esetben felesleges fáradtság amit csinálsz. Hisz mitől nőne ki újra?
Amennyiben meg nem hiányzik az egész felső csőrkáva, akkor is csak abban az esetben fog tudni önállóan táplálkozni, ha csak a csőrkáva vége tört le, tehát akkora darab megmaradt, ami rá tud zárni az alsó csőrkávára......

A másik:
Betty írta:
A mézben nagyon sok a vitamin.

Ez így ÖNMAGÁBAN hülyeség......
Jó dolog a méz, de a kedvező élettani hatását nem a benne lévő "nagyon sok" vitaminnak köszönheti.

Ismét más:

Skrachlaci írta:
Kap egy csipetnyi propoliszos virágporos mézet úgy 3x4x hetente.....

.....olyan szeszes almás mellékíze van.....

A propolisz szintén jó dolog. Viszont még mindig nem jöttem rá, hogy a madaraknak mi módon lehetne adni anélkül, hogy biztos ne okozzak galibát, viszont táplálkozás során felvehető formában kerüljön eléjük, ne pedig egy keserű ragacsos massza formájában. (Régóta szeretnék adni nekik, de még mindig nem mertem megpróbálni.)
Ugyanis a fent említett "szeszes" mellékíz amiatt van, mivel a propolisz valamilyen alkoholban (tiszta szeszben; pálinkában) van oldva. (Ja, és nem több propoliszhoz van kevesebb alkohol adva, hanem kevesebb propoliszhoz több alkohol. Pontos arányokat nem tudok mondani, eddig én is csak kész oldatot használtam, [nem madarak részére] én magam még nem vacakoltam oldat készítéssel.) A mézhez is az alkoholos oldatát keverik.
Az pedig köztudomású hogy a madarak mája lényegesen érzékenyebb mint az emlősöké. Kérdés hogy megéri-e a kockázatot, és hogy a májuk hogy reagál az alkoholra, valamint a várható "nyereség" - amit a propolisz egészségmegőrző, egészségjavító hatása okozna - arányban van-e az oldószerként használt alkohol egészségromboló hatásával?

.

Hozzászólás 2010 márc. 1, 22:13 
Idézet:
Készül a mi röpdénk is.A kötelet csak simán felkötötted Tupeknek?

Nemtom mi a valódi neve..asszem műanyagbilincs..szval azzal erősítettem a rácshoz, jó vastaggal, eddig még nem rágta el. Meg a hurkot is átkötöttem vele középen, nehogy a nyakára csússzon.. :)

Hozzászólás 2010 márc. 1, 21:57 
Skrachlaci írta:
Betty írta:
Laci képzeld most etettem meg Edét és Emmát és megint hagyta magát simogatni, sőt filózott kifelé a kalitból és majdnem a vállamra is jött. Emmát kivettem kicsit, nyitvahagytam az ajtót és Ede pedig kirepült. Szinte epekedett már a kintlétért. Nagyon jól érezték magukat kint és be is tudtam vissza tenni. Most pedig narancsot esznek :) Szerintem pár nap és teljesen a bizalmába fogad edécske is.

Kép

Ennek nagyon örülök,hogy így összehaverkodtatok! Télleg hamar beilleszkedik Ede, biztosan tetszik neki az új környezet..na meg hát Emma... :D

Készül a mi röpdénk is.A kötelet csak simán felkötötted Tupeknek?

Hozzászólás 2010 márc. 1, 21:30 
Warhawk írta:
Betty írta:
Én még nem olvastam. Nekem a Társunk a papagáj c. könyvet ajánlották, amit meg is vettem és ha neked nincs még meg, nagyon ajánlom. Minden madártartással kapcsolatos kérdést és fontos dolgot összefog.

Kép
Szerencsére még lehet kapni. 190 oldal és kb 2200 Ft. Tényleg jó könyv. Arról másik könyvről viszont most hallok először. Antikváriumban talán fellelhető.

Jó ez a könyvecske, nekem is megvan, illetve mikor megkaptam ippeg belelapoztam, és a haverom minnyá elkérte kölcsön... :)

Hozzászólás 2010 márc. 1, 21:28 
Betty írta:
Laci képzeld most etettem meg Edét és Emmát és megint hagyta magát simogatni, sőt filózott kifelé a kalitból és majdnem a vállamra is jött. Emmát kivettem kicsit, nyitvahagytam az ajtót és Ede pedig kirepült. Szinte epekedett már a kintlétért. Nagyon jól érezték magukat kint és be is tudtam vissza tenni. Most pedig narancsot esznek :) Szerintem pár nap és teljesen a bizalmába fogad edécske is.

Kép

Ennek nagyon örülök,hogy így összehaverkodtatok! Télleg hamar beilleszkedik Ede, biztosan tetszik neki az új környezet..na meg hát Emma... :D

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 1, 20:47 
Betty írta:
Én még nem olvastam. Nekem a Társunk a papagáj c. könyvet ajánlották, amit meg is vettem és ha neked nincs még meg, nagyon ajánlom. Minden madártartással kapcsolatos kérdést és fontos dolgot összefog.

Kép
Szerencsére még lehet kapni. 190 oldal és kb 2200 Ft. Tényleg jó könyv. Arról másik könyvről viszont most hallok először. Antikváriumban talán fellelhető.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 1, 20:42 

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 148  Következő