Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 49  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 10, 22:05 
Helló Zolyka!
Nálam is hasonló a helyzet. Egy tavalyi fiatal kacagó hím együtt van a szüleivel. A fiatal is hajtja a tojót és az idős hím pedig a fiatalt... Nekem se akar elkelni. (ez az első szaporulatom)

Hozzászólás 2010 márc. 10, 21:31 
Sziasztok!
Akkor most, hogy is van ez?
Két pár kacagóm van, amiket kalitkában tartok. Eddig sikerült időben túladnom a szaporulaton, bár nem volt egyszerű. Most az egyik párnál ott maradtak a kis kacagók, mert nem kellettek senkinek. :( Én eddig úgy tudtam, hogy a hím bántani fogja az utódokat egy idő után. Viszont ez nálam pont fordítva történik. A két rosszcsont gyerek veri a szülőket. Főleg az anyjukat hajtják, de oda-oda csípnek az apjuknak is. Akkor én rosszul tudtam, vagy csak nálam történik így? :)

A másik kérdésem: Ki hogyan ad túl a szaporulaton? Nem tudom, hogy kinek adhatnám, mert senkinek nem kellenek. Eddig még csak elajándékoztam, de már nem tudom senkinek adni. Ennyire kevés a madárbarát ember?

Hozzászólás 2010 márc. 10, 17:14 
csak akkor akartam volna nekik langyos vizet adni amikor hideg van; nyáron a 40 fokba nem állt szándékomba. ezt csak azért írtam hogy ne nézzetek hülyének :D

Hozzászólás 2010 márc. 10, 0:40 
mészi írta:
a gerléknek lehet langyos vizet adni? mert olyat hallottam hogy kárt okozhat bennük :?

Miért adnál nekik langyos vizet? A hideg víz mindennek jobban esik, még az embereknek is, mint a langyos.

Hozzászólás 2010 márc. 9, 20:36 
dehogy okoz

Hozzászólás 2010 márc. 9, 19:59 
a gerléknek lehet langyos vizet adni? mert olyat hallottam hogy kárt okozhat bennük :?

Hozzászólás 2010 márc. 6, 16:23 
Sziasztok!
Ha valakit érdekel, van eladó 2 idei 2010-es ezüst kacagóm eladó! :)
Rol

Valódi név: Károlyi Zsombor

Hozzászólás 2010 márc. 4, 23:45 
Na, végül minden megoldódik! Szombaton jönnek a madarak, egy tojó és egy hím! Holnap még építem a kis "röpdémet", mert megváltozott a terv, és egy 90 x 90 x 180 cm-es ketrecet építek. Hol van a határ a közönséges ketrec és a röpde/volier között?
Még volna egy kérdésem. Mit szeretnek a kacagó gerlék? Mit lehet tenni a ketrecükbe? Növényeket, ágakat, odúkat? És milyen madarakkal van meg együtt? Pintyekkel, papagájokkal?

Hozzászólás 2010 márc. 3, 13:54 
Volt példa rá, h bántották egymást...de ezt madárja válogatja... ez a 2 tyúk teljesen jól megvannak egymással! :)

Hozzászólás 2010 márc. 3, 13:20 
marcsi
www.rolimadarkert.hupont.hu

Hozzászólás 2010 márc. 3, 12:04 
Én mondjuk nem adnám oda az eladó kacagóimat 500-ért. Az nagyon alap gerle lehet! Bár nekem selyem, kontyos és ezüst kacagóim vannak, amik kicsit húzósabb árban mennek! :)
Rol

Hozzászólás 2010 márc. 2, 17:04 
Igen, jó drágán, de nem csak azért mert kereskedelemben kapható, hanem azért is mert én Svédországban lakok, úgyhogy köszönöm feketemarcsi, de sajnos nem tudok tôled venni.
Az az igazság hogy nem kérdeztem meg hogy tudják-e a nemét, csak feltételeztem mert nem túl hozzáértôk...na de mindegy, majd kiderül. Itt nem túl gyakori, elôször látok állatkereskedésben, úgyhogy ha lehet gyorsan lecsapnék rá, de még körülnézek a városban, mert eléggé drága, mint általában itt minden. :?

Hozzászólás 2010 márc. 2, 15:43 
Szia!
Az első képen lévő madár az 100%, hogy tojó! A másik az nagy eséllyel hím! De nem értem, ezek ivarérett, kifejlett madarak, nem tudja az eladó, h melyik a hím és a tojó? Nagyon egyszerű, biztos nem 1-2 napja vannak ott így az is biztos,h a hímek kacagnak és huhognak! Ebből egyértelmű a válasz, h melyik milyen ivarú!
Másrészt viszont kíváncsi volnék mennyiért adják őket a kereskedésben!?
Roland

Hozzászólás 2010 márc. 2, 15:14 
Sziasztok!

Szeretnék venni 2 db kacagógerlét, van is egy állatbolt a közelben ahol van két szürke és két fehér. Madarász vagyok, de nincs sok tapaszalatom a díszmadarakról, legfejjebb annyi hogy régen voltak zebrapintyeim. Úgyhogy néhány óra alatt átolvastam ennek a fórumnak mind a 30 oldalát, és még valamennyit a netrôl, és megtudtam majdnem mindent amit érdemes tudni a kacagógerlékrôl. Már építek is egy kalitkát, 100 x 80 cm az alapja, 90 cm magas, a bejárata 30 x 30 cm. Ha jól értettem ez elég tágas egy párnak.

Gyakori kérdés hogy hogyan lehet megkülömböztetni a hímet a tojótól, és kukshi írt egy jó kis tippet még tavaly májusban, valami a lengôbordákkal, most nincs kedvem elmagyarázni (de akit érdekel az visszamehet tavaly május 20-ig a fórumban). Kérdés hogy ha nem akarom ôket tapizni ott mindenki elôtt, de ôk sem tudják a nemét, akkor mi van? Valaki meg tudná állapítani a nemüket képekrôl? Ha igen akkor itt van a két szürke, inkább azok érdekelnek, olcsóbbak is, meg szerintem szebbek is. :)

Szürke 1:

Kép

Szürke 2:

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 márc. 1, 17:50 
Ez az egyik, amit Rolando írt!

A másik, hogy nem egészséges, ha papagájok galambfélékkel vannak együtt, mert mindkettőnek lehetnek oylan baktériumok a székletükben, amivel a másik fajnak komolyabb gondot okoznak, vagy épp elpusztulnak ettől.

Marcsi! Hát én úgy vettem észre, hogy még a nyelőcsövük is tágabb, mert úgy nyelik a kukoricát, mint kacsa a nokedlit! :D

Hozzászólás 2010 márc. 1, 13:39 
Sziasztok!
Azért azzal számoljatok, h ha papagájokkal vannak összetéve galambfajták, akkor sok esetben a papagáj kiszedi a galamb/gerle fészekanyagát, mert ugye mindent rág!
Rol

Hozzászólás 2010 márc. 1, 13:24 
Szia!

Tudtommal össze lehet, én láttam is élőben ilyen tartási módszert! Ott nem volt semmi gond, én magam is tervezem színesíteni a kacagóék életét!

Zsolt

Hozzászólás 2010 márc. 1, 11:58 
sziasztok! :)

kacagó gerlét össze lehet rakni hullámossal? :)

Hozzászólás 2010 feb. 27, 15:10 
Szerintem is zárjuk le ezt a témát! Nem érdemes tovább lovagolni rajta!

Mindenki írja le, hogy mit tapasztalt és kész! :D

Hozzászólás 2010 feb. 27, 13:44 
Nem tulajdonítok nagy jelentőséget a kevésbé kulturált megnyilvánulásoknak! Hiszen nem az a lényeg mit mondanak, hanem, hogy kik mondják!
Az, h valaki nincs a madár tenyésztés magaslatán, csak átmeneti állapot! " Jó pap holtáig tanul "
Viszont vannak esetek, amikor jobb ha csendben marad az ember főleg úgy, h nincs tisztában bizonyos dolgokkal!
No de én itt ezt a témát le is zártam! :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 978 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 49  Következő